Wyjazd do Berlina
- Tom_my
- Juventino
cosmo lounge mi odpisało, że mogliby przyjąć rezerwację do 20 miejsc, reszta stojące. niestety na dachu ekranu nie będzie 

łatwo napisaćOzgar80x pisze: Dobrze by było też rzeczywiście zarezerwować miejsce w jakimś dużym porządnym barze z dużym ekranem.

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Mam dla Ciebie propozycję. Generalnie zwracam się do tych, którzy mieszkają w Berlinie i będą na miejscu z samego rana. Będę z 2 innymi kibicami już o 7 rano na Zentraler Omnibusbahnhof (ZOB). Proponujemy Wam wczesne spotkanie, by móc zająć jakąś miejscówkę, ewentualnie wspólnie poczekać na ekipy z Wrocławia czy też Krakowa. W tym czasie moglibyśmy też podjechać do centrum.Tom_my pisze:cosmo lounge mi odpisało, że mogliby przyjąć rezerwację do 20 miejsc, reszta stojące. niestety na dachu ekranu nie będzie
łatwo napisaćOzgar80x pisze: Dobrze by było też rzeczywiście zarezerwować miejsce w jakimś dużym porządnym barze z dużym ekranem.
Musimy się zdecydować na jakąś miejscówkę, bo czas ucieka - my w 3 jesteśmy otwarci na każdą opcję, byle była możliwość obejrzenia meczu.
- Tom_my
- Juventino
PolskiBus? Jak tak, to spotkamy się już w trasiemrozzi pisze:Mam dla Ciebie propozycję. Generalnie zwracam się do tych, którzy mieszkają w Berlinie i będą na miejscu z samego rana. Będę z 2 innymi kibicami już o 7 rano na Zentraler Omnibusbahnhof (ZOB). Proponujemy Wam wczesne spotkanie, by móc zająć jakąś miejscówkę, ewentualnie wspólnie poczekać na ekipy z Wrocławia czy też Krakowa. W tym czasie moglibyśmy też podjechać do centrum.Tom_my pisze:cosmo lounge mi odpisało, że mogliby przyjąć rezerwację do 20 miejsc, reszta stojące. niestety na dachu ekranu nie będzie
Musimy się zdecydować na jakąś miejscówkę, bo czas ucieka - my w 3 jesteśmy otwarci na każdą opcję, byle była możliwość obejrzenia meczu.

Ok, co do miejscówki. Moje zdanie jest takie: wybieramy na razie wschód albo zachód, bez konkretnego wyboru knajpy póki co

Na zachodzie mamy przede wszystkim dwie ogromne knajpy (route 66, berliner) bez rezerwacji (a przynajmniej takie info dostałem). Czyli nie trafimy tu na hordy z blaugrana.pl

Na wschodzie jest to Lido, czyli duża hala koncertowa i impreza organizowana przez jakiś magazyn piłkarski. Bramy otwierają o 14 - myślę, że do 17 - 18 wejdzie się tam spokojnie. Nie wiadomo natomiast jak wygląda to w środku - w sensie stoliki, ceny itd.
Ten Brauhaus to jest jedyne miejsce na moje oko gdzie mogłaby przejść rezerwacja na kilkadziesiąt osób (kontakt mailowy z nimi jest błyskawiczny) - o ile jeszcze tyle miejsc zostało. Miejsce jest duże, bo w sumie na ponad 400 osób, z tym że my dalej nie wiemy ile nas będzie

Dodałem ten Hops & Barley, bo od nich dostałem maila, że rezerwacji również nie prowadzą, ale na 2h przed meczem miejsce powinno być spokojnie. Natomiast nie jest to zbyt duża knajpa.
Knajpy w Mitte wydały mi się po prostu małe - być może nie było by problemu znaleźć miejsce w 3-5 osób, ale jeśli będzie nas chocby 20 to prawdopodobnie musielibyśmy trzymać miejsca od południa.
- dp10
- Juventino
Di Marzio podał, że Juve zatrzymuje się w Royal Regent.
http://www.tuttojuve.com/altre-notizie/ ... tus-239003
http://www.tuttojuve.com/altre-notizie/ ... tus-239003
Mam tu rezerwację na 2 osoby.Tom_my pisze:cosmo lounge mi odpisało, że mogliby przyjąć rezerwację do 20 miejsc, reszta stojące. niestety na dachu ekranu nie będzie
- mrozzi
- Juventino
Też jedziecie z Wrocka? Tym nocnym?Tom_my pisze: PolskiBus? Jak tak, to spotkamy się już w trasieJa jestem otwarty na wszystkie propozycje, z tym, że jadę z kumplem który jeszcze w Berlinie nie był i uzgodniliśmy, że parę pierwszych godzin poświęcamy na włóczenie/zwiedzanie miasta. No, ale to wszystko jest jeszcze do dogadania, a zakładam, ze nie ciśniemy o 8 trzymać miejsca, nie?
Fajnie jakby komuś udało się znaleźć info o hotelu naszych zawodników, żeby ich można było trochę "pośledzić"
![]()
Już wiem, gdzie się zatrzymają nasi - to Regent am Gendarmenmarkt - położony w pięknym miejscu. Oczywiście możemy podbić pod hotel, o tej porze może się będą przechadzać gdzieś po holu.
Ostatnio zmieniony 03 czerwca 2015, 22:54 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Tom_my
- Juventino
Tak, tyle że z Krakowamrozzi pisze: Też jedziecie z Wrocka? Tym nocnym?

Hotel w centrum, fajnieJuż wiem, gdzie się zatrzymają nasi - to Regent am Gendarmenmarkt - położony w pięknym miejscu. Oczywiście możemy podbić pod hotel, o tej porze może się będą przechadzać gdzieś po holu.Mam taki pomysł, że moglibyśmy zakupić Tageskarte (jakieś niecałe 7€ za osobę i tym sposobem mamy transport wszystkimi środkami komunikacji miejskiej, nieograniczoną ilość czasu). 8) Oczywiście należy pamiętać o strefach, bo Berlin jest podzielony na A, B, C, przy czym A to centrum, a C to peryferia. Też jak najbardziej jesteśmy otwarci na zwiedzenie znanych miejsc, by choćby zabić czas, zresztą warto porobić sobie foty z biało-czarnymi przyjaciółmi pod Reichstagiem, Brandenburger Tor, Fernsehturm, Berliner Mauer. Jeszcze słówko wieży telewizyjnej - znajduje się ona przy Alexanderplatz, czyli miejscówce, gdzie będzie fanzone Juve.

- mrozzi
- Juventino
Z tą godzinę 3 rano wiem, ale domyślam się, że będziemy już tak nabuzowani, że będziemy śmigać na piechotę. Wszędzie.Tom_my pisze: Hotel w centrum, fajnieCo do biletu to jest mały haczyk - to nie bilet całodobowy, tylko działający do godziny 3:00 dnia następnego - więc jak ktoś tak jak ja będzie opuszczał Berlin o świcie to niech zostawi sobie parę drobnych na jeszcze jeden bilet
. Co do stref, z tego co pamiętam to ten podstawowy bilet obowiązywał na A i B, a stadion (czyli na 99% najbardziej wysunięty punkt w trakcie naszej wycieczki) mieści się jeszcze w B, więc tu nie ma problemu.
Tak, stadion na pewno znajduje się z w B:

Nie mam jedynie pewności, gdzie się znajduje ZOB - czy to B czy już C, ale skłaniałbym się jednak ku B, bo C to już przedmieścia.
- Tom_my
- Juventino
ZOB jest bliżej centrum niż stadion
Generalnie mozna z niego spokojnie dojść na piechote choćby pod te knajpy na charlottenburg.
nie znam tylko żadnej fajnej plenerowej miejscówki w berlinie, a nie ukrywam, że takie lubię najbardziej :-D

mrozzi pisze: Z tą godzinę 3 rano wiem, ale domyślam się, że będziemy już tak nabuzowani, że będziemy śmigać na piechotę. Wszędzie.A tak na poważnie to nie problem, bo to coś ponad 1€.

- Greger
- Juventino
Stadion jest dalej od centrum niż ZOB, więc wszystko się obskoczy na strefach A i B. Pozdro!
Jeszcze z biletami jest myk, że można mieć ten jednodniowy dla małej grupy do 5 osób i wtedy wychodzi on po 3 euro z haczykiem na głowę, jeśli ma się tę 5-osobową grupę. Warto więc trzymać się w piątkach
Jeszcze z biletami jest myk, że można mieć ten jednodniowy dla małej grupy do 5 osób i wtedy wychodzi on po 3 euro z haczykiem na głowę, jeśli ma się tę 5-osobową grupę. Warto więc trzymać się w piątkach

- mrozzi
- Juventino
Wbijemy się na jakieś osiedle - oni mają tam mnóstwo zieleni. :lol: Zawsze tak robiłem. Chyba, że trafimy na jakiegoś bardzo upierdliwego dzidka.Tom_my pisze:nie znam tylko żadnej fajnej plenerowej miejscówki w berlinie, a nie ukrywam, że takie lubię najbardziej :-D
Też widziałem tę opcję i uważam, że jest git.Greger pisze: Jeszcze z biletami jest myk, że można mieć ten jednodniowy dla małej grupy do 5 osób i wtedy wychodzi on po 3 euro z haczykiem na głowę, jeśli ma się tę 5-osobową grupę. Warto więc trzymać się w piątkach

- Greger
- Juventino
Wchodzi się na stronę stolicy hitlerlandu i główny newsik:
http://www.berlin.de/kultur-und-tickets ... aymes.html
Czadzik! Telebimów w strefie kibica frajerzy nie potrafili wystawić, ale rozgrywki dla pedałów trzeba koniecznie zrealizować.
Najlepsze jest to, że oni mają jakieś public viewing
http://www.berlin.de/kultur-und-tickets ... aymes.html
Czadzik! Telebimów w strefie kibica frajerzy nie potrafili wystawić, ale rozgrywki dla pedałów trzeba koniecznie zrealizować.
Najlepsze jest to, że oni mają jakieś public viewing

- Cabrini_idol
- Juventino
A najlepiej na przedmieściach i dojechać autobusem podmiejskim bądź tramwajem.