LM 12/13 (gr. E) [01]: Chelsea 2-2 JUVENTUS [DPL na meczu!]

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 22:41

Antek666 pisze: oho,szmaciarze pokazywali Conte i kogoś obok kto używał telefonu komórkowego,oho,będzie temacik dla the sun i innych ścierw o meczu.
A czy jest to zabronione? Pytam serio, bo nie wiem.

Po drugiej połowie aktualne pozostaje to, co pisałem w przerwie. Martwi fakt że Vucinić na najwyższym poziomie grywa, a nie gra. Mam nadzieję że dzisiejsze dobre wejście Quagliarelli jest zwiastunem czegoś więcej, a nie tylko wypadkiem przy pracy.

Do tego dodam jeszcze że bardzo podoba mi się sędziowanie. Proença to bardzo dobry arbiter. Czuje ducha gry i nie nadużywa gwizdka, ale jednocześnie cały czas ma pod kontrolą sytuację na boisku. Do tego właściwie chyba nie popełnił dzisiaj żadnego błędu.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 22:41

Fantastyczny mecz w wykonaniu obu ekip, brawo :bravo: Nie zdziwię jeśli władze Serie A zażądają bilingów z telefonu Conte i jego współpracowników.
Ostatnio zmieniony 19 września 2012, 22:43 przez annihilator1988, łącznie zmieniany 1 raz.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 22:42

Łukasz pisze:(będzie afera?)
Nie zdziwiłbym się. Realizator wybrał świetny moment na zbliżenie Conte, akurat kiedy Paratici dzwonił do mamy i jednocześnie rozmawiał z trenejro!

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Już zapomniałem o tym że Fabio u nas gra i w ogóle nie myślałem o nim jako o zmienniku Giovinco a tu taka miła niespodzianka :D
Nie zagraliśmy drugiej połowy lepiej niż pierwszej - widać, że Chelsea jest znakomicie przygotowana fizycznie - tak samo jak My.
2:2 z Chelsea na Stanford Bridge bierze chyba każdy zespół na świecie w ciemno. Zasłużyliśmy na dobry rezultat i pokazaliśmy, że trzeba się z nami liczyć. Mamy szanse na bardzo dobry rezultat w tej edycji LM

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Hejtowaliście Quagliarelle i ja wierzyłem, że jeszcze dam Nam dużo radości :). Bardzo dobry mecz. Na Juventus Stadium Smerfy zginą :).
Pasowało by kupić kogoś za Bonucciego. Gościu jest nie pewny. Zresztą każdy wie.

Obrazek
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

szkoda, że Lucio nie zagrał za Bonu, bo widac, że cieżko u niego z formą a brazylijczyk był zawsze jednym z najpewniejszych w LM.

A tak to widac gołym okiem, że coś ich stresik chyba zjadł, bo dużo błedów, ale teraz powinno byc juz tylko lepiej.

Jak na poczatek przygody z LM to mecz piekny! Oscar spłoń!!! :prochno:

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

1. Swietnie gralismy w obronie. Wiadomo, ze niektorych rzeczy sie nie da uniknac, ale dzisiaj - mimo paru bledow - trio Barzagli, Bonucci, Chiellini na duzy plus.
2. Giovinco i Vucinic slabo, a nawet bardzo slabo. Mirko w pierwszej czesci meczu jeszcze chociaz potrafil przetrzymac pilke z przodu, ale w drugiej polowie kompletnie przygasl.
3. Bardzo dobry mecz Marchisio i Vidala. Slabo Pirlo, ale tez trzeba powiedziec, ze byl swietnie kryty od 40 metra.
4. Lichtsteiner fantastycznie przykryl Hazarda.
5. Asamoah z tylu poprawnie, z przodu przecietnie.

Cieszy punkt i przede wszystkim to, ze bylismy w stanie sie podniesc z 0:2! Brawo ; )

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
Piotr21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

2:2 to super wynik jak na pierwszy mecz naszej ekipy! Walczymy i to jest ważne. Ale mam wrażenie że nasi jakby spięci chodzili Giovinco to przestraszony grał jakiś, Pirlo zero z tego co słynie.

Farsa, Real, ManU, ManC, Psg - Chamy do CHAMPIONS LEAGUE wracamy!!!

Kubba

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 22:43

Łukasz pisze: Z ciekawostek: Conte i tak komunikuje się ze sztabem (będzie afera?), a Vucinić biega (O_o).
Też mi się tak wydawało... Ciekawie, ciekawie.

Co do meczu... Słabo graliśmy w pierwszej połowie, za to w drugiej się nasi rozruszali jak to mają w zwyczaju. Mimo wszystko chłosta należy się Bonucciemu(jak zawsze), Pirlo! i Asa...

Brawo Quag! :bravo:
Nie pomyślałbym, że ten zawodnik jeszcze tyle nam da.

Remis, 1pkt - jestem bardzo zadowolony.

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Gnietli nas. Szczególnie w pierwszej połowie. Szczerze powiem, sądziłem, że dostaniemy trzecią bramkę i będzie po zawodach.

Bramka FaQu? :shock: Ale ta asysta Marchisio... no no no. Poezja!

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Ja wiem jedno po tym meczu, Asa to nie jest LWB, nie na LM i klasowe zespoly, nie umie bronic. Bonu niestety ale on chyba zawsze bedzie tym zawodnikiem, ktory przy pilce powoduje palpitacje serca.

Ktos dzisiaj zarzucil ze snilo mu sie ze Quag strzelil. :prochno: a mogl zostac MOT 1 kolejki LM :P

Juve jest jeszcze bez formy, pilkarze musza nabrac chociaz minimalnego doswiadczenia w rozgrywkach LM, przynajmnije polowa skladu.

EJ ludziska 2:2 w twierdzy obroncy tytulu, zle ?
Ostatnio zmieniony 19 września 2012, 22:46 przez Cabrini_idol, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Plan minimum wykonany i to cieszy. Remis na bardzo trudnym terenie. Widać było u niektórych piłkarzy stresik, ale liczę, że do meczu rewanżowego oswoją się z LM i wtedy pokażemy niebieskim kto rządzi w tej grupie.
W II połowie Giovinco miał kilka akcji, w których miał dużo miejsca i wtedy jego gra wyglądała naprawdę w porządku. Nadal w niego wierze i liczę, że za kilka miesięcy okaże się naszym topem. Pamiętacie pierwsze mecze Vucinicia? Wtedy w życiu bym nie pomyślał, że będzie on naszym kluczowym zawodnikiem w LM.

Obrazek
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 22:44

Trochę dziwny mecz, ale jestem bardzo zadowolony, bo na przestrzeni 90 minut byliśmy od Chelsea zwyczajnie lepsi. Na angielskim terenie, tak bardzo przeklętym dla Juve graliśmy swoje.
Marchisio i Vidal - klasa. Mamy genialny środek pola. Czekać tylko na koniec sezonu i oferty od szejków po 50 mln za jednego... :C

Szkoda, że nie wpadło na 2:3, bo wtedy sukces Juve obił by się może większym echem w mediach.

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 22:45

Najtrudniejszy mecz w grupie a Juve wywozi cenny bramkowy remis w bardzo dobrym stylu.Europa zobaczyła że mamy własny styl,unikalną taktykę podpartą ciężką pracą. Dziś było widać że Juve gra dobry futbol.

Vidal w tym jednym meczu pokazał szerszej publiczności dlaczego jest ulubieńcem kibiców.Symbol odrodzonego Juve Antonio Conte.

Może ta bramka odblokuje Fabio.

Tego brakowało.Liga Mistrzów ma teraz właściwy smak.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 19 września 2012, 22:45

Łukasz pisze:Z ciekawostek: Conte i tak komunikuje się ze sztabem (będzie afera?)
Prawdę powiedziawszy, to mogą naskoczyć Conte za taki kontakt. Jego sąsiad z ławki sobie "gdzieś tam" dzwonił, bo kto mu zabroni? Najpeweniej będzie o tym głośno, ale nic mu za to raczej nie zrobią.

Mecz bardzo fajny. Otwarta gra obu drużyn. Wzajemny szacunek wobec rywali. Taką LM chcę oglądać w TV; nie kolejne nudne Gran Derbi.

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Zablokowany