Sezon 2011/2012 .
- dp10
- Juventino
strzelił już nawet 2Dante93 pisze:Tak w ramach ciekawostki, Immoblie znowu strzela, a jego Pescara prowadzi 2:1

- Pan Mietek
- Juventino
Pirlo zaczyna popadać w rutynę, Matri się zatracił, Pepe się kończy ta niesamowita seria, Marchisio miał kilka niesamowitych meczów i teraz może nie sprostać wymaganiom ale z drugiej strony mam wrażenie, że Mirko, Artur i Quag dopiero się rozkręcają. Oczywiście, bilans jest ujemny ale trzeba być pozytywnie nastawionym. Może będzie jakiś dobry transfer jeszcze w tym oknie?Ouh_yeah pisze:Mietson, to ja do tego całkowicie optymistycznego stwierdzenia dodam tylko, że Juventus sprawia wrażenie jakby leciał na oparach paliwa. Ale ja wierzę w to na "s", o czym nie powinniśmy mówić.
- Gość
Remis z Bologną jest chyba bardziej frajerski niż nasz z Cagliari...
Kurcze jestem w szoku, nie lada wyczyn:] Może doczekamy się następcy Aleksa wśród naszych wychowanków:)dp10 pisze:strzelił już nawet 2Dante93 pisze:Tak w ramach ciekawostki, Immoblie znowu strzela, a jego Pescara prowadzi 2:1to już 15 w 20 meczu..na miejscu Juve pozowliłbym mu zostać w Pescarze cały następny sezon bo są na dobrej drodze do awansu do Serie A chłopak ma tam pewne miejsce w pierwszej 11 no i ograłby się troszkę na boiskach 1 ligi
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, 22:55 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.
W 10, więc każdy przymyka oko.Siewier pisze:Mieliśmy z nimi identyczny wynikjarecki.k pisze:Remis z Bologną jest chyba bardziej frajerski niż nasz z Cagliari...
Bologna, mimo pechowo straconej bramki i kilku nerwowych minut po jej straceniu, mogłaby służyć za wzór Juventusowi Del Neriego jak się dowozi wynik do końca. Wprowadzony ofensywny Ramirez pomógł kilkukrotnie przenieść akcję na połowe Napoli. Ehh, gdyby jeszcze Di Vaio wykorzystał jedną z setek w ostatnich 5 min...
Napoli strasznie biedne. Spodziewałem się, że podczas przerwy od LM nabiją sobie punktów, a dziś remis i to po ręce w polu karnym.
- liqu!d
- Juventino
Widoczny jest u nich brak Lavezziego i to bardzo. To świadczy też o klasie tego gracza. Cavaniego zabrakło np. w meczu z Juve i dali radę, a w meczu z Bologną brakuje Argentyńczyka i już jest bieda. Jaką ma On klauzę odejścia? 
- @D@$
- Juventino
Z drugiej strony kiedy mamy wygrać jak nie teraz? Za rok pewnie będziemy grać na 2 fronty (nie biorę pod uwagi wiosny jak za Del Neriego), więc wcale nie musi byc łatwiej. No ale nie ma co kalkulować, trzeba wygrać ile się da.pumex pisze:Dla mnie 3-cie miejsce będzie balansowaniem na krawędzi i niemałym rozczarowaniem. Co innego vice-mistrzostwo. Na Scudetto nie liczę, albo inaczej: liczę, ale po cichu, ponieważ wiem, że będzie to trudne. Jeśli okaże się, że go nie zdobędziemy, bo Milan był zwyczajnie lepszy a my traciliśmy punkty z dobrymi ekipami, powiem "trudno, może za rok".
Z tymi teoretycznie mocniejszymi tak w ogóle to Milan traci punkty.
Wczoraj może nie, ale za cały dotychczasowy sezon - tak. Co by nie mówić, mimo wszystko gramy chyba najrówniej w lidze.malkavian pisze:Nam pozostaje się cieszyć z fotela lidera, na który - mówcie co chcecie - moim zdaniem zasłużyliśmy.
Z drugiej strony, Milan też ma czego żałować, jakby wygrali mieliby lidera i odjechali by bardziej Interowi przy okazji, ale kij im w oko. Paradoksalnie z czołowej trójki najlepiej wyszliśmy na tej kolejceZZX pisze:Strasznie żal tych wszystkich remisów, już mogli ładnie odskoczyć, a tak punkcik.

No łatwo, bo zagrać z Barcą otwartą piłkę to lekkie samobójstwo. Milan to trochę co innego, ale jednak często derby to szachy.szczerbi pisze:Na przykład irytuje mnie pod tym względem ustawienie Realu na mecze z Barceloną. Ale pewnie łatwo mówić.
Podejrzewam że nie spłenia założeń taktycznych Conte, ale to taka zgadywanka trochę.szczerbi pisze:Jestem ciekaw co takiego musi nie pasować Conte, że upycha Elię na dno kosza. Fakt, nie mam możliwości zobaczyć co wyczynia na co dzień na treningach, ale w sparingu z Dubajem zagrał przyzwoicie
Odbijając piłeczkę, czemu wasz wspaniały Sneijder wczoraj ławkował, wraca po kontuzji, czy nie pasuje do składu? :]Serpente pisze:Właśnie, co do Elii, szkoda mi go bo chłopak talent do gry ma, papiery na zawodnika lepszego niż tylko "stój tam, jak będzie piłka leciała to kopnij byle do przodu" też ma, sądzę że Juventusowi przydałby się taki nieszablonowy zawodnik, tak samo Giovinco, nie wiem dlaczego pozbywacie się takich piłkarzy
Zapominasz o jednym: Marotta dogadywał Bastosa i Vargasa, którys z nich pewnie by przyszedł, ale Conte kręcił nosem, stąd pojawił się niby bardziej pasujący do filozofii Elia. Ale zgadzam się, że był to trochę zakup na siłę.jakku1 pisze:Mysle, ze to wszystko wyzej, daje mi prawo wypracowac taka wlasnie teorie. Ja nikogo nie hejtuje, tylko wyciagam wnioski.
Konflikt jak cholera, za tydzień być może zostaniemy "mistrzem jesieni", jest faktycznie tak źle że trzeba wymienić, może i cały zarząd :roll:pumex pisze:Ja już zacieram ręce, konflikt jest i widać go coraz bardziej, Marotta musi odejść :twisted:
Kurde, dziwny jest ten sezon. Paska tabela, rywale nam się podkladają jak nigdy, a my frajerzymy jak leci.
Co do reszty, piszesz, że rywale podkładają sie jak nigdy, ale czy np. w zeszłym sezonie było lepiej? Przypomnę że wtedy Inter zaczął słabo (Benitez) a Udinese fatalnie, więc nawet ich dobre finisze nie pomogły. Ekipy z Rzymu grały w kratkę (jak i teraz), dodatkowo Ranieri odszedł z Romy w 3/4 sezonu. Przez cały sezon w zasadzie tylko Napoli w miare dotrzymywało kroku Milanowi.
Ja się zastanawiam czemu niektórzy zakładają z góry, że Nedved nadawałby się na DS? Fajnie że był wybitnym lewym pomocnikiem dodatkowo Juventini, ale w sumie co jego przeszłość piłkarska ma do tej funkcji? Nawet zakładając jego nosa do wyszukiwania talentów (jeżeli takowy jest), to jednak trzeba mieć jakieś kontakty z "kolegami po fachu", umiejętności negocjacyjne, to chyba nie jest takie proste, podejrzewam że może cieższe od szybkiego wbicia się na ławkę trenerską... Nie wiem w ogóle czy młody dyrektor sportowy to jest opcja często praktykowana, w sumie tylko Leonardo mi przychodzi do głowy, ale w Paryżu to chyba jest bardziej skomplikowane... A propos PSG, wiedzieliście że Ancelotti trenuje od stycznia PSG?19 pisze:ja juz kiedys pisalem, ze jesli nedved zna angielski to moglby byc dyrektorem sportowym, bo zna sie na pilce, ma znajomosci dzieki karierze pilkarskiej
No i wbija na forum juvepoland szukając ciekawych propozycji transferowych.Ouh_yeah pisze:No tym co robi obecnie Marotta. Odpowiada za kształt drużyny, planuje i przeprowadza transfery mając na uwadze zdanie zarządu jak i trenera, kontaktuje się z agentami i innymi dyrektorami, czyta raporty scoutów, ogląda kompilki na youtube, sprawdza PA w FMie...
Niby tak, ale czasem lepiej zagrać na wyjeździe z kimś ciężkim, bo wtedy rywal ma większe parcie do przodu i można go skarcić. Choć może nie w tym sezonie, bo z reguły i tak prowadzimy grę.Mietson pisze:Otóż to. I zamiast płakać z powodu remisu z Cagliari może spójrzmy na to szerzej - my nie zawalamy częściej od reszty drużyn z którymi walczymy o miejsce w top3. A zwrócę uwagę na fakt, że druga runda jest znacznie łatwiejsza dla nas bo (nie licząc Milanu) wszystkich najgorszych rywali na wyjazdach mamy zaliczonych.
W sumie jak mają wyniknąć jakieś słabe strony, to teraz, w czasie okienka, lepiej teraz niż w lutym np.Mietson pisze: Może będzie jakiś dobry transfer jeszcze w tym oknie?
No ale Napoli już ma sporo takich lub nawet większych wpadek, coraz bardziej przypominają Juve 2010/11 przynajmniej jeśli chodzi o wyniki (Serie A).Siewier pisze:Mieliśmy z nimi identyczny wynik
Immobile? Jak utrzyma skuteczność to chyba zaczne się do niego przekonywać, ale za nim wróci na stałe do Juve, trzeba go wypróbować w Serie A w jakiejś drużynie z dołu, może to będzie właśnie Pescara za rok?
- stahoo
- Juventino
Alessio Secco był młody!@D@$ pisze:Ja się zastanawiam czemu niektórzy zakładają z góry, że Nedved nadawałby się na DS? Fajnie że był wybitnym lewym pomocnikiem dodatkowo Juventini, ale w sumie co jego przeszłość piłkarska ma do tej funkcji? Nawet zakładając jego nosa do wyszukiwania talentów (jeżeli takowy jest), to jednak trzeba mieć jakieś kontakty z "kolegami po fachu", umiejętności negocjacyjne, to chyba nie jest takie proste, podejrzewam że może cieższe od szybkiego wbicia się na ławkę trenerską... Nie wiem w ogóle czy młody dyrektor sportowy to jest opcja często praktykowana, w sumie tylko Leonardo mi przychodzi do głowy, ale w Paryżu to chyba jest bardziej skomplikowane... A propos PSG, wiedzieliście że Ancelotti trenuje od stycznia PSG?19 pisze:ja juz kiedys pisalem, ze jesli nedved zna angielski to moglby byc dyrektorem sportowym, bo zna sie na pilce, ma znajomosci dzieki karierze pilkarskiej

Tak jak piszesz - dyrektor sportowy musi mieć kontakty, znajomości. Ogólnie trudno gdybać o Nedvedzie cokolwiek, a już zwłaszcza jakim byłby 'panem od transferów'. Nie wiemy też jakie ograniczenia są na Marottcie, nie wiemy czy ma samowolę (razem z Conte ofc) czy tej dwójki również ktoś pilnuje i może vetować ich decyzje...
Zasadniczo obecnie naszym największym problemem jest strach przed wyłożeniem większej sumy pieniędzy. Strach jak najbardziej naturalny po wtopach z gwiazdami Secco, które się nie sprawdziły. Problem w tym, że ten strach trzeba w końcu przełamać. Czy Marotta jest do tego zdolny? Mam nadzieję, że tak.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Ja myślę, że to nie jest decyzja należąca do Marotty a raczej zarządu z Andreą na czele. Jak ja po ogłoszeniu dofinansowania czytam wywiady z nim "mamy środki żeby sprowadzić mistrzów" a po miesiącu to zmienia się już w "mistrzowie przyjdą, ale na naszych warunkach" to naprawdę nie wiem już co myśleć 
Vucinic to fajny piłkarz, na pewno jeden z lepszych w serie A pod kilkoma względami, ale nikt mi nie wciśnie że to on jest tym obiecanym wielkim transferem.

Vucinic to fajny piłkarz, na pewno jeden z lepszych w serie A pod kilkoma względami, ale nikt mi nie wciśnie że to on jest tym obiecanym wielkim transferem.
Boateng miesiąc przerwy, Forlan miesiąc przerwy...Jest szansa na utrzymanie lidera 
Grać nie gra, ale brutto kosztuje ich 7 mln/rok.ewerthon pisze:Nie wiem czy absencja Forlana coś zmienia. Wiele to on się interowi nie przysłużył w tym sezonie.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2012, 23:11 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.
- vieira4
- Juventino
No teraz dwie najbliższe kolejki są o po prostu niebagatelnym znaczeniu dla Juventusu. Wystarczy wygrać dwa spotkania, aby już odskoczyć rywalom.
JUVENTUS gra ze Sieną i Bologną, MILAN z Napoli i Udinese, UDINESE z Fiorentiną i Milanem.
Coraz ciekawiej dla nas zaczyna się robić. Naprawdę teraz jest czas do zrobienia przewagi- lepszego okresu chyba już nie będzie. Boję się tylko, że presja jaką na sto procent narzucą teraz na nasz klub kibice i prasa, nas nie zdekoncentruje..
JUVENTUS gra ze Sieną i Bologną, MILAN z Napoli i Udinese, UDINESE z Fiorentiną i Milanem.
Coraz ciekawiej dla nas zaczyna się robić. Naprawdę teraz jest czas do zrobienia przewagi- lepszego okresu chyba już nie będzie. Boję się tylko, że presja jaką na sto procent narzucą teraz na nasz klub kibice i prasa, nas nie zdekoncentruje..
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Cieszy również strata punktów przez Napoli i Romę. W tym momencie ich szanse na LM są, może nie czysto matematyczne, ale bardzo niewielkie. Myślę, że teraz częściej będą oglądać się za siebie i spinać na mecze z bezpośrednimi rywalami o LE, których się namnożyło. Nagle środek tabeli zrobił się bardzo ciasny.
Juventus, Milan, Udinese, Lazio, Inter - oby do końca sezonu.
Juventus, Milan, Udinese, Lazio, Inter - oby do końca sezonu.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!