Mercato (LATO 2017)
- CzeczenCZN
- Juventino
Wiesz ja to slyszalem dwie teorie okreslajace klasyczna "10". Jedna dotyczyla Second Strikera jak Del Piero, a druga dotyczyla trequartisty jak Kaka. W dzisiejszym futbolu zanika ta pozycja, tak jak zanikaja skrzydlowi lewonozni grajacy po lewej stronie i prawonozni grajacy po prawej stronie. Wiec taki Dybala musi sie przekwalifikowac nieco by znalezc dla siebie pozycje w 4231. Jako skrzydlowy? Hmmm.... Moze nie jako stricte skrzydlowy, czy odwrocony skrzydłowy jak Berardi, no ale jako napastnik ustawiony na boku. Tyle ze wtedy musialby byc bardzo asekurowany przez bocznego obronce i/lub B2B. Jednak chyba najlepiej jako taki - jak ja to nazywam - falszywy trequrtista.ozob pisze:To oczywiste, ze do twj roli jest przygotowywany, bo jest ona niejako zblizona do zadan drugiego napastnika, ktorym bywal w 3-5-2 i 4-3-1-2, a w 4-2-3-1 splaszonym w fazie defensywnej do 4-4-2 miejsca dla Dybali na skrzydle nie ma.
BTW: Tak sobie mysle. Na jakiej pozycji, w dzisiejszym futbolu 4231/433 gralby Del Piero?
- ozob
- Juventino
Jeden i drugi w defensywie byl rzadki. Dybala na skrzydle ma sens tylko w przypadku gdy w bedziemy grac 4-3-3 i jego strona bedzie zabezpieczona przez polprawego b2b i PO. W 4-2-3-1 to nie przejdzie, bo sam broni slabo wiec w fazie defensywnej w 4-4-2 bedzie latwym targetem do miniecia/ogrania, a jeden srodkowy pomocnik z racji, ze jest ich 2 bedzie mial inne zadania niz asekuracja jego strefy.
Co do Del Piero to patrzac na to, ze 4-2-3-1 jest tak naprawde modyfikacja 4-4-2 to Alex gralby w tym ustawieniu tam gdzie wystepuje Dybala. W 4-3-3 nie widze dla niego w ogole miejsca.
Co do Del Piero to patrzac na to, ze 4-2-3-1 jest tak naprawde modyfikacja 4-4-2 to Alex gralby w tym ustawieniu tam gdzie wystepuje Dybala. W 4-3-3 nie widze dla niego w ogole miejsca.
La fidanzata d'Italia
- CzeczenCZN
- Juventino
Wiecie co? Błędem było że w zimę nie ściągnęliśmy żadnego zmiennika na ofensywne skrzydło, obawiam się że w dalszych fazach CL - pewnie przejdziemy Porto - może się to zemścić... ::/:
- Makiavel
- Juventino
Zacznę od Del Piero - do takich graczy dopasowuje się ustawienie, nie odwrotnie. Oczywiście Del Piero grywał na lewej flance, choć może młodsi i świeży kibice mogą nie wiedzieć.
Na lewe skrzydło trzeba nam kogoś, kto w przeciwieństwie do Mandzukicia ma drybling, szybkość, umie wrzucić, strzelić z dystansu.
Na lewe skrzydło trzeba nam kogoś, kto w przeciwieństwie do Mandzukicia ma drybling, szybkość, umie wrzucić, strzelić z dystansu.
"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- PlanetJuve
- Juventino
Nie wiem czy płakać czy poważnie buchnąć śmiechem. Zapatrzony w jednostki doktorek znowu w formie...Makiavel pisze:Zacznę od Del Piero - do takich graczy dopasowuje się ustawienie, nie odwrotnie. Oczywiście Del Piero grywał na lewej flance, choć może młodsi i świeży kibice mogą nie wiedzieć.
Na tym forum trzeba nam kogoś, kto w przeciwieństwie do Makiavela ma mózg, szybkość, umie odpowiedzieć na argumenty, rzucić ripostą...
Oficjalnie zostajesz "Chorwatem forum".
Kolasinac bezwzgędnie powienien pasc naszym lupem! Top obroncow Bundesligi, a i ogarnie kilka pozycji.
- SKAr7
- Juventino
Nie grałby w ogóle.ForzaItanimulli3vujcm pisze: BTW: Tak sobie mysle. Na jakiej pozycji, w dzisiejszym futbolu 4231/433 gralby Del Piero?
Del Piero był produktem piłkarskim początku lat 90tych. Trenował, dostosowywał swoją grę pod swoje czasy, żeby być tak dobrym, jak był w tej epoce. Gdyby to na dziś przypadał jego tzw. "prime", byłby zupełnie innym piłkarzem, bo jego rozumienie piłki było zbyt dobre by nie był graczem topowym.
- CzeczenCZN
- Juventino
Jeżeli pijesz do mnie, trywialnym argumentem z JP o wieku - to niestety jestem starszy od Ciebie. Niestety, bo liczba lat to nie powod do dumy. Wolałbym byc teraz znów w gimbazie i mieć 14 lat...Makiavel pisze:Choć może młodsi i świeży kibice mogą nie wiedzieć.
Nie czaje hejtu Makiavela na Mandzukica. Sam chwalil Marchisio przekwalifikowanego na pozycje Pirlo - registe - a jedzie po tym Mandzukicu ktory rowniez gra na innej pozycji. Ja juz to mówiłem - on wcale tak nie mysli - on cwiczy retoryke i demagogie. Może mysli o karierze w polityce. Jestem pewny na 200% ze on nas podpuszcza.
Ja osoboscie chce błyskotliwego skrzydłowego na lewa strone, na prawą tez - ale Mandzukic musi zostac! Obstawia 2 pozycje chłopak!
- vitoo
- Juventino
- Podziekował: 14 razy
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Oczywiście, że Makiavel z krytyką Mandzukicia przesadza, ale jakkolwiek byśmy nie doceniali tego, co Chorwat robi na nowej pozycji to nie oszukujmy się - skrzydłowym nigdy nie był i nie będzie. Ma swoje zalety na skrzydle i sporo daje drużynie, ale brak mu dynamiki, szybkości, techniki, których ta pozycja wymaga. Nikt chyba nie wyobraża sobie, że w przyszłym sezonie Mario dalej miałby grać w podstawie na lewym skrzydle. Tymczasowo to ciekawe rozwiązanie, ale to tyle. Ale zeby nie było, że zostałem obrońcą Makiavela to powiem, że mam nadzieję, że od przyszłego sezonu miejsce Mandzukicia będzie można oddać Pjacy 

- jpjp5
- Juventino
kurde wchodze na forum w temat "transfery" a tu co drugi post to post ForzaItanimulli3vujcm nic nie wnoszący do tematu transfery Juventusu.
Dlaczego nie stworzycie osobnego tematu "ForzaItanimulli3vujcm" gdzie mógłby pisać swoje mądrości i gdzie moglibyście sie kłócić do woli?
Dlaczego nie stworzycie osobnego tematu "ForzaItanimulli3vujcm" gdzie mógłby pisać swoje mądrości i gdzie moglibyście sie kłócić do woli?
- Bocieq
- Juventino
W pełni popieram jpjp5. Do dyskusji mógłby powstać oddzielny temat a ten byłby tylko do informacji na temat okienka transferowego a nie do kłótni albo wypisywania jedenastek, którą byśmy chcieli mieć. Chcąc na szybko wejść i sprawdzić czy ktoś wrzucił jakąś nową informację muszę przekopać się przez multum postów odbiegających od tematu. :mad2: :mad2: :mad2:
- Crunny
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 14 razy
Dla mnie prawa strona Cuadrado/Berardi to bajka. Kolumbijczyk już teraz jest skrzydłowym na światowym poziomie. Pogra jeszcze 2 sezony i wtedy zastąpiłby go Berardi.
Jeśli chodzi o lewą, to przydałby się lewoskrzydłowy z prawdziwego zdarzenia. Lubię Mandzukica, ale powinien być zmiennikiem Higuaina. Kupowanie piłkarzy pokroju Keita raczej mija się z celem, bo do Pjaci potrzeba kogoś na już, kogoś jak Cuadrado. A.Sanchez byłby idealny. Najciekawszą alternatywą jest Carrasco, którego ponoć obserwowaliśmy w meczu Bayer-Atletico.
Jeśli chodzi o lewą, to przydałby się lewoskrzydłowy z prawdziwego zdarzenia. Lubię Mandzukica, ale powinien być zmiennikiem Higuaina. Kupowanie piłkarzy pokroju Keita raczej mija się z celem, bo do Pjaci potrzeba kogoś na już, kogoś jak Cuadrado. A.Sanchez byłby idealny. Najciekawszą alternatywą jest Carrasco, którego ponoć obserwowaliśmy w meczu Bayer-Atletico.
- Poprostu
- Juventino
- Podziekował: 38 razy
- Otrzymał podziękowanie: 41 razy
Agenty Dybali jest w Italii i ma się z nami spotkać odnośnie kontraktu. Nowa umowa ma gwarantować rosnące zarobki co sezon do 7 baniek. Podpisy mają być złożone w przyszłym tygodniu po meczu z Napoli. Juve ma mieć prawa do wizerunku Dybali.
http://www.football-italia.net/98782/dy ... t-juventus
http://www.football-italia.net/98782/dy ... t-juventus
- CzeczenCZN
- Juventino
Chyba miales na mysli Orsoliniego, za dwa sezony.Crunny pisze:Dla mnie prawa strona Cuadrado/Berardi to bajka. Kolumbijczyk już teraz jest skrzydłowym na światowym poziomie. Pogra jeszcze 2 sezony i wtedy zastąpiłby go Berardi.
- BlackJacky
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Nie wiem czy plota, czy nie plota - nasze zainteresowanie Kolasinaciem bylo (i to jest fakt), a goscia w Turynie nie ma i raczej nie bedzie.ForzaItanimulli3vujcm pisze:@Jacky W jaki sposob plotka dziennikarska o testach medycznych moze miec wplyw na nasze zainteresowanie kims i robione ruchy w tym kierunku?
Kolega z tenisista w awatarze Ci juz ladnie odpowiedzial.ForzaItanimulli3vujcm pisze:@Jacky Straciliśmy do niego prawa w letnim mercato; Tylko w minione letnie mielismy opcje wykupu. To mnie definitywnie utwierdziło w przekonaniu ze do nas nie trafi.
Ten Ferreira-Carrasco przechodzil z Monaco do Atleti za niecale 20 baniek? :shock:
Wybierz, komu chcesz pomóc: https://www.siepomaga.pl
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"
"Lepszy [Arturo Vidal] prosto z baru Semafor niż ta cała reszta"