Serie A (21): Parma 0-0 JUVENTUS
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Formy "meczów" używa się zdecydowanie częściej i brzmi po prostu lepiej, ale...IGI pisze:meczow
Nie wiem, co oni znowu zaczynają kombinować. Ten mecz trzeba po prostu rozegrać w tym terminie, zwłaszcza że prognozy pogody na najbliższy tydzień są optymistyczne, nie ma mowy o jakichś opadach. Niech biorą łopatki i zaczynają odkopywać ten przedpotopowy obiekt. Albo walkower.
- pan Zambrotta
- Juventino
nie wiem czemu takie zdziwienie, chyba że śmiejesz się ze swojej krótkowzroczności.Olek1987 pisze:No, ale co się dziwić skoro w Rzymie było -5 i 5cm śniegu a ... zamknięto szkoły :rotfl:
W rejonach basenu morza śródziemnego nie są przystosowani do takich temperatur, np. w budynkach nie ma ogrzewania itd.
łohohoho, zapomniał wół jak cielęciem był :lol: ja wiem, że nasz stadion to powód do dumy, ale wcale nie tak dawno temu sami moglibyśmy odwoływać mecze zimowe w Turynie, więc walenie takich tekstów nie świadczy za dobrze.mrozzi pisze:Niech biorą łopatki i zaczynają odkopywać ten przedpotopowy obiekt.
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
pan Zambrotta pisze:łohohoho, zapomniał wół jak cielęciem był :lol: ja wiem, że nasz stadion to powód do dumy, ale wcale nie tak dawno temu sami moglibyśmy odwoływać mecze zimowe w Turynie, więc walenie takich tekstów nie świadczy za dobrze.
- szczerbi
- Juventino
Jak mnie irytuje to przekładanie meczy. Według mnie to jest skandal! Jest to nie w porządku wobec wszystkich klubów- mecze są przekładane na niekorzystne dla niektórych drużyn terminy, ulega też zmiana w tabeli co wszystko może źle wpłynął na piłkarzy.
Od klubów w najwyższej klasie rozgrywek powinno się wymagać dostosowania do pewnych standardów. Ochrona murawy przed śniegiem i tym podobne- to do obowiązków klubu powinno należeć odpowiednie przygotowanie murawy na własnym stadionie do meczu. Jeżeli tego nie uczynią powinni ponosić za to karę finansową, bądź w innej formie za dezorganizację turnieju. Takie jest moje zdanie.
Od klubów w najwyższej klasie rozgrywek powinno się wymagać dostosowania do pewnych standardów. Ochrona murawy przed śniegiem i tym podobne- to do obowiązków klubu powinno należeć odpowiednie przygotowanie murawy na własnym stadionie do meczu. Jeżeli tego nie uczynią powinni ponosić za to karę finansową, bądź w innej formie za dezorganizację turnieju. Takie jest moje zdanie.

- pan Zambrotta
- Juventino
pytanie czy nie powinna zostać wprowadzona przerwa zimowa, skoro co roku jest to samo. No i powrót do ligi 18-zespołowej, bo kogo urządzają dodatkowe mecze Ceseny z Bari, poza mieszkańców tych miast. A dzięki temu kalendarz luźniejszy o dwa tygodnie.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2012, 14:13 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.
- Olek1987
- Juventino
[quote]nie wiem czemu takie zdziwienie, chyba że śmiejesz się ze swojej krótkowzroczności.
W rejonach basenu morza śródziemnego nie są przystosowani do takich temperatur, np. w budynkach nie ma ogrzewania itd. [/quote]
A czy ja jestem zdziwiony ? mnie to po prostu śmieszy w kontekscie tego jak zima jest odbierana w innych krajach Europy.
A po drugie to Rzym nie leży na Sycylii ...., i to nie jest tak, że śnieg widzą pierwszy raz w życiu
W rejonach basenu morza śródziemnego nie są przystosowani do takich temperatur, np. w budynkach nie ma ogrzewania itd. [/quote]
A czy ja jestem zdziwiony ? mnie to po prostu śmieszy w kontekscie tego jak zima jest odbierana w innych krajach Europy.
A po drugie to Rzym nie leży na Sycylii ...., i to nie jest tak, że śnieg widzą pierwszy raz w życiu

Zero szacunku dla Pogby
- pan Zambrotta
- Juventino
no to jak, jestes zdziwiony, czy tez nie?Olek1987 pisze:A czy ja jestem zdziwiony ? mnie to po prostu śmieszy w kontekscie tego jak zima jest odbierana w innych krajach Europy.
Gdyby w Rzymie snieg nie był nowością, nie ściągaliby wojska i nie zamykaliby szkół. No i rzymianie nie jeżdżą na zimówkach, o czymś to świadczy.
- Olek1987
- Juventino
[quote="pan Zambrotta"][quote="Olek1987"][b]A czy ja jestem zdziwiony ?[/b] mnie to po prostu śmieszy w kontekscie tego jak zima jest odbierana w innych krajach Europy.
[b]A po drugie to Rzym nie leży na Sycylii ...., i to nie jest tak, że śnieg widzą pierwszy raz w życiu
[/b][/quote]no to jak, jestes zdziwiony, czy tez nie?
Gdyby w Rzymie snieg nie był nowością, nie ściągaliby wojska i nie zamykaliby szkół. No i rzymianie nie jeżdżą na zimówkach, o czymś to świadczy.[/quote]
Nie, nie jestem zdziwiony, dla mnie to po prostu śmieszna i trochę niepoważna sytuacja. Jak można się dziwić skoro wiadomo jacy są włosi
[b]A po drugie to Rzym nie leży na Sycylii ...., i to nie jest tak, że śnieg widzą pierwszy raz w życiu

Gdyby w Rzymie snieg nie był nowością, nie ściągaliby wojska i nie zamykaliby szkół. No i rzymianie nie jeżdżą na zimówkach, o czymś to świadczy.[/quote]
Nie, nie jestem zdziwiony, dla mnie to po prostu śmieszna i trochę niepoważna sytuacja. Jak można się dziwić skoro wiadomo jacy są włosi

Zero szacunku dla Pogby
- @D@$
- Juventino
Nie kupuje tego, jak może nie być ogrzewania? Już 5-10 stopni bez grzania to zimno (co chyba nie jest czymś dziwnym zimą, nawet w Rzymie?), chyba że po prostu inne typy mają, czyli nie centralne np.pan Zambrotta pisze:nie wiem czemu takie zdziwienie, chyba że śmiejesz się ze swojej krótkowzroczności.
W rejonach basenu morza śródziemnego nie są przystosowani do takich temperatur, np. w budynkach nie ma ogrzewania itd.
Mam nadzieję że jednak z Parmą zagramy. Z resztą w pierwszym terminie, gdyby przełożono na 15:00 od razu to też by chyba doszło do skutku (z tego co Conte mówił). Swoją drogą, wszystko rozumiem, ale że w kraju gdzie piłka nozna jest prawie jak religia taka średniawką jeśli chodzi o obiekty, podgrzewane murawy? Jeszcze rozumiem Lecce czy innych z południa, ale Parma? "Pocieszające" jedynie jest to, że nie w Italii takie problemy, podobno we Francji ogrzewanie murawy to też rzadkość z czego co mówił koleś w skrótach na Canal +.
Nawet o 3-4 tygodnie (zakładając mecz co tydzień) bo to 4 mecze (chyba że liczysz te tygodnie gdzie są dwa spotkania). Z punktu widzenia Juventusu chyba im mniejsza liga tym lepiej. Z czołówką z reguły gramy dobrze a ze "średniakami" jakoś częściej te pkt gubimy niż np. Milan. Ogólnie to dopiero 10-15 lat liga jest taka szeroka.pan Zambrotta pisze:pytanie czy nie powinna zostać wprowadzona przerwa zimowa, skoro co roku jest to samo. No i powrót do ligi 18-zespołowej, bo kogo urządzają dodatkowe mecze Ceseny z Bari, poza mieszkańców tych miast. A dzięki temu kalendarz luźniejszy o dwa tygodnie.
Lepiej niech mecz się odbędzie, bo powoli zaczną się terminy wolne kończyć, dobrze że LM/LE nie mamy w tym wypadku...
- pan Zambrotta
- Juventino
im dalej na południe, tym większe zdziwienie ludzi ogarnia jak słyszą o ogrzewaniu centralnym. trzeba dokupywać piecyki elekteryczne.@D@$ pisze:Nie kupuje tego, jak może nie być ogrzewania? Już 5-10 stopni bez grzania to zimno (co chyba nie jest czymś dziwnym zimą, nawet w Rzymie?), chyba że po prostu inne typy mają, czyli nie centralne np.pan Zambrotta pisze:nie wiem czemu takie zdziwienie, chyba że śmiejesz się ze swojej krótkowzroczności.
mrozzi taki italianofil, to potwierdzi.
W takiej Portugalii w całym kraju nie ma, ale to niepotwierdzona plota.
- jakku1
- Juventino
Moggi sie wypowiedzial na temat calej sytuacji i zgadzam sie w 100%:
"Alarm pogodowy, który ostatnio nawiedził Włochy, jest kolejnym potwierdzeniem, że administrowanie włoską piłką jest w rekach osób niekompetentnych. Nigdy wcześniej nie było tylu przełożeń i nie można szukać wymówek w postaci starych stadionów. Prawda wygląda tak, że włoski futbol nawet w sytuacjach awaryjnych nie bierze pod uwagę pogody, gdyż jest niewolnikiem płatnej telewizji. To jest skandaliczne, bo przełożenie jednego meczu jest w porządku, ale trzech już nie. Nie powinno się przenosić całej kolejki, bo to może zaszkodzić rozgrywkom. Juventus teraz zasłużenie jest na drugim miejscu, choć z dwoma meczami mniej, został zastąpiony przez Milan, który był w kryzysie, a teraz skorzystał z psychologicznego punktu widzenia poprzez odwrócenie sytuacji. Presja ciąży teraz na Juventusie, który musi teraz pod dużą presją rozegrać dwa mecze. Sezon jest poważnie zagrożony zniekształceniem".
"Alarm pogodowy, który ostatnio nawiedził Włochy, jest kolejnym potwierdzeniem, że administrowanie włoską piłką jest w rekach osób niekompetentnych. Nigdy wcześniej nie było tylu przełożeń i nie można szukać wymówek w postaci starych stadionów. Prawda wygląda tak, że włoski futbol nawet w sytuacjach awaryjnych nie bierze pod uwagę pogody, gdyż jest niewolnikiem płatnej telewizji. To jest skandaliczne, bo przełożenie jednego meczu jest w porządku, ale trzech już nie. Nie powinno się przenosić całej kolejki, bo to może zaszkodzić rozgrywkom. Juventus teraz zasłużenie jest na drugim miejscu, choć z dwoma meczami mniej, został zastąpiony przez Milan, który był w kryzysie, a teraz skorzystał z psychologicznego punktu widzenia poprzez odwrócenie sytuacji. Presja ciąży teraz na Juventusie, który musi teraz pod dużą presją rozegrać dwa mecze. Sezon jest poważnie zagrożony zniekształceniem".
- zoff
- Qualità Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Generalizujesz. Lepiej zainwestować w stadionową infrastrukturę, bo są kraje w których zima niemal co roku jest ostrzejsza niż w Italii, a w piłkę grają bez przerw zimowych. Zresztą ciężko jest sprecyzować taką przerwę bo atak zimy może być na początku stycznia bądź w połowie lutego. A redukcja liczby zespołów nie byłoby złym pomysłem.pan Zambrotta pisze:pytanie czy nie powinna zostać wprowadzona przerwa zimowa, skoro co roku jest to samo.
- Bartek88
- Juventino
O boze... Moze nie bylo nigdy, bo teraz znacznie zaczal sie klimat zmieniac?jakku1 pisze:Moggi sie wypowiedzial na temat calej sytuacji i zgadzam sie w 100%:
Ja rozumiem, ze pilkarze maja grac na boisku a w przerwie isc do centrum handlowego obok do WC, bo w szatniach jest 1 metr wody ? Albo kupic sobie rakietki sniezne i w nich biegac? :doh:
Lubie Moggiego ale jeszcze kilka takich wypowiedzi i zgodze sie z kilkoma osobami z forum, ze plecie on glupoty...
Atak zimy moze byc i w maju i jesli on nastapi nalezy przelozyc rozgrywki jesli nie ma warunkow do odbycia się. I to sie nazywa bezpieczenstwo i o to akurat federacja dba i powinna dbac i nie trzeba zadnych przerw.Zresztą ciężko jest sprecyzować taką przerwę bo atak zimy może być na początku stycznia bądź w połowie lutego.