Serie A 12/13 (19): JUVENTUS 1-2 Sampdoria
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To 4-3-3 było dziś fantastyczne. Trzech napastników, wszyscy włażą sobie w paradę. Giovinco szuka miejsca na boku ale nie potrafi nawet wycofać dokładnie piłki, gramy wrzuty bez żadnego drąga w polu karnym, Giaccherini nie bardzo wie co robić...
Wyglądało to tak jakby Conte był jeszcze bardziej uśpiony niż piłkarze a potem próbował ratować sytuację mniej więcej tak samo chaotycznie i nieudolnie jak jego podopieczni.

Ostatnio zmieniony 06 stycznia 2013, 17:48 przez Ouh_yeah, łącznie zmieniany 1 raz.
- Kruczenzo
- Juventino
Mnie zastanawia ze wszyscy pisza ze 2 bramka jest tez wina De Ceglie jak go wtedy juz nie bylo na boisku bo wszedl za niego Szwagier?
Peluso to jakies nieporozumienie, Juventus to dlatego goscia za wysokie progi. Moze i Martin nie zagral ostatniego meczu najlepiej ale watpie zeby przebil wystep tego typa, gdzie jeszcze mogl zaliczyc z 2 asysty dla Sampy gdyby bardziej sie przylozyli do strzalu.
Pirlo 1 polowa swietna, 2 masakra tak samo Giovinco. O Mirko sie nawet nie wypowiem, myslalem ze powoli wraca do formy ale dzis to ....
Peluso to jakies nieporozumienie, Juventus to dlatego goscia za wysokie progi. Moze i Martin nie zagral ostatniego meczu najlepiej ale watpie zeby przebil wystep tego typa, gdzie jeszcze mogl zaliczyc z 2 asysty dla Sampy gdyby bardziej sie przylozyli do strzalu.
Pirlo 1 polowa swietna, 2 masakra tak samo Giovinco. O Mirko sie nawet nie wypowiem, myslalem ze powoli wraca do formy ale dzis to ....
- LordJuve
- Juventino
Mam wrażenie, że Conte źle ocenił sytuację na boisku dzisiejszego dnia. Marchisio powinien zejść dużo szybciej, ale niestety, limit zmian był już wykorzystany. Fakt, najczęściej chwali się tego typu zagrywki: wprowadzanie ofensywnych zawodników, grę do przodu a nie skoncentrowaną na bronieniu wyniku. Dziś jednak wszystko poskładało się bardzo nie po naszej myśli a czerwona kartka dla rywali okazała się nie "wsparciem", ale raczej "koniem trojańskim".
- Nedved1983
- Juventino
Conte wyrządził dziś niedźwiedzią przysługę Peluso, dopiero co przyszedł, nie jest zgrany, a wystawił go w wyjściowej 11. a na ławce siedzi Caceres, który jeśli nie za Peluso, to powinien wyjść zamiast Padoina.
powinniśmy budować/ utrzymywać przewagę w lidze przed LM, tym czasem my przegrywamy z 17 drużyną, grającą w 10 od 31 minuty
przed meczem z Celtikiem Conte powinien naszym pokazywać 2 połowę w nieskończoność.
powinniśmy budować/ utrzymywać przewagę w lidze przed LM, tym czasem my przegrywamy z 17 drużyną, grającą w 10 od 31 minuty

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Ale frajerstwo. Strzeliliśmy na 1-0, prowadziliśmy grę, do tego czerwo dla rywala. Potem taka kupa, że szkoda gadać. Pomijam już fakt, że należały się nam jeszcze z 2 karne, ale to co nasi wyprawiali na boisku... Nie ma żadnego usprawiedliwienia, bo sami mieliśmy obowiązek to rozstrzygnąć. Buffon MVP. Chłopa cały mecz stoi bezczynnie, to łatwo o utratę koncentracji, ale jemu po prostu nie wypada popełniać takich baboli, bo strzał tego dzieciaka powinien obronić z zamkniętymi oczami. Mam wrażenie, że przy drugiej bramce również się nie popisał... Kubeł zimnej wody na łby piłkarzy. Wszystkie groźne sytuacje rywala - stroną Peluso. Tyle w temacie. Cholernie szkoda takiego frajerstwa, bo mogliśmy odskoczyć najważniejszym rywalom na kosmiczną ilość punktów. W końcu przegrał interek i poległa fiorka. W zeszłym sezonie też mieliśmy problemy z wykorzystywaniem strat punktów przeciwników.
Giovinco czaruje do momentu, w którym powinien wykończyć akcje... Miał 2 setki, ale raz posłał piłkę w niebo, potem z kolei strzelał w wybornej sytuacji w Romero...
Mam nadzieję, że nasi się ogarną, bo tak strasznego meczu nie graliśmy już dawno. Mam wrażenie, że Conte nie reaguje już tak żywiołowo na sytuację na boisku, jak przed zawieszeniem. Mizeria totalna.
Oby Marchisio nic nie było. Chłopak narzekał na ból, ale potem jakoś grał. Niepotrzebne ryzyko. Powinniśmy grać w 10 o wiele wcześniej, bo zdrowie Claudio jest o wiele ważniejsze niż porażka, która wpływu na układ w tabeli nie ma żadnego.
EDIT:
Marchisio - silne skręcenie stawu kolanowego... Takie są najnowsze informacje, które potwierdzone zostały przez lekarza. Wróć szybko Claudio!
Giovinco czaruje do momentu, w którym powinien wykończyć akcje... Miał 2 setki, ale raz posłał piłkę w niebo, potem z kolei strzelał w wybornej sytuacji w Romero...
Mam nadzieję, że nasi się ogarną, bo tak strasznego meczu nie graliśmy już dawno. Mam wrażenie, że Conte nie reaguje już tak żywiołowo na sytuację na boisku, jak przed zawieszeniem. Mizeria totalna.
Oby Marchisio nic nie było. Chłopak narzekał na ból, ale potem jakoś grał. Niepotrzebne ryzyko. Powinniśmy grać w 10 o wiele wcześniej, bo zdrowie Claudio jest o wiele ważniejsze niż porażka, która wpływu na układ w tabeli nie ma żadnego.
EDIT:
Marchisio - silne skręcenie stawu kolanowego... Takie są najnowsze informacje, które potwierdzone zostały przez lekarza. Wróć szybko Claudio!

- annihilator1988
- Juventino
No właśnie, większość akcji ofensywnych przechodziło lewą stroną boiska. Prawą stronę ratowało doświadczenie i umiejętności Andrei, którego z kolei w żałosny sposób wspierał Padoin.mrozzi pisze:Wszystkie groźne sytuacje rywala - stroną Peluso. Tyle w temacie.
mrozzi pisze:Marchisio - silne skręcenie stawu kolanowego... Takie są najnowsze informacje, które potwierdzone zostały przez lekarza. Wróć szybko Claudio!
Czyli 1,5 miesiąca rozbratu z piłką
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- Lypsky
- Juventino
za głupotę sztabu szkoleniowego i medycznego trzeba płacić. Po badaniach powinni podać dokładny okres odpoczynku.annihilator1988 pisze:mrozzi pisze:Marchisio - silne skręcenie stawu kolanowego... Takie są najnowsze informacje, które potwierdzone zostały przez lekarza. Wróć szybko Claudio!
Czyli 1,5 miesiąca rozbratu z piłką
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- mati888
- Juventino
dziwne, ze to skręcenie zmusiło go do zejścia dopiero po jakimś czasie i przy starcie do piłki
chyba, że to tak na dokładkę do tego zderzenia, po którym ledwo wrócił na boisko
wyglądało to bardziej na więzadła
z dwojga złego wychodzi na lepsze...

wyglądało to bardziej na więzadła
z dwojga złego wychodzi na lepsze...
'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
- mazi12
- Juventino
Totalna katastrofa, masakra.
Po pierwsze była odpowiednio długa przerwa na zregenerowanie sił i powinniśmy wyjść może nie pełnym składem, tak z 3, max 4 rezerwowych jak zawsze a my wychodzimy w połowie ligowymi średniakami. Padoin, Matri, Peluso?! Chłop 2 dni w klubie, nie zna taktyki, nie jest ograny, kompletnie zielony i wychodzi sobie w 1. składzie. No ludzie... :doh:
Po drugie, jeśli chodzi o przebieg spotkania. Od 31 min mieliśmy wszystkie atuty po swojej stronie. Gramy na swoim boisku z baniaminkiem ligi, wygrywamy 1:0, a do tego zaczynamy grać w przewadze. No czego jeszcze potrzeba do zwycięstwa?
Zazwyczaj przerwa dobrze wpływa na naszą drużynę, ale dzisiaj nie rozumiem tego.
Buffon nie może popełniać takich błędów. Co jak co ale od niego należy wymagać więcej. Dzisiaj zawalił.
Padoin zaliczył 2 dobre wejścia i już zaczyna w wyjściowym. Czy on tego nie widzi, ze chwilami jest czytelny jak Krasic? Dostanie piłkę i leci do linii po kolejny rzut rożny...
Nic nie wnosi do gry. Cegła podobnie. Jak zobaczyłem, że naszym zbawcą wyniku ma być Giach, to się załamałem. Pogba byłby lepszy na te beznadziejne wrzutki. Szwagier oczywiście ma wyborne sytuacje i łamie poprzeczkę...
Mecz w naszym wykonaniu przebeznadziejny. I wina piłkarzy, i wina Conte. Trzeba się pozbierać i dalej kosić komplety punktów bo niedługi nas Lazio dogoni. FORZA!!!
Po pierwsze była odpowiednio długa przerwa na zregenerowanie sił i powinniśmy wyjść może nie pełnym składem, tak z 3, max 4 rezerwowych jak zawsze a my wychodzimy w połowie ligowymi średniakami. Padoin, Matri, Peluso?! Chłop 2 dni w klubie, nie zna taktyki, nie jest ograny, kompletnie zielony i wychodzi sobie w 1. składzie. No ludzie... :doh:
Po drugie, jeśli chodzi o przebieg spotkania. Od 31 min mieliśmy wszystkie atuty po swojej stronie. Gramy na swoim boisku z baniaminkiem ligi, wygrywamy 1:0, a do tego zaczynamy grać w przewadze. No czego jeszcze potrzeba do zwycięstwa?

Buffon nie może popełniać takich błędów. Co jak co ale od niego należy wymagać więcej. Dzisiaj zawalił.
Padoin zaliczył 2 dobre wejścia i już zaczyna w wyjściowym. Czy on tego nie widzi, ze chwilami jest czytelny jak Krasic? Dostanie piłkę i leci do linii po kolejny rzut rożny...

Mecz w naszym wykonaniu przebeznadziejny. I wina piłkarzy, i wina Conte. Trzeba się pozbierać i dalej kosić komplety punktów bo niedługi nas Lazio dogoni. FORZA!!!
- Molek big fun juve
- Juventino
Juventus w tym okienku zrobił wręcz galaktyczny transfer , którego mogą pożałować szejki. W planach był zakup piłkarza lepszego od De Ceglie, a się okazało , że kupiliśmy gorszego. Nie no , przyznam Peluso jest geniuszem, żeby zagrać gorzej od Kuczera, to trzeba być kims! Nie chcę już tego kolesia widzieć , mam nadzieję , że to jego pierwszy a zarazem ostatni mecz , w naszych barwach. Conte gada , że nie stać nas na top player. Fakt, jak się wydaje i opłaca pensje takich techników jak Peluso, Giaccherini. Ściąga do klubu za 16 baniek Islę , który grzeje ławkę, zakupuje Caceresa, który nigdy mnie nie zawiódł i daje mu pstryczek w nosa, wstawiając Peluso, który nie zna tego środowiska.
Taktyka także pozostawia wiele do życzenia. Gramy skrzydłami , a takowych piłkarzy nie mamy. Padoin mimo, że się starał to nic z tego nie wychodziło , to samo z Cegłą. Te wrzutki to nie wiem do kogo one są, być może Conte postanowił kolejny rekord pobić w ilości dośrodkowań w całym sezonie i pojedynczym spotkaniu
Taktyka także pozostawia wiele do życzenia. Gramy skrzydłami , a takowych piłkarzy nie mamy. Padoin mimo, że się starał to nic z tego nie wychodziło , to samo z Cegłą. Te wrzutki to nie wiem do kogo one są, być może Conte postanowił kolejny rekord pobić w ilości dośrodkowań w całym sezonie i pojedynczym spotkaniu
Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe

- Arcadio Morello
- Juventino
Zachciało się Conte eksperymentu w składzie? Zachciało? To ma... Zachciało się sprowadzić średniaka z Atalanty? Sprzedać: Matriego, De Cegile, Vucinicia i Padoina w trybie NATYCHMIASTOWYM. Nie podpisywać umów z Bendtnerem i Peluso... Tak się właśnie kończy oszczędzanie i sprowadzanie przeciętnych piłkarzy. Nawet ich we Wiśle nie chciałbym ich widzieć. Za wysokie progi jak dla nich. Co ten pseudo zarząd robi z JUVENTUSem? Juventus to miejsce dla najlepszych, a nie ogórków... Brak słów. Jak tak dalej pójdzie to w LM dostaniemy od Celticu...

- Sila Spokoju
- Juventino
- Podziekował: 25 razy
- Otrzymał podziękowanie: 51 razy
Niestety i zdarzają się takie mecze. Nie ma co płakać bo nadal mamy 5 punktów przewagi nad Lazio, a nad resztą stawki 9-10. Lazio nam raczej nie zagrozi w zdobyciu mistrzostwa, więc te 5 punktów to naprawdę sporo.
Swoją drogą Conte się dzisiaj nie popisał.
De Ceglie, Padoin, Peluso i Matri - Co to w ogóle miało być ?
Szkoda mi Cacerasa, który praktycznie w ogóle nie gra. Po co my go sprowadzaliśmy ?
Swoją drogą Conte się dzisiaj nie popisał.
De Ceglie, Padoin, Peluso i Matri - Co to w ogóle miało być ?

Szkoda mi Cacerasa, który praktycznie w ogóle nie gra. Po co my go sprowadzaliśmy ?

- Sebkovič
- Juventino
Ale proszę was nie oceniajcie tak surowo gry Peluso po pierwszym spotkaniu w barwach Juve. No wiadomo pierwszy mecz w takim klubie trema i te sprawy. Chłopak widać starał się no ale... własnie ale. Poczekajmy na kolejny mecz.
JUVE STORIA DI UN GRANDE AMORE!
Seba :roll:

Seba :roll:
- pumex
- Juventino
Do tej pory nie mogę wyrzucić myśli o koszmarnej drugiej połowie, w całości przestanej. Ileż to złych rzeczy nałożyło się na siebie w tak krótkim okresie 45 minut: beznadziejna postawa Giovinco (a są tacy, którzy się nim jarają, bo zrobił zwód z fify :lol:), jednowymiarowa gra Padoina, wszystko do prawej nogi w próba dośrodkowania, zazwyczaj zablokowana, słabiutkie wejście Vucinicia oraz Giaccheriniego. Do tego frajerskie, niecelne podanie Pirlo, klops Buffona i wręcz kosmicznie zła postawa Peluso przy drugiej bramce. Mam nieodparte wrażenie, że Caceres prędzej wsadziłby sobie nóż w brzuch niż tak odpuścił. Lewa strona obsadzona przez duet Peluso-De Ceglie powinna dostać bana. I jeszcze Conte, który dziś nie był sobą. Bleee :x
:naughty: Sorry. Jego błąd nie wynikał z jakiegoś błędu technicznego czy braku umiejętności. Gość po prostu OLAŁ SYSTEM, podobnie jak De Ceglie w meczu ze Sieną. Takie coś w całości obala tezę, że się starał.sebinho86 pisze:Ale proszę was nie oceniajcie tak surowo gry Peluso po pierwszym spotkaniu w barwach Juve. No wiadomo pierwszy mecz w takim klubie trema i te sprawy. Chłopak widać starał się no ale...