Serie A (31): Palermo 0-2 JUVENTUS
- Bianconero92
- Juventino
Scudetto się przybliżyło, ale to nie znaczy, że już jest nasze.. Musimy nadal grać swoje. Jeżeli chodzi o motywację grajków to chyba Antonio wie co robić, dlatego tu nie ma obaw. Najważniejsze, że teraz jest forma! Do końca hm 7 kolejek? Wierzycie nadal, że zakończymy sezon bez porażki z dwoma pucharami w rękach ? JA TAK !
Welcome to my world,
the world of JUVENTUS !
the world of JUVENTUS !
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
To wiadomo nie od dziś. Co nie zmienia faktu, że w ostatnich występach w pierwszym składzie Matri nie grał ani tyłem ani przodem do bramki, w ogóle go nie było na boisku.zoff pisze:Matri to najlepszy nasz napastnik grający tyłem do bramki.
Quag jednak technikę zachował nieprzeciętną. Ewidentnie kontuzja spowodowała znaczny spadek motoryki i koordynacja już nie ta. Raczej nie do odzyskania patrząc na okres jaki minął i na wiek Fabio.
edytka: A tfu, co ja gadam... Juventus chyba nie leciał na Canalu dziś.
- -10-
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Cieszy bardzo zwycięstwo, choć na pewno nie było o to łatwo. Mimo znacznej przewagi nie potrafiliśmy w pierwszej połowie nic zrobić. Do pola karnego piłka chodziła bez zarzutów, ale brakowało pomysłu co z nią dalej zrobić. Próby strzałów z daleka były dobrym zamysłem, gorzej z wykonaniem. Wiedziałem, że jeżeli coś strzelimy to ze stałego fragmentu gry, a o dalsze próby powiększenia wyniku będzie już łatwiej. O ironio i na prowadzenie wyprowadził nas Bonucci, a potem było już łatwiej bo palermo musiało się otworzyć. Popołudniu pomógł nam amauri, a wieczorem nadzieje na mistrzostwo dał Bonucci. Nie spodziewałbym się takiej akcji, nigdy.
2012-04-11 20:45 Juventus FC - SS Lazio
2012-04-15 15:00 AC Cesena - Juventus FC
2012-04-22 15:00 Juventus FC - AS Roma
2012-04-29 15:00 Novara Calcio - Juventus FC
2012-05-02 15:00 Juventus FC - US Lecce
2012-05-06 15:00 Cagliari Calcio - Juventus FC
2012-05-13 15:00 Juventus FC - Atalanta Bergamo
2012-05-20 20:45 Juventus FC - Napoli SSC
Teraz każdy mecz niczym finał, każdy wart aż 3pkt zbliżające do mistrzostwa. Możemy mówić otwarcie o tym, z wielką dumą, że Juventus będzie walczył do końca o mistrzostwo, że tak łatwo nie podda się. Czeka nas intensywny miesiąc gdzie zagramy 7 spotkań (+ finał Pucharu Włoch). Tylko przed novarą, romą i w ostatniej kolejce z atalantą będziemy mieli tydzień czasu na przygotowania. Nie ma co patrzeć na to z kim gramy, bo zarówno w dole tabeli, jak i na jej szczycie nikt tak ławo nie odpuści. Będziemy światkami niejednej dramaturgi gdy przeciwnik postawi autobus na własnym polu karnym. Liczę na maksymalną koncentrację w tych jakże kluczowych momentach, sytuacjach, których nie wykorzystujemy od razu. Ilość akcji, które potrafimy sobie stworzyć w trakcie spotkania cieszy, ale gorzej z egzekwowaniem ich. Forza Juve!
2012-04-11 20:45 Juventus FC - SS Lazio
2012-04-15 15:00 AC Cesena - Juventus FC
2012-04-22 15:00 Juventus FC - AS Roma
2012-04-29 15:00 Novara Calcio - Juventus FC
2012-05-02 15:00 Juventus FC - US Lecce
2012-05-06 15:00 Cagliari Calcio - Juventus FC
2012-05-13 15:00 Juventus FC - Atalanta Bergamo
2012-05-20 20:45 Juventus FC - Napoli SSC
Teraz każdy mecz niczym finał, każdy wart aż 3pkt zbliżające do mistrzostwa. Możemy mówić otwarcie o tym, z wielką dumą, że Juventus będzie walczył do końca o mistrzostwo, że tak łatwo nie podda się. Czeka nas intensywny miesiąc gdzie zagramy 7 spotkań (+ finał Pucharu Włoch). Tylko przed novarą, romą i w ostatniej kolejce z atalantą będziemy mieli tydzień czasu na przygotowania. Nie ma co patrzeć na to z kim gramy, bo zarówno w dole tabeli, jak i na jej szczycie nikt tak ławo nie odpuści. Będziemy światkami niejednej dramaturgi gdy przeciwnik postawi autobus na własnym polu karnym. Liczę na maksymalną koncentrację w tych jakże kluczowych momentach, sytuacjach, których nie wykorzystujemy od razu. Ilość akcji, które potrafimy sobie stworzyć w trakcie spotkania cieszy, ale gorzej z egzekwowaniem ich. Forza Juve!
Ostatnio zmieniony 07 kwietnia 2012, 21:22 przez -10-, łącznie zmieniany 1 raz.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Matri od pewnego czasu po prostu dostaje bardzo mało szans od Conte. Dzisiaj był widoczny, asystował. Myślę, że warto dać mu większą pulę minut w meczach z Ceseną czy Lazio.Ouh_yeah pisze: To wiadomo nie od dziś. Co nie zmienia faktu, że w ostatnich występach w pierwszym składzie Matri nie grał ani tyłem ani przodem do bramki, w ogóle go nie było na boisku.
Co do Fabio to trudno się nie zgodzić. Ale mam nadzieję, że udowodni dobrą końcówką sezonu, że warto mieć go w kadrze na długi, przyszły sezon. Na pewno da więcej pożytku niż Boriello.
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Zasługa w tym bardziej obrońców i Buffona, bo w lidze ostatni raz piłkę z siatki Gigi wyciągać musiał miesiąc temu w meczu z Bologną!Mate.G pisze:Tak BTW
Nasz Bilans bramek wynosi
+34 Milan jest tylko lepszy o jedną bramkę
Niesamowite. 523 minut bez straconej bramki... Spokojnie, nie popadamy w euforię. Najtrudniejsze przed nami 8)
- annihilator1988
- Juventino
No i jakoś obeszło się bez prognozowanego "piekła" w Palermo. Juve dominowało od początku do końca, w pełni zasłużyło 3 pkt 

- Winner
- Juventino
Najważniejsze że wykorzystaliśmy prezent Milanu i w tej chwili wszystko zależy od nas. Co do meczu bardzo słabe Palermo, wcale nie wyglądali jakby grali u siebie. Na pochwały zasługuje zwłaszcza Bonucci bo przez 2 ostatnie mecze gra naprawdę dobrze a nawet bardzo dobrze. Słabiej dzisiaj Vidal a zwłaszcza Vucinic który poza jednym kapitalnym podaniem do Martina( po przyjęciu już widziałem piłkę w bramce
) wszystko co mógł psuł. Q oprócz gola też zbytnio nie błyszczał. 7+1(PW) meczy do końca, dużo i mało, oby wszystkie wygrane.

Od kołyski aż po grób zapatrzony w jeden klub.
- Mateuszello
- Juventino
Mecz oglądałem od ok. 55 minuty(akurat rożny i gol Leona
), ale czytając poprzednie komentarze widzę, że w pierwszej połowie zabrakło przebicia się. W drugich połówkach, a zwłaszcza pod koniec rzeczywiście nie dają z nami rady, a my gramy swoje nie sapiąc jednocześnie. Z Napoli, Violą i dziś mieliśmy sporo akcji pod sam koniec, gdzie zrobiło się bardzo luźno w polu karnym przeciwnika. Podoba mnie się to
Bardzo mnie cieszą te zera z tyłu. Obrona gra świetnie, a Bonucci dorównuje swoim partnerom. Buffon w ostatnich meczach chyba średnio raz musiał się wysilić, by w czymś pomóc
Najbardziej zawodzi atak. Vucinić, który przeplata słaby mecz z dobrym lub wyśmienitym, w słabej formie Matri i Quagliarella oraz Del Piero, który wydaję być się tylko dobrą bronią na część drugiej połowy, gdzie rywal nie pompuje jak wcześniej.
Jeżeli chcemy utrzeć nosa Milanowi to Mirko musi grać przynajmniej przeciętnie(tak jak to zwyjle robi Pirlo), a Fabio bądź Matri wziąć się w garść. Dobrze, że pierwszy dziś trafił, choć wydaję mi się, że Alex (MATRI
) tą piłkę chciał wystawić sobie. Może jeszcze ADP powinien grac częściej, ale Conte powinien lepiej wiedzieć na ile go eksploatować.
Teraz tylko nie dać się wygryźć Milanowi

Bardzo mnie cieszą te zera z tyłu. Obrona gra świetnie, a Bonucci dorównuje swoim partnerom. Buffon w ostatnich meczach chyba średnio raz musiał się wysilić, by w czymś pomóc
Najbardziej zawodzi atak. Vucinić, który przeplata słaby mecz z dobrym lub wyśmienitym, w słabej formie Matri i Quagliarella oraz Del Piero, który wydaję być się tylko dobrą bronią na część drugiej połowy, gdzie rywal nie pompuje jak wcześniej.
Jeżeli chcemy utrzeć nosa Milanowi to Mirko musi grać przynajmniej przeciętnie(tak jak to zwyjle robi Pirlo), a Fabio bądź Matri wziąć się w garść. Dobrze, że pierwszy dziś trafił, choć wydaję mi się, że Alex (MATRI

Ostatnio zmieniony 08 kwietnia 2012, 18:04 przez Mateuszello, łącznie zmieniany 1 raz.
-Ibrahimovic mówił, że między nim, a Guardiolą omal nie doszło do rękoczynów. Jaki on był w Turynie
-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą
-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero

-Prawie pobił się z innym piłkarzem.
-Z Tobą

-Nie :!: Ja skopałbym mu tyłek :lol:
--------- Alex Del Piero
- Paulo
- Juventino
Pozostaje chyba zaufać Conte, tak jak nie wierzyłem w Jego niektóre decyzje, tak teraz oddaje Mu wszystko. Wymyślił dzisiaj Estigarribię i Fabio Q, ok. System się sprawdził, zgarniamy kolejne 3 punkty, nie tracimy w ogóle bramek i to jest niesamowite. Defensywa teraz naprawdę stała się żelazna. Co ciekawe nawet Bonucci zaczął grać na wysokim poziomie i strzelać gole co bardzo cieszy
dzisiaj nie ma co się pastwić nad naszymi kto jak zagrał. Widać, że drużyna tworzy kolektyw i będzie walczyła do końca. Wydaje się, że na papierze nie mamy drużyny mistrzowskiej, ale mentalnie Conte dokonuje cudów i zaszczepił jakiś taki pierwiastek i gen zwycięzców w tej drużynie. Kolokwialnie powiem, że nasi mają faktor X
jak powiedział Bonucci w wywiadzie - teraz wszystko jest w naszych rękach i wygrywając do końca każdy mecz sprawa jest prosta
to mistrzostwo jest nam potrzebne, aby na dobre odżyć, aby pokazać że to jest powrót wielkiego Juventusu, wiem że należy trochę ochłonąć, ale marzyć każdy może. Jest wielka szansa na podwójną koronę i bądźmy z chłopakami do końca
)) FORZA JUVE !!! i Wesołych Świąt cały Juventusie 

- Szilgu
- Juventino
Aleksa nie było wtedy na boisku. Podawał Matri (który właśnie wszedł) i chciał podać. Widać na powtórkach, że chciał wcześniej i mocniej podać, nie wyszło mu i na raty podawałMateuszello pisze:Mecz oglądałem od ok. 55 minuty(akurat rożny i gol Leona), ale czytając poprzednie komentarze widzę, że w pierwszej połowie zabrakło przebicia się. W drugich połówkach, a zwłaszcza pod koniec rzeczywiście nie dają z nami rady, a my gramy swoje nie sapiąc jednocześnie. Z Napoli, Violą i dziś mieliśmy sporo akcji pod sam koniec, gdzie zrobiło się bardzo luźno w polu karnym przeciwnika. Podoba mnie się to
![]()
Jeżeli chcemy utrzeć nosa Milanowi to Mirko musi grać przynajmniej przeciętnie(tak jak to zwyjle robi Pirlo), a Fabio bądź Matri wziąć się w garść. Dobrze, że pierwszy dziś trafił, choć wydaję mi się, że Alex tą piłkę chciał wystawić sobie. Może jeszcze ADP powinien grac częściej, ale Conte powinien lepiej wiedzieć na ile go eksploatować.

Terminarz nie jest taki straszny, Milan pod formą. Wierzymy

- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Żałuję, że nie mogłem obejrzeć tego meczu. Jesteśmy na czele, jesteśmy niepokonani, Milan trzęsie portkami, ale to ich problem. Jesteśmy Juventusem. Jedna więc prośba, niech to trwa do końca sezonu. Nie zmarnujmy tego, co już mamy i jak to mamy (jak jelenie) w zwyczaju. Patrzmy na siebie i wygrywajmy. Forza Juve!
No i Bonucci, dziś mu gola nikt nie odbierze. Grazie! Mamy FENOMENALNĄ obronę w tym sezonie. 17 straconych bramek w 31 ligowych spotkaniach. To robi wrażenie.
No i Bonucci, dziś mu gola nikt nie odbierze. Grazie! Mamy FENOMENALNĄ obronę w tym sezonie. 17 straconych bramek w 31 ligowych spotkaniach. To robi wrażenie.
- Qrczak
- Juventino
Matri też ma na imię Alex ;pSzikit pisze:Aleksa nie było wtedy na boisku. Podawał Matri (który właśnie wszedł) i chciał podać. Widać na powtórkach, że chciał wcześniej i mocniej podać, nie wyszło mu i na raty podawał![]()
Terminarz nie jest taki straszny, Milan pod formą. Wierzymy
Cieszy fakt ,że wykorzystaliśmy szansę na obięcie pozycji lidera , bo różnie bywało z wygrywaniem spotkań które dawało nam lepszą pozycję w lidze .
Jedynie co może (nadal) martwić w zespole to właśnie skuteczność , gdybyśmy wykorzystali okazje w pierwszej połowie to cała druga połowa byłaby już spokojna .
Trzeba teraz spokojnie wygrywać kolejne spotkania i miejmy nadzieje na mistrzostwo

- pablo1503
- Juventino
Meczu nie widziałem - rodzina :płaczę:
Wynik cieszy niesamowicie i z tego trudnego kalendarze został nam już tylko jeden trudny przeciwnik.
Przede wszystkim chciałbym podziękować chłopakom, którzy zrobili mi mini relacje. Chłopaki,

Macie u mnie duże

Wynik cieszy niesamowicie i z tego trudnego kalendarze został nam już tylko jeden trudny przeciwnik.
Przede wszystkim chciałbym podziękować chłopakom, którzy zrobili mi mini relacje. Chłopaki,

Macie u mnie duże