Wyjazd do Berlina

Spotkania kibiców, zloty, wyjazdy na mecze i najnowsze informacje z kibicowskiego świata.
ODPOWIEDZ
Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2015, 16:03

cosmo lounge mi odpisało, że mogliby przyjąć rezerwację do 20 miejsc, reszta stojące. niestety na dachu ekranu nie będzie :/
Ozgar80x pisze: Dobrze by było też rzeczywiście zarezerwować miejsce w jakimś dużym porządnym barze z dużym ekranem.
łatwo napisać ;)

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2015, 21:19

Tom_my pisze:cosmo lounge mi odpisało, że mogliby przyjąć rezerwację do 20 miejsc, reszta stojące. niestety na dachu ekranu nie będzie :/
Ozgar80x pisze: Dobrze by było też rzeczywiście zarezerwować miejsce w jakimś dużym porządnym barze z dużym ekranem.
łatwo napisać ;)
Mam dla Ciebie propozycję. Generalnie zwracam się do tych, którzy mieszkają w Berlinie i będą na miejscu z samego rana. Będę z 2 innymi kibicami już o 7 rano na Zentraler Omnibusbahnhof (ZOB). Proponujemy Wam wczesne spotkanie, by móc zająć jakąś miejscówkę, ewentualnie wspólnie poczekać na ekipy z Wrocławia czy też Krakowa. W tym czasie moglibyśmy też podjechać do centrum.

Musimy się zdecydować na jakąś miejscówkę, bo czas ucieka - my w 3 jesteśmy otwarci na każdą opcję, byle była możliwość obejrzenia meczu.

Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2015, 22:07

mrozzi pisze:
Tom_my pisze:cosmo lounge mi odpisało, że mogliby przyjąć rezerwację do 20 miejsc, reszta stojące. niestety na dachu ekranu nie będzie :/
łatwo napisać ;)
Mam dla Ciebie propozycję. Generalnie zwracam się do tych, którzy mieszkają w Berlinie i będą na miejscu z samego rana. Będę z 2 innymi kibicami już o 7 rano na Zentraler Omnibusbahnhof (ZOB). Proponujemy Wam wczesne spotkanie, by móc zająć jakąś miejscówkę, ewentualnie wspólnie poczekać na ekipy z Wrocławia czy też Krakowa. W tym czasie moglibyśmy też podjechać do centrum.

Musimy się zdecydować na jakąś miejscówkę, bo czas ucieka - my w 3 jesteśmy otwarci na każdą opcję, byle była możliwość obejrzenia meczu.
PolskiBus? Jak tak, to spotkamy się już w trasie :ok: Ja jestem otwarty na wszystkie propozycje, z tym, że jadę z kumplem który jeszcze w Berlinie nie był i uzgodniliśmy, że parę pierwszych godzin poświęcamy na włóczenie/zwiedzanie miasta. No, ale to wszystko jest jeszcze do dogadania, a zakładam, ze nie ciśniemy o 8 trzymać miejsca, nie? :wink: Fajnie jakby komuś udało się znaleźć info o hotelu naszych zawodników, żeby ich można było trochę "pośledzić" ;)

Ok, co do miejscówki. Moje zdanie jest takie: wybieramy na razie wschód albo zachód, bez konkretnego wyboru knajpy póki co ;)

Obrazek

Na zachodzie mamy przede wszystkim dwie ogromne knajpy (route 66, berliner) bez rezerwacji (a przynajmniej takie info dostałem). Czyli nie trafimy tu na hordy z blaugrana.pl ;) Jest jeszcze ten spot pod stadionem, ale nie ma szczegółów jak to będzie tam wyglądać.

Na wschodzie jest to Lido, czyli duża hala koncertowa i impreza organizowana przez jakiś magazyn piłkarski. Bramy otwierają o 14 - myślę, że do 17 - 18 wejdzie się tam spokojnie. Nie wiadomo natomiast jak wygląda to w środku - w sensie stoliki, ceny itd.

Ten Brauhaus to jest jedyne miejsce na moje oko gdzie mogłaby przejść rezerwacja na kilkadziesiąt osób (kontakt mailowy z nimi jest błyskawiczny) - o ile jeszcze tyle miejsc zostało. Miejsce jest duże, bo w sumie na ponad 400 osób, z tym że my dalej nie wiemy ile nas będzie ;)

Dodałem ten Hops & Barley, bo od nich dostałem maila, że rezerwacji również nie prowadzą, ale na 2h przed meczem miejsce powinno być spokojnie. Natomiast nie jest to zbyt duża knajpa.

Knajpy w Mitte wydały mi się po prostu małe - być może nie było by problemu znaleźć miejsce w 3-5 osób, ale jeśli będzie nas chocby 20 to prawdopodobnie musielibyśmy trzymać miejsca od południa.

dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2015, 22:17

Di Marzio podał, że Juve zatrzymuje się w Royal Regent.

http://www.tuttojuve.com/altre-notizie/ ... tus-239003
Mam tu rezerwację na 2 osoby.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2015, 22:23

Tom_my pisze: PolskiBus? Jak tak, to spotkamy się już w trasie :ok: Ja jestem otwarty na wszystkie propozycje, z tym, że jadę z kumplem który jeszcze w Berlinie nie był i uzgodniliśmy, że parę pierwszych godzin poświęcamy na włóczenie/zwiedzanie miasta. No, ale to wszystko jest jeszcze do dogadania, a zakładam, ze nie ciśniemy o 8 trzymać miejsca, nie? :wink: Fajnie jakby komuś udało się znaleźć info o hotelu naszych zawodników, żeby ich można było trochę "pośledzić" ;)
Też jedziecie z Wrocka? Tym nocnym?

Już wiem, gdzie się zatrzymają nasi - to Regent am Gendarmenmarkt - położony w pięknym miejscu. Oczywiście możemy podbić pod hotel, o tej porze może się będą przechadzać gdzieś po holu. :wink: Mam taki pomysł, że moglibyśmy zakupić Tageskarte (jakieś niecałe 7€ za osobę i tym sposobem mamy transport wszystkimi środkami komunikacji miejskiej, nieograniczoną ilość razy). 8) Oczywiście należy pamiętać o strefach, bo Berlin jest podzielony na A, B, C, przy czym A to centrum, a C to peryferia. Też jak najbardziej jesteśmy otwarci na zwiedzenie znanych miejsc, by choćby zabić czas, zresztą warto porobić sobie foty z biało-czarnymi przyjaciółmi pod Reichstagiem, Brandenburger Tor, Fernsehturm, Berliner Mauer. Jeszcze słówko wieży telewizyjnej - znajduje się ona przy Alexanderplatz, czyli miejscówce, gdzie będzie fanzone Juve.
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2015, 22:54 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.

Greger

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2015, 22:26

Jak będę pod stadionem (około 15) to dam znać jak wygląda ta miejscówka pod stadionem. Napiszcie na privie numery telefonu, jeśli jest ktoś zainteresowany. Pozdrawiam!

Obrazek
Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2015, 22:42

mrozzi pisze: Też jedziecie z Wrocka? Tym nocnym?
Tak, tyle że z Krakowa ;) Ale uprzedzam, że jak będziecie wsiadać to prawdopodobnie będę spał ;)
Już wiem, gdzie się zatrzymają nasi - to Regent am Gendarmenmarkt - położony w pięknym miejscu. Oczywiście możemy podbić pod hotel, o tej porze może się będą przechadzać gdzieś po holu. :wink: Mam taki pomysł, że moglibyśmy zakupić Tageskarte (jakieś niecałe 7€ za osobę i tym sposobem mamy transport wszystkimi środkami komunikacji miejskiej, nieograniczoną ilość czasu). 8) Oczywiście należy pamiętać o strefach, bo Berlin jest podzielony na A, B, C, przy czym A to centrum, a C to peryferia. Też jak najbardziej jesteśmy otwarci na zwiedzenie znanych miejsc, by choćby zabić czas, zresztą warto porobić sobie foty z biało-czarnymi przyjaciółmi pod Reichstagiem, Brandenburger Tor, Fernsehturm, Berliner Mauer. Jeszcze słówko wieży telewizyjnej - znajduje się ona przy Alexanderplatz, czyli miejscówce, gdzie będzie fanzone Juve.
Hotel w centrum, fajnie :ok: Co do biletu to jest mały haczyk - to nie bilet całodobowy, tylko działający do godziny 3:00 dnia następnego - więc jak ktoś tak jak ja będzie opuszczał Berlin o świcie to niech zostawi sobie parę drobnych na jeszcze jeden bilet ;). Co do stref, z tego co pamiętam to ten podstawowy bilet obowiązywał na A i B, a stadion (czyli na 99% najbardziej wysunięty punkt w trakcie naszej wycieczki) mieści się jeszcze w B, więc tu nie ma problemu.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2015, 22:50

Tom_my pisze: Hotel w centrum, fajnie :ok: Co do biletu to jest mały haczyk - to nie bilet całodobowy, tylko działający do godziny 3:00 dnia następnego - więc jak ktoś tak jak ja będzie opuszczał Berlin o świcie to niech zostawi sobie parę drobnych na jeszcze jeden bilet ;). Co do stref, z tego co pamiętam to ten podstawowy bilet obowiązywał na A i B, a stadion (czyli na 99% najbardziej wysunięty punkt w trakcie naszej wycieczki) mieści się jeszcze w B, więc tu nie ma problemu.
Z tą godzinę 3 rano wiem, ale domyślam się, że będziemy już tak nabuzowani, że będziemy śmigać na piechotę. Wszędzie. :smile: A tak na poważnie to nie problem, bo to coś ponad 1€.

Tak, stadion na pewno znajduje się z w B:
Obrazek
Nie mam jedynie pewności, gdzie się znajduje ZOB - czy to B czy już C, ale skłaniałbym się jednak ku B, bo C to już przedmieścia.

Tom_my

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2015, 22:57

ZOB jest bliżej centrum niż stadion ;) Generalnie mozna z niego spokojnie dojść na piechote choćby pod te knajpy na charlottenburg.
mrozzi pisze: Z tą godzinę 3 rano wiem, ale domyślam się, że będziemy już tak nabuzowani, że będziemy śmigać na piechotę. Wszędzie. :smile: A tak na poważnie to nie problem, bo to coś ponad 1€.
:ok: nie znam tylko żadnej fajnej plenerowej miejscówki w berlinie, a nie ukrywam, że takie lubię najbardziej :-D

Greger

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2015, 23:01

Stadion jest dalej od centrum niż ZOB, więc wszystko się obskoczy na strefach A i B. Pozdro!

Jeszcze z biletami jest myk, że można mieć ten jednodniowy dla małej grupy do 5 osób i wtedy wychodzi on po 3 euro z haczykiem na głowę, jeśli ma się tę 5-osobową grupę. Warto więc trzymać się w piątkach :P

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2015, 23:19

Tom_my pisze: :ok: nie znam tylko żadnej fajnej plenerowej miejscówki w berlinie, a nie ukrywam, że takie lubię najbardziej :-D
Wbijemy się na jakieś osiedle - oni mają tam mnóstwo zieleni. :lol: Zawsze tak robiłem. Chyba, że trafimy na jakiegoś bardzo upierdliwego dzidka. :smile:
Greger pisze: Jeszcze z biletami jest myk, że można mieć ten jednodniowy dla małej grupy do 5 osób i wtedy wychodzi on po 3 euro z haczykiem na głowę, jeśli ma się tę 5-osobową grupę. Warto więc trzymać się w piątkach :P
Też widziałem tę opcję i uważam, że jest git. :ok:

Greger

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2015, 08:50

Wchodzi się na stronę stolicy hitlerlandu i główny newsik:
http://www.berlin.de/kultur-und-tickets ... aymes.html

Czadzik! Telebimów w strefie kibica frajerzy nie potrafili wystawić, ale rozgrywki dla pedałów trzeba koniecznie zrealizować.

Najlepsze jest to, że oni mają jakieś public viewing :)

Obrazek
Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2015, 09:52

Kij z pedałami.

Jest w stanie ktoś coś powiedzieć o parkingach w Berlinie?

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2015, 10:33

Push3k pisze: Jest w stanie ktoś coś powiedzieć o parkingach w Berlinie?
Z parkowaniem jest dramat. Szukajcie w okolicy dworca glownego.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2015, 10:51

A najlepiej na przedmieściach i dojechać autobusem podmiejskim bądź tramwajem.

Obrazek
ODPOWIEDZ