Stroje na sezon 2012/13

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 10:38

stahoo pisze:Ja sądzę, że klasyczne, niemal identyczne rok w rok powinny być koszulki domowe (dopuszczalne drobne korekty szerokości i ilości pasów, kołnierzyka).
jakby byly co roku takie same to klub nie czerpał by zysków z pozyskanych z kupna koszulek na nowy sezon :roll:
remortus pisze: PS. Koszulka PSG na nastęny sezon:KLIK. Jak dla mnie świetna jest :bravo:
stahoo pisze:Co symbolizuje flaga... Monako? :D
ja tam widze flage Francji

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 10:42

Nie wiem ile osób kupiło 'zebrzą sierść' ale patrząc na opinie na naszym forum, nie były to 'atrakcyjne' koszulki...

A gdzie Ty tam widzisz flagę Francji?

booyak

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 11:32

stahoo pisze:A gdzie Ty tam widzisz flagę Francji?
Gdzie Wy tam widzicie jakiekolwiek flagi? Po prostu barwy klubu, ale żeby było ciekawiej trzeba dorobić ideologie o flagach Polski, Monako czy Indonezji :prochno: Proszę was. To może ManU grywa w koszulkach przypominających flagę Maroko? Przecież też czerwone tyle że zamiast zielonego czegoś jest logo sponsora.
Tak btw to chyba temat o naszych koszulkach na przyszły sezon a My od kilku postów przeżywamy koszulki PSG.

★ ★ ★
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 11:45

Przeszkadza Ci, że ktoś dyskutuje o koszulkach PSG to zagoń do OskaraG, na pewno znajdzie gdzieś tutaj rasistowskie odniesienia i wlepi mi kartkę :]

Wiadomo, że to nie flagi, tak samo jak na tych koszulkach:
http://img18.allegroimg.pl/photos/orygi ... 2389017249

ale chyba każdy wie, w jakim celu są te kolory?

Z tego co wiem, to PSG jest takim francuskim klubem, bardzo utożsamiającym się ze swoim krajem, jak również ze stolicą. Trzeba być ignorantem, żeby nie doszukiwać się w tych pionowych paskach zabiegu mającego na celu "wprowadzenie" flagi Trójkolorowych na koszulki. Problem w tym, że o ile lewy pasek jako tako może ja przypominać, mimo, że pierwszy kolor to granatowy, o tyle drugi bardziej pasuje do Monako :)

A koszulki same w sobie mi się podobają.
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2012, 11:49 przez stahoo, łącznie zmieniany 1 raz.

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 11:48

remortus pisze:
PS. Koszulka PSG na nastęny sezon:KLIK. Jak dla mnie świetna jest :bravo:
A co w nich jest swietnego? To, ze Nike znów rozpiepszyło jakas tam tradycje koszulek(niebieska koszulka z grubym czerwonym pasem na srodku) ktora od lat charakteryzowała psg? Chciałbys zebysmy takie dostali? Czyli czarna koszulka z jakimis imitacjami pasków? No raczej wtedy bys krecił nosem, ze kupa i do pupy takie koszulki bo nie trzymaja sie koncepcji jaka charakteryzuje dany klub.

Zebrza sierść czy też zygzaki z zeszłego sezonu to moim zdaniem idealny przykład spieprzonej domowej koszulki :]
No nie wiem. Idealnymi przykladami są przyszloroczna barcelona i psg, gdzie gdyby nie herb klubu i sponsor nie domyslilbys do jakiego klubu te koszulki mogą należeć. Mimo wszystko nasze trzymały sie ogolnego zarysu(białe i czarne pasy) ktory byl z Juventusem od zawsze.

Co do rezerwowych, to tez jestem zdania ze powinny byc trzy kolory glowne i tego nike powinno sie trzymać(zołto-niebieski, rózowy[cos a'la Palermo] i czarny)

Obrazek
15Kowal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 13:35

it doesn't matter pisze:
remortus pisze:
PS. Koszulka PSG na nastęny sezon:KLIK. Jak dla mnie świetna jest :bravo:
A co w nich jest swietnego? To, ze Nike znów rozpiepszyło jakas tam tradycje koszulek(niebieska koszulka z grubym czerwonym pasem na srodku) ktora od lat charakteryzowała psg? Chciałbys zebysmy takie dostali? Czyli czarna koszulka z jakimis imitacjami pasków? No raczej wtedy bys krecił nosem, ze kupa i do pupy takie koszulki bo nie trzymaja sie koncepcji jaka charakteryzuje dany klub.
Nie oceniłem tej koszulki jako kibic PSG i wisi mi czy mają na środku pas czerwony, zielony czy żółty. To nie moja sprawa. Ja mówię, że podoba mi się pomysł, wprowadzli coś nowego.
Co nie zmienia faktu, że masz rację. Wkurzyłbym się gdyby zmienili ogólny styl koszulki Juve, bo ząbki, sierści mogę jeszcze przeżyć (z trudem bo z trudem ale mogę) ale jakby koszulki poszły w ślad trykotów Barcelony to bym się wściekł. Nie widzę koszulki Juventusu podzielonej na dwa kolory jak miała Barca (w sezonie 2008/2009) lub z czarnym czy białym pasem przez środek.
Wydaje mi się, że Nike nie podejmuje decyzji dotyczącej koszulek samotnie. Mogę się mylić ale pewnie kontaktują się w tej sprawie z klubem i przedstawiają im kilka projektów, a oni wybierają taki, który wydaje im się najlepszy.

EDIT: Tymczasem na Juventus Store: KLIK1; KLIK2
Ostatnio zmieniony 02 czerwca 2012, 22:58 przez 15Kowal, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
francois

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 02 czerwca 2012, 22:46

remortus pisze:Tymczasem na Juventus Store: KLIK1; KLIK2
Być może tak będzie wyglądać koszulka treningowa. IMO bardzo ładna. Siła prostoty :ok:

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 09:28

Dla mnie za prosta ;) Takie klasyczne ładnie wyglądają domowe-meczowe. Treningowe powinny być w moim odczuciu w jasnych, lub jaskrawych barwach. No i na słońcu nie piecze tak bardzo jak w czarnej...

drozdi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 10:20

francois pisze:
Być może tak będzie wyglądać koszulka treningowa. IMO bardzo ładna. Siła prostoty :ok:
Ja jestem pewien, że te koszulki treningowymi nie będą ;] ponadto dziwi mnie, że w Juve Store można kupić koszulkę nike... bez herbu Juventusu :shock:

15Kowal

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 11:51

drozdi pisze:
francois pisze:
Ja jestem pewien, że te koszulki treningowymi nie będą ;] ponadto dziwi mnie, że w Juve Store można kupić koszulkę nike... bez herbu Juventusu :shock:
Przez przypadek wkleiłem zły 2 link (ten sam co pierwszy). Już to poprawiłem ale na cytacie francois'a została 1 wersja. Wybaczcie :wink:
Tu są treningowe koszulki http://www.juvestore.com/en/frontend/ho ... er-2012-13

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 03 czerwca 2012, 16:13

Ta czarna bez herbu to nie jest treningowa przypuszczam, że to koszulka termiczna.

Edit: Chociaż nie, bo tam jest termiczna, więc to jest jakaś normalna koszulka nic po za tym, że w środku oznaczona inicjałem klubu.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 12:03

Hmm.. zacznę od tego, że minęliśmy już okres w którym rok temu pojawiły się pierwsze, jak się potem okazało prawdziwe przecieki koszulek domowych (był to koniec maja) i mniej więcej zbliżamy się do okresu, w którym w analogicznym okresie zeszłego roku dostaliśmy prawdziwe przecieki wyjazdówek
Obrazek

Zmierzam do tego, że wtedy wydawało się to wszystko zwykłym projektem kibicowskim a okazało się potwierdzonym wzorem. Tak więc możliwe, że pojawiły się już na forum obrazki naszych koszulek na sezon 12/13 :)
Na forach zagranicznych pojawiło się... hmm... coś dziwnego. Chodzi mi o to, że:
1) Koszulka nie ma kołnierzyka, który według wszystkich źródeł miał się pojawić
2) Na stroju znajdują się tylko dwie gwiazdki :/
Jednak z tego co można przeczytać, jest to dość prawdopodobny wygląd naszych nowych strojów i niestety niekoniecznie znajdą się na nich 3 gwiazdki, tak jak byśmy chcieli
MÓWIĘ O CZYMŚ TAKIM

Obrazek
Angelu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 12:18

Komentarza do gwiazdek nie będę pisał, bo nie ma to sensu.
Ale co do tych koszulek, które dodałeś, to naprawdę świetnie się prezentują. Prosty projekt, szerokie biało-czarne pasy..bardzo fajnie się to prezentuje :)

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 12:20

3 gwiazdek nie będzie, jestem tego niemal pewien (pojawi się zapewne jakaś kiepska prowizorka, której nawet nie warto komentować). Wskazuje na to ostatnia wypowiedź Agnelliego, który mówi o tajemniczej niespodziance.

Nie wiem po co było tyle gadaniny o 3 gwiazdkach, skoro ostatecznie wymiękną.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 czerwca 2012, 12:26

Jeśli wymiękamy (sry, Agnelli wymięka), nie ma mowy, żeby była 'prowizorka' tylko po prostu zostawmy 2 gwiazdki. 2 złote + 1 jakaś fikuśna domalowana pod nimi, jak na niektórych projektach wygląda komicznie.

ODPOWIEDZ