LM 13/14 (gr. B) [3]: Real Madryt 2-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2013, 23:49

Vidal dzis zagrał b przecietnie. Pirlo bez rewelacji.
Na plus Caceres, po kontuzji ale zaprezentował sie solidnie.
Jak napisałem wczesniej Ogbonna bardzo słabo

Moze gdybysmy wyszli z tyłu Chiellini - Bonucci- Barzagli- Caceres
było by inaczej Kielon na lewej flance grywał i to bardzo dobrze, ale gdybac mozemy...

Juve, storia di un grande amore
mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2013, 23:55

mibor pisze:Moze gdybysmy wyszli z tyłu Chiellini - Bonucci- Barzagli- Caceres
było by inaczej Kielon na lewej flance grywał i to bardzo dobrze, ale gdybac mozemy...
Finał EURO 2012, mówi to Koledze coś? Chiellini na lewej teraz i za Capello to dwóch rożnych gości. On na lewą się nie nadaje, tam mógłby zagrać Caceres (gdybyśmy mieli prawego obrońcę), względnie Asamoah. Chiellini na lewej obronie to strzał w kolano i chwała Conte, że nie powielił błędu Prandellego

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2013, 23:56

Zahor
Chodzi mi raczej o grę ofensywną w dzisiejszym meczu, konkretniej w pierwszej połowie. Nie wyglądała ona lepiej niż w dotychczasowym ustawieniu? Ja naprawdę widziałem sporą różnicę w tym jak potrafiliśmy stworzyć jakieś zagrożenie pod bramką Realu aniżeli śmieszne próby dośrodkowań w poprzednich kilku meczach. W mojej ocenie skoro potrafiliśmy fajnie zagrać tak przy mocnej obronie Realu tym bardziej z drużynami pokroju Chievo czy Sampdoria powinno wyglądać to jeszcze lepiej. Do tej pory twierdziłeś że Conte wie co robi stawiając na 3-5-2 idąc tym tokiem myślenia również wiedział na co decyduje się w dzisiejszym meczu. Nadal więc uważasz że przeciwnicy 3-5-2 urwali się z choinki?
Nie uważam że Vidal zagrał słaby mecz, jego występ uznał bym raczej jako przeciętny. Ogólnie denerwuje mnie u niego to że często zagrywa niechlujnie, nie w tempo co po jego odbiorach zmniejsza szanse na szybkie kontry których u nas i tak jak na lekarstwo.
Do Marchisio kiedy ten nie przyjął piłki w polu karnym koło 85 minuty zagrywał Pogba - chyba że się przewidziałem.

★ ★ ★
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 października 2013, 23:57

Uwazasz ze był by gorszy niz Ogbonna?
Euro 2012 i kontuzja Kielona pamietam...

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 00:04

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 00:07

Przy grze z czwórką obrońców gra staje się bardziej otwarta. To powoduje więcej sytuacji strzeleckich. Dla obu stron. Ale generalnie podobała mi się szybkość i płynność wyprowadzania piłki w tym ustawieniu. Świetnie wyglądał w Realu Modrić, Ancelotti chyba pokazuje mu stare mecze swojego Milanu i każe grać jak Pirlo ;) . U nas pozytywnie, pewnie, wypadł Caceres. Zmiana Pirlo za Asamoaha, przy grze w 10, nie miała trochę sensu. Zostawienie Włocha na boisku dawało jakiś cień szansy na odrobienie wyniku.

Vidal - wycięty przez ducha.

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 00:08

dla dobra Juventusu niech lepiej się nie odwołuje, szkoda ryzykowac bo jeszcze go odwieszą i znów bede musial widziec tego paralityka, który za każdym razem gdy jest przy piłce przyprawia mnie o palpitacje serca. Chiellini niewiem co sie z tobą stało, wiadomo ze nigdy do zwrotnych i szybkich, technicznych nie należałeś, ale przynajmniej swietnie czytales gre i te odbiory a teraz biega jak dziecko we mgle..

Co do Llorente to czy to jego pierwsza bramka w LM dzisiaj czy juz kiedys zdobyl gdy Bilbao grało w LM? (grało w ogóle? :P )
Ostatnio zmieniony 24 października 2013, 00:11 przez Piti, łącznie zmieniany 1 raz.

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 00:09

Swoja droga ciekawe o czym Gigi tak nawijał z Ikerem?

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 00:09

booyak pisze: Chodzi mi raczej o grę ofensywną w dzisiejszym meczu, konkretniej w pierwszej połowie. Nie wyglądała ona lepiej niż w dotychczasowym ustawieniu? Ja naprawdę widziałem sporą różnicę w tym jak potrafiliśmy stworzyć jakieś zagrożenie pod bramką Realu aniżeli śmieszne próby dośrodkowań w poprzednich kilku meczach.
Jak na ironię, akurat jedynego gola strzeliliśmy ... po dośrodkowaniu :) Zwróć uwagę że problemem Juventusu w ofensywie jest z reguły to, że mają przewagę, ale brakuje tego jednego zagrania, które otworzyłoby drogę do bramki. Dzisiaj jak się nad tym tak lepiej zastanowić, było podobnie. Ile Juventus miał okazji do zdobycia gola? Raz Tevez uderzył groźnie po indywidualnej akcji i w zasadzie to by było na tyle. Można się zastanawiać czy jego zejście z boku miało jakiś związek z ustawieniem, ale to trochę wróżenie z fusów, w 3-5-2 też porusza się po całym boisku i generalnie podoba mi się bardziej niż dzisiaj, ale naprawdę nie chciałbym formułować jakichkolwiek wniosków po jednej połowie w innym ustawieniu.
booyak pisze: W mojej ocenie skoro potrafiliśmy fajnie zagrać tak przy mocnej obronie Realu tym bardziej z drużynami pokroju Chievo czy Sampdoria powinno wyglądać to jeszcze lepiej. Do tej pory twierdziłeś że Conte wie co robi stawiając na 3-5-2 idąc tym tokiem myślenia również wiedział na co decyduje się w dzisiejszym meczu. Nadal więc uważasz że przeciwnicy 3-5-2 urwali się z choinki?
Twierdzę że z choinki urwali się ci, którzy po każdym słabszym meczu drą się "3-5-2 na śmietnik!!" bez zastanowienia się co im się w danym spotkaniu nie podobało i jaki to ma związek z ustawieniem. Skoro już mowa o Conte i jego pomysłach, to ja naprawdę bardzo chciałbym wiedzieć jaka jest jego opinia na temat Caceresa. Pamiętam Urugwajczyka z ciekawych rajdów prawą stroną jeszcze z czasów jego pierwszej przygody z Juventusem, kiedy przychodził drugi raz spodziewałem się że będzie stanowić ofensywną alternatywę dla Lichtsteinera. Potem Conte zrobił z niego stricte środkowego obrońcę, żeby teraz wystawić go w takim meczu na boku obrony. Ciekaw jestem czy trenerowi chodzi po głowie wypróbowanie go w 3-5-2 na prawym wahadle. Sądzę że może tam pasować lepiej niż którykolwiek z naszych graczy na lewą obronę do 4-3-3. Jeżeli miałbym zabrać na temat czegokolwiek związanego z nowym ustawieniem głos w sposób zdecydowany, to byłoby to stwierdzenie że Ogbonna się tam nie nadaje.
booyak pisze: Do Marchisio kiedy ten nie przyjął piłki w polu karnym koło 85 minuty zagrywał Pogba - chyba że się przewidziałem.
Chodzi Ci o to zagranie górą? Zgadza się, ja mówię o tym wcześniejszym, po ziemi.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 00:15

Nie będę się rozpisywał o spotkaniu, bo można i godzinę mówić o głupocie Kielona, ale nasuwa mi się jedna myśl, która mnie nurtuje od kilku ostatnich meczów:

Tevez na ławkę. Dzisiaj Llorente o wiele lepiej od niego, lepiej odgrywał, czasami coś wywalczył, gola można mu dodać, ale i bez niego moim zdaniem lepiej grał. Carlos po dobrym początku zalicza co raz gorsze spotkania. Może czas na ławkę?

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 00:16

Asamoaha tez jakos na lewej obronie nie widze jaki stricte lewy, choc byl by napewno lepszy od Ogbonny. Ciekaw jestem co Conte kombinuje czy dalej ze wzgledy na kadre bedzie stawiał w lidze na 3-5-2 czy moze cos zmieni

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 00:17

Eric6666 pisze:Nie będę się rozpisywał o spotkaniu, bo można i godzinę mówić o głupocie Kielona, ale nasuwa mi się jedna myśl, która mnie nurtuje od kilku ostatnich meczów:

Tevez na ławkę. Dzisiaj Llorente o wiele lepiej od niego, lepiej odgrywał, czasami coś wywalczył, gola można mu dodać, ale i bez niego moim zdaniem lepiej grał. Carlos po dobrym początku zalicza co raz gorsze spotkania. Może czas na ławkę?
Coraz Gorsze? Prawie wsadził widły przejezdzajac 2 obrońców, oddawał groźne strzały etc.

Vidal slabo? Do 93 Minuty walczył za 3 , a wy mu bedziecie kopniecie w trawe wypominac?:O

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
squinter

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 00:22

dokladnie, tez nie rozumiem hejtow na Vidala dzisiaj, widac bylo, ze zmagal sie z jakims problemem miesniowym, a walczyl za trzech. zostawil mnostwo serca i zdrowia na boisku, mial mnostwo odbiorow i przechwytow, byl caly czas pod gra, moim zdaniem zagral bardzo dobrze.

dziekuje chlopaki. to nie byl zly mecz, wracamy z Madrytu z glowami uniesionymi do gory.
szkoda akcji Giovinco. brawa dla sedziego, pozdrawiam srodkowym palcem.

grande amore

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 00:28

Oj, zdarza sie, no...
Ogladaja te sytuacje jeszcze raz wyobrazilam sobie, ze Vidal chcial Kamehamehe noga puscic, jak swego czasu Pogba, a ze w pilke nie trafil ino w murawe, to i wywinal salto... :rotfl:

Juve, storia di un grande amore :)
------
Jaka jest roznica miedzy zwyciezca a przegranym? Upasc moze kazdy, zwyciezca wstaje i idzie dalej.
------
Mowcie mi Magda
booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 października 2013, 00:29

zahor pisze:Jak na ironię, akurat jedynego gola strzeliliśmy ... po dośrodkowaniu :)
Fakt do którego wiedziałem że się przyczepisz :prochno:
zahor pisze:Zwróć uwagę że problemem Juventusu w ofensywie jest z reguły to, że mają przewagę, ale brakuje tego jednego zagrania, które otworzyłoby drogę do bramki. Dzisiaj jak się nad tym tak lepiej zastanowić, było podobnie.
Zgadzam się było bardzo podobnie tyle że w 3-5-2 zazwyczaj piłka w momencie kiedy już nikt niczego nie wymyśli trafia do bezproduktywnych wingbacków. Dziś było lepiej gdyż takie piłki również trafiały na skrzydła tyle że tam byli troszkę bardziej ogarnięci ofensywnie piłkarze jak Tevez czy podłączający się Pogba. Może się mylę ale według mnie z większą łatwością przedostawaliśmy się na wysokość pola karnego Realu niż w ostatnich meczach przykładowo z Milanem czy Fiorentiną.
zahor pisze:Twierdzę że z choinki urwali się ci, którzy po każdym słabszym meczu drą się "3-5-2 na śmietnik!!" bez zastanowienia się co im się w danym spotkaniu nie podobało i jaki to ma związek z ustawieniem.
Mimo wszystko często odwoływałeś się do preferencji taktycznej Conte i czyniłeś z tego argument popierający Twoje poglądy. Dziś to ja postanowiłem użyć tej broni i przy okazji Ci to wypomnieć.
zahor pisze:Skoro już mowa o Conte i jego pomysłach, to ja naprawdę bardzo chciałbym wiedzieć jaka jest jego opinia na temat Caceresa. Pamiętam Urugwajczyka z ciekawych rajdów prawą stroną jeszcze z czasów jego pierwszej przygody z Juventusem, kiedy przychodził drugi raz spodziewałem się że będzie stanowić ofensywną alternatywę dla Lichtsteinera. Potem Conte zrobił z niego stricte środkowego obrońcę, żeby teraz wystawić go w takim meczu na boku obrony. Ciekaw jestem czy trenerowi chodzi po głowie wypróbowanie go w 3-5-2 na prawym wahadle.
Wydaje mi się że to nie Conte robił z niego środkowego obrońce ale właśnie na takiej pozycji Caceres zaczynał swoją przygodę z profesjonalną piłką co z konieczności w pewnym okresie nasz trener wykorzystywał. Dawno byłem za tym żeby pierwszym zmiennikiem Lichsteinera na prawej stronie był właśnie Caceres który lubi się podłączyć i jest na pewno bardziej dynamicznym piłkarzem aniżeli Isla czy Padoin. Dziś chłopak zaprezentował się nieźle biorąc pod uwagę to że wrócił do gry po kilku dobrych tygodniach.
zahor pisze:Chodzi Ci o to zagranie górą? Zgadza się, ja mówię o tym wcześniejszym, po ziemi.
Jedno podanie którego nawet nie zauważyłem raczej nie zmieni mojej opinii na temat gry Arturo. Po prostu od tej klasy piłkarza wymagam więcej.

★ ★ ★
Zablokowany