Serie A (21): Parma 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 13:48

IGI pisze:meczow
Formy "meczów" używa się zdecydowanie częściej i brzmi po prostu lepiej, ale...

Nie wiem, co oni znowu zaczynają kombinować. Ten mecz trzeba po prostu rozegrać w tym terminie, zwłaszcza że prognozy pogody na najbliższy tydzień są optymistyczne, nie ma mowy o jakichś opadach. Niech biorą łopatki i zaczynają odkopywać ten przedpotopowy obiekt. Albo walkower.

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 13:54

Olek1987 pisze:No, ale co się dziwić skoro w Rzymie było -5 i 5cm śniegu a ... zamknięto szkoły :rotfl:
nie wiem czemu takie zdziwienie, chyba że śmiejesz się ze swojej krótkowzroczności.
W rejonach basenu morza śródziemnego nie są przystosowani do takich temperatur, np. w budynkach nie ma ogrzewania itd.
mrozzi pisze:Niech biorą łopatki i zaczynają odkopywać ten przedpotopowy obiekt.
łohohoho, zapomniał wół jak cielęciem był :lol: ja wiem, że nasz stadion to powód do dumy, ale wcale nie tak dawno temu sami moglibyśmy odwoływać mecze zimowe w Turynie, więc walenie takich tekstów nie świadczy za dobrze.

prezes3c pisze: 12 sierpnia 2020, 22:06
Sorek21 pisze: 12 sierpnia 2020, 21:45Neymar mógł trzy gole wsadzić do przerwy.
A Juventus mógł 2 razy wygrać LM między 2015 a 2017
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 14:00

pan Zambrotta pisze:łohohoho, zapomniał wół jak cielęciem był :lol: ja wiem, że nasz stadion to powód do dumy, ale wcale nie tak dawno temu sami moglibyśmy odwoływać mecze zimowe w Turynie, więc walenie takich tekstów nie świadczy za dobrze.
:wink: Spojrzenie z innej perspektywy, na całe szczęście możemy już sobie na to pozwolić. A mecz trzeba rozegrać, bo potem będzie buba.

szczerbi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 14:02

Jak mnie irytuje to przekładanie meczy. Według mnie to jest skandal! Jest to nie w porządku wobec wszystkich klubów- mecze są przekładane na niekorzystne dla niektórych drużyn terminy, ulega też zmiana w tabeli co wszystko może źle wpłynął na piłkarzy.

Od klubów w najwyższej klasie rozgrywek powinno się wymagać dostosowania do pewnych standardów. Ochrona murawy przed śniegiem i tym podobne- to do obowiązków klubu powinno należeć odpowiednie przygotowanie murawy na własnym stadionie do meczu. Jeżeli tego nie uczynią powinni ponosić za to karę finansową, bądź w innej formie za dezorganizację turnieju. Takie jest moje zdanie.

Obrazek
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 14:12

pytanie czy nie powinna zostać wprowadzona przerwa zimowa, skoro co roku jest to samo. No i powrót do ligi 18-zespołowej, bo kogo urządzają dodatkowe mecze Ceseny z Bari, poza mieszkańców tych miast. A dzięki temu kalendarz luźniejszy o dwa tygodnie.
Ostatnio zmieniony 13 lutego 2012, 14:13 przez pan Zambrotta, łącznie zmieniany 1 raz.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 14:13

[quote]nie wiem czemu takie zdziwienie, chyba że śmiejesz się ze swojej krótkowzroczności.
W rejonach basenu morza śródziemnego nie są przystosowani do takich temperatur, np. w budynkach nie ma ogrzewania itd. [/quote]

A czy ja jestem zdziwiony ? mnie to po prostu śmieszy w kontekscie tego jak zima jest odbierana w innych krajach Europy.

A po drugie to Rzym nie leży na Sycylii ...., i to nie jest tak, że śnieg widzą pierwszy raz w życiu :)

Zero szacunku dla Pogby
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 14:17

Olek1987 pisze:A czy ja jestem zdziwiony ? mnie to po prostu śmieszy w kontekscie tego jak zima jest odbierana w innych krajach Europy.

A po drugie to Rzym nie leży na Sycylii ...., i to nie jest tak, że śnieg widzą pierwszy raz w życiu :)
no to jak, jestes zdziwiony, czy tez nie?

Gdyby w Rzymie snieg nie był nowością, nie ściągaliby wojska i nie zamykaliby szkół. No i rzymianie nie jeżdżą na zimówkach, o czymś to świadczy.

Olek1987

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 14:21

[quote="pan Zambrotta"][quote="Olek1987"][b]A czy ja jestem zdziwiony ?[/b] mnie to po prostu śmieszy w kontekscie tego jak zima jest odbierana w innych krajach Europy.

[b]A po drugie to Rzym nie leży na Sycylii ...., i to nie jest tak, że śnieg widzą pierwszy raz w życiu :)[/b][/quote]no to jak, jestes zdziwiony, czy tez nie?

Gdyby w Rzymie snieg nie był nowością, nie ściągaliby wojska i nie zamykaliby szkół. No i rzymianie nie jeżdżą na zimówkach, o czymś to świadczy.[/quote]

Nie, nie jestem zdziwiony, dla mnie to po prostu śmieszna i trochę niepoważna sytuacja. Jak można się dziwić skoro wiadomo jacy są włosi :P

Zero szacunku dla Pogby
@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 14:29

pan Zambrotta pisze:nie wiem czemu takie zdziwienie, chyba że śmiejesz się ze swojej krótkowzroczności.
W rejonach basenu morza śródziemnego nie są przystosowani do takich temperatur, np. w budynkach nie ma ogrzewania itd.
Nie kupuje tego, jak może nie być ogrzewania? Już 5-10 stopni bez grzania to zimno (co chyba nie jest czymś dziwnym zimą, nawet w Rzymie?), chyba że po prostu inne typy mają, czyli nie centralne np.
Mam nadzieję że jednak z Parmą zagramy. Z resztą w pierwszym terminie, gdyby przełożono na 15:00 od razu to też by chyba doszło do skutku (z tego co Conte mówił). Swoją drogą, wszystko rozumiem, ale że w kraju gdzie piłka nozna jest prawie jak religia taka średniawką jeśli chodzi o obiekty, podgrzewane murawy? Jeszcze rozumiem Lecce czy innych z południa, ale Parma? "Pocieszające" jedynie jest to, że nie w Italii takie problemy, podobno we Francji ogrzewanie murawy to też rzadkość z czego co mówił koleś w skrótach na Canal +.
pan Zambrotta pisze:pytanie czy nie powinna zostać wprowadzona przerwa zimowa, skoro co roku jest to samo. No i powrót do ligi 18-zespołowej, bo kogo urządzają dodatkowe mecze Ceseny z Bari, poza mieszkańców tych miast. A dzięki temu kalendarz luźniejszy o dwa tygodnie.
Nawet o 3-4 tygodnie (zakładając mecz co tydzień) bo to 4 mecze (chyba że liczysz te tygodnie gdzie są dwa spotkania). Z punktu widzenia Juventusu chyba im mniejsza liga tym lepiej. Z czołówką z reguły gramy dobrze a ze "średniakami" jakoś częściej te pkt gubimy niż np. Milan. Ogólnie to dopiero 10-15 lat liga jest taka szeroka.

Lepiej niech mecz się odbędzie, bo powoli zaczną się terminy wolne kończyć, dobrze że LM/LE nie mamy w tym wypadku...

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 14:44

@D@$ pisze:
pan Zambrotta pisze:nie wiem czemu takie zdziwienie, chyba że śmiejesz się ze swojej krótkowzroczności.
Nie kupuje tego, jak może nie być ogrzewania? Już 5-10 stopni bez grzania to zimno (co chyba nie jest czymś dziwnym zimą, nawet w Rzymie?), chyba że po prostu inne typy mają, czyli nie centralne np.
im dalej na południe, tym większe zdziwienie ludzi ogarnia jak słyszą o ogrzewaniu centralnym. trzeba dokupywać piecyki elekteryczne.
mrozzi taki italianofil, to potwierdzi.
W takiej Portugalii w całym kraju nie ma, ale to niepotwierdzona plota.

-JuveFan-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 14:47

LICZĘ NA WYGRANĄ!
Musimy uciec Milanowi :D

Sorek21

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 15:17

Dobrze, że Milan wygrał z Udinese.Nasi zagrają z większą mobilizacją.Mamy 2 punkty straty a 6 leży jeszcze na boisku.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 15:32

Moggi sie wypowiedzial na temat calej sytuacji i zgadzam sie w 100%:

"Alarm pogodowy, który ostatnio nawiedził Włochy, jest kolejnym potwierdzeniem, że administrowanie włoską piłką jest w rekach osób niekompetentnych. Nigdy wcześniej nie było tylu przełożeń i nie można szukać wymówek w postaci starych stadionów. Prawda wygląda tak, że włoski futbol nawet w sytuacjach awaryjnych nie bierze pod uwagę pogody, gdyż jest niewolnikiem płatnej telewizji. To jest skandaliczne, bo przełożenie jednego meczu jest w porządku, ale trzech już nie. Nie powinno się przenosić całej kolejki, bo to może zaszkodzić rozgrywkom. Juventus teraz zasłużenie jest na drugim miejscu, choć z dwoma meczami mniej, został zastąpiony przez Milan, który był w kryzysie, a teraz skorzystał z psychologicznego punktu widzenia poprzez odwrócenie sytuacji. Presja ciąży teraz na Juventusie, który musi teraz pod dużą presją rozegrać dwa mecze. Sezon jest poważnie zagrożony zniekształceniem".

zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 15:39

pan Zambrotta pisze:pytanie czy nie powinna zostać wprowadzona przerwa zimowa, skoro co roku jest to samo.
Generalizujesz. Lepiej zainwestować w stadionową infrastrukturę, bo są kraje w których zima niemal co roku jest ostrzejsza niż w Italii, a w piłkę grają bez przerw zimowych. Zresztą ciężko jest sprecyzować taką przerwę bo atak zimy może być na początku stycznia bądź w połowie lutego. A redukcja liczby zespołów nie byłoby złym pomysłem.

Obrazek
Bartek88

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 lutego 2012, 15:45

jakku1 pisze:Moggi sie wypowiedzial na temat calej sytuacji i zgadzam sie w 100%:

"Alarm pogodowy, który ostatnio nawiedził Włochy, jest kolejnym potwierdzeniem, że administrowanie włoską piłką jest w rekach osób niekompetentnych. Nigdy wcześniej nie było tylu przełożeń i nie można szukać wymówek w postaci starych stadionów. Prawda wygląda tak, że włoski futbol nawet w sytuacjach awaryjnych nie bierze pod uwagę pogody, gdyż jest niewolnikiem płatnej telewizji. To jest skandaliczne, bo przełożenie jednego meczu jest w porządku, ale trzech już nie. Nie powinno się przenosić całej kolejki, bo to może zaszkodzić rozgrywkom. Juventus teraz zasłużenie jest na drugim miejscu, choć z dwoma meczami mniej, został zastąpiony przez Milan, który był w kryzysie, a teraz skorzystał z psychologicznego punktu widzenia poprzez odwrócenie sytuacji. Presja ciąży teraz na Juventusie, który musi teraz pod dużą presją rozegrać dwa mecze. Sezon jest poważnie zagrożony zniekształceniem".
O boze... Moze nie bylo nigdy, bo teraz znacznie zaczal sie klimat zmieniac?
Ja rozumiem, ze pilkarze maja grac na boisku a w przerwie isc do centrum handlowego obok do WC, bo w szatniach jest 1 metr wody ? Albo kupic sobie rakietki sniezne i w nich biegac? :doh:
Lubie Moggiego ale jeszcze kilka takich wypowiedzi i zgodze sie z kilkoma osobami z forum, ze plecie on glupoty...
Zresztą ciężko jest sprecyzować taką przerwę bo atak zimy może być na początku stycznia bądź w połowie lutego.
Atak zimy moze byc i w maju i jesli on nastapi nalezy przelozyc rozgrywki jesli nie ma warunkow do odbycia się. I to sie nazywa bezpieczenstwo i o to akurat federacja dba i powinna dbac i nie trzeba zadnych przerw.

KLIK ==>www
Zablokowany