Serie A 12/13 (6): JUVENTUS 4-1 Roma

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 12:49

:bravo: :bravo: :bravo: :bravo:
W 20 minut rozbić Romę :C Genialnie :!: Pokazali Zemanowi miejsce w szeregu. Może się przymknie na jakiś czas. Teraz trzeba wygrać z Szachtarem.

E:
Nie rozczulajcie się nad tym De Rossim bo mnie też bierze :płaczę: Szkoda mi go, bo się w Romie marnuje. Chyba nie jest do wyciągnięcia. A Szansa była za Moggiego :doh: Genialny piłkarz

Kos

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 13:04

Dobry. Bardzo dobry i w pełni kontrolowany przez nas mecz. Mina Zemana po 20 minutach gry mówiła wszystko.

Komentarz w nSport żenujący. Komentatorzy po godzinie gry stwierdzili, że Juventus grał będzie 5 obrońcami, a po wejściu Pogby również i dwoma defensywnymi pomocnikami.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 13:10

Castiel pisze:De Rossi to piłkarz genialny. Jest jeszcze Totti, ale to palant. De Rossi poza fantastycznymi umiejętnościami jest jeszcze dobrym człowiekiem. W Juventusie znalazłoby się dla niego miejsce zawsze. Strasznie się męczy w Romie...Beppe :pray:
hmm :think: Jak dla mnie obaj mają niesamowite umiejętności, i podobną lekką tendencję do niezbyt dżentelmeńskich zachowań na boisku.
Ale to dyskusja czysto akademicka, bo obaj złamaliby serca kibiców przechodząc do Juve, i obaj tego robić nie chcą.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 13:12

De Rossi pisze:
Corcky pisze:Zresztą to o czym piszę, potwierdza reakcja po golu, w którym całą robotę odwalił fantastyczną akcją Barzagli. Giovinco pokazał język, wspiął się na bandy :lol:, jakby niewiadomo na co liczył. Pasowałby jednak w takiej sytuacji, przy takim wyniku, podbiec do piłkarza, który nadzwyczajnie asystował, a nie samemu prężyć muskuły.
:prochno: po prostu nie wiem jak to skomentować.
To nie komentuj. Nic mądrego do powiedzenia nie masz, to przynajmniej nie ubieraj tego w słowa.

Nie lubię Gio coraz bardziej. Barza zrobił mu akcję :bravo: , wyłożył patelnię a on tę akcję po prostu wykończył. Nazwijcie mnie hejterem, lata mi to, ale ja knypka nie trawię.

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 13:17

deszczowy pisze:Nie lubię Gio coraz bardziej. Barza zrobił mu akcję :bravo: , wyłożył patelnię a on tę akcję po prostu wykończył. Nazwijcie mnie hejterem, lata mi to, ale ja knypka nie trawię.
Nie komentuj. Nic mądrego do powiedzenia nie masz, to przynajmniej nie ubieraj tego w słowa.

ObrazekObrazek
B@rt

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 13:26

deszczowy pisze:
De Rossi pisze:
Corcky pisze:Zresztą to o czym piszę, potwierdza reakcja po golu, w którym całą robotę odwalił fantastyczną akcją Barzagli. Giovinco pokazał język, wspiął się na bandy :lol:, jakby niewiadomo na co liczył. Pasowałby jednak w takiej sytuacji, przy takim wyniku, podbiec do piłkarza, który nadzwyczajnie asystował, a nie samemu prężyć muskuły.
:prochno: po prostu nie wiem jak to skomentować.
To nie komentuj. Nic mądrego do powiedzenia nie masz, to przynajmniej nie ubieraj tego w słowa.

Nie lubię Gio coraz bardziej. Barza zrobił mu akcję :bravo: , wyłożył patelnię a on tę akcję po prostu wykończył. Nazwijcie mnie hejterem, lata mi to, ale ja knypka nie trawię.
Najśmieszniejsze w tym wszystkim jest to, że my, jako kibice Juve, dyskutujemy o tym, czy Gio się zachował ładnie czy nieładnie wobec Barzagliego i czy nie próbuje kserować Alexa, podczas gdy romaniści boją się teraz położyć spać, bo może im się przyśnić wczorajszy mecz :twisted: Jak to powiedział kiedyś mój kumpel, ilu ludzi, tyle rzeczywistości :prochno:

Jak dla mnie, to wyciągnie wniosków, że Gio był niewdzięczny czy coś w tym stylu, jest nieco naciągane. Ja to widzę tak, że chłopak wykończył tę akcję na pełnej szybkości i z rozpędu pobiegł do narożnika i tyle. Nie on pierwszy w historii tak zrobił i nie on ostatni, choćby u nas Matri potrafi sobie gdzieś podjechać na kolanach. Można małego nie lubić, to jasne, ale już czepianie się takich detali jest trochę przesadą.

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 14:33

pan Zambrotta pisze:

Ktos moze to wytlumaczyc ?
Kością niezgody był Florenzi. Bonucci miał mu coś do powiedzenia, a Vucinić, w swoim stylu, chciał go po prostu "uspokoić".

mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 15:58

deszczowy pisze:Nie lubię Gio coraz bardziej. Barza zrobił mu akcję :bravo: , wyłożył patelnię a on tę akcję po prostu wykończył. Nazwijcie mnie hejterem, lata mi to, ale ja knypka nie trawię.
Hejter.
Strzelił bramkę - żle, nie strzeliłby - też źle. Ludzie. Czego wy tak naprawdę chcecie?! Czepiacie się cieszynki poszczególnych piłkarzy zamiast cieszyć się po rozgromieniu Romy w ładnym stylu :doh: Po prostu nie rozumiem...

Wreszcie MVP zagrali dobry mecz. Ale chyba w większości dlatego, że mieli tak dużo miejsca. Podoba mi się rotacja składem, przy jednoczesnym wygrywaniu. Wyjątkiem tylko Viola, ale to był chyba wypadek przy pracy.
Teraz ukraińcy...

mnowo

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 16:26

A co miał zrobić, spierniczyć ją, posłać piłkę w trybuny? ;p Taka jego rola w tym momencie była... tak mi się przynajmniej nie wydaje. A co do cieszynek z językiem na wierzchu i wspinaniem się na bandy, robił tak jeszcze za czasów Empoli, jeśli mnie pamięć nie myli, soł... :think:
Aha - jeszcze jedno: nie zamierzam bronić Giovinco, osobiście uważam, że jest mało skuteczny i gra dużo słabiej niż w Parmie (choć kaliber drużyny nie ten, wiadomo). Nie bardzo rozumiem jednak drugiej skrajności, to znaczy wyszukiwania rzeczy, za które można byłoby go zgnoić.
Mam wrażenie, że co poniektórzy odreagowują na nim brak Alexa w Juve, zakładając, że Giovinco próbuje go teraz "odgrywać" i na siłę udowodnić, że jest jego następcą.

Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 16:30

Czy ja dobrze czytam, że ludzie mają za złe wychowankowi Juventusu, że ze zbyt dużym entuzjazmem cieszył się z bramki strzelonej Romie? :| Ja z tych co mają pewne wątpliwości co do poziomu sportowego prezentowanego przez Giovinco, ale czepianie się o coś takiego w pale się nie mieści.

Nienawidzę Romy, drażni mnie Zeman, a wspomnienie paluszków Tottiego wywołuje chęć zemsty, dlatego wczorajsza noc przyspożyła mi sporo satysfakcji. Fajnie oglądało się Matriego, który był bardzo zmotywowany, żeby nie wrócić na ławkę zbyt szybko. Biegał, walczył, jeździł na dupie - tak to powinno wyglądać zawsze. Szkoda, że jak zwykle musiał zmarnować jedną setkę (próba przerzucenia piłki nad wysokim jak ent Stekelenburgiem).

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 16:31

mnowo pisze:
A co miał zrobić, spierniczyć ją, posłać piłkę w trybuny?
No właśnie... a mówicie, że to ja narzekam na byle co.
Fakt, nie lubię Giovinco, prawie tak, a może i bardziej ( :think: ) niż Vucinicia, ale jeśli strzela bramki, to chyba dobrze, nie? Jeśli wpisuje się na listę strzelców to dla mnie może za każdym razem pokazywać nawet ptaszka. Nawiasem mówiąc, mógłby strzelać również w tych spotkaniach, w których nie idzie, a nie tylko w tych wygranych po kilkunastu minutach

Obrazek
ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 16:42

No to już ze wszystkich żółć wyszła, jak to po każdym meczu.. Jeden nie lubi Giovinco, drugi Vucinicia, trzeci Matriego itd. itp... Czekam jeszcze na aline i jakieś statystyki pogrubioną czcionką odnośnie rewelacyjnej gry De Ceglie :prochno:
Z takich pojedynczych postów można wysnuć opinie, że gramy poniżej oczekiwań, na szczęście tabela i statystyki strzelonych oraz straconych goli mówią wszystko. Można by odnieść wrażenie, że napastnika nam nie potrzeba, choć wiadomo, że to wyjdzie w dalszej fazie rozgrywek LM.

Corcky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 16:50

mazi12 pisze: Strzelił bramkę - żle, nie strzeliłby - też źle. Ludzie. Czego wy tak naprawdę chcecie?! Czepiacie się cieszynki poszczególnych piłkarzy zamiast cieszyć się po rozgromieniu Romy w ładnym stylu :doh: Po prostu nie rozumiem...
Hehe, chłopie nikt nie ma mu za złe że gola strzelił :stop: . Super. Sam uważam, że ma możliwości i cieszyłem się z jego przyjścia. I nie oceniałem jego gry.
Ale.. zanotowałem jedynie własne, LUŹNE, obserwacje charakteru "Mrówy". Rzucił mi się w oczy jego brak pokory i nadęte ego (wystarczy poczytać wywiady). Może wyolbrzymiam, może nie. Jednych nie interesuje nic ponadto jak piłkarz gra, pozostałych interesuje też to to jak się zachowuje poza grą, względem partnerów, rywali, czy zna swoje miejsce w szeregu itp. Dlatego wydawało mi się, że naturalnie powinien w pierwszej kolejności podziękować Barzagliemu za asystę.
To mało istotna rozkmina, więc się tak nie burzcie :wink:

Obrazek
Alessandro Del Piero ole!
mazi12

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 17:01

No to dlaczego tak marudzicie? Nie podbiegł pogratulować to nie, trudno. Ale żeby od razu pół forum zrównywało go za to z ziemią. No proszę was. Dobra skończmy już ten temat.

Napoli szczęśliwie wygrało z Dorią 1:0 po karnym :(

ZZX

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 września 2012, 17:23

Corcky pisze: Dlatego wydawało mi się, że naturalnie powinien w pierwszej kolejności podziękować Barzagliemu za asystę.
To mało istotna rozkmina, więc się tak nie burzcie :wink:
Pokrzyczał do kibiców (jego pierwsza bramka na stadionie Juve od powrotu), potem zaliczył miśka od Barzagliego i poklepanie przez reszte drużyny (z duszeniem przez Vucinicia włącznie). Dobrze że strzelił, mało istotna rozkmina, ważne 3 pkt, i co raz bliższy rekord Arsenalu (49 meczów bez porażki) :)
btw. dzięki wielkie dla Castiela Draimana za link do zapisu meczu ;)

Obrazek
Zablokowany