Serie A 12/13 (27): Napoli 1-1 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Alfa i Omega

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2013, 16:00

bendzamin pisze: Szkoda, ze nie wygralismy, ale... moze dajmy jeszcze jedna, ostatnia (naprawde!) szanse Conte? W koncu mamy 7 pkt przewagi w lidze i wciaz gramy w Europie, nawet jesli niektorych musi piec z powodu gry Peluso albo Padoina.
What? To jakieś ironizowanie, prowo, której nie łapię? Idzie nam lepiej niż w poprzednim sezonie, mamy więcej punktów, szerszą kadrę, w Europie pokazujemy się z dobrej strony, pewnie od początku sezonu liderujemy w tabeli, gdzie tu miejsce na dawanie choćby drugiej szansy? Dostał jedną półtora roku temu i wciąż ją wykorzystuje.

Nie rozumiem zasad rotacji w ataku u Conte. Zupełnie.

I podziwiam, że Wam wciąż się chce walczyć o to kto jest gorszy/lepszy - Seba czy Mirko? Aczkolwiek w tej materii dyskusja ewoluowała, bo zwolennicy jednego i drugiego nie stwierdzają, że ich faworyt jest bardziej przydatny, tylko nieco mniej bezużyteczny.
annihilator1988 pisze:
mrozzi pisze: Jeden z popisów śmieciarzy. Kolejny (po Fiorentinie) transparent "-39"... Ci ludzie zasługują na miano najgorszych kibiców włoskich ever
W mojej ocenie to są podludzie.
Pisanie słowa "mżonki" przez "rz" to cecha nadludzi? ; p

Chłopie, podludzie? ._.

Peluso jest spoko. Zdecydowanie spoko.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2013, 16:16

Alfa i Omega pisze:Chłopie, podludzie? ._.
Społeczeństwo powinni kierować się jakimiś zasadami, a skoro takich nie ma, to się zezwierzęca i w mojej ocenie bardziej przypomina bydło. A skoro sympatycy Napoli nie potrafią uszanować pamięci zmarłych, to nie zasługują na miano ludzi. Btw, Mazzarri rzecze: Zasłużyliśmy na zwycięstwo!. A ja mówię, że remis jest jak najbardziej sprawiedliwym wynikiem. W ogóle co to za trener, który nie potrafi podać rywalowi ręki po meczu?
bendzamin pisze: Szkoda, ze nie wygralismy, ale... moze dajmy jeszcze jedna, ostatnia (naprawde!) szanse Conte?
Wtf? Wytłumacz się ładnie

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2013, 16:47

pablo1503 pisze:
Maly pisze:podaj przykład bo przepisy stanowią inaczej
Też tak myślałem, ale nawet ostatnio na tym forum był poruszany temat i jakiś piłkarz, mimo że otrzymał kartonik, to po przez nagranie wideo dostał bana na kilka meczów. Jak znajdę, to podeśle.
z pewnością kartkę dostał za coś innego co zrobił "w tym samym momencie", Vimes stronę wcześniej, tuż przed twoją wypowiedzią wkleił już zresztą potwierdzenie moich słów przez goal.com, no ale zaciekawiłeś mnie więc czekam na ten przypadek...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 02 marca 2013, 17:32

Castiel pisze:Obwinianie Bonucciego to głupota. Cała reszta nie zrobiła nic od momentu straty piłki. Stali jak słupy. Bez napastnika w przyszłym sezonie się nie obejdzie.
To nie pierwsza sytuacja w której Bonucci w ten sposob zmienia kierunek piłki przez co wpada do Bramki. Robi ten sam błąd co w meczu z Chelsea gdy podbił strzał Oscara.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2013, 17:34

iltalismano pisze:To nie pierwsza sytuacja w której Bonucci w ten sposob zmienia kierunek piłki przez co wpada do Bramki. Robi ten sam błąd co w meczu z Chelsea gdy podbił strzał Oscara.
No bo to jest element taktyki. Bonucci ma blokować wszystko co leci w kierunku bramki. Często zalicza sporo takich bloków, ale dwa razy akurat niefortunnie się odbiło i to łatwiej zapamiętać :P Zresztą co on miał zrobić w tej sytuacji? Schować głowę przed piłką? Bezsens.

kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2013, 17:38

iltalismano pisze:
Castiel pisze:Obwinianie Bonucciego to głupota. Cała reszta nie zrobiła nic od momentu straty piłki. Stali jak słupy. Bez napastnika w przyszłym sezonie się nie obejdzie.
To nie pierwsza sytuacja w której Bonucci w ten sposob zmienia kierunek piłki przez co wpada do Bramki. Robi ten sam błąd co w meczu z Chelsea gdy podbił strzał Oscara.
No i ..? Przecież jest od tego, by wybijał a nie od tego, by chował głowę kiedy to piłka leci w jego kierunku. Totalnie nie rozumiem obwiniania Bonucciego. To tak samo, jakby obwiniać Buffona,bo przecież nie obronił. Winę ponosi ten, który pozwolili na ten strzał z dystansu,czyli chyba wiadomo kto.

Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 marca 2013, 17:47

Bonucci zrobił co do niego należało, w 9 takich przypadkach na 10 uchroni nas przed stratą bramki, niestety ten 1 raz też czasem się zdarzy.
za ten remis całą odpowiedzialność ponosi Szwagier. tylko i wyłącznie on.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2013, 18:25

annihilator1988 pisze:Btw, Mazzarri rzecze: Zasłużyliśmy na zwycięstwo!
Bankowo! Grali tak świetnie, że już teraz powinni przyznać im mistrzostwo. Przecież oni tak się poświęcają dla Serie A dając się bić jak dzieci w LE, a tu nikt tego docenić nie potrafi.

Swoją drogą fajna strona. Chyba specjalnie nie aktualizują tabeli, bo w sezonie miało mieli sytuacji żeby wyglądała dla nich tak korzystnie :P.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2013, 19:44

annihilator1988 pisze:
Alfa i Omega pisze:Chłopie, podludzie? ._.
Społeczeństwo powinni kierować się jakimiś zasadami, a skoro takich nie ma, to się zezwierzęca i w mojej ocenie bardziej przypomina bydło. A skoro sympatycy Napoli nie potrafią uszanować pamięci zmarłych, to nie zasługują na miano ludzi.
Gdybyś napisał "chamy", "buraki" czy "prostaki" to nikt by nie protestował, ale "podludzie" kojarzą się jednoznacznie z III Rzeszą i obozami zagłady.

Hamsik jeszcze wierzy w scudetto, a mi wciąż siedzi w głowie to pudło Vucinicia, które mogło sprawić, że nadzieja Napoli byłaby znacznie mniejsza.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2013, 20:23

Alfa i Omega pisze:
bendzamin pisze: Szkoda, ze nie wygralismy, ale... moze dajmy jeszcze jedna, ostatnia (naprawde!) szanse Conte? W koncu mamy 7 pkt przewagi w lidze i wciaz gramy w Europie, nawet jesli niektorych musi piec z powodu gry Peluso albo Padoina.
What? To jakieś ironizowanie, prowo, której nie łapię?
Taa... :prochno: Wchodze na forum po zremisowanym meczu na bardzo ciezkim terenie, w ktorym dodatkowo troche pokrzywdzil nas sedzia i czytam, ze Conte to, Conte tamto, Conte nie ma jaj. Niektorzy nie potrafia docenic naszego trenera i pewnie zrobia to dopiero, jak odejdzie za pare lat odejdzie, a nas przejmie jakis pajac.
Alfa i Omega pisze: Nie rozumiem zasad rotacji w ataku u Conte. Zupełnie.
Ech... No wlasnie. Matri gra prawie jak z nut, strzela wazne bramki, przypomina prawdziwa '9' i w nagrode dostaje 'kulke w plecy'.
Alfa i Omega pisze: Peluso jest spoko. Zdecydowanie spoko.
:ok:
annihilator1988 pisze:
bendzamin pisze: Szkoda, ze nie wygralismy, ale... moze dajmy jeszcze jedna, ostatnia (naprawde!) szanse Conte?
Wtf? Wytłumacz się ładnie
zaliczona sesja :(
Obrazek

Obrazek
kuba2424

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 marca 2013, 21:20

Supersonic pisze:Nie zgadzam się z opiniami, że Juventus gra gorzej niż sezon temu itd. Gra inaczej, grając kalkuluje. Doszła LM, która sprawia, że nie sposób porównać oba sezony. Juventus w lidze nie robi nic więcej niż musi, lejąc regularnie średniaków zapewnia sobie komfort popełniania błędów z lepszymi teamami, z którymi nie musi wygrywać - musi w LM i to robi.
Jakiś czas temu napisałem że fajnie jest jak twój ulubiony zespół gra również mile dla oka. Niektórzy trochę to przeinaczyli i podkreślano mi, że przecież liczą się wyniki. Co ciekawe, niektórzy z nich (nie będę paluchem wskazywał) nagle narzekają na to, na co Ty zwróciłeś uwagę - że Juve gra gorzej niż w tamtym sezonie. Powiedzcie mi, już wam się liczby nie podobają? Nagle wam brakuje tej świeżości, tej gry kombinacyjnej, tych Pirlowskich podań? Przecież liczby się zgadzają, a nawet jesteśmy nad kreską!
Dokładnie jest tak jak piszesz, czyli póki co, wszystko pod kontrolą.
Ktoś napisał, że mecz był wizytówką serie A. Zgadzam się, świetne widowisko, oglądałem je wbity w fotel.
Odebrałm ten mecz zupełnie przeciwnie, a szczególnie drugą połowę. Miałem wrażeniie, że oglądam mecz na dożynkach w Koziej Górce gdzie przeciw sobie staneli chłopaki z Ochotniczej Straży Pożarnej i panowie z Kółka Katolickiego "Niebiosa". Wielka nuda...

Mate.G pisze:A ja tam nie mam nic do Cavaniego. Ostra gra mi się podoba.
Śmieję się i płaczę gdy oglądam Primera Divison. Więc nie róbmy z Serie A jakiejś kopi.
Jasne, Jakie pretensję można mieć do Cavaniego!Ludzie, opamiętajcie się. To jest przecież piłka nożna a nie balet.Ja bym nawet poszedł o krok dalej i karał takich jak Chiellini, którzy zamiast po "łokciu" wstać i grać dalej mażą się jak dziewczynki i leżą kwadrans na murawie.

bendzamin pisze:Szkoda, ze nie wygralismy, ale... moze dajmy jeszcze jedna, ostatnia (naprawde!) szanse Conte? W koncu mamy 7 pkt przewagi w lidze i wciaz gramy w Europie, nawet jesli niektorych musi piec z powodu gry Peluso albo Padoina.
A co Ty taki litościwy! Dołączam do grona prawdziwych fanuf Juve i jestem tego samego zdania, że żadna wygrana, czy to w Serie A czy w LM, nie usprawiedliwia tego co wczoraj zrobił Conte, powtarzam żadna! Nie możemy pozwolić na to, by jakikolwiek trener Juve tak się pogrążał w swoich fatalnych decyzjach. Toż to jest skandal.
Dla mnie ewidentna sprawa. Zwolnić jeszcze dziś!A Ty sobie ironizuj bendzamin, oj zobaczysz,zobaczysz! Swoją drogą...kongratulejszyn!

MoreLL_FTL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 08:09

Na sport.pl przeczytałem , że "kibice" Napoli obrzucili nasz autokar (na szczęście pusty) kamieniami. Rozumiem ich złość, ale jeśli ich drużyna nie potrafiła wygrać, to jak już to powinni raczej rzucać w swoich. Ma ktoś jakieś fotki z tej akcji?

Castiel

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 08:26

kuba2424 pisze: Jasne, Jakie pretensję można mieć do Cavaniego!Ludzie, opamiętajcie się. To jest przecież piłka nożna a nie balet.Ja bym nawet poszedł o krok dalej i karał takich jak Chiellini, którzy zamiast po "łokciu" wstać i grać dalej mażą się jak dziewczynki i leżą kwadrans na murawie.
Obejrzyj Gran Derby. Tam po takim ciosie gościa z Barcy by karetka zabrała.
A tak na poważnie - ostra gra jest ok jeśli chodzi o piłkę, ale takie zagrywki bez piłki to już głupota i chamstwo no i bez sensu.

blackadder

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 09:26

Vucinic na listę transferową, to co zrobił w tym meczu to już przesada.

Obrazek
cziro

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 marca 2013, 09:27

Zablokowany