Serie A 12/13 (13): JUVENTUS 0-0 Lazio

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2012, 19:01

Dante93 pisze:Eh o konkrety prosiłem :prochno: Jedyny dobry mecz w tym sezonie w wykonaniu Vucinicia to ten, ze spadkową Genuą, gdzie strzelił karnego i wyłożył piłke Giakowi. I to by było na tyle.
No to już masz konkret.
Vucinic 1:0 Giovinco

...mecz z Nordscośtam i bramka Vucinicia, która uchroniła nas przed kompromitacją

Vucinic 2:0 Giovinco

Choćbyś nie wiem od której strony patrzył, to po prostu Czarnogórzec dał nam więcej niż Sebastian "kocham bieganie bez sensu" Giovinco

Obrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2012, 19:07

Dwa gole z Udine + asysta w 90 minucie z Bologną + kluczowy obok Quaga udzial w 3 pkt z Pescarą (tsa wiem słabi są, nie to co nordcośtam).
No ale dobra to i tak jałowa rozmowa, może dalsza część sezonu rzuci nowy obraz na sprawe bo na ten moment jedynym słusznym wnioskiem jest to, że obaj powinni grać lepiej.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2012, 01:01

Dante93 pisze: No ale dobra to i tak jałowa rozmowa, może dalsza część sezonu rzuci nowy obraz na sprawe bo na ten moment jedynym słusznym wnioskiem jest to, że obaj powinni grać lepiej.
Niezupełnie. W porównywaniu osiągnięć trzeba wziąc poprawkę, że Vucinić gra dla drużyny i ogarnia co się na boisku dzieje. Giovinco robi to tak długo, jak długo nie ma piłki przy nodze. Ale nie daj Boże ktoś mu tę piłkę poda, to gały na murawę, szafą do Narnii, świat poza bramką przestaje się liczyć. To pomaga zdobywać bramki, ale dla drużyny w ostatecznym rozrachunku jest szkodliwe. Pod tym względem patrząc, wybór jest prosty, mimo oczywistej prawdy Twojego ostatecznego stwierdzenia.

Żeby znów nie wyjść na hejtera to też powiem, że widać u małego progres. Podniósł głowę w końcówce z Bologną i chyba odkrył w tym momencie, że poza Narnią też jest świat. Zdarzało mu się potem wychodzenie z szafy też z Pescarą i wczoraj.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2012, 01:28

SKAr7 @ iście przednia metafora z tą Narnią, serio :wink: Absolutnie sie z tym zgodze bo i sam często to wspominałem - Seba ma klapki na oczach i zbyt często gra samolubnie. I mnie to boli najbardziej, bo w zeszłym sezonie błyszczał rownież tym, że potrafił wystawiać znakomite piłki kolegom, oraz przyśpieszać gre przerzutami/prostopadłymi piłkami. W tym sezonie tego jak na lekarstwo. Ale świadomość, że chłopak potrafi dobrze grać każe mi nadal w niego wierzyć.
Niech teraz pogra Vucinić, mam nadzieje, że da mi powody ku temu, abym mógł myśleć, że na napastnikach to ja sie nie znam.

MVP

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 listopada 2012, 02:27

@D@$ pisze:
MVP pisze:Pogba pokazał że potrafi zastąpić Pyrlo ( który moim zdaniem w tym sezonie jakoś nie świeci )
Eee
zoff pisze:Aha i jeszcze jedno. Moim zdaniem było widać brak Pirlo. Nikt ze wczorajszej trójki nie potrafił przytrzymać piłki. Wyciągnąć przeciwnika nieco wyżej. Kto jak kto, ale Pirlo właśnie to potrafi włączając jednym celnym podaniem jakiegoś zawodnik.
No ja też tak to widziaem. Jedna rzecz jest taka, że Pirlo jest wyjątkowy i ciężko bedzie go kimikolwiek zastąpić, druga rzecz że nie mamy w składzie zawodnika o zbliżonej charakterystyce. Oczywiście Vidal, Marchisio, Pogba potrafią świetnie podać ale to jednak nie to, nie ta pozycja, dlatego szkoda tego Verattiego, teraz póki co jest niedostępny więc albo za jakiś czas trzeba będzie szukać dalej (najlepiej od razu), albo zdecydujemy się na małe modyfikacje ustawienia. Po cichu liczyłem, że Conte wypróbuje Marrone w tej roli, ale widać, że i on nie pasuje na tę pozycję.
Ja się nie zgadzam z twierdzeniem że nikt nie potrafił przytrzymać piłki w środu. Właściwie to robiliśmy to cały mecz, choć akurat spotkanie z Lazio stosujące pressing na swoim 30 metrze to niezbyt dobry sprawdzian.

Pirlo jest świetny, ale latka lecą. Moim zdaniem ostatni sezon i ME 2012 to był jego ostatni szczyt. Cały czas to fantastyczny gracz, ale coraz częściej zdarzają mu się niedokładne piłki co w zeszłych rozgrywkach można było policzyc na palcach. Nie problem jednak w środku pomocy, bo tu mamy 4-5 świetnych piłkarzy. Od bidy i Asa zagra w środku ( ciekaw jestem jak sobie radzi, w Udine to była jego main pozycja? ).

Problem jest, jak każdy widzi, w skuteczności. Ja bym Gio nie skreślał. Póki co minęły trzy miesiące sezonu. Myślę, że się odblokuje i będzie z niego pociecha. Potrzeba jednak nam jakiegoś finiszera jakim był Treze. Wysoki i silny, ale nie kloc jak nasz B i M.

Btw. Co się stało z tym Matrim? Miał taki okres gry, takie 2/3 miechy kiedy był jak żyleta. Zastanawia mnie to.

Jeżeli chodzi o Vucinica to po prostu mam wrażenie że to trochę najemnik. Nie hejtuje go za to bo ma prawo, ale Conte powinien to dostrzec i pozbyc się go, póki coś za niego dostaniemy.
Lek? Ktoś w jakimś temacie wspominał o Urugwaju :roll: Jakby tak Cavani... Uch...

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 listopada 2012, 08:31

1 sezon Nedveda tez nie był najlepszy ....i też go wykreślali .... a sezon potem co było? Złota piłka ! Dajcie Sebie szansę ...... Tu jest nowe otoczenie itp ... on musi przywyknąć ze to nie jest to Juve, w którym grał 3 lata temu oraz Parma gdzie większość zawodników nie ma takich umiejetnosci jak w Juve .....

Zablokowany