Mercato (Lato 2015)
Niedoceniany to Suarez był chyba tylko na JPyanquez pisze:Marzy mi się taki transfer, jaki przeprowadził Liverpool kilka lat temu... Suarez... Niedoceniany zawodnik z gigantycznym potencjałem (pamiętam, jak mnie @dD$ jechał, gdy napisałem, że w lepszym klubie stać by go było na Złotą Piłkę)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Marian.
- Juventino
Faktycznie, 70 patyków bez sprzedaży Pogby raczej nie będziemy mieć (ale gdzie ja napisałem, że bez sprzedaży Pogbyfazzi pisze:Ołłłł jeeeee, co to za pieniądze dla nas :lol: . Widzisz kolego, bez sprzedaży Pogby nie będziemy mieli 70 mln.Marian. pisze: Za 70 milionów możemy genialnie wzmocnić skład.

Druga sprawa jest taka, że chciałem tylko zakwestionować to co napisał jakku1, moim zdaniem nie potrzeba (w przypadku Juve) tyle wydawać (100m), żeby świetnie wzmocnić skład.
Kolejna sprawa. Piszac poprzedni post faktycznie trochę niezgrabnie napisałem. Co do pozyskiwania rezerwowych. Miałem na myśli to, że nie ma sensu wydawać pieniędzy na średniaków zbliżających się do trzydziestki. Jestem w stanie zrozumieć wydanie kilku milionów na zmiennika, który:
-jest młody - max 24 lata.
-ma już jakieś doświadczenie na pierwszoligowym szczeblu
-coś juz pokazał/pokazuje w tej lidze
-jest postrzegany jako duży talent
Mam na myśli takich piłkarzy jak: Berardi, Gabbiadini czy choćby Immobile. W takich piłkarzy (zmienników) można zainwestować pieniądze.

- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Pewnie warto tyle nie jest, ale już dzisiaj Ci co będą Go chcieli są zmuszenie zapłacić za tego gościa niewiele mniej. Poza tym, co Go ciągnie do Turynu, nie łudźmy się.yanquez pisze: Koke - jeżeli w tym sezonie żaden gigant go nie weźmie, to w przyszłym sezonie pójdzie za 50 baniek. Szybki i niewyobrażalnie celnie kopiący, a przede wszystkim inteligentny jak diabli.
Generalnie chciałbym żeby Marotta miał w te mercato jedną zasadę. Nie ściągamy zawodników w Serie A. Najlepsi grają u nas, jeśli mamy zrobić skok jakościowy to potrzebujemy nowych Vidalów, Tevezów, Pogbów, a nie Ogbonny, Asamoahy, Islii itd.
Ostatnio zmieniony 31 marca 2014, 22:04 przez zoff, łącznie zmieniany 1 raz.
- Arbuzini
- Juventino
Suarez II do ataku rozwiązałby właściwie wszystkie nasze problemy w tej formacji. Jednak nawet grając dla Ajaxu był wyceniony na ponad 25 mln E, a ryzyko było spore. Wiadomo jak to jest z napastnikami z Holandii. Faktycznie żeby spotkało nas takie szczęście musiałoby się nam trafić jak z Pogbą. Pomarzyć można.
Pojawiły się jeszcze jakieś plotki o Rubenie Pardo, czy po informacjach łączących go z Realem wszystko ucichło
? Celujmy, celujmy w tych środkowych. Marchisio gra dobrze, ale nie jest już tak decydujący jak kiedyś, Vidala udało się "w końcu" zajechać, Pirlo ma swoje lata i od przyszłego sezonu powinien grać o połowę mniej, a Pogba odejdzie, bo wysoka oferta prędzej czy później wpłynie. Środek się sypie, bez jaj. Szybko poszło.
Dawać Meneza i Murru. Nicola może przejść podobną drogę jak kiedyś Chiellini, czyli z boku do środka obrony. Takich zawodników nam trzeba do 352. Jorginho był okazją, a zupełnie go zignorowaliśmy. Jeśli podobnie zachowamy się wobec zawodnika Cagliari, a z radością łykniemy Lulicia to :doh:
Pojawiły się jeszcze jakieś plotki o Rubenie Pardo, czy po informacjach łączących go z Realem wszystko ucichło

Dawać Meneza i Murru. Nicola może przejść podobną drogę jak kiedyś Chiellini, czyli z boku do środka obrony. Takich zawodników nam trzeba do 352. Jorginho był okazją, a zupełnie go zignorowaliśmy. Jeśli podobnie zachowamy się wobec zawodnika Cagliari, a z radością łykniemy Lulicia to :doh:
NIestety ale z 99% pewnością można stwierdzić, że tu również się mylisz. Dziadowaliśmy, a mimo to sezon zamkniemy zapewne ze stratą ( LM :evil: a prawdopodobnie nawet gdybyśmy w niej awansowali, to i tak dalej sezony był by zakończony ze stratą ). Przychody nie wzrosną nam tak gwałtownie, aby nagle znalazło się 50-60mln znikąd. Za ile sprzedamy, za tyle kupimy, może plus kilka mln. A ten 1 % to margines na jakiś ekstra hajs od exoru :lol: Wogóle to jak z tym finansowym fair play ??? W tym sezonie jeszcze może właściciel pokryć stratę do 30 czy 40 mln ?Marian. pisze:Faktycznie, 70 patyków bez sprzedaży Pogby raczej nie będziemy mieć (ale gdzie ja napisałem, że bez sprzedaży Pogbyfazzi pisze:Ołłłł jeeeee, co to za pieniądze dla nas :lol: . Widzisz kolego, bez sprzedaży Pogby nie będziemy mieli 70 mln.Marian. pisze: Za 70 milionów możemy genialnie wzmocnić skład.?) W poprzednim okienku dziadowaliśmy (5 mln na plusie), więc w nadchodzące lato pasowałoby (
) coś wydać. Myślę, że bez sprzedaży Pogby powinniśmy mieć do wydania z 50-60 milionów (wliczając już sprzedaż niepotrzebnych graczy).
Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- SKAr7
- Juventino
Nazwiska świetne, ale z różnych powodów tyle realne co rzeczony Suarez. Żeby nawet zacząć próbować brać Shaqa(<3) albo Mourę, musielibyśmy częściej grać 4-3-3. Koke był kuszony przez MU w zeszłe okienko za 30 milionów i w efekcie podpisał kontrakt z rzekomą klauzulą 60 milionów (może działania agentów). Eriksen gra podstawę w Tottenhamie, niby zarabia tam nie za wysokie pieniądze, ale nie łudźmy się- w razie zainteresowania Juve oni z tego tytanicznego kontraktu TV dla PL są w stanie mu od ręki podwoić pensję, a tego Juve już nie przebije (szczególnie, że im chyba zaraz odchodzi ten kontrakt Adebayora)yanquez pisze: ...
- Marian.
- Juventino
Jeżeli ma być tak jak piszesz i jeśli za te pieniądze kupimy zmienników (Lulicie, Paletty czy Ranocchie) to wniosek jest prosty...nie wzmocnimy się. To będzie stanie w miejscu, a powiedziałbym nawet, że spadek jakości (starzenie się kluczowych grajków). Z takim podejsciem Europy nie zwojujemy.fazzi pisze:NIestety ale z 99% pewnością można stwierdzić, że tu również się mylisz. Dziadowaliśmy, a mimo to sezon zamkniemy zapewne ze stratą ( LM :evil: a prawdopodobnie nawet gdybyśmy w niej awansowali, to i tak dalej sezony był by zakończony ze stratą ). Przychody nie wzrosną nam tak gwałtownie, aby nagle znalazło się 50-60mln znikąd. Za ile sprzedamy, za tyle kupimy, może plus kilka mln. A ten 1 % to margines na jakiś ekstra hajs od exoru :lol: Wogóle to jak z tym finansowym fair play ??? W tym sezonie jeszcze może właściciel pokryć stratę do 30 czy 40 mln ?Marian. pisze:Faktycznie, 70 patyków bez sprzedaży Pogby raczej nie będziemy mieć (ale gdzie ja napisałem, że bez sprzedaży Pogbyfazzi pisze: Ołłłł jeeeee, co to za pieniądze dla nas :lol: . Widzisz kolego, bez sprzedaży Pogby nie będziemy mieli 70 mln.?) W poprzednim okienku dziadowaliśmy (5 mln na plusie), więc w nadchodzące lato pasowałoby (
) coś wydać. Myślę, że bez sprzedaży Pogby powinniśmy mieć do wydania z 50-60 milionów (wliczając już sprzedaż niepotrzebnych graczy).

- Makaron3
- Juventino
Pełna zgoda.yanquez pisze:Suarez... Niedoceniany zawodnik z gigantycznym potencjałem
Shaqiri - koniecznie ktoś go musi wyciągnąć z Bayernu, bo tam przepadnie, istny dynamit, szybki, zbity, silny;
Na Suareza to brakuje mi określeń :-D To jest kosmita jakiś.
Jestem jego fanem i często oglądam Liverpool, to co ten typ wyprawia to się normalnie w prąciu nie mieści. Geniusz do potęgi, a świat się zachwyca nażelowanym noobem.

Co do Szakiry, ten chłopak ma ogromny potencjał, jeśli zostanie w Bayernie to będzie godnym następcą Franck'a lub Robbena. Jeśli zostanie to nie przepadnie, młody jest a i tak sporo gra. Na jego miejscu bym został.
Jeśli kłoda kosztowała 100mln :shock: to ile jest wart Suarez? A ze 300 8)
- Eric6666
- Juventino
w tamtym sezonie podobno był do wyciągnięcia za 45 mln do zagranicznego klubu, co pokazuje jaki potencjał był w tym transferze.Makaron3 pisze:Pełna zgoda.yanquez pisze:Suarez... Niedoceniany zawodnik z gigantycznym potencjałem
Shaqiri - koniecznie ktoś go musi wyciągnąć z Bayernu, bo tam przepadnie, istny dynamit, szybki, zbity, silny;
Na Suareza to brakuje mi określeń :-D To jest kosmita jakiś.
Jestem jego fanem i często oglądam Liverpool, to co ten typ wyprawia to się normalnie w prąciu nie mieści. Geniusz do potęgi, a świat się zachwyca nażelowanym noobem.![]()
Co do Szakiry, ten chłopak ma ogromny potencjał, jeśli zostanie w Bayernie to będzie godnym następcą Franck'a lub Robbena. Jeśli zostanie to nie przepadnie, młody jest a i tak sporo gra. Na jego miejscu bym został.
Jeśli kłoda kosztowała 100mln :shock: to ile jest wart Suarez? A ze 300 8)
"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
Mark Twain
- jakku1
- Juventino
Co do Meneza, wszystko przed chwila "zdementowal" Di Marzio.
Twierdzi on, ze Juventus w ogole nie chce Francuza. Zobaczymy
. To na pewno bedzie bardzo ciekawe mercato.
PS. Jednoczesnie Di Marzio mowi, ze chcemy Rabiota z PSG. To jest wysoki srodkowy pomocnik.
Twierdzi on, ze Juventus w ogole nie chce Francuza. Zobaczymy

PS. Jednoczesnie Di Marzio mowi, ze chcemy Rabiota z PSG. To jest wysoki srodkowy pomocnik.
Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 

- Nevermind
- Juventino
Mandzukic to właśnie typ napastnika podobny do Teveza, może nieco wyższy. To trochę dziwne, że szukamy skrzydłowych do przejścia na 4-3-3 i łączony z Juventusem jest Mandzukic. Przede wszystkim jego atutem jest gra defensywna, niesamowita wydolność i wysoki pressing na obrońcach. Moim zdaniem wraz z Tevezem wchodziliby sobie w pole, ale... gdyby tak znaleźć dla obu miejsce? Huhuhu... niezłe wyzwanie dla środkowych obrońców przeciwnej drużyny, pressing przez pełne 90 minut.
Mandzukic to zawodnik niedoceniany, lecz bardzo dobrze ułożony taktycznie. Nie posiada świetnego dryblingu, ale jest silny, wybiegany, dość dobrze gra głową. Nie wydaje mi się aby na rynku transferowym był lepszy zawodnik za potencjalne 25 milionów euro (jeśli piszemy o sprawdzonej marce).
Menez? To wygląda tak, że Menez chce bardziej do Juve niż Juve chce Meneza. Podkreślał to w wywiadach jakim honorem byłaby gra w Juventusie i powrót na Pólwysep Apeniński. Ma kartę na dłoni, więc będzie chciał wytargować dobry kontrakt. Sęk w tym, że Marotta NIE przepłaci nikogo, nawet zawodnika z kartą na ręku. Pewnie dostanie lepsze propozycje finansowe od klubów pokroju Interu, Milanu, FIORENTINY niż od nas. Wyborem będzie wyzwanie, sukcesy, walka o pierwszy skład lub kasa i gra w nieco niżej notowanym zespole.
Mandzukic to zawodnik niedoceniany, lecz bardzo dobrze ułożony taktycznie. Nie posiada świetnego dryblingu, ale jest silny, wybiegany, dość dobrze gra głową. Nie wydaje mi się aby na rynku transferowym był lepszy zawodnik za potencjalne 25 milionów euro (jeśli piszemy o sprawdzonej marce).
Menez? To wygląda tak, że Menez chce bardziej do Juve niż Juve chce Meneza. Podkreślał to w wywiadach jakim honorem byłaby gra w Juventusie i powrót na Pólwysep Apeniński. Ma kartę na dłoni, więc będzie chciał wytargować dobry kontrakt. Sęk w tym, że Marotta NIE przepłaci nikogo, nawet zawodnika z kartą na ręku. Pewnie dostanie lepsze propozycje finansowe od klubów pokroju Interu, Milanu, FIORENTINY niż od nas. Wyborem będzie wyzwanie, sukcesy, walka o pierwszy skład lub kasa i gra w nieco niżej notowanym zespole.
- Arbuzini
- Juventino
Też nie wydaje mi się żeby 433 było dla nas priorytetem. Niemal na pewno szukamy możliwości do gry tym systemem bez dziwnych kombinacji, ale nie widzę przesłanek do całkowitego przestawienia się. Wahadłowi/boczni obrońcy i stoperzy są jednak trochę tańsi od ofensywnych skrzydłowych
.
Mandzukic to gorsza wersja Cavaniego. Od Teveza odróżnia go przede wszystkim zdecydowanie słabsze wyszkolenie techniczne i brak tej wizji gry, która występuje u Argentyńczyka. Czyli całkiem sporo. Ot, naprawdę niezły wysunięty napastnik, ale do ścisłej czołówki ciężko go zaliczyć. Jednym z podstawowych warunków do skutecznej gry 352 jest cofnięty napastnik kreujący grę. Albo regista na absolutnie najwyższym poziomie, który w tym sezonie jest dla Pirlo nieosiągalny. Także może skupmy się na konkurentach dla zawodników ciut istotniejszych niż Llorente. Tym bardziej, że w odwodzie jest Ciro. W tym momencie zwyczajnie szkoda byłoby wydać 25 mln E na Chorwata.
Wg whoscored Scuffet był najlepszym piłkarzem w spotkaniu Udinese - Catania. Ciekawe, ciekawe... Myślę, że jak nie trafi za granicę to będzie bronił u nas. Bardzo solidny jest też Allan. Świetnie spisuje się w destrukcji i ma niezły drybling. Podobno jeszcze w Brazylii grał na prawej stronie obrony. My przecież kochamy zawodników uniwersalnych (nawet do bólu
). Ci piłkarze naszych przyjaciół z Udine wyglądają bardzo interesująco i prędzej, czy później coś może być na rzeczy.

Mandzukic to gorsza wersja Cavaniego. Od Teveza odróżnia go przede wszystkim zdecydowanie słabsze wyszkolenie techniczne i brak tej wizji gry, która występuje u Argentyńczyka. Czyli całkiem sporo. Ot, naprawdę niezły wysunięty napastnik, ale do ścisłej czołówki ciężko go zaliczyć. Jednym z podstawowych warunków do skutecznej gry 352 jest cofnięty napastnik kreujący grę. Albo regista na absolutnie najwyższym poziomie, który w tym sezonie jest dla Pirlo nieosiągalny. Także może skupmy się na konkurentach dla zawodników ciut istotniejszych niż Llorente. Tym bardziej, że w odwodzie jest Ciro. W tym momencie zwyczajnie szkoda byłoby wydać 25 mln E na Chorwata.
Wg whoscored Scuffet był najlepszym piłkarzem w spotkaniu Udinese - Catania. Ciekawe, ciekawe... Myślę, że jak nie trafi za granicę to będzie bronił u nas. Bardzo solidny jest też Allan. Świetnie spisuje się w destrukcji i ma niezły drybling. Podobno jeszcze w Brazylii grał na prawej stronie obrony. My przecież kochamy zawodników uniwersalnych (nawet do bólu

White Pogba?jakku1 pisze:PS. Jednoczesnie Di Marzio mowi, ze chcemy Rabiota z PSG. To jest wysoki srodkowy pomocnik.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Ooo. I w takie transfery możemy mierzyć. Megalomani z P$G mogą za jakieś grosze wypuścić tego ciekawego chłopaka. Jak oglądałem regularnie PSG na początku sezonu to miał kilka ciekawych wejść. Później grał co raz to mniej. Związane pewnie z przyjściem kolejnego do gry - Cabaye'a. Ten transfer ograniczył grę Rabiot do minimum. Rocznik 95'. Bym, brał.
- Nevermind
- Juventino
Oczywiście, że priorytetem będzie 3-5-2. 4-3-3 MOŻE być jedynie alternatywą, potrzebną alternatywą. Wątpię, aby Conte był typem trenera którego zadowala gra jednym systemem. Tym bardziej, że opisane ustawienie o ile sprawdza się na ligowym podwórku, europejskie puchary są poza naszym zasięgiem. Czołową kwestią tutaj jest wybieganie przeciwników i wysoki pressing na Bonuccim i Pirlo. Ewentualne straty dają szanse na szybkie kontry, a ścisłe krycie i pressing obu zawodników prokuruje długie lagi i straty piłki.
Zmiana systemu to OSTATNIA szansa dla Giovinco i prawdopodobnie dlatego zostanie w Juventusie na następny sezon. Perspektywa sprzedaży wiązałaby się ze sporą stratą finansową, Giovinco na dzień dzisiejszy jest wart MAKSYMALNIE 10 milionów euro JEDNAK podaną kwotę zapłaciłby jedynie kluby z Rosji.
Lulic? Spoko many, zaangażowaniem nadrabia braki techniczne (Bardzo podobne walory jak Stefano), idealny na wahadłowego. Wykorzystanie faktu, że Lazio jet zainteresowany Fabio (Ten transfer to kwestia formalności... dziwie się, że sam Q był ostrożny i wolał poczekać do lata, wkurzył jedynie włodarzy Juve i zapłacił za to karą i brakiem nominacji do gry w Lidze Europejskiej).
Scuffet? Nie widziałem ani jednego meczu Udinese z jego udziałem, więc zamykam ryj na kłódkę. Z mojej perspektywy ewentualny transfer to wotum nieufności dla Lealiego, który POWINIEN dostać szansę regularnej gry w Serie A.
Z drugiej strony pamiętam, że zarząd przeznacza dwa zupełnie nieistotne dla siebie budżety. Jeden na piłkarzy którzy będą natychmiastowo włączeni do kadry pierwszego zespołu, drugi na zawodników przyszłościowych. Smakiem dla wielbicieli mercato może być również drugi fundusz, bo w posiadaniu Juve są smakowite kąski pokroju Zazy, Berardiego, Marrone, Immobile, Boakye i Gabbiadini. P
Zmiana systemu to OSTATNIA szansa dla Giovinco i prawdopodobnie dlatego zostanie w Juventusie na następny sezon. Perspektywa sprzedaży wiązałaby się ze sporą stratą finansową, Giovinco na dzień dzisiejszy jest wart MAKSYMALNIE 10 milionów euro JEDNAK podaną kwotę zapłaciłby jedynie kluby z Rosji.
Lulic? Spoko many, zaangażowaniem nadrabia braki techniczne (Bardzo podobne walory jak Stefano), idealny na wahadłowego. Wykorzystanie faktu, że Lazio jet zainteresowany Fabio (Ten transfer to kwestia formalności... dziwie się, że sam Q był ostrożny i wolał poczekać do lata, wkurzył jedynie włodarzy Juve i zapłacił za to karą i brakiem nominacji do gry w Lidze Europejskiej).
Scuffet? Nie widziałem ani jednego meczu Udinese z jego udziałem, więc zamykam ryj na kłódkę. Z mojej perspektywy ewentualny transfer to wotum nieufności dla Lealiego, który POWINIEN dostać szansę regularnej gry w Serie A.
Z drugiej strony pamiętam, że zarząd przeznacza dwa zupełnie nieistotne dla siebie budżety. Jeden na piłkarzy którzy będą natychmiastowo włączeni do kadry pierwszego zespołu, drugi na zawodników przyszłościowych. Smakiem dla wielbicieli mercato może być również drugi fundusz, bo w posiadaniu Juve są smakowite kąski pokroju Zazy, Berardiego, Marrone, Immobile, Boakye i Gabbiadini. P