Stroje na sezon 2012/13
- wagner
- Juventino
jakby byly co roku takie same to klub nie czerpał by zysków z pozyskanych z kupna koszulek na nowy sezon :roll:stahoo pisze:Ja sądzę, że klasyczne, niemal identyczne rok w rok powinny być koszulki domowe (dopuszczalne drobne korekty szerokości i ilości pasów, kołnierzyka).
remortus pisze: PS. Koszulka PSG na nastęny sezon:KLIK. Jak dla mnie świetna jest![]()
ja tam widze flage Francjistahoo pisze:Co symbolizuje flaga... Monako?
- booyak
- Juventino
Gdzie Wy tam widzicie jakiekolwiek flagi? Po prostu barwy klubu, ale żeby było ciekawiej trzeba dorobić ideologie o flagach Polski, Monako czy Indonezjistahoo pisze:A gdzie Ty tam widzisz flagę Francji?

Tak btw to chyba temat o naszych koszulkach na przyszły sezon a My od kilku postów przeżywamy koszulki PSG.
★ ★ ★
- stahoo
- Juventino
Przeszkadza Ci, że ktoś dyskutuje o koszulkach PSG to zagoń do OskaraG, na pewno znajdzie gdzieś tutaj rasistowskie odniesienia i wlepi mi kartkę :]
Wiadomo, że to nie flagi, tak samo jak na tych koszulkach:
http://img18.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2389017249
ale chyba każdy wie, w jakim celu są te kolory?
Z tego co wiem, to PSG jest takim francuskim klubem, bardzo utożsamiającym się ze swoim krajem, jak również ze stolicą. Trzeba być ignorantem, żeby nie doszukiwać się w tych pionowych paskach zabiegu mającego na celu "wprowadzenie" flagi Trójkolorowych na koszulki. Problem w tym, że o ile lewy pasek jako tako może ja przypominać, mimo, że pierwszy kolor to granatowy, o tyle drugi bardziej pasuje do Monako
A koszulki same w sobie mi się podobają.
Wiadomo, że to nie flagi, tak samo jak na tych koszulkach:
http://img18.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2389017249
ale chyba każdy wie, w jakim celu są te kolory?
Z tego co wiem, to PSG jest takim francuskim klubem, bardzo utożsamiającym się ze swoim krajem, jak również ze stolicą. Trzeba być ignorantem, żeby nie doszukiwać się w tych pionowych paskach zabiegu mającego na celu "wprowadzenie" flagi Trójkolorowych na koszulki. Problem w tym, że o ile lewy pasek jako tako może ja przypominać, mimo, że pierwszy kolor to granatowy, o tyle drugi bardziej pasuje do Monako

A koszulki same w sobie mi się podobają.
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2012, 11:49 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
- D-Rose
- Juventino
A co w nich jest swietnego? To, ze Nike znów rozpiepszyło jakas tam tradycje koszulek(niebieska koszulka z grubym czerwonym pasem na srodku) ktora od lat charakteryzowała psg? Chciałbys zebysmy takie dostali? Czyli czarna koszulka z jakimis imitacjami pasków? No raczej wtedy bys krecił nosem, ze kupa i do pupy takie koszulki bo nie trzymaja sie koncepcji jaka charakteryzuje dany klub.remortus pisze:
PS. Koszulka PSG na nastęny sezon:KLIK. Jak dla mnie świetna jest![]()
No nie wiem. Idealnymi przykladami są przyszloroczna barcelona i psg, gdzie gdyby nie herb klubu i sponsor nie domyslilbys do jakiego klubu te koszulki mogą należeć. Mimo wszystko nasze trzymały sie ogolnego zarysu(białe i czarne pasy) ktory byl z Juventusem od zawsze.Zebrza sierść czy też zygzaki z zeszłego sezonu to moim zdaniem idealny przykład spieprzonej domowej koszulki :]
Co do rezerwowych, to tez jestem zdania ze powinny byc trzy kolory glowne i tego nike powinno sie trzymać(zołto-niebieski, rózowy[cos a'la Palermo] i czarny)

- 15Kowal
- Juventino
Nie oceniłem tej koszulki jako kibic PSG i wisi mi czy mają na środku pas czerwony, zielony czy żółty. To nie moja sprawa. Ja mówię, że podoba mi się pomysł, wprowadzli coś nowego.it doesn't matter pisze:A co w nich jest swietnego? To, ze Nike znów rozpiepszyło jakas tam tradycje koszulek(niebieska koszulka z grubym czerwonym pasem na srodku) ktora od lat charakteryzowała psg? Chciałbys zebysmy takie dostali? Czyli czarna koszulka z jakimis imitacjami pasków? No raczej wtedy bys krecił nosem, ze kupa i do pupy takie koszulki bo nie trzymaja sie koncepcji jaka charakteryzuje dany klub.remortus pisze:
PS. Koszulka PSG na nastęny sezon:KLIK. Jak dla mnie świetna jest![]()
Co nie zmienia faktu, że masz rację. Wkurzyłbym się gdyby zmienili ogólny styl koszulki Juve, bo ząbki, sierści mogę jeszcze przeżyć (z trudem bo z trudem ale mogę) ale jakby koszulki poszły w ślad trykotów Barcelony to bym się wściekł. Nie widzę koszulki Juventusu podzielonej na dwa kolory jak miała Barca (w sezonie 2008/2009) lub z czarnym czy białym pasem przez środek.
Wydaje mi się, że Nike nie podejmuje decyzji dotyczącej koszulek samotnie. Mogę się mylić ale pewnie kontaktują się w tej sprawie z klubem i przedstawiają im kilka projektów, a oni wybierają taki, który wydaje im się najlepszy.
EDIT: Tymczasem na Juventus Store: KLIK1; KLIK2
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2012, 22:58 przez 15Kowal, łącznie zmieniany 1 raz.
- francois
- Juventino
- drozdi
- Juventino
Ja jestem pewien, że te koszulki treningowymi nie będą ;] ponadto dziwi mnie, że w Juve Store można kupić koszulkę nike... bez herbu Juventusu :shock:
- 15Kowal
- Juventino
Przez przypadek wkleiłem zły 2 link (ten sam co pierwszy). Już to poprawiłem ale na cytacie francois'a została 1 wersja. Wybaczciedrozdi pisze:Ja jestem pewien, że te koszulki treningowymi nie będą ;] ponadto dziwi mnie, że w Juve Store można kupić koszulkę nike... bez herbu Juventusu :shock:
Tu są treningowe koszulki http://www.juvestore.com/en/frontend/ho ... er-2012-13
- wloski
- Juventino
Ta czarna bez herbu to nie jest treningowa przypuszczam, że to koszulka termiczna.
Edit: Chociaż nie, bo tam jest termiczna, więc to jest jakaś normalna koszulka nic po za tym, że w środku oznaczona inicjałem klubu.
Edit: Chociaż nie, bo tam jest termiczna, więc to jest jakaś normalna koszulka nic po za tym, że w środku oznaczona inicjałem klubu.
- pumex
- Juventino
Hmm.. zacznę od tego, że minęliśmy już okres w którym rok temu pojawiły się pierwsze, jak się potem okazało prawdziwe przecieki koszulek domowych (był to koniec maja) i mniej więcej zbliżamy się do okresu, w którym w analogicznym okresie zeszłego roku dostaliśmy prawdziwe przecieki wyjazdówek

Zmierzam do tego, że wtedy wydawało się to wszystko zwykłym projektem kibicowskim a okazało się potwierdzonym wzorem. Tak więc możliwe, że pojawiły się już na forum obrazki naszych koszulek na sezon 12/13
Na forach zagranicznych pojawiło się... hmm... coś dziwnego. Chodzi mi o to, że:
1) Koszulka nie ma kołnierzyka, który według wszystkich źródeł miał się pojawić
2) Na stroju znajdują się tylko dwie gwiazdki
Jednak z tego co można przeczytać, jest to dość prawdopodobny wygląd naszych nowych strojów i niestety niekoniecznie znajdą się na nich 3 gwiazdki, tak jak byśmy chcieli
MÓWIĘ O CZYMŚ TAKIM

Zmierzam do tego, że wtedy wydawało się to wszystko zwykłym projektem kibicowskim a okazało się potwierdzonym wzorem. Tak więc możliwe, że pojawiły się już na forum obrazki naszych koszulek na sezon 12/13

Na forach zagranicznych pojawiło się... hmm... coś dziwnego. Chodzi mi o to, że:
1) Koszulka nie ma kołnierzyka, który według wszystkich źródeł miał się pojawić
2) Na stroju znajdują się tylko dwie gwiazdki

Jednak z tego co można przeczytać, jest to dość prawdopodobny wygląd naszych nowych strojów i niestety niekoniecznie znajdą się na nich 3 gwiazdki, tak jak byśmy chcieli
MÓWIĘ O CZYMŚ TAKIM

- Angelu
- Juventino
Komentarza do gwiazdek nie będę pisał, bo nie ma to sensu.
Ale co do tych koszulek, które dodałeś, to naprawdę świetnie się prezentują. Prosty projekt, szerokie biało-czarne pasy..bardzo fajnie się to prezentuje
Ale co do tych koszulek, które dodałeś, to naprawdę świetnie się prezentują. Prosty projekt, szerokie biało-czarne pasy..bardzo fajnie się to prezentuje

- Lypsky
- Juventino
3 gwiazdek nie będzie, jestem tego niemal pewien (pojawi się zapewne jakaś kiepska prowizorka, której nawet nie warto komentować). Wskazuje na to ostatnia wypowiedź Agnelliego, który mówi o tajemniczej niespodziance.
Nie wiem po co było tyle gadaniny o 3 gwiazdkach, skoro ostatecznie wymiękną.
Nie wiem po co było tyle gadaniny o 3 gwiazdkach, skoro ostatecznie wymiękną.
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady