Mercato (2012-2014)
- liqu!d
- Juventino
Co by nie mówić - mało kto już w niego wierzy. Jeżeli nie są to żadne mrzonki to powiedziałbym: "w samą porę!". Juventus teraz potrzebuje skutecznego zawodnika o charakterystyce Elii jak ryba wody. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Trzymam kciuki.alina pisze:Elia niedługo ma zacząć grać:
Elijero has grown since he arrived. He is starting to understand what we want from him and he is close to becoming a more complete player. He is entering a new type of mentality and a new way of working and is starting to show in training some of the features that led us to buy him. I expect him when the time is right to become a reliable player in all the points that you say I do not see in him on the field, and it will be when you least expect it." - Conte
- Arbuzini
- Juventino
Zależy jak liczyć Edena Hazardapumex pisze:Lopez byłby nieopłacalny, swoje lata już ma a Lyon tanio by go nie sprzedał. Gomis zawsze wydawał mi się takim walczącym klocem z kiepską techniką, nie wiem, co inni w nim widzą. Remy i Gameiro 'wyglądają' lepiej, jednak tak jak napisałeś, nikt z nich nie jest jakimś szczególnie smacznym kąskiem. Jeśli chodzi o atak, to chyba dobrze, że Marotta zdaje się nie lukać na francuski rynekArbuzini pisze:Jeśli chodzi o ligę francuską to obecnie nie widzę tam zbyt wielu ciekawych zawodników, którzy mogliby u nas grać na szpicy. Jakość moim zdaniem gwarantują tylko Lopez, Gomis, Remy i Gameiro. W dodatku żaden nie przekonuje mnie jakoś szczególnie.

Liga francuska jest zdecydowanie słabsza od Bundesligi, a zatem także od SA, PD i PS. Stąd pewnie częściej zdarzają się wpadki. Mimo wszystko dla mnie to właśnie we Francji można wyłapać rewelacyjne okazje. Jeśli chodzi o szalony stosunek cena/ryzyko to dla mnie królem jest PortugaliaSKAr7 pisze:Jasne, tak można się czepiać każdej ligi, ale w przypadku Francji stosunek cena/ niskie ryzyko wydaje mi się wyjątkowo wysoki.
Znacznie pewniejszy wydaje mi się kierunek obrany przez Marottę- niderlandzko- niemiecki, choć niewypały zdarzają się wszędzie(Diego Ribas)

Owszem, Real zapłacił bardzo dużo pieniędzy za Benzeme, ale to jest Real. Za Kake zapłacili prawie 2x więcej. To znaczy, że nie da się dobrze i rozsądnie kupować we Włoszech?
Chamakh w swoim najlepszym sezonie strzelił 13 bramek w lidze i przeszedł do Arsenalu za darmo. To był czysty eksperyment.
Taiwo to faktycznie rozczarowanie, chyba nikt nie spodziewał się, że tak słabo będzie sobie radził w Milanie. Jednak wypożyczenie do Anglii może mu posłuży - w 3 meczach asysta oraz nabicie przeciwnikowi swojaka. No i znowu - przyszedł za darmo.
Barca Yaya Toure kupiła za 9 mln E, Tottenham Assou-Ekotto za 5 mln E, czy wcześniej przeze wspomniani Cabaye oraz Ramy odchodzili za odpowiednio 5 i 6 mln E. Esti za 5,5 mln E wygląda przy nich wyjątkowo blado.
- SKAr7
- Juventino
Niekoniecznie. Informacja przechodzi przez świat na zasadzie plotki- dziennikarz coś zmienia, tłumacz coś zmienia, kolejny jeszcze coś. Ogólnie nawet nie ma co zaglądać do Tutto, czy tabloidopodobnych, bo tam zazwyczaj z sowy robi się koniaOuh_yeah pisze:Antek to raczej nienajgorsze źródło ;P a to, który portal to zamieścił nie ma większego znaczenia.SKAr7 pisze:Jakieś źródło byłoby naprawdę fajne.alina pisze:blablabla - Conte

No i jest jeszcze opcja (choć nie posądzam go o to), że alina chciał sobie zażartować z naszych forumowych Eliofapaczy i wysmażył coś na szybko po angielsku

- jakku1
- Juventino
Conte juz w jakims wywiadzie pare dni temu mowil, ze Elia robi wyrazne postepy. Chodzilo glownie o jego podejscie do gry, zaangazowanie i rozumienie niuansow taktycznych.SKAr7 pisze:]Niekoniecznie...
Fajnie by bylo gdyby Holender zaczal grac i to najlepiej od razu bardzo dobrze. Potrzebujemy tego. Miejmy nadzieje, ze Antek "odpali" Elie w odpowiednim momencie.
http://sportsillustrated.cnn.com/2012/s ... index.htmlSKAr7 pisze:Niekoniecznie. Informacja przechodzi przez świat na zasadzie plotki- dziennikarz coś zmienia, tłumacz coś zmienia, kolejny jeszcze coś. Ogólnie nawet nie ma co zaglądać do Tutto, czy tabloidopodobnych, bo tam zazwyczaj z sowy robi się koniaOuh_yeah pisze:Antek to raczej nienajgorsze źródło ;P a to, który portal to zamieścił nie ma większego znaczenia.SKAr7 pisze:
Jakieś źródło byłoby naprawdę fajne.A taki wywiadzik na szybko autoryzowany nie będzie.
No i jest jeszcze opcja (choć nie posądzam go o to), że alina chciał sobie zażartować z naszych forumowych Eliofapaczy i wysmażył coś na szybko po angielsku
Masz, ale odnośnika do włoskiego źródła nie ma.
P.S. Jakbyś nie był leniem, to byś wrzucił fragment w google. Wyskakuje kilka stron z tym wywiadem.
http://www.football-italia.net/node/15464
http://www.google.pl/search?sourceid=ch ... we+want%22
Oglądałem dziś Siena - Roma. I tak:
1. Kjaer jest świetny. Wszedł na boisko i zrobił karnego 5 minut później.
2. Kupmy Destro.
EDIT:
To akurat zawsze warto brać pod uwagę.zahor pisze:Przyczepiłbym się natomiast do tłumaczenia,
Ostatnio zmieniony 14 lutego 2012, 00:12 przez alina, łącznie zmieniany 2 razy.
- zahor
- Juventino
No to masz oryginał po włosku tutaj. Nie wiem na ile SpazioJuve jest wiarygodnym źródłem, ale wiemy że nie wymyślił tego na poczekaniu alina.SKAr7 pisze: Niekoniecznie. Informacja przechodzi przez świat na zasadzie plotki- dziennikarz coś zmienia, tłumacz coś zmienia, kolejny jeszcze coś. Ogólnie nawet nie ma co zaglądać do Tutto, czy tabloidopodobnych, bo tam zazwyczaj z sowy robi się koniaA taki wywiadzik na szybko autoryzowany nie będzie.
Przyczepiłbym się natomiast do tłumaczenia, które sugeruje, że Conte spodziewa się że Elia stanie się godnym zaufania zawodnikiem. Tymczasem on powiedział, że czekamy na niego i mamy nadzieję, że zobaczymy go kiedyś na boisku, choćby i wtedy, kiedy najmniej będziemy się tego spodziewali. Różnica niby drobna, ale jednak to takie trochę wzbudzanie sensacji na siłę gdyż wersja angielska tej wypowiedzi brzmi, przynajmniej jak dla mnie, nieco bardziej entuzjastycznie od oryginału, tak jakby Conte się spodziewał że lada dzień Elia będzie grać, podczas gdy on właściwie nie zaprzeczył że jak Holender dalej będzie robić takie postępy, to może się miejsca w składzie doczekać (czyli co najwyżej go nie skreślił).
- Dolce Vita
- Juventino
Pewnie Napoli zajmie miejsce w okolicy 5-7 i się wyprzeda. My kupimy Cavaniego, Lavezziego i Hamsika i to będą nasze 3 wzmocnienia 

- SKAr7
- Juventino
zahor pisze:No to masz oryginał po włosku tutaj. Nie wiem na ile SpazioJuve jest wiarygodnym źródłem, ale wiemy że nie wymyślił tego na poczekaniu alina.SKAr7 pisze: Niekoniecznie. Informacja przechodzi przez świat na zasadzie plotki- dziennikarz coś zmienia, tłumacz coś zmienia, kolejny jeszcze coś. Ogólnie nawet nie ma co zaglądać do Tutto, czy tabloidopodobnych, bo tam zazwyczaj z sowy robi się koniaA taki wywiadzik na szybko autoryzowany nie będzie.
Przyczepiłbym się natomiast do tłumaczenia, które sugeruje, że Conte spodziewa się że Elia stanie się godnym zaufania zawodnikiem. Tymczasem on powiedział, że czekamy na niego i mamy nadzieję, że zobaczymy go kiedyś na boisku, choćby i wtedy, kiedy najmniej będziemy się tego spodziewali. Różnica niby drobna, ale jednak to takie trochę wzbudzanie sensacji na siłę gdyż wersja angielska tej wypowiedzi brzmi, przynajmniej jak dla mnie, nieco bardziej entuzjastycznie od oryginału, tak jakby Conte się spodziewał że lada dzień Elia będzie grać, podczas gdy on właściwie nie zaprzeczył że jak Holender dalej będzie robić takie postępy, to może się miejsca w składzie doczekać (czyli co najwyżej go nie skreślił).
O i właśnie o to mi chodziło- nagle kompletnie inna wypowiedź.
Masz rację, alina, zaleniłem, przepraszam za to.
Destro- z nami nic nie pokazał, ale jestem za.
- francois
- Juventino
Jeśli faktycznie przymierzamy się do zakupu Destro jak napastnika na przyszłość to osobiście postulowałbym innego młodego napastnika z włoskimi korzeniami:
http://www.transfermarkt.de/de/john-gui ... 98596.html
19 lat, a chłopak ma więcej goli niż meczy w Eredivisie. Wiem, jak kończyło wiele talentów z Holandii, ale większość z nich to byli już piłkarze powyżej 20 lat, a tutaj trafiła się perełka. A w City miejsca dla niego po prostu nie ma.
http://www.transfermarkt.de/de/john-gui ... 98596.html
19 lat, a chłopak ma więcej goli niż meczy w Eredivisie. Wiem, jak kończyło wiele talentów z Holandii, ale większość z nich to byli już piłkarze powyżej 20 lat, a tutaj trafiła się perełka. A w City miejsca dla niego po prostu nie ma.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Dolce Vita
- Juventino
Guidetti wymiata w Feyenoordzie. City pewnie bez większych oporów by go do nas puściło. Pytanie tylko czy dałby radę? Co innego Feyenoord i 4 lokata w Eredivisie, a co innego walka o scudetto w Juventusie. Ale potencjał chłopak ma, nie ma co.
- francois
- Juventino
Po pierwsze Castaignos strzelił w Serie A jednego gola grając w sumie 148, co złym wynikiem wg mnie nie jest. A Ranieri, jak powszechnie na tym forum wiadomo, nie jest zwolennikiem dawania zbyt wielu szans młodym talentom. A szkodaSzaq pisze:Castaignos też wymiatał ,a teraz w interze słuch o nim zaginął.

Po drugie Holender w swoim najlepszym sezonie strzelił mniej bramek niż Guidetti ma na swoim koncie na półmetku rozgrywek.
Po trzecie wszyscy zachwycają się jakimś Bouy'em, który nawet nie powąchał boisk Eredivisie, więc tym bardziej warto poświęcić trochę uwagi takiemu zawodnikowi jak Guidetti.
Po czwarte suma transferu takiego piłkarza nie powinna być wygórowana, a zyskać możemy baaardzo wiele.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Szaq
- Juventino
Nie twierdzę ,że byłby to zły transfer ,ale nie ma co się jarać każdym młodzikiem.Wolałbym ,żeby do ataku sprowadzić już ogranych.
Obiecana gwiazda + Ramirez i będzie super.
Młody talent przydałby się bardziej jako uzupełnienie obrony.
Obiecana gwiazda + Ramirez i będzie super.
Młody talent przydałby się bardziej jako uzupełnienie obrony.