Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 09:54

Push3k pisze:
Oczywiście nie dało się normalnie wygrać, po drugim nędznym meczu z rzędu, tylko, e tym razem słabszy przeciwnik.

Spalony spalonym, ale nie wiem jak ktoś może pozwalać na grę bez gwizdka, gdy wolny jest w takim miejscu.
Jaki spalony? Pomijając fakt, że to był swojak, to zarówno Ranochia jak i Motta nie byli na spalonym bo w momencie podania byli najbliżej bramki i nie mieli przed sobą żadnego zawodnika Cagliari a w takim przypadku spalonego nie ma. Samo rozegranie wolnego? no cóż, o tym czy jest na gwizdek czy nie decyduje ten, który wykonuje rzut wolny a nie sędzia, błąd popełnili zawodnicy Cagliari bo nie stanęli przy piłce co inter niestety sprytnie wykorzystał.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Campione d'Europa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 10:05

Elo Melo:) pisze:
Push3k pisze:
Oczywiście nie dało się normalnie wygrać, po drugim nędznym meczu z rzędu, tylko, e tym razem słabszy przeciwnik.

Spalony spalonym, ale nie wiem jak ktoś może pozwalać na grę bez gwizdka, gdy wolny jest w takim miejscu.
Puszku zauważ, że to nie 1 raz interek dostaje dodatkowego combosa od arbitra. Jak był Derby Włoch u nas to był karny dla Juve jak nic po faulu Ranocchi na Matrim.
Nie pluj się net-ultrasie, ostatni piłkę dotknął zawodnik Cagliari.

Karny na Matrim? Do lekarza się przejdź.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 10:29

Naprawdę komiczny gol. Różne sytuacje widziałem ale nie takie w których sędzia pozwala grać bez gwizdka z odległości 25 (?) metrów i to kiedy jeszcze rozmawia z zawodnikami. Brawo inter :bravo: A podobno to Juventus miał sędziów w kieszeni.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 10:29

mateo369 pisze:
Push3k pisze:

Jaki spalony? Pomijając fakt, że to był swojak, to zarówno Ranochia jak i Motta nie byli na spalonym bo w momencie podania byli najbliżej bramki i nie mieli przed sobą żadnego zawodnika Cagliari a w takim przypadku spalonego nie ma.
Nie masz racji! Sytuacja, którą opisujesz nie jest spalonym, gdy gracz z piłką również jest za ostatnim zawodnikiem drużyny broniącej... Tutaj podanie "szło" zza pleców obrony. Spalony był (jeśli uznamy, że gracze interu byli za plecami obrońcy).

Poza tym moglibyście się przyzwyczaić, że od kilku sezonów "błędy arbitrów" najczęściej sprzyjają jednej drużynie...

bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 10:50

Campione d'Europa pisze: Nie pluj się net-ultrasie, ostatni piłkę dotknął zawodnik Cagliari.
Nie wiem kogo mozna predzej nazwac 'net ultrasem' - normalnych ludzi, ktorzy przychodza na forum o swojej druzynie, by o niej podyskutowac, czy tez kogos, kto rejestruje sie na forum o druzynie wrogiej tylko po to, by sie ponapinac i powyzywac innych. Spojrz sobie pajacyku na to, jakie dyskusje potrafia tutaj czasami toczyc Luker czy Lord, a jaki wstyd swoim kolegom robisz ty :doh:

A wczorajsza bramka i zwyciestwo interu byly na pewno kontrowersyjne i tak tez nazywaja je niezalezne media.

Obrazek
Campione d'Europa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 11:27

Mietson pisze:Naprawdę komiczny gol. Różne sytuacje widziałem ale nie takie w których sędzia pozwala grać bez gwizdka z odległości 25 (?) metrów i to kiedy jeszcze rozmawia z zawodnikami. Brawo inter :bravo: A podobno to Juventus miał sędziów w kieszeni.
- to masz okazję zobaczyć.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 11:38

Castiel pisze:Można powiedzieć, że jest równowaga między prezentami, a pechem (poprzeczka z 5m Eto).
Jakim pechem?! jak mnie coś takiego denerwuje! To oni mieli szczęście, że z naszych okazji w ostatnich derbach Włoch nie wpadło więcej goli! (Chiellini, Toni, Matri) :roll:
mateo369 pisze:
Push3k pisze:

Jaki spalony? Pomijając fakt, że to był swojak, to zarówno Ranochia jak i Motta nie byli na spalonym bo w momencie podania byli najbliżej bramki i nie mieli przed sobą żadnego zawodnika Cagliari a w takim przypadku spalonego nie ma. Samo rozegranie wolnego? no cóż, o tym czy jest na gwizdek czy nie decyduje ten, który wykonuje rzut wolny a nie sędzia, błąd popełnili zawodnicy Cagliari bo nie stanęli przy piłce co inter niestety sprytnie wykorzystał.
Stary, co ty piszesz za farmazony :shock:

Prawda jest taka, że inter wygrywa, ma dużo szczęśia, którego nam brakuje. I oby dzisiaj nam dopisało.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 11:52

Campione d'Europa pisze:
Mietson pisze:Naprawdę komiczny gol. Różne sytuacje widziałem ale nie takie w których sędzia pozwala grać bez gwizdka z odległości 25 (?) metrów i to kiedy jeszcze rozmawia z zawodnikami. Brawo inter :bravo: A podobno to Juventus miał sędziów w kieszeni.
- to masz okazję zobaczyć.
Z tego wynika, że inter kupuje mecze. Bo skoro tamto uznano za ustawiony mecz to czemu ten nie?

DeeJay

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 12:00

yanquez pisze:(...) (jeśli uznamy, że gracze interu byli za plecami obrońcy).
Tą kwestie najlepiej rozwiąże to ujęcie:
Obrazek

-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 12:12

Jak sędzia boczny w takim kotle mógł to wychwycić?

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 12:14

-10- pisze:Jak sędzia boczny w takim kotle mógł to wychwycić?
Tak samo jak wychwytuje 1000 innych sytuacji - na wyczucie. Tym razem go zawiodło.

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 12:15

Zgadzam się. Akurat tu nie można do końca winić sędziów. Ale jak sędzia w ogóle mógł pozwolić na takie rozegranie rzutu wolnego?! To jest komedia, jak zeszłoroczny mecz Porto - Arsenal.

mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 12:18

stahoo pisze:
Tak samo jak wychwytuje 1000 innych sytuacji - na wyczucie. Tym razem go zawiodło.
Inaczej. Wyczucie musiało być na korzyść interu. As always. Jeśli tylko można, to gwiżdże się pod inter. Przecież to już staje się nudne <zieeeeew>
Jaka to by była dopiero afera, jakby im tego gola nie uznali. Matko bosko kochano

jarmel

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 12:20

Oglądałem ten mecz i powiem Wam, że to Cagliari stworzyło sobie więcej sytuacji. Inter też miał kilka dogodnych, ale o wiele mniej, zauważyłem że 90% ich akcji szło skrzydłem, na którym grał Maicon, zamiatał wczoraj i w obronie i w ataku, świetny jego mecz. Natomiast druga strona w ogóle nie prosperowała. Na Cagliari to wystarczyło, ale czy wystarczy na Bayern? Szczerze wątpie.

#AllegriOut
Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 lutego 2011, 12:30

jarmel pisze:Oglądałem ten mecz i powiem Wam, że to Cagliari stworzyło sobie więcej sytuacji. Inter też miał kilka dogodnych, ale o wiele mniej, zauważyłem że 90% ich akcji szło skrzydłem, na którym grał Maicon, zamiatał wczoraj i w obronie i w ataku, świetny jego mecz. Natomiast druga strona w ogóle nie prosperowała. Na Cagliari to wystarczyło, ale czy wystarczy na Bayern? Szczerze wątpie.
Ja oglądałem Bayern wczoraj i (opierając się na tym co słyszałem o Interze i tego co widziałem w meczu z Juve) stwierdzam, że Bayern raczej ich rozwali, tym bardziej, że Pazzini nie zagra w tym dwumeczu.

ODPOWIEDZ