Serie A (3): Siena 0-1 JUVENTUS
- Piotr Juvefan
- Juventino
Na razie to słabizna z zeszłego sezonu,do zmiany Vucinić za Fabio i Giaccherini za Krasicia. Pod koniec niech wejdzie Vidal a przecież jest jeszcze Elia...
- Darius19
- Juventino
W pierwszej chwili naszych nie poznałem w tych strojach
Jak na razie środek mamy zneutralizowany i napastnicy nie mają klarownych sytuacji. Ale oddać trzeba Sienie, że grają bardzo dobry mecz odcinając naszych napastników od piłek. Mam nadzieję, że jednak druga połowa będzie lepsza w wykonaniu naszych.
FORZA JUVE
- jakku1
- Juventino
Giaccherini nie gra wcale tak slabo, gra przecietnie. Slabo gra Pepe. No i zgodze sie, ze Vucinic zupelnie nic nie pokazal przez te 45 minut. Mielismy tez pare razy klopoty z wyprowadzeniem pilki z wlasnej polowy (a w zasadzie z pola karnego) - dwa kiksy zdarzyly sie Barzagliemu, na szczescie udalo mu sie naprawic za drugim razem ten blad. Matri sie stara, ale nie ma pilek.
Przyzwoicie Marchisio, Pirlo i Lichtsteiner. Grosso ma - jak zawsze - klopoty z tylu. Moze czas wpuscic Quaga, ale nie spodziewam sie zmiany w przerwie. Predzej kolo 60 minuty.
Przyzwoicie Marchisio, Pirlo i Lichtsteiner. Grosso ma - jak zawsze - klopoty z tylu. Moze czas wpuscic Quaga, ale nie spodziewam sie zmiany w przerwie. Predzej kolo 60 minuty.
Ostatnio zmieniony 18 września 2011, 15:53 przez jakku1, łącznie zmieniany 1 raz.
- Osgiliath
- Juventino
Nasz as z ceseny nadaje się wyłącznie do ceseny...
Vuco mało widoczny, Matri z reszta też.
Siena faktycznie uwzięła się na Pirlo, a że mamy słabe skrzydła, to nic nie ma z boku.
Koniecznie wg mnie powinni wejść Milos i Elia a w środku Vidal.
Generalnie mecz walki, ale przewagę ma Juve - jak będzie 1, 2:0 to będzie bardzo dobrze, bo więcej raczej nie ma co ugrać przy takim nastawieniu Sieny, która pod względem głupich fauli i twardości leksję wzięła chyba od iNTERU...
Vuco mało widoczny, Matri z reszta też.
Siena faktycznie uwzięła się na Pirlo, a że mamy słabe skrzydła, to nic nie ma z boku.
Koniecznie wg mnie powinni wejść Milos i Elia a w środku Vidal.
Generalnie mecz walki, ale przewagę ma Juve - jak będzie 1, 2:0 to będzie bardzo dobrze, bo więcej raczej nie ma co ugrać przy takim nastawieniu Sieny, która pod względem głupich fauli i twardości leksję wzięła chyba od iNTERU...
- mp1897
- Juventino
Na podstawie tego co na razie zobaczyłem, mogę stwierdzić, że Conte do podstawowej 11 daje swoich ulubieńców, a dopiero w drugiej połowie wpuszcza piłkarzy, którzy zapewnią Juventusowi wygraną. Co jak co ale Elia czy Estigarribia nawet bez formy i bez ogrania z zespołęm potrafią zrobić więcej niż Giaccherini.
Licze na 2:0 dla Juve
Licze na 2:0 dla Juve
!!! Juventus Per Sempre !!!
- filippo
- Juventino
Siena gra strasznie defensywnie a my mamy problem na poziomie linii pomocy. Po co nam Giaccherini skoro kazdą piłkę jaką dostaje równie szybko oddaje, gra na alibi, nie podejmuje ryzyka. Po co nam taki statysta. Choć może i lepiej w jego przypadku, bo mógłby stracić...
Do zmiany Marchisio, który jest kompletnie bezużyteczny no i w koncu Vucinic ktory jest do niczego.
Do zmiany Marchisio, który jest kompletnie bezużyteczny no i w koncu Vucinic ktory jest do niczego.
- Garreat
- Juventino
- Podziekował: 32 razy
- Otrzymał podziękowanie: 12 razy
Grosso niby coś tam robi ale jest tak bezbarwny że zaraz bedzie przezroczysty.
Barzagli super ekstra wślizg, tylko przypomnijcie sobie co było przed nim, 'wyprowadził piłkę' prosto do przeciwnika, zresztą nie jedyny raz w tym meczu.
Pirlo daje radę, tylko wrzutki z wolnych ma dziś tragiczne.
Marchisio nie widać w ogóle (o rly...?).
Giaccherini tragedia, dawać Elie/Krasicia.
Vucinic traci każdą piłkę.
Matri również ma dziś drewniane nogi, każde zagranie niedokładne.
Zmieniłbym Vucinicia, Giaca i Marchisio (Alex/FQ, Elia, Vidal).
Barzagli super ekstra wślizg, tylko przypomnijcie sobie co było przed nim, 'wyprowadził piłkę' prosto do przeciwnika, zresztą nie jedyny raz w tym meczu.
Pirlo daje radę, tylko wrzutki z wolnych ma dziś tragiczne.
Marchisio nie widać w ogóle (o rly...?).
Giaccherini tragedia, dawać Elie/Krasicia.
Vucinic traci każdą piłkę.
Matri również ma dziś drewniane nogi, każde zagranie niedokładne.
Zmieniłbym Vucinicia, Giaca i Marchisio (Alex/FQ, Elia, Vidal).
- pumex
- Juventino
:shock: LEPIEJ? Nie żartujWojtek pisze: Giac lepiej niż z Parmą

Takie samo mam odczucie. Nawet jak dostaje piłkę pod nogi, to nie chce mu się podkręcić tempa.jarmel pisze:Już chyba wiem o co chodziło kibicom Romy z tym, że Vucinic jest leniwy :shock: On w ogóle biega dzisiaj?
Siena jest jak najbardziej do ogrania. Szkoda byłoby, jakbyśmy stracili jakikolwiek punkt w takim spotkaniu, gdzie ewidentnie nie wygrywamy przez statyczność.

- Łukasz
- Juventino
Strata Barzagliego :doh:Wojtek pisze: Wślizg Barzagliego
No mi się bardzo podobał, szukał gry, wychodził na pozycje, biegał zupełnie jakby nie miał tych 37 lat... Zupełnie inaczej niż schowany dziś Vucinić.Szad119 pisze: Grał nieźle, nigdy nie schodzi poniżej pewnego poziomu, ale mógł zagrać lepiej. Kilka razy zbyt długo cholował piłke, kiedy można było poszukać kolegów. Nie mówie,że grał źle, po prostu nie do końca mi się podobał, dlatego ciesze sie z Mirka w pierwszym.
Chyba lepiej Alexa za Mirko, ale generalnie się zgadzam.Kubba pisze: Za Matriego wpuściłbym Fabio Q
Za Gia, Holendra... Pepe powinien wrócić na prawą.
Tydzień temu dawał, dziś - nie podobnie jak cały zespół. Brakuje ruchu, Pirlo nie ma komu grać piłek. Jeden Lichtsteiner biega...mateelv pisze:Nie dawał rady. Jest tak samo jak tydzień temu.Łukasz pisze:Z Parmą Giaccherini dawał radę, dziś - słabiuteńko.
Nie, dziś jest beznadziejnie. Obok Mirko - najgorszy w pierwszej połowie na boisku.jakku1 pisze:Giaccherini nie gra wcale tak slabo
Heh, ciekawe...Wojtek pisze: Giac lepiej niż z Parmą
:lol:
Ostatnio zmieniony 18 września 2011, 15:57 przez Łukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
- Azrael
- Juventino
Nie przesadzajcie z tym malkontenctwem w stosunku do tego gracza. Marchisio niewidoczny? No to chyba inny mecz oglądamy - chłopak biega, rozgrywa, ma przechwyty, nie traci piłek. Nie może być drugim rozgrywającym obok Pirlo, bo tak się nie da grać. Jego postawa w tym meczu nie jest problemem.Loremaster pisze:Marchsio - powrócił do swojej typowej dyspozycji - pan niewidoczny.
Problemem jest brak zaangażowania Vucinicia i kiepska gra naszych skrzydeł w dzisiejszym meczu. Zarówno Pepe jak i Giacchcerini nadają się do zmiany.
Pozdrawiam!
- jt10
- Juventino
Pierwsze 15 min. słabiutkie, wzajemne "badanie się", bez konkretnej akcji.
Drugi kwadrans trochę lepszy w wykonaniu Juve, natomiast bez błysku. Vucinić jest dobrym zawodnikiem, ale dziś ewidentnie "został w szatni", mam nadzieję, że na drugą połowę nie wyjdzie również i ciałem. A jeśli wyjdzie - to niech trochę ruszy tyłek, bo zabrakło zaangażowania.
Trzeci kwadrans nadal z lekkim wskazaniem na Juventus, ale Siena nie ogranicza się tylko do obrony, próbuje wychodzić z kontrami, w I połowie niesktutecznie, oby tak dalej.
Cieszy fakt, że mamy dziś taką ławkę, że każdy, kto wejdzie, może przechylić szalę zwycięstwa na naszą korzyść. Na początek poproszę: Quagliarellę lub Alexa oraz Vidala lub Ellię. I po przerwie powinno być lepiej. Bo niestety - jak na razie - bliżej nam do poziomu z poprzedniego sezonu niż tego pokazanego w meczu z Parmą....
Drugi kwadrans trochę lepszy w wykonaniu Juve, natomiast bez błysku. Vucinić jest dobrym zawodnikiem, ale dziś ewidentnie "został w szatni", mam nadzieję, że na drugą połowę nie wyjdzie również i ciałem. A jeśli wyjdzie - to niech trochę ruszy tyłek, bo zabrakło zaangażowania.
Trzeci kwadrans nadal z lekkim wskazaniem na Juventus, ale Siena nie ogranicza się tylko do obrony, próbuje wychodzić z kontrami, w I połowie niesktutecznie, oby tak dalej.
Cieszy fakt, że mamy dziś taką ławkę, że każdy, kto wejdzie, może przechylić szalę zwycięstwa na naszą korzyść. Na początek poproszę: Quagliarellę lub Alexa oraz Vidala lub Ellię. I po przerwie powinno być lepiej. Bo niestety - jak na razie - bliżej nam do poziomu z poprzedniego sezonu niż tego pokazanego w meczu z Parmą....