Serie A (7): Chievo 0-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Gotti

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 16:59

Przecież ten Vucinić to jest dno totalne co mówiłem już w momencie jak go sprowadzali to oczywiście kilku delikwentów kazało mi poczekać z tymi osądami i jak widać nie było na co czekać, bo ta miernota będzie takim samym niewypałem jak Krasić czy Amauri.
Jak w kolejnym meczu nie zagra od pierwszych minut Del Piero albo FQ to zacznę wątpić w Conte.

JuveForeverPoznan

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 17:00

masakra. czemu Conte uparcie wystawia Krasicia i Pepe?! dla mnie nasz trener musi sie wziac do roboty!co to za pomysl z tym ustawieniem skoro nie mamy skrzydel, i 1 napastnik?!obaj panowie V dzialaja mi na nerwy! tak jak nie mielismy skrzydel tak nadal ich nie mamy! chyba wszyscy pamietamy czym sie to skonczylo sezon temu... ale chyba wszyscy poza zarzadem, sciagneli niby skrzydlowych, ale gdzie oni sa :angry:

niby mielismy pilke duzo czesciej ale co z tego skoro byla masa strat i niedokladnych podan?!
nadal gramy piach(poza meczem z Milanem), za tekst o scudetto powinno byc karne 29 okrazen wokol stadionu.
potrzebujemy transferow, Conte musi wstrzasnac zespolem i przemyslec swoja taktyke.
nic tylko sie napic. nadal mamy niby lidera, ale dzieki temu ze reszta gra pod nas, a byla taka szansa odskoczyc...

SirRose

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 17:00

Szkoda ale 0:0 to sprawiedliwy wynik. Nie zagraliśmy w tym meczu dobrze. Nie ma co się czepiać poszczególnych zawodników, zagraliśmy słabo jako drużyna. Chievo było agresywne i pewne w obronie. Może szkoda, że Estigarribia nie wszedł wcześniej bo wydaje się że mógł indywidualnie sporo namieszać na skrzydle.
W dzisiaj rozegranych meczach tylko Bolgna strzeliła 2 bramki Novarze - reszta meczy to bezbramkowe remisy - to chyba najnudniejsza kolejka SerieA od lat :D

M.R.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 17:01

Chievo utwierdziło mnie w przekonaniu że to banda piłkarskich drwali... Kilka teoretycznie lepszych drużyn straci tam jeszcze punkty w tym sezonie, bo ciężko grać w Weronie w piłkę. Szkoda tego remisu, ale w drugiej połowie Juve powinno,ba wręcz musiało, grać dwoma napastnikami. Mam nadzieję że w najbliższych meczach u siebie zagrają 4-4-2.

"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
Prusor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 17:01

pablo1503 pisze: Mówcie co chcecie, ale ja od przyszłego meczu chce widzieć Del Piero w podstawowej jedenastce. W ciągu 20min. zrobił więcej niż Vucinic w 90min.
heh...możemy sobie mówić i mówić ale czy Conte usłyszy ? :)

Jakby nie patrzeć mi osobiście gra Juve się podoba. Nie ujmuję niczego trenerowi ale chciałbym by troszeczkę racjonalniej dobierał skład i formacje do poszczególnych meczów.

No Del Piero No Party Noo !..
sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 17:02

Vucinić to nie jest napstnik do gry samemu z przodu własnei z drugim napstnikem gra duzo lepiej zwłaszcza alex ma przy takim partnerze wiecej do pogrania bo np Matri to typowy strzelec a Vucinić umie kiwac i kombinowac ale musi miec z kim

Vojtimar

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 17:03

Na takie drużyny wystawia się 2 napastników od początku. Chyba że ma się skrzydłowych najwyższej klasy, którzy sami miną 2 graczy i wpakują bramke. Vucinic to nie Drogba czy Ibra że sobie może sam w ataku grać.

Z Juve na dobre i złe!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 17:03

Zgodzę się, że akurat za wynik tego meczu w dużej mierze odpowiada Conte.
Vucinic powinien zdecydowanie siąść na ławce w następnym meczu, może to do niego trafi, bo jego bezczelne truchtanie po boisku i "triki z ameryki" nie działają na korzyść drużyny.
Występu Krasica nie ma co komentować, jest tragiczny w niemal każdym aspekcie gry. Sprzedać go, bo niedługo będzie warty grosze.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 17:04

Adi12345 pisze:
pablo1503 pisze: Mówcie co chcecie, ale ja od przyszłego meczu chce widzieć Del Piero w podstawowej jedenastce. W ciągu 20min. zrobił więcej niż Vucinic w 90min.
heh...możemy sobie mówić i mówić ale czy Conte usłyszy ? :)

Jakby nie patrzeć mi osobiście gra Juve się podoba. Nie ujmuję niczego trenerowi ale chciałbym by troszeczkę racjonalniej dobierał skład i formacje do poszczególnych meczów.
Z przykrością stwierdzam, że raczej nas nie słyszy. ;/

Obrazek
sebastian10

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 17:06

Krasic to tragedia ostatnio w nastepnym meczu ława, Pepe przesunoć na prawa strone a na lewej jest w kim wybierac .

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 17:09

Moje przewidywania się sprawdziły. A szkoda, bo była szansa trochę odskoczyć reszcie ligowych rywali. Conte ma cholerne szczęście, że mamy taki terminarz na początku. Dzięki temu może coś jeszcze poukładać.

Molek big fun juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Conte musi przestać przepychać swoich pupilków do podstawowego składu. Jeżeli mamy strzelać to potrzebujemy snajpera , więc Matri w podstawie jest jak najbardziej widziany, nieprzypadkowo strzelił 20 goli w tamtym sezonie. Vucinić jest strasznie chaotyczny, od początku mówiłem , że to 15 baniek wyrzucone w błoto, jego pensja powinna być ustalana od meczu jaki rozgrywa. Dostanie notę 7.0 lub wyższą to 100% pensji od 5.0 do 6.9 50% pensji poniżej bez pensji , to może zaczął by coś grać. Giaccherini to było pewne , że w końcu sobie zrobi kuku jak biegać nie potrafi, bo co chwile się przewraca. Przede wszystkim należy podziękować pseudo ekspertom , którzy gadają o możliwości zdobycia Scudetto, wydaje mi się , że nasi popadli w samozachwyt. Szczerze to nie za dzisiejszy mecz nie mogę nikogo pochwalić.
Zobaczymy jak będzie w następnych meczach. Forza Juve.

Czy wygrywasz czy nie i tak kocham Cię , Juve w mym sercu na dobre i złe
Obrazek
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

sebastian10 pisze:Krasic to tragedia ostatnio w nastepnym meczu ława, Pepe przesunoć na prawa strone a na lewej jest w kim wybierac .
Czy aby na pewno? Teoretycznie jest, praktycznie nie ma. Estigarribia to niewiadoma, Elia podobnie, Giaccherini to piłkarz średniej klasy i tak naprawdę nie rozumiem, co robi u nas taka ilość przeciętnych skrzydłowych.

Obrazek
białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 17:10

a ja chcałbym zauwazyć jeszczę jedną bolączkę w naszej grze. otóż nasi zawodnicy nie potrafią... podawać. tyle niedokładnych podań to ja w jednym meczu dawno nie widziałem. nie wiem z czego to wynikało, ale Conte powinien zarządzić trening podań przez tydzień. może w konću się nauczą. podanie na odległość większą niż 5 metrów i strata. tak samo z przyjęciem piłki. podanie od kolegi i piłeczka odskakuje od nogi. jak ktoś widział jak ja gram, to wie, że mi rzadziej zdarzają się takie błędy. niestety.

szkoda straconych punktów, ale z taką grą to... eh. jakaś pokręcona ta kolejka :roll:

Wesoł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 października 2011, 17:10

Ehh, niestety nie zasłużyliśmy na zwycięstwo. O ile jeszcze przy poprzednich remisach mogliśmy się cieszyć z tego że chociaż wizualnie dominowaliśmy, o tyle teraz było naprawdę słabo. Najbardziej mnie zabolało jak w 90 minucie, kiedy powinniśmy szaleńczo szarżować na Chievo, oni nas zamykali przed naszym polem karnym przez jakieś 2 minuty.

Pretensje do Vucinica są mocno przesadzone. Generalnie wszyscy zasłużyli na opieprz, ale na pewno nie wyróżnił się w negatywny sposób na tle innych. Co więcej, w pierwszej połowie odniosłem wrażenie że to właśnie jemu najbardziej się chciało. Potrzeba mu drugiego napastnika do współpracy.

Skrzydła... :doh: Krasica nie da się oglądać, natomiast Pepe rozwala mnie swoją bezmyślnością. Nie wiem czemu uparł się żeby koniecznie zaliczyć asystę przy bramce strzelonej GŁOWĄ przez Giaccheriniego. Jakiś zakład z szatni czy co?

"Życie to jedna wielka impreza, rób wszystko żeby nie być na niej kelnerem"
Zablokowany