Serie A (18): JUVENTUS 1-1 Cagliari

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
rufi8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 17:08

Niestety ale nic nie gramy na obecną chwilę .To był pokaz nieporadności, jeśli nie liczyć jednej ładnej składnej akcji z której padła bramka. Krasić w końcówce przesądził swój los w tym klubie. Zaczynam się naprawdę martwić o to co będzie dalej. Jedyne marne pocieszenie to to, że Conte pobił rekord z przed lat. Ale na koniec sezonu będą liczyć się punkty a nie rekordy. Na dzień dzisiejszy widać, że drużyna jest kompletnie bez formy. Potrzeba wzmocnień drugiej lini i obrony. Nawet Lichtsteiner popełniał dzisiaj proste błędy w przyjęciu. Wyraźnie obniżył loty, potrzebuje zmiennika.

kdzr

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Eh... Milos :( Bonu... przyzwyczaiłem się, także bez spiny. Lichy i jego przyjęcia piłki - tragedia. De Ceglie fajny mecz, chociaż niektóre centry tragedia.

Vincere non e' importante, e' l'unica cosa che conta.
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jeszcze mały dodatek do mojego wcześniejszego komentarza: nie ogarniam, po prostu nie ogarniam, czemu cała formacja ofensywna (może oprócz Vucinica) chodzi po boisku, jakby szukali grzybów w lesie, niczym za kadencji Zaccheroniego!?! :angry: Pirlo ma piłkę przy nodze, szuka, czeka, aż ktoś łaskawie włączy drugi bieg. Ale nie, wszyscy kuźwa stoją! Lichtsteiner zapierdziela w tą i z powrotem, ale co z tego, skoro nie ma komu podać :angry: Nasza ofensywa wygląda coraz bardziej jak żelbetonowy kloc, podobnie jak to miało miejsce z Iaquintą i Amaurim w składzie. Nie rozumiem, co tu ma pomóc Borriello?! Frajerstwo, frajerstwo, frajerstwo... na każdym kroku frajerstwo.
Krasic i Bonucci to już w ogóle inny temat [']

Tak, wiem, rozpaczliwy ten mój post, bije frustracją :angry:

Módlmy się o remis w derbach Mediolanu

Obrazek
Alexis93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Jak znowu Conte będzie gadał takie bzdury do prasy jak ostatnio to nie chyba coś trafi. Sytuacja jest klarowna, trzeba było sprowadzić jakiegoś klasowego napastnika a nie półśrodek po raz kolejny. Jeśli nie będzie transferu jakiegoś kreatywnego pomocnika i dobrego obrońcy (czy lewego czy środkowego to już Marotty w tym głowa) to prędzej czy później zacznie się kopanie w czole w każdym meczu, wtopy z lepszymi i koniec Juventusu na kolejne kilka jak nie więcej lat. Nie chcę żebyśmy się stali Liverpoolem.

Juventus na zawsze!
Wicior

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

A Angelli jak zareagował po fatalnym strzale Krasicia.. Czuje, ze już tego gościa u nas nie zobaczymy. Bonucci zagrał to co zwykle, czyli podawał do rywali. Vucinic też grał dobrze.. to samo Lichy, ale u Matriego widać już kompletny brak formy. Borriello miał za mało czasu, zeby się pokazać, chociaż ładnie asystował Krasiciowi. Ogólnie czuć straszny niedosyt. Potrzebny nam zawodnik szybki, z dobrym dryblingiem, który będzie napędzał akcje ofensywne.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 17:09

To co, w derbach za interem? :?

risto

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

link do bramki Vucinica

http://goalshighlights.com/2012/01/juve ... uary-2012/

ale uczepiliscie sie tego Bonucciego. Piszecie ze podal gdzies tam bez sensu ale i pare pilek odzyskal nawet wslizgiem. A ze nasz Lichsteiner 3 razy prostej pilki nie potrafil przyjac to nie wspominacie. Macie klapki na oczach co poniektorzy i caigle tylko Bonucci i Bonucci. Dla mnie gorzej zagral Pirlo, no i dlaczego Cossu doszedl do sytuacji zeby oddac taki strzal??

Dlaczego? Pirlo, Marchisio zrobili mu lotnisko do startu i biegl sobie z pomocy na brame. Jedynie mu przeszkodzil troche Barzagli co i tak nie mialo wplywu. Czy Bonuc by wybil pilke jak wybil czy by nie wybil i dal pilke temu czarnemu napastnikowi to i tak by byl winny.

Smieszni jestescie niektorzy naprawde!! Juz dawno nie napisaliscie ze Mirko to leń!!

Sorry, zapomnialem. Uczepiliscie sie Bonucciego. Nie jest najlepszym obronca ale nie piszcie ze zawalil bramke!

pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Winiar1989JuveForever pisze:Matri tylko zawalił przy tym symulowaniu karnego
Włącz sobie mecz Arsenalu i zobacz, jak powinien grać napastnik.
'zawalił tylko przy symulowaniu' :rotfl:
Dlaczego, niektórzy z was wciąż go bronią?
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2012, 17:11 przez pablo1503, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Garreat

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 32 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 17:10

Ten mecz obnażył wszystkie aktualne słabości Juventusu.

Licht to fajny chłopak, haruje za trzech, ale techniki za grosz, następne dwa treningi powinien uczyć się przyjęcia piłki.

Bonucci fajna asysta :smile: . Potrzeba nam defensora na środek bo ten chłopczyk już przesadza. Jak to mówią "ja przepraszam że tak ale już <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>". W ogóle jak go kamera pokazuje to mam wrażenie że gość ma ochotę zapaść się pod ziemię.

Vidal z Marchisio poprawnie i nic więcej. Należy zauważyć, że Arturo pod bramką przeciwnika jest zerem. Spala w każdej sytuacji strzeleckiej.

MOIM ZDANIEM Pirlo zagrał na poziomie Bonucciego. Potrzebujemy środkowego pomocnika i to już, zaraz. Andrzej po połowie sezonu chyba uwierzył że jest Xavim. Żenada, co podanie to 'w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>' (albo do najbliższego), brak spokoju, w końcówce podobnie - same straty.
Z Pazienzą moglibyśmy to wygrać i mówię całkowicie poważnie.

Vucinic nieźle, niestety wyglądało to tak, jakby przewyższał resztę o jeden poziom i nie miał z kim grać. Potem poleciał na frustracji i walnął w trybuny. Po prawej stronie zagubiony.

Del Piero + główka = fail 100%.

Limit szczęścia Pepe się wyczerpał, czas na Elię.

Matri nawet fajnie w rozegraniu, ale to co pokazał symulując karnego to dno i metr mułu. Mógł się jeszcze zebrać i uderzyć, ale taki z niego walczak że wolał upaść jak szmata. Powinien zagościć na ławce.

Krasić - im szybciej odejdzie z klubu, tym lepiej.

mati888

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

pablo1503 pisze:Dawać Teveza!
przeczytałem 'Dawać Treza!'

ech, cholera - taki drugi Trezeguet by się przydał. Właśnie takiego kogoś nam obecne brakuje najbardziej.

Szkoda, straszna szkoda... Mam tylko nadzieję, ze to nie jest początek jakiegoś 'deep szit'...

'Czasem lepiej nic nie mówić i sprawiać wrażenie głupiego niż się odezwać i rozwiać wszelkie wątpliwości'
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

mateelv pisze:To co, w derbach za interem? :?
Nie sądziłem, że to kiedyś napisze, ale TAK :angry:

Obrazek
Darius19

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

To jakaś kpina. Zremisować z takim rywalem jak Cagliari. No ale cóż jak się nie wykorzystuje takich sytuacji jaką miał Krasic to trudno wygrać. Zresztą mieliśmy kilka innych akcji bramkowych. Dla mnie nieporozumieniem było wpuszczenie właśnie Krasica za Matriego. Właśnie wtedy powinien wejść Boriello. Przynajmniej takie jest moje zdanie. Ogólnie patrząc powinniśmy ten mecz wygrać no ale cóż pozostaje nam się zadowolić remisem. O stylu gry jaki pokazali to pozostawię to bez komentarza.

Pozostaje się tylko cieszyć, że Udine nie wygrało i niestety ale trzymać kciuki za Inter aby pokonał Milan.

FORZA JUVE
Krzychu89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 17:11

Pepe dzisiaj niewidoczny, Conte mógł go zmienieć już wcześniej... ale raczej nie na Krasicia, bo ten zupełnie nie ogarniał. miał wystarczająco dużo czasu żeby coś pokazać. Szkoda że wcześniej nie grali tak jak w ostatnich 15 minutach, pożniej Cagliari zacieśniło defensywę.. Obrona w pierwszej połowie grała ogólnie w porządku, ale co z tego. ogólnie mimo niezbyt ciekawej gry powinni zdobyć te 3 punkty, ehh
Marian. pisze:Krasic - Boże, co się z tym chłopakiem stało :?
Bonucci zagrał piękną piłkę pod nogi Cossu, ale Barzagli powinien to zablokować...
Potrzebujemy zawodnika, który w pojedynkę będzie potrafił wygrać mecz, a jak wiemy, za takiego trzeba sporo zapłacić. Jeśli będziemy sciągać Borriellów czy inne wynalazki, to tak to właśnie będzie wyglądać.

Na plus w dzisiejszym meczu chyba tylko akcja bramkowa + De Ceglie w 2 połowie.

Wkurzyłem sie, miałem nadzieję oglądać derby Mediolanu w lepszym humorze...
Tylko niewiele mógł zrobić Bonucci w tej sytuacji, nie uważam go za głównego winowajcę. Poza tm ogólnie pierwsza połowa w jego wykonaniu była bardzo dobra oprócz bodajże jednego długiego wykopu do nikogo...

Martwi mnie to że nie potrafili zareagować po stracie bramki przeciwko drużynie takiej jak Cagliari...

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 17:11

Ehhh... Kolejna strata punktów :/ Niestety utrzymała się nasza "seria" remis-zwycięstwo-remis, a już myślałem że uda się wygrać 2 mecze z rzędu :/
Krasic słabo. Del Piero też niestety niezbyt widoczny. Boriello praktycznie nie dostał żadnej piłki, a raz udało mu się wypracować dobrą sytuację dla Krasica...
Graliśmy o niebo lepiej niż w meczy z Lecce, ale niestety TYLKO remis :/

PS. Jedyne co dobre to to, że Udine przegrało... Teraz nie pozostaje nic innego jak trzymać kciuki za Inter...
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2012, 17:12 przez @Maras@, łącznie zmieniany 1 raz.

ObrazekObrazekObrazek
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 17:12

Można odbijać pałeczke, że Vucinić również psuł na potęge. Matri posypał sie dziś, ale zdaje sie gol to w dużej mierze jego zasługa. I jeszcze pare akcji dobrych poszło od niego. W drugiej części za to już chyba nikt nie zagrał choćby przyzwoicie. Troche nie rozumiem takiej krytyki na Pirlo. Jak dla mnie problem tkwi w tym co ktoś wyżej napisał- że zupełnie nie ma ruchu. Nie ma do kogo podawać, z kim klepać. To że sie budza raz na 20 minut to nic nie znaczy.

Zablokowany