LE 13/14 (1/2): Benfica 2-1 JUVENTUS
- Łukasz
- Juventino
Nie, nie jest, przynajmniej nie w naszym kraju (może w RosjiGotti pisze: Benfici też jest poprawnie.

Vidala brakowało w tym meczu - jego agresji i szybkości.
Nasze wyniki w Europie tego nie pokazują...Gotti pisze: Nie sądzę żebyśmy byli w czymkolwiek słabsi od Borussi, która jest najbardziej przereklamowanym klubem w EU według mnie.

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
dostał i co? wielkie halo dostać siatkę... przy okazji tej akcji kilku tu widziałem pisało o karnym... za co? gość założył rywalowi siatkę i wbiegł w niego, myślał że co? też przemknie pomiędzy jego nogami bo nie za bardzo rozumiem intencje?Ouh_yeah pisze:Ta sytuacja, kiedy dostał siatę w polu karnym.... jezusmarja.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- pablo1503
- Juventino
Mały jest ewenementem. Największy hejter Llorente, jeździ po nim w każdej możliwej sytuacji, a sam po tym meczu broni Vucinicia.
Gdzie tu logika?!
Pirlo był prze słaby. Ktoś tu zarzucał, że Pirlo nie może wypuszczać zawodników w wolne pola, bo ci się mu nie wystawiają. Moim zdaniem to totalna głupota. Andrea ma tak wybitne umiejętności rozgrywania, że to on powinien uruchamiać innych zawodników, a nie czekać od nich na znak: 'Hej, Andrea, teraz wyjdę na pozycję, więc zapodaj mi long passa'

Dlatego oni wyszli z grupy śmierci i doszli do ćwierćfinału Ligi Mistrzów, a my męczymy się w Lidze Europy. Pojechalibyśmy ich dwu cyfrówkąGotti pisze:Nie sądzę żebyśmy byli w czymkolwiek słabsi od Borussi, która jest najbardziej przereklamowanym klubem w EU według mnie.

Pirlo był prze słaby. Ktoś tu zarzucał, że Pirlo nie może wypuszczać zawodników w wolne pola, bo ci się mu nie wystawiają. Moim zdaniem to totalna głupota. Andrea ma tak wybitne umiejętności rozgrywania, że to on powinien uruchamiać innych zawodników, a nie czekać od nich na znak: 'Hej, Andrea, teraz wyjdę na pozycję, więc zapodaj mi long passa'

- stahoo
- Juventino
@Maly
Karny był... na granicy. Caceres robił ruch w stronę grajka Benfiki (konkretnie wystawił swoją du.pę). Sytuacja stykowa, moim zdaniem sędzia wybroniłby się z obu decyzji, a więc nie popełnił błędu nie pokazując na wapno.
Ogólnie wszystko zostało powiedziane, pozwolę sobie wkleić świetne podsumowanie naszej gry z facebookowego blogu Calciobar, pod którym sie podpisuję (ach to lenistwo):
Karny był... na granicy. Caceres robił ruch w stronę grajka Benfiki (konkretnie wystawił swoją du.pę). Sytuacja stykowa, moim zdaniem sędzia wybroniłby się z obu decyzji, a więc nie popełnił błędu nie pokazując na wapno.
Ogólnie wszystko zostało powiedziane, pozwolę sobie wkleić świetne podsumowanie naszej gry z facebookowego blogu Calciobar, pod którym sie podpisuję (ach to lenistwo):
Wszystko się zgadza poza 'Osvaldo'.- Nie po raz pierwszy niestety Juventus źle wszedł w mecz w rozgrykwach europejskich.
- Jesli Juventus nie gra na 100% intensywności i zaangażowania, jest drużyną słabszą i wolniejszą niż mistrz Portugalii
- Jeśli Juventus gra na swoim normalnym poziomie intensywności i zaangażowania jest drużyną lepszą niż Portugalczycy. Kreuje okazje i dominuje nad Benficą, która, szczerze mówiąc, trochę rozczarowała mnie jako zespół.
- Benfica lepiej atakuje niż broni. To ważna wskazówke przed rewanżem.
- Benfica zostawia (a przynajmniej robiła tak wczoraj) sporo miejsca na flankach. Przypominam sobie kilkanaście okazji, gdy tylko złemu dograniu z bocznych sektorów Stara Dama "zawdzięczała" to, że nie znalazła się w świetnej okazji bramkowej.
- Nie można liczyć na wygraną na Da Luz wystawiając Vucinica. Rozumiem brak Llorente, ale czemu nie Osvaldo lub Giovinco?
- Vidal jest pod każdym względem piłkarzem kluczowym, jego brak jest nie do zastąpienia, choć akurat wczoraj momentami bardzo dobrze grał Pogba.
- Za każdym razem jak człowiek pomyśli sobie "no, Bonucci, to już naprawdę dobry, rzetelny stoper", ten wyskakuje z takim występem jak wczoraj.
- Juventus znów stracił gola w momencie, gdy miał praktycznie pełną kontrolę nad meczem. Podobnie było choćby (pierwsze przykłady z głowy) z Realem, Galatasaray czy Fiorentiną. W rewanżu to może być sytuacja decydująca o odpadnięciu.
- Tevez w końcu trafił w Europie i przyznać trzeba, że na tego gola solidnie zapracował, ciągnął zespół w trudnych momentach. Musi to powtórzyć w rewanżu.
- Awans jest absolutnie w zasięgu ręki bianconeri.
To tak nie działa. Dobre wyjście na pozycję, aby uniknąć spalonego a przy tym zgubić obrońców wymaga ruchu zawodnika przed kopnięciem piłki przez Pirlo. Natomiast wczoraj w 1 polowie zaobserwowałem 3-4 próby urwania się Marchisio lewa stroną, kiedy aż prosiło się o piłkę krzyżową, niestety nie został obsłużony przez partnerów (bodaj byli to Pogba, Caceres i własnie Pirlo).pablo1503 pisze: 'Hej, Andrea, teraz wyjdę na pozycję, więc zapodaj mi long passa'
Ostatnio zmieniony 25 kwietnia 2014, 10:42 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- pęto
- Juventino
Karny dla Benfiki byłby kontrowersyjny, podobnie jak dla Juve za walnięcie Kielona ;) [dla Benfiki ciut mniej kontrowersyjny oczywiście]. W każdym razie sędzia pozwalał na bardzo wiele i ostatecznie nie skrzywdził żadnej z drużyn.
W mojej ocenie Juve w takim kształcie gwarantuje raczej stagnację, niż rozwój. Niestety, mimo dużej sympatii dla tego gracza (to on może być uznawany za jeden z głównych trybów powrotu Juve na szczyt Serie A), Pirlo powinien odejść, zaś w środku pola powinniśmy postawić na Vidala, Marchisio oraz Pogbę (pierwszy skład) z Asamoah i kimś jeszcze w odwodzie. W takim układzie nie byłoby innej możliwości, jak znacznie wzmocnić skrzydła oraz lewą obronę i wreszcie zacząć grać szybką piłkę.
W mojej ocenie Juve w takim kształcie gwarantuje raczej stagnację, niż rozwój. Niestety, mimo dużej sympatii dla tego gracza (to on może być uznawany za jeden z głównych trybów powrotu Juve na szczyt Serie A), Pirlo powinien odejść, zaś w środku pola powinniśmy postawić na Vidala, Marchisio oraz Pogbę (pierwszy skład) z Asamoah i kimś jeszcze w odwodzie. W takim układzie nie byłoby innej możliwości, jak znacznie wzmocnić skrzydła oraz lewą obronę i wreszcie zacząć grać szybką piłkę.
We will say what time will tell....
Verbum Labile debet non esse stabile.
Verbum Labile debet non esse stabile.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Maly, być może postrzegasz świat trochę inaczej niż zwykli śmiertelnicy, ale obrońcy raczej nie dostają siatek w polu karnym, a przynajmniej Ci dobrzy. Karny był ewidentny, Perez chciał go obiec, Caceres musiał się przesunąć, żeby wejść mu w drogę.
Takich rzeczy się nie robi. Gdyby to był Ronaldo, albo by go obiegł, albo byłby karny.
Takich rzeczy się nie robi. Gdyby to był Ronaldo, albo by go obiegł, albo byłby karny.
- B@rt
- Juventino
- Podziekował: 10 razy
- Otrzymał podziękowanie: 22 razy
W sumie mecz ciekawy, emocje były, okazje też, niby trochę pograliśmy, ale nie różniło się to za bardzo od tego, co Juve prezentuje z pewnymi wyjątkami od paru miesięcy, czyli taki bezstylowy, minimalistyczny futbol, w którym myśli się tylko o wyniku. Awans wciąż jest całkiem realny, przy odrobinie szczęścia uda nam się nawet wygrać LE, jednak ogólny obraz gry jest dosyć dołujący i w sumie dobrze, że ten sezon dobiega końca, na dodatek szczęśliwie.
- filippo
- Juventino
Obawiam się, że sprawa jest prostsza niż się wydaje.Maly pisze:dostał i co? wielkie halo dostać siatkę...Ouh_yeah pisze:Ta sytuacja, kiedy dostał siatę w polu karnym.... jezusmarja.
Caceres po prostu nie umie grać w piłkę, tzn. przeciwko ogórom w SerieA to nawet Glik daje rade, ale w Europie jak jest każdy widzi
0:35, ku pamięci! Piękna asysta
forumowy ujadacz
- stahoo
- Juventino
Nie był ewidentny o czym pisałem wcześniej, dodam jednak, że na filmiku świetnie widać pozycję sędziego, wszystko ma jak na dłoni. Więc albo karny nie był ewidentny, albo Juventus powinien na nowo trafić do Serie B za 'kupno' sedziegoOuh_yeah pisze: Karny był ewidentny,(...)

- kuba2424
- Juventino
Maly pisze:
ps. @Cobra: czyli uważasz, że benfika mogła tak grać cały mecz ale nas oszczędzili, żeby nie było z 5-0?musimy im chyba podziękować i jakąś kiełbasę podesłać... po świętach na pewno każdemu coś zostało więc może jakaś zrzutka?

Zastanawiałem się, czy nie wyszłoby nam na lepsze odpadnięcie z wielkim hukiem z LE (np.0:4 u siebie), bo może wtedy do naszego trenera dotarłby sygnał, że coś chyba jednak nie do końca jest ok i może rzeczywiście czas zacząć myśleć o jakiś zmianach. Ale doszedłem do wniosku, że nic by to nie dało - bo co, nagle byśmy zaszaleli i latem zrobili zakupy za 60-80 a może nawet 100 mln.?Nie!
Więc chyba nadal jesteśmy skazani na oglądanie takiego Juventusu, który nawet w 5% nie przypomina tego z 11/12.
Dostał i to, że gdyby Caceres się nie wypiął, rywal by go sprytnie ominął. Ewidentnie jest widać, że nasz go fauluje. Chyba sędziemu zabrakło odwagi, może to wynik tego, że gospodarze na potęgę próbowali wymuszać pewne decyzje.Maly pisze:dostał i co? wielkie halo dostać siatkę... przy okazji tej akcji kilku tu widziałem pisało o karnym... za co? gość założył rywalowi siatkę i wbiegł w niego, myślał że co? też przemknie pomiędzy jego nogami bo nie za bardzo rozumiem intencje?Ouh_yeah pisze:Ta sytuacja, kiedy dostał siatę w polu karnym.... jezusmarja.sędzia był 2-3 metry od akcji, doskonale to widział i podjął dobrą decyzję także zapomnijcie o karnym na 2-0
- pumex
- Juventino
Zawsze będziemy słabsi od Borussii, dopóki nasi nie wklepią sobie do łbów jednej regułki: "w europejskich pucharach gra się na 100% od pierwszej do ostatniej sekundy meczu". Tymczasem nasi jawnie przebimbali 1/2 meczu a Conte mówi, że jego zespół nie zagrał po Włosku :lol:Gotti pisze:Nie sądzę żebyśmy byli w czymkolwiek słabsi od Borussi, która jest najbardziej przereklamowanym klubem w EU według mnie.

- Lucas87
- Juventino
Wpadłem w szauuuuuuuuu. Momentalnie przy golu na 1-2, wyłączyłem lapka, taka <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> jednak ze mnie. Ogólnie wrażenie złe, ale dziś mimo wszystko jestem już dobrej myśli przed rewanżem. 1. Tevez. Co on zrobił w tej akcji, po której wreszcie się przełamał :!: Tak wykiwać dwóch twardych jak skała Garaya i Luizao, na dodatek jeszcze Pereire. Cieszy podwójnie, bo teraz już Argentyńczyk nie będzie myślał o tym, że od 2009 nie strzelił w pucharach, tylko jeszcze lepiej będzie mógł wykonywać to co do niego należy. Uznanie również dla Kwadwo za to ostatnie podanie. Niestety przykro to przyznać, ale gole straciliśmy przez zwykłe frajerstwo. Szczególnie ciężko przeboleć ten pierwszy, ale drugi również nie musiał paść. Jednak mieliśmy wówczas wybór, czy się zamurować i trzymać 1-1 czy próbować iść za ciosem. Zanim jednak się namyśliliśmy, to stało się najgorsze. W rewanżu musimy liczyć na naszych kibiców. (nie wiem czy mi ktoś grzybków halucynogennych, dodał do picia przy kolacji, czy jednak prawidłowo dojrzałem, iż jakaś hołota świeciła Pirlo po oczach laserem, podczas jednego z wykonywanych przez Brodacza - rogów. :evil:) . Potrzebujemy tego 1-0, ale ja myślę, że będzie wyżej. Stać nas na to. Jeśli nie udowodnimy tego na Benficę, to wówczas, nie oczekujmy za rok - zwycięstw nad Realem lub Bayernem.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- LordJuve
- Juventino
Ehh, ale czego Ty oczekujesz? Jeżeli już mowa o Borussi, to Juventus (i jego kibice) nie powinien czuć się gorszy od niemieckiego klubu. Historia jest po stronie Juve: jesteśmy klubem bardziej utytułowanym, który zdecydowanie częściej niż BVB robił "różnicę" w światowej piłce. To, że od kilku lat idzie nam zdecydowanie gorzej, nie jest powodem ku temu, by pozbyć się tej symbolicznej otoczki, która jest związana z marką Juventusu.filippo pisze: Ps. Żeby było jasne co rozumiem przez przereklamowany: Przerost opowieści o możliwościach zespołu nad faktyczną grą. Czyli Przerost formy nad treścią
Musimy mierzyć wysoko, oczekiwać wyników i miłej dla oka gry (chociaż co do tego można mieć różne zdanie i szanuję kibiców, dla których liczy się tylko i wyłącznie rezultat, a styl gry zdecydowanie mniej), bo Juventus to klub z absolutnej czołówki.
Oczywiście, farsopoli było dotkliwym ciosem, ale to już historia. Trzeba patrzeć w przyszłość i odbudowywać pozycję klubu. Niestety, na finał LM jesteśmy wciąż za słabi, ale nie spodziewałem się, że będziemy zbierać lanie od takich średniaków jak Galatasaray czy Benfica.
- kuba2424
- Juventino
Lucas87 pisze:(nie wiem czy mi ktoś grzybków halucynogennych, dodał do picia przy kolacji, czy jednak prawidłowo dojrzałem, iż jakaś hołota świeciła Pirlo po oczach laserem, podczas jednego z wykonywanych przez Brodacza - rogów. :evil:)
Świecili, i to nie tylko jemu
- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Na Ronaldo byłby karny bo padłby na trawę i udawał złamanie lewej pięty.Ouh_yeah pisze:Maly, być może postrzegasz świat trochę inaczej niż zwykli śmiertelnicy, ale obrońcy raczej nie dostają siatek w polu karnym, a przynajmniej Ci dobrzy. Karny był ewidentny, Perez chciał go obiec, Caceres musiał się przesunąć, żeby wejść mu w drogę.