Afera Calcioscommesse

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 21:44

--Maq-- pisze:
bendzamin pisze: - Zamieszanych jest w to 11 klubów z Serie A (m.in. Atalanta, Bologna, Cesena, Chievo, Genoa, Lazio, Napoli, Novara i Udinese) i 17 z Serie B.
Wystarczy, że te kluby dostaną po tyłkach i Inter zagra w LM :prochno:
Ciekawe spostrzeżenie, Moratti to ma wpływy ...

Czyli z tego co rozumiem zeznania tylko jednej osoby obarczają Conte?
Ostatnio zmieniony 30 maja 2012, 22:21 przez jareckik, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Angelu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 21:49

Najlepsze z tego wszystkiego jest to, że jeśli wszystko pójdzie zgodnie z tym jak wyżej jest napisane, to Inter będzie grał w el. do LM :D

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 22:03

bendzamin pisze: - Zamieszanych jest w to 11 klubów z Serie A (m.in. Atalanta, Bologna, Cesena, Chievo, Genoa, Lazio, Napoli, Novara i Udinese) i 17 z Serie B.
Grubo :shock:
bendzamin pisze:Podobno dokumenty, które otrzymała Komisja Dyscyplinarna zawierają zeznanie Carobbio dla prokuratury w Cremonie, ze Antonio Conte poinformował graczy Sieny przed meczem z Novarą (2-2) o zawartym porozumieniu. Carobbio twierdzi także, że sztab Sieny (w tym Conte) umówił się przed meczem AlbinoLeffe 1-0 Siena, dzięki czemu ten pierwszy klub uniknął spadku

Mam nadzieję, że to tylko informacje wyssane z palca.
Liczę, że Napoli spadnie i oddadzą nam Cavaniego za mniejsze pieniądze. :smile:

Obrazek
Nedved1983

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 22:26

grubo. jeśli to dotyczy poprzedniego sezonu to gdyby afera wybuchła rok temu to może by nas przesunięto na 4 miejsce, czyli były by eliminacje LM.
aż 11 klubów, masakra. ale to na razie domniemania i podejrzenia. poczekajmy na wyroki.
a w udział Conte nie wierzę, nie ten charakter i typ człowieka. za Bonucciego tez trzymam kciuki, nie stać nas na polowanie na jego zastępstwo. wnerwia kojarzenie nas z ta aferą, ale nie spodziewam się by cokolwiek nam groziło, chociaż ewentualna strata Conte była by tragiczna.

badecki

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 22:27

[*]
Ostatnio zmieniony 12 sierpnia 2012, 10:16 przez badecki, łącznie zmieniany 1 raz.

rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 22:46

--Maq-- pisze:
Nie wiem jak was, ale mnie aż dreszcze przeszły.

Push3k

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 7 razy

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 22:52

jareckik pisze: Czyli z tego co rozumiem zeznania tylko jednej osoby obarczają Conte?
Nie jestem ostatnio w temacie, bo mam gonitwę na uczelni, ale czy mowa tu o Morattim? :prochno:

Loud
Louder!
MOTÖRHEAD
1945-2015 RIP Lemmy
rad

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 22:58

Może chodzi o nieuznany gol Muntariego ?

Cress

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 23:04

Bazując na informacjach podanych przez bendzamina, możemy być w tą całą sprawę zamieszani jeszcze bardziej:
Cristian Stellini, podejrzany o udział w ustawieniu 9 meczów Serie B, obecnie jest członkiem sztabu szkoleniowego Antonio Conte w Juve.

Już widzę nagłówki onetu "Asystent trenera w Juventusie oskarżony o korupcję" :prochno:

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 30 maja 2012, 23:16

Myślę że Juventus powinien postawić na nogi swoich prawników i adwokatòw. Trzeba zacząć wsztstko sprawdzać i się bronić.Andrea musi pokazać że ma jaja i bronić swoich pracowników.

To im się nie może udać drugi raz. Akurat teraz wybuchła afera,wcześniej nie mogła jak wygrywał inter.

Bartek(Juventino)

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 00:04

Przeraża mnie ogrom tej sprawy. Nawet jeśli 1/4 tego to prawda to i tak jest to przerażające. Jeśli to prawda to jest to dla mnie szokujący upadek. Osoby, którym udowodni się winę nie na rok nie na dwa, ale nigdy już nie powinny mieć nic wspólnego z futbolem. Czasowe zawieszenie i to niedługie powinni dostać jedynie ci, którzy dostali propozycję, ale odmówili i nie zgłosili prokuraturze. Uważam, że nie jest to duże przewinienie, ponieważ mogli sobie nie zdawać sprawy z powagi i ogromu sprawy. Równie dobrze mogło to się odbywać wszystko w luźnej rozmowie, przez co nie zrozumieli powagi sprawy. Mam nadzieje, że ani Conte, ani jego asystent, ani Bonucci, nie są zamieszani w aferę i w ogóle mam nadzieję, że sprawa nie jest taka tragiczna. To jest smutne.

Marian.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 00:05

Po przeczytaniu posta bendzamina jestem lekko zszokowany. Zdawałem sobie sprawę, że włoska piłka to bagno, ale nie aż takie. Nigdy nie podejrzewałbym, że tyle klubów i osób może być potencjalnie zaangażowanych w tą aferę. Cała ta sytuacja mnie martwi, nie tylko ze względu na Juventus - oczywiście nam jako klubowi żadna kara, czy degradacja nie grozi, ale możemy stracić kilku ważnych ludzi, jeśli ich wkład w aferę by się potwierdził (możliwe powiązanie Conte, Bonucciego, czy Pepe). Cała sytuacja martwi mnie też z tego powodu, że byłby to kolejny bardzo mocny cios wymierzony w Calcio. Możliwe degradacje uznanych klubów (Napoli, Udinese, Lazio etc), kolejny bałagan, który trzeba byłoby sprzątać dłuugimi latami, ale jest jeszcze jeden bardzo ważny aspekt i to mogłoby uderzyć bezpośrednio w Juventus. Chodzi mi oczywiście o potencjalne transfery. Wielu świetnych piłkarzy, wiedząc co się dzieje we Włoskiej piłce mogłoby omijać SerieA szerokim łukiem, bo po co wchodzić do bagna, jak można iść do PD, czy BPL, gdzie takie bagno nie występuje, a jednocześnie zarobki i prestiż są większe...

Po pięknym sezonie trochę zbrzydła mi ta nasza SerieA - na prawdę nie sądziłem, że wykręcane są takie wałki w mojej ulubionej lidze :?

Ja mam tylko nadzieję, że będzie to z dużej chmury mały deszcz i wiele oskarżeń i zarzutów się nie potwierdzi, a szczególnie jeśli chodzi o naszego trenera, Pepe i Bonucciego.

Dramat...:/

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 08:39

Bartek(Juventino) pisze:Przeraża mnie ogrom tej sprawy.
mnie nie, wręcz przeciwnie, cieszę się że tyle tego jest bo daje to nadzieję że wyłapią ogromna większość albo prawie wszystkich zamieszanych a nie tylko ukarzą kogoś dla przykładu ;]

jakby jeszcze ktoś się wziął za to samo w innych krajach a także za FIFA i UEFA... może wtedy nie miałbym powodu mówić o ustawionych losowaniach w LM ;)

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 09:46

--Maq-- pisze:
O tym samym pomyślałem po przeczytaniu samego początku. Sorry, ale jakim prawem Inter, który zwyczajnie nie zasłużył na grę w LM ma się tam znaleźć :!: :?: Podobnie było ze Scudetto 2006. Grali siarę przez cały sezon i dostali nagrodę.
Idę o zakład, że właśnie na to teraz liczy Moratti i będzie żerował na aferze do upadłego, byleby dostać miejsce w LM :x

Jak <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> bana Conte a Massimo wyciągnie miejsce w LM, to stracę wiarę w cokolwiek

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 31 maja 2012, 11:24

Gdyby okazalo sie, ze Conte nie ma z tym nic wspolnego, to przezylbym nawet ten Inter w LM. Nie obchodza mnie oni, o ile sa za nami w tabeli, mowiac szczerze.

Analizowalem temat zarzutow wobec naszego trenera, przynajmniej to, co napisala na ten temat prasa i mowiac szczerze zeznania tego Carobbio sa mocno niespojne w paru elementach. Np:

http://www.goal.com/en/news/10/italy/20 ... us-to-lose

Tutaj jest mowa o tym, ze sztab techniczny Sieny wiedzial, ze prezydent postawil pieniadze na porazke wlasnej druzyny i wypytywal w szatni o mozliwosc "odpuszczenia" spotkania. Z tym, ze samo spotkanie skonczylo sie wynikiem... 5:0 dla Sieny. Niescislosci da sie tez znalezc w innych zeznaniach. Np. w rzekomo ustawionym meczu Sieny z Albinoleffe, zeznajacy ze strony Albinoleffe sa zdania, ze Carobbio wraz z Coppola byli tymi, ktorzy ustawiali mecz i to z nimi zorganizowano spotkanie w celu "dobicia targu". Natomiast oskarzony Carobbio twierdzi, ze to Conte wraz ze sztabem sie dogadali w spawie oddania tego meczu. Temu z kolei zaprzeczaja slowa innych pilkarzy, poczawszy od Reginaldo, po cala reszte. Sam Regi zreszta, w ostatnim wywiadzie trafil w sedno mowiac, ze: "Carobbio zostal oskarzony i ma prawo mowic to, co bedzie dla niego najlepsze [z punktu widzenia obrony wlasnych interesow]".

Wydaje mi sie (i mam nadzieje), ze Conte nie ma z tym nic wspolnego, ale pozostaje jedynie czekac na dalszy rozwoj wypadkow.

Edit: Swoja droga, pod lupa jest tez pare meczow Milanu i Interu:
inter-chievo
inter-lecce
milan-lecce
O tym pierwszym czytalem juz swego czasu gdzies, spotkanie zakonczylo sie wynikiem 4:3, w sprawe mieli byc zamieszani rzekomo niektorzy pilkarze Interu - mowa glownie chyba o obroncach i/lub Stankoviciu + Pellissier. Ale nie wiem czy dobrze zapamietalem ten artykul, pewnie niedlugo bedziemy wiedziec wiecej na ten temat. Niemniej moglby ktos sprostowac/poprawic?

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
ODPOWIEDZ