Serie A (2): JUVENTUS 4-1 Parma [DPL na meczu!]
- Amarillo
- Juventino
Skoro sędzia podyktował karnego trzeba brać pod uwagę, że rzekomy atak był od tyłu w sytuacji gdzie napastnik wychodzi sam na sam z bramkarzem. Niestety czerwo z urzędu, a szkoda bo wejście w nowy sezon z takim wynikiem byłoby doskonałe.pumex pisze: Ja tam się nie znam na sędziowaniu, chyba Zoff coś o tym wie, niech się wypowie, ale ja tam faulu na czerwoną kartkę w nie widziałem. Jak się Seba nie umie trzymać na nagach to już jego problem, niech zmieni dyscypline.
Sapere Aude!
- Alexis93
- Juventino
Fantastyczny mecz tyle w temacie.
Nie rozumiem tych wielkich żalów na De Ceglie. Może to nie jest monolit ale co najmniej solidny piłkarz. Szkoda tej czerwonej ale ja uważam ze zagrał solidny mecz, na prawej stronie nic się nie działo.
Nie rozumiem tych wielkich żalów na De Ceglie. Może to nie jest monolit ale co najmniej solidny piłkarz. Szkoda tej czerwonej ale ja uważam ze zagrał solidny mecz, na prawej stronie nic się nie działo.
Juventus na zawsze!
- cerb
- Juventino
A ja powiem tak, De Ceglie zrobil co zrobil ale sie staral .. zwracam uwage ze byla to kontra ktora poszla ze srodka boiska po stracie pilki i niedokladnym podaniu Pirlo i to od niego sie zaczelo.. a przeciez kontrolowalismy gre i nagle nas przycisneli i z tad poszla kontra...
Mecz wiadomo.. byl ok.. ale dla mnie najwazniejszy jest pomysl taktyczny Conte.. widac ze sobie wszystko wymyslil jak trzeba.. zmiany ok. 60 minuty aby swiezi gracze nadal atakowali i mieli kontrole..
Oby tak dalej..

Mecz wiadomo.. byl ok.. ale dla mnie najwazniejszy jest pomysl taktyczny Conte.. widac ze sobie wszystko wymyslil jak trzeba.. zmiany ok. 60 minuty aby swiezi gracze nadal atakowali i mieli kontrole..
Oby tak dalej..

- Tata
- Juventino
Na pochwały zasłużyło wielu, ale mniejsza z tym każdy widział jak grali na oklaski przyjdzie jeszcze czas. Nie będe się czepiał kiksów w wykonaniu Buffona i De Ceglie bo pierwszy i tak nie miał dzisiaj pracy, a drugi mimo wszystko rozegrał dobry mecz. Nie podobała mi się postawa Giaccheriniego bezbarwny mecz żadnego pożytku z niego nie mieliśmy. Myślę że Elia czy też Chelo znacznie bardziej zasługują na grę w wyjściowym składzie
- Nevermind
- Juventino
Że niby Grosso jest lepszy?Gotti pisze:
De Ceglie dobrze zrobił, bo nie będziemy go oglądać w kolejnym meczu.
Fantastyczny mecz na otwarcie stadionu. Łapki same składały się do oklasków, bo wynik powinien być bardziej okazały. W zasadzie wszyscy oprócz Gianccheriniego zagrali dobre zawody. Emanuele grał zbyt bojaźliwie i ewidentnie obawiał się pojedynków jeden na jeden. Każda ze zmian wniosła sporo ożywienia, jednak z drugiej strony szkoda mi Matriego. Dzisiaj bardzo się starał i grał przyzwoicie, a dopisał mu wielki pech. Najpierw w postaci sędziego liniowego, a następnie ten niefortunny słupek. Genialnie wygląda nasz środek pola, genialnie.
Nawet popadnę w hurraoptymizm, bo od dawna mi tego brakowało. Nie szkodzi, że to strasznie naiwne
- bajbek17
- Juventino
Ej sorki, ale w tamtym sezonie to właśnie z takimi drużynami nasza gra wyglądała tragicznie. Oby tylko tak dalej a będzie git:)C_Marchisio pisze:Świetny mecz Juve, ale trzeba pamiętać, że to tylko Parma.
- booyak
- Juventino
Duży plus za całokształt. De Ceglie zostanie pewnie kozłem ofiarnym ale trzeba mu oddać że cały mecz grał pewnie. Jeden czeski błąd kiedy odskoczyła mu piłka no i nieszczęsna interwencja na koniec. Ale ogólnie zagrał przyzwoicie jak i reszta bloku defensywnego. Pirlo cud miód i orzeszki, takiego właśnie chce go widzieć. Teraz można się nim zachwycać bo naprawdę zagrał znakomite zawody. Pepe, Matri, Licht i Del Piero również na plus. Marchisio oprócz bramki jak dla mnie mało widoczny. Giaccherini na minus, nie zrobił nic na boisku po za tym że biegał. Vucinic jakoś też mnie swoim występem nie zachwycił. Moim zdaniem gorszy od podstawowej dziś pary napastników. Wynik i gra napawa optymizmem ale zachowuje jak na razie spokój i staram się nie podniecać bo Parma to tak na prawdę słaby przeciwnik i jedna z drużyn która jest kandydatem do spadku. Krasic też jakoś nie w swoim stylu schodził często do środka choć nic z tego nie wynikło. Szkoda że zamiast niego nie zobaczyliśmy Elii bo czuje że on i Vidal dadzą nam najwięcej szczęścia spośród nowych zawodników.
★ ★ ★
- Juventino79
- Juventino
Szkoda tej kartki ale generalnie nie spodziewałem się ,że zagramy tak dobrze. Podoba mi się sposób kierowania zespołu przez Conte - widać zdecydowany progres w stosunku do poprzedniego sezonu. Wreszcie się nie cofamy po strzelonej bramce
Miejmy nadzieję ,że napastnicy poprawią skuteczność ,bo sam na sam to powinniśmy egzekwować
Ale jest bardzo dobrze, świetny początek sezonu - oby tak dalej 
FORZA JUVE!

FORZA JUVE!
- Pan Mietek
- Juventino
Za wcześnie na wyrokowanie ale ten mecz zdecydowanie pokazał, że możemy się liczyć w walce o podium. Dzisiaj właściwie wszyscy zaprezentowali się bardzo dobrze, tylko nasza nowa jedenastka (tak nawiasem to szlag mnie trafia ilekroć widzę pana De Cegłę z tym numerem) musiała wzmocnić nas przed najbliższym meczem darując Giovinco karnego. Pepe jak zwykle dużo biegał ale grał całkiem nieźle, z tym, że średnio udane miał wrzutki. Pirlo - bajecznie. Marchisio kolejna piękna bramka i jemu także należą się pochwały bo środek pola zdominowaliśmy. Ogólnie to jestem bardzo zadowolony.
- Mate.G
- Juventino
Macie jakieś dokładne statystyki ?
Posiadanie piłki itp??
Posiadanie piłki itp??