Serie A (22) JUVENTUS 0-0 Siena

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2012, 17:53

W grze Juve brakuje elementu zaskoczenia. Podania Juve są zbyt przewidywalne, za wolne. Brakuje szybkiej wymiany piłki.
Jak dobrze zauważyłem to dzisiaj Pirlo miał swój debiutancki strzał z dystansu w barwach Juve?

Obrazek
eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2012, 17:54

Nie rozumiem waszej rozpaczy. Każdy kto oglądał mecz widział, że Siena broniła się praktycznie całą drużyną, niestety mamy takich a nie innych piłkarzy i oni nie są na tyle kreatywni żeby strzelić gola takim broniącym się ogórom. Jak można krytykować Conte tego na prawdę nie mogę pojąć. Facet wprowadził Juventus na wyższy poziom z porównaniem do zeszłych sezonów jest genialnie. Potrzeba tylko topowego napastnika, który by z niczego takiej Sienie gola strzelił...Dalej walczymy o Scudetto, ale pamiętajmy to nie ono jest naszym celem tylko miejsce w top3.

Dla Juventusu zwycięstwa nie są rzeczą ważną. Dla Juventusu zwycięstwa to jedyne, co się liczy!
Giampiero Boniperti
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2012, 17:57

rosomak pisze:Licze i to bardzo na Dzeko i Balea , te dwa transfery stworzyly by z juve prawdziwego giganta na nowo.
Bale jest nie do wyciągnięcia z Tottenhamu, no chyba, że wyłożymy ~50mln.
Imo Dżeko jest przereklamowanym piłkarzem i nie wiem czy pociągnął by nas do sukcesów.

Obrazek
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2012, 17:58

Molek big fun juve pisze:
SKAr7 pisze:A co, myślisz, że będą peany pochwalne na część trenera, kiedy zremisował mecz ze Sieną? Ale widzisz jakieś pojazdy po nim?
I po czym wnioskujesz, że Giach jest słabszy od Elii? Po tym, że był jednym z naszych najlepszych zawodników w tym miesiącu? Czy po tym, że Elia za każdym razem jak pojawiał się na boisku prezentował formę Krasicia?
Argument "nikt mi nie wmówi.." jest godny 12 latka, który nie ma nic innego do powiedzenia. Radziłbym Ci tez się nauczyć najpierw formułować poprawne zdania, zanim zaczniesz oceniać pracę trenera, który dwukrotnie zdominował Serie B i po 5 latach doświadczenia prowadzi w Serie A. Takie coś źle świadczy o Twojej inteligencji, a idąc dalej do zdolności oceny wydarzeń na boisku.
A po czym Ty wnioskujesz, że był jednym z najlepszych? Po tym , że strzelił bramkę, mimo że w przeciągu całego meczu zaliczał gleby czy multum strat? Widzę , że Ty rozliczasz zawodników po bramkach lub asystach. Elia=Krasić? Buahah :bravo: wielki znawco , Elia w pucharze Włoch z Bologną wszedł bodajże w 68 minucie i siał największy popłoch (Giach też wtedy grał jeżeli Cię to interesuje) i zaliczył Asystę. W innym meczu w którym dostał szansę , mógł strzelić gola i miał piękną asystę do Del Piero (lecz sędzia odgwizdał spalonego). Także 2/3 mecze mu wyszły , a Giaccheriniemu? 2/10 ? A czy Ty wiesz co znaczy Dominacja? Bo z tego co widzę , to awansował 2 razy ale nie zdominował ligi :)

Del Neri też odniósł sukcesy a jakoś za nim nie płakałeś :)
Poki co to ty kreujesz sie na znawce i piejesz na lewo i prawo ze swoja bezwartosciowa nie majaca zadnego odzwierciedlenia w rzeczywistosci opinia. Wracaj wiec do FMa i wystawiaj sobie kogo chcesz, tam bedziesz mogl dominowac. Tu sobie daruj.

Co do meczu - szkoda ze nie nazywamy sie AC Milan bo wtedy dostalibysmy tego karnego..

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2012, 17:59

Do szybkiej gry nie potrzeba piłkarzy o wysokich umiejętnościach.
Akcje Juve były za wolne w meczu ze Sieną i piłkarze Sieny mieli czas ustawić swój "autobus". Znowu zabrakło skuteczności w ataku...

Obrazek
vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2012, 18:00

I co z tego że poziom ligi jest słaby? to nie nasza sprawa. Na ten moment mamy punkt przewagi nad drugą, 4 nad trzecią i 6 nad czwartą. W dodatku jeden mecz zaległy. Jeśli to jest dowód na to, że sobie nie radzimy tak jak byśmy chcieli- to zejdźcie na ziemie. Nie jesteśmy jeszcze Realem Madryt Jeśli dalej będziemy mieli dokładnie takie same wyniki jak teraz, to jak obliczyłem na koniec sezonu będziemy mieli 81 punktów. Nie jest to chyba specjalnie słabo?

Ja rozumiem że w miarę jedzenia apetyt rośnie, jednak tylko ignorant może powiedzieć że remis takie jak ten jest podobny z remisami z poprzednich sezonów. Dzisiaj nie mieliśmy szczęścia, przeważaliśmy cały mecz, mieliśmy 70 procent posiadania piłki. Ale ja poczekam- do końca sezonu. Wtedy to zapewne ci co krytykują Conte jak gdyby nigdy nic będą pisać peany na jego cześć. Mistrzostwo wygramy, albo będziemy na drugim miejscu. Milan albo my- na horyzoncie nie ma innej opcji. Z żadnym innym trenerem nie byłoby lepiej.
Ostatnio zmieniony 05 lutego 2012, 18:05 przez vieira4, łącznie zmieniany 2 razy.

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2012, 18:00

Brawa dla sędziego :ok: Mam nadzieje, że dostanie bana na kilka kolejnych spotkań. Siena, bohatersko broniła się w 10 :bravo: Dawno nie widziałem takiego antyfubolu. Trudno coś trafić jeśli przeciwnik opracował właśnie taki styl gry. Brakuje typowego killera, piłkarza, który potrafiłby okiwać w biegu 2-3 zawodników i podać do lepiej ustawionego piłkarza, czy też samemu uderzyć z zza pola karnego. Nie pamiętam ani jednej próby takiego wykończenia akcji. Podopieczni Conte z uporem maniaka starali się wejść do bramki Sieny.Czytam tu o jakiś problemach, kryzysach, czy innych pierdołach. Problem to ma inter. 3 mecze, 1 pkt i 10 straconych bramek przy jedynie 4 zdobytych

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2012, 18:05

eXoN pisze:Nie rozumiem waszej rozpaczy. Każdy kto oglądał mecz widział, że Siena broniła się praktycznie całą drużyną, niestety mamy takich a nie innych piłkarzy i oni nie są na tyle kreatywni żeby strzelić gola takim broniącym się ogórom.
Zgoda. W ofensywie mamy zawodników, jakich mamy, nie bójmy się tego powiedzieć - betonów. Pewnego poziomu nie przeskoczą i to w zasadzie nie ich wina. Ja osobiście mam pretensje do piłkarzy, bo przez 40min pierwszej połowy i przez kolejne minuty drugiej odsłony wyraźnie im się nie chciało. Nie widziałem tej iskry i woli strzelenia gola za wszelką cenę. Gdyby było inaczej, mimo remisu przyklasnąłbym choćby za ochotę do gry. Co widziałem? Długimi momentami statyczność, podania na alibi, brak walki. To mnie osłabiło najbardziej :/ Brak błyskotliwości, to jedno, ale nie mylić z dreptaniem po boisku i statycznością właśnie.
eXoN pisze:Jak można krytykować Conte tego na prawdę nie mogę pojąć. Facet wprowadził Juventus na wyższy poziom z porównaniem do zeszłych sezonów jest genialnie.
Tutaj pełna zgoda :ok: Conte można skrytykować jedynie za zmiany. Poza tym zawdzięczamy mu bardzo dużo, my i drużyna.
eXoN pisze:Dalej walczymy o Scudetto, ale pamiętajmy to nie ono jest naszym celem tylko miejsce w top3.
Aaa tam, pitolenie! Przedsezonowa powściągliwość, wtedy uzasadniona to jedno, ale szansa, która się wytworzyła w trakcie sezonu, to drugie. Jak teraz nie zdobędziemy Scudetto, przy podkładaniu się rywali jeszcze większym niż w latach ubiegłych, to kiedy? Jak będziemy zapierniczać na trzech frontach?

Obrazek
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2012, 18:19

Mate.G pisze:Linia
Elia Quaq Alex
ustrzeliła by jakąś bramkę. Jestem tego pewien. :E
Co Wy wszyscy macie z tym Elią? Ja tam jego przeciwnikiem nie jestem, ale na jakiej podstawie mam go chwalić i twierdzić, że jest dobry skoro gość (prawie) w ogóle nie grał?

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2012, 18:24

mateo369 pisze:
Mate.G pisze:Linia
Elia Quaq Alex
ustrzeliła by jakąś bramkę. Jestem tego pewien. :E
Co Wy wszyscy macie z tym Elią? Ja tam jego przeciwnikiem nie jestem, ale na jakiej podstawie mam go chwalić i twierdzić, że jest dobry skoro gość (prawie) w ogóle nie grał?
Chociażby po jego 2 ostatnich meczach w których zagrał? Widać było , że ma potencjał i ma ciąg na bramkę a przy tym jest uzdolniony technicznie.

Garreat Ty za to wprowadziłeś bardzo konstruktywną wypowiedź. To jest moja opinia co widzę złego w Conte i z tego co czytam dużo osób podziela moje zdanie, jeżeli Ty ich nie widzisz , tylko uwielbiasz Antka , bo przecież jesteśmy na 1 miejscu, to Twoja sprawa, tylko postaraj się obronić swojej racji a nie krytykujesz :)

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

pumex pisze:
eXoN pisze:Dalej walczymy o Scudetto, ale pamiętajmy to nie ono jest naszym celem tylko miejsce w top3.
Aaa tam, pitolenie! Przedsezonowa powściągliwość, wtedy uzasadniona to jedno, ale szansa, która się wytworzyła w trakcie sezonu, to drugie. Jak teraz nie zdobędziemy Scudetto, przy podkładaniu się rywali jeszcze większym niż w latach ubiegłych, to kiedy? Jak będziemy zapierniczać na trzech frontach?
A kiedyś jak je zdobywaliśmy ? 8)

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

@annihilator1988
W poprzednich spotkaniach jak w naszym polu karnym piłka odbijała się między innymi od ręki Pirlo, to sędzia był git, co? Ile my w tym meczu stworzyliśmy klarownych sytuacji: 1.5 może 2. Rozumiem żebyśmy grali z Realem, Barcą czy Chelsea i tylko tyle szans sobie stworzyli. Niestety, ale chyba wraca stare Juve bez pomysłu na rozgrywanie piłki i mające trudności z wypracowywaniem sytuacji, ale tak to jest jak się stawia na ilość a nie jakość.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2012, 18:35

^FAZZI^ pisze:
pumex pisze:
A kiedyś jak je zdobywaliśmy ? 8)
No tak, kiedyś... kiedyś, przy podobnych wynikach rywali mielibyśmy przynajmniej 10pkt przewagi nad drugą drużyną. Nie wiem, ile jeszcze będziemy musieli przeżyć genialnych okienek transferowych, żeby zbudować drużynę sprzed kilku lat.
Mając taką ekipę, z uwzględnieniem już ewentualnych wzmocnień i tak ciężko będzie pogodzić SerieA, Champions League i Coppa Italia. Będzie ciężej, co jest oczywiste, więc wypadałoby wykorzystać tą cholerną szansę, którą dał nam los. Łatwiejszego Scudetto do wzięcia niż w obecnym sezonie nie będzie

Obrazek
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 05 lutego 2012, 18:35

Molek big fun juve pisze: Chociażby po jego 2 ostatnich meczach w których zagrał? Widać było , że ma potencjał i ma ciąg na bramkę a przy tym jest uzdolniony technicznie.

Garreat Ty za to wprowadziłeś bardzo konstruktywną wypowiedź. To jest moja opinia co widzę złego w Conte i z tego co czytam dużo osób podziela moje zdanie, jeżeli Ty ich nie widzisz , tylko uwielbiasz Antka , bo przecież jesteśmy na 1 miejscu, to Twoja sprawa, tylko postaraj się obronić swojej racji a nie krytykujesz :)
Wiesz w momencie kiedy mamy to 1. miejsce to 'ta racja' broni sie sama..

Tez sie dziwie czasem ze Elia nie gra no ale co z tego? Dlugi dlugi czas juz nie gra, nie zanosi sie na zmiane ale i tak co kolejka to placze.

Borriello troche zawiodl. Fakt, ze ta zmiana byla bez sensu, mysle ze jak bylismy najblizej bramki i byly okresy 'kopanki' po ziemi czy podan do tylu w ich polu karnym - duzo lepiej sprawdzilby sie DP.

Quag tez poki co udowadnia, ze latem powinien udac sie na wylot.

bramek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 lutego 2012, 18:42

Wraca stare Juve :D z jednej paranoi popadacie panowie w drugą. Bodajże 23 spotkanie bez porażki a tutaj lament jak siemasz. Wiadomo ze na początku było łatwiej bo nikt nie był przygotowany na naszą grę. Teraz drużyny przyjeżdżające na nasz stadion stawiają mur w bramce i liczę na nie liczne kontry.

Potrzeba nam jeszcze czasu i wzmocnień(dwóch zawodników w ataku marzy mi się Jovetic-Rossi duet wart tyle co sam Bale) co można powtarzać w kółko jednak Wy i tak będziecie płakać że znowu kryzys. Ogólnie nie uważam że potrzebujemy zawodnika typu Dżeko, bo wydaje mi się że na razie Matri wystarczy, bardziej potrzeba kogoś kto mógłby zrobić taką akcję aby Matri mógł coś wetknąć w pustaka np.

Kibice innych drużyn daliby się powiesić , żeby u nich panował taki kryzys.

Nie wiem dlaczego ale nikt nie uwzględnia że aura dzisiaj nie sprzyjała szybkiej i kombinacyjnej grze, wiadomo że nasi grajkowie nie są robotami i odczuwalne zimno na pewno dawało o sobie znak. Nie można tego traktować jako wymówki, jednak trzeba uwzględnić jako czynnik mający wpływ na grę.

Reasumując płacz off i zdobywać jak najwięcej punktów. Polecam sobie przeczytać przedmeczowy wywiad z Conte

Zablokowany