Sezon 2011/2012 .

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
dp10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 22:14

Dante93 pisze:Tak w ramach ciekawostki, Immoblie znowu strzela, a jego Pescara prowadzi 2:1 :P
strzelił już nawet 2 :) to już 15 w 20 meczu..na miejscu Juve pozowliłbym mu zostać w Pescarze cały następny sezon bo są na dobrej drodze do awansu do Serie A chłopak ma tam pewne miejsce w pierwszej 11 no i ograłby się troszkę na boiskach 1 ligi :)

Pan Mietek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 22:20

Ouh_yeah pisze:Mietson, to ja do tego całkowicie optymistycznego stwierdzenia dodam tylko, że Juventus sprawia wrażenie jakby leciał na oparach paliwa. Ale ja wierzę w to na "s", o czym nie powinniśmy mówić.
Pirlo zaczyna popadać w rutynę, Matri się zatracił, Pepe się kończy ta niesamowita seria, Marchisio miał kilka niesamowitych meczów i teraz może nie sprostać wymaganiom ale z drugiej strony mam wrażenie, że Mirko, Artur i Quag dopiero się rozkręcają. Oczywiście, bilans jest ujemny ale trzeba być pozytywnie nastawionym. Może będzie jakiś dobry transfer jeszcze w tym oknie?

Gość

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 22:41

Remis z Bologną jest chyba bardziej frajerski niż nasz z Cagliari...
dp10 pisze:
Dante93 pisze:Tak w ramach ciekawostki, Immoblie znowu strzela, a jego Pescara prowadzi 2:1 :P
strzelił już nawet 2 :) to już 15 w 20 meczu..na miejscu Juve pozowliłbym mu zostać w Pescarze cały następny sezon bo są na dobrej drodze do awansu do Serie A chłopak ma tam pewne miejsce w pierwszej 11 no i ograłby się troszkę na boiskach 1 ligi :)
Kurcze jestem w szoku, nie lada wyczyn:] Może doczekamy się następcy Aleksa wśród naszych wychowanków:)
Ostatnio zmieniony 16 stycznia 2012, 22:55 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.

Siewier

Administrator
Administrator
Awatar użytkownika
Podziekował: 3 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 22:45

jarecki.k pisze:Remis z Bologną jest chyba bardziej frajerski niż nasz z Cagliari...
Mieliśmy z nimi identyczny wynik :whistle:

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 22:52

Siewier pisze:
jarecki.k pisze:Remis z Bologną jest chyba bardziej frajerski niż nasz z Cagliari...
Mieliśmy z nimi identyczny wynik :whistle:
W 10, więc każdy przymyka oko.

Bologna, mimo pechowo straconej bramki i kilku nerwowych minut po jej straceniu, mogłaby służyć za wzór Juventusowi Del Neriego jak się dowozi wynik do końca. Wprowadzony ofensywny Ramirez pomógł kilkukrotnie przenieść akcję na połowe Napoli. Ehh, gdyby jeszcze Di Vaio wykorzystał jedną z setek w ostatnich 5 min...

Napoli strasznie biedne. Spodziewałem się, że podczas przerwy od LM nabiją sobie punktów, a dziś remis i to po ręce w polu karnym.

liqu!d

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 23:35

Widoczny jest u nich brak Lavezziego i to bardzo. To świadczy też o klasie tego gracza. Cavaniego zabrakło np. w meczu z Juve i dali radę, a w meczu z Bologną brakuje Argentyńczyka i już jest bieda. Jaką ma On klauzę odejścia? :smile:

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 stycznia 2012, 23:59

pumex pisze:Dla mnie 3-cie miejsce będzie balansowaniem na krawędzi i niemałym rozczarowaniem. Co innego vice-mistrzostwo. Na Scudetto nie liczę, albo inaczej: liczę, ale po cichu, ponieważ wiem, że będzie to trudne. Jeśli okaże się, że go nie zdobędziemy, bo Milan był zwyczajnie lepszy a my traciliśmy punkty z dobrymi ekipami, powiem "trudno, może za rok".
Z drugiej strony kiedy mamy wygrać jak nie teraz? Za rok pewnie będziemy grać na 2 fronty (nie biorę pod uwagi wiosny jak za Del Neriego), więc wcale nie musi byc łatwiej. No ale nie ma co kalkulować, trzeba wygrać ile się da.
Z tymi teoretycznie mocniejszymi tak w ogóle to Milan traci punkty.
malkavian pisze:Nam pozostaje się cieszyć z fotela lidera, na który - mówcie co chcecie - moim zdaniem zasłużyliśmy.
Wczoraj może nie, ale za cały dotychczasowy sezon - tak. Co by nie mówić, mimo wszystko gramy chyba najrówniej w lidze.
ZZX pisze:Strasznie żal tych wszystkich remisów, już mogli ładnie odskoczyć, a tak punkcik.
Z drugiej strony, Milan też ma czego żałować, jakby wygrali mieliby lidera i odjechali by bardziej Interowi przy okazji, ale kij im w oko. Paradoksalnie z czołowej trójki najlepiej wyszliśmy na tej kolejce :)
szczerbi pisze:Na przykład irytuje mnie pod tym względem ustawienie Realu na mecze z Barceloną. Ale pewnie łatwo mówić.
No łatwo, bo zagrać z Barcą otwartą piłkę to lekkie samobójstwo. Milan to trochę co innego, ale jednak często derby to szachy.
szczerbi pisze:Jestem ciekaw co takiego musi nie pasować Conte, że upycha Elię na dno kosza. Fakt, nie mam możliwości zobaczyć co wyczynia na co dzień na treningach, ale w sparingu z Dubajem zagrał przyzwoicie
Podejrzewam że nie spłenia założeń taktycznych Conte, ale to taka zgadywanka trochę.
Serpente pisze:Właśnie, co do Elii, szkoda mi go bo chłopak talent do gry ma, papiery na zawodnika lepszego niż tylko "stój tam, jak będzie piłka leciała to kopnij byle do przodu" też ma, sądzę że Juventusowi przydałby się taki nieszablonowy zawodnik, tak samo Giovinco, nie wiem dlaczego pozbywacie się takich piłkarzy :P
Odbijając piłeczkę, czemu wasz wspaniały Sneijder wczoraj ławkował, wraca po kontuzji, czy nie pasuje do składu? :]
jakku1 pisze:Mysle, ze to wszystko wyzej, daje mi prawo wypracowac taka wlasnie teorie. Ja nikogo nie hejtuje, tylko wyciagam wnioski.
Zapominasz o jednym: Marotta dogadywał Bastosa i Vargasa, którys z nich pewnie by przyszedł, ale Conte kręcił nosem, stąd pojawił się niby bardziej pasujący do filozofii Elia. Ale zgadzam się, że był to trochę zakup na siłę.
pumex pisze:Ja już zacieram ręce, konflikt jest i widać go coraz bardziej, Marotta musi odejść :twisted:

Kurde, dziwny jest ten sezon. Paska tabela, rywale nam się podkladają jak nigdy, a my frajerzymy jak leci.
Konflikt jak cholera, za tydzień być może zostaniemy "mistrzem jesieni", jest faktycznie tak źle że trzeba wymienić, może i cały zarząd :roll:
Co do reszty, piszesz, że rywale podkładają sie jak nigdy, ale czy np. w zeszłym sezonie było lepiej? Przypomnę że wtedy Inter zaczął słabo (Benitez) a Udinese fatalnie, więc nawet ich dobre finisze nie pomogły. Ekipy z Rzymu grały w kratkę (jak i teraz), dodatkowo Ranieri odszedł z Romy w 3/4 sezonu. Przez cały sezon w zasadzie tylko Napoli w miare dotrzymywało kroku Milanowi.
19 pisze:ja juz kiedys pisalem, ze jesli nedved zna angielski to moglby byc dyrektorem sportowym, bo zna sie na pilce, ma znajomosci dzieki karierze pilkarskiej
Ja się zastanawiam czemu niektórzy zakładają z góry, że Nedved nadawałby się na DS? Fajnie że był wybitnym lewym pomocnikiem dodatkowo Juventini, ale w sumie co jego przeszłość piłkarska ma do tej funkcji? Nawet zakładając jego nosa do wyszukiwania talentów (jeżeli takowy jest), to jednak trzeba mieć jakieś kontakty z "kolegami po fachu", umiejętności negocjacyjne, to chyba nie jest takie proste, podejrzewam że może cieższe od szybkiego wbicia się na ławkę trenerską... Nie wiem w ogóle czy młody dyrektor sportowy to jest opcja często praktykowana, w sumie tylko Leonardo mi przychodzi do głowy, ale w Paryżu to chyba jest bardziej skomplikowane... A propos PSG, wiedzieliście że Ancelotti trenuje od stycznia PSG?
Ouh_yeah pisze:No tym co robi obecnie Marotta. Odpowiada za kształt drużyny, planuje i przeprowadza transfery mając na uwadze zdanie zarządu jak i trenera, kontaktuje się z agentami i innymi dyrektorami, czyta raporty scoutów, ogląda kompilki na youtube, sprawdza PA w FMie... :think:
No i wbija na forum juvepoland szukając ciekawych propozycji transferowych.
Mietson pisze:Otóż to. I zamiast płakać z powodu remisu z Cagliari może spójrzmy na to szerzej - my nie zawalamy częściej od reszty drużyn z którymi walczymy o miejsce w top3. A zwrócę uwagę na fakt, że druga runda jest znacznie łatwiejsza dla nas bo (nie licząc Milanu) wszystkich najgorszych rywali na wyjazdach mamy zaliczonych.
Niby tak, ale czasem lepiej zagrać na wyjeździe z kimś ciężkim, bo wtedy rywal ma większe parcie do przodu i można go skarcić. Choć może nie w tym sezonie, bo z reguły i tak prowadzimy grę.
Mietson pisze: Może będzie jakiś dobry transfer jeszcze w tym oknie?
W sumie jak mają wyniknąć jakieś słabe strony, to teraz, w czasie okienka, lepiej teraz niż w lutym np.
Siewier pisze:Mieliśmy z nimi identyczny wynik :whistle:
No ale Napoli już ma sporo takich lub nawet większych wpadek, coraz bardziej przypominają Juve 2010/11 przynajmniej jeśli chodzi o wyniki (Serie A).
Immobile? Jak utrzyma skuteczność to chyba zaczne się do niego przekonywać, ale za nim wróci na stałe do Juve, trzeba go wypróbować w Serie A w jakiejś drużynie z dołu, może to będzie właśnie Pescara za rok?

Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 01:10

@D@$ pisze:Odbijając piłeczkę, czemu wasz wspaniały Sneijder wczoraj ławkował, wraca po kontuzji, czy nie pasuje do składu? :]
Wraca po kontuzji ;)

Obrazek
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 10:02

@D@$ pisze:
19 pisze:ja juz kiedys pisalem, ze jesli nedved zna angielski to moglby byc dyrektorem sportowym, bo zna sie na pilce, ma znajomosci dzieki karierze pilkarskiej
Ja się zastanawiam czemu niektórzy zakładają z góry, że Nedved nadawałby się na DS? Fajnie że był wybitnym lewym pomocnikiem dodatkowo Juventini, ale w sumie co jego przeszłość piłkarska ma do tej funkcji? Nawet zakładając jego nosa do wyszukiwania talentów (jeżeli takowy jest), to jednak trzeba mieć jakieś kontakty z "kolegami po fachu", umiejętności negocjacyjne, to chyba nie jest takie proste, podejrzewam że może cieższe od szybkiego wbicia się na ławkę trenerską... Nie wiem w ogóle czy młody dyrektor sportowy to jest opcja często praktykowana, w sumie tylko Leonardo mi przychodzi do głowy, ale w Paryżu to chyba jest bardziej skomplikowane... A propos PSG, wiedzieliście że Ancelotti trenuje od stycznia PSG?
Alessio Secco był młody! :ok:

Tak jak piszesz - dyrektor sportowy musi mieć kontakty, znajomości. Ogólnie trudno gdybać o Nedvedzie cokolwiek, a już zwłaszcza jakim byłby 'panem od transferów'. Nie wiemy też jakie ograniczenia są na Marottcie, nie wiemy czy ma samowolę (razem z Conte ofc) czy tej dwójki również ktoś pilnuje i może vetować ich decyzje...

Zasadniczo obecnie naszym największym problemem jest strach przed wyłożeniem większej sumy pieniędzy. Strach jak najbardziej naturalny po wtopach z gwiazdami Secco, które się nie sprawdziły. Problem w tym, że ten strach trzeba w końcu przełamać. Czy Marotta jest do tego zdolny? Mam nadzieję, że tak.

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2012, 10:42

Ja myślę, że to nie jest decyzja należąca do Marotty a raczej zarządu z Andreą na czele. Jak ja po ogłoszeniu dofinansowania czytam wywiady z nim "mamy środki żeby sprowadzić mistrzów" a po miesiącu to zmienia się już w "mistrzowie przyjdą, ale na naszych warunkach" to naprawdę nie wiem już co myśleć :think:

Vucinic to fajny piłkarz, na pewno jeden z lepszych w serie A pod kilkoma względami, ale nikt mi nie wciśnie że to on jest tym obiecanym wielkim transferem.

alina

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 23:03

Boateng miesiąc przerwy, Forlan miesiąc przerwy...Jest szansa na utrzymanie lidera :smile:
ewerthon pisze:Nie wiem czy absencja Forlana coś zmienia. Wiele to on się interowi nie przysłużył w tym sezonie.
Grać nie gra, ale brutto kosztuje ich 7 mln/rok.
Ostatnio zmieniony 18 stycznia 2012, 23:11 przez alina, łącznie zmieniany 1 raz.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 stycznia 2012, 23:06

Nie wiem czy absencja Forlana coś zmienia. Wiele to on się interowi nie przysłużył w tym sezonie.

vieira4

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 22:57

No teraz dwie najbliższe kolejki są o po prostu niebagatelnym znaczeniu dla Juventusu. Wystarczy wygrać dwa spotkania, aby już odskoczyć rywalom.

JUVENTUS gra ze Sieną i Bologną, MILAN z Napoli i Udinese, UDINESE z Fiorentiną i Milanem.

Coraz ciekawiej dla nas zaczyna się robić. Naprawdę teraz jest czas do zrobienia przewagi- lepszego okresu chyba już nie będzie. Boję się tylko, że presja jaką na sto procent narzucą teraz na nasz klub kibice i prasa, nas nie zdekoncentruje..

couec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 23:02

Ten sezon to analogia zeszłorocznego sezonu polskiej kopanej. Mistrzem zostanie drużyna, która wykorzysta jak najwięcej potknięć innych pretendentów, a sama ich popełni najmniej.

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 01 lutego 2012, 23:05

Cieszy również strata punktów przez Napoli i Romę. W tym momencie ich szanse na LM są, może nie czysto matematyczne, ale bardzo niewielkie. Myślę, że teraz częściej będą oglądać się za siebie i spinać na mecze z bezpośrednimi rywalami o LE, których się namnożyło. Nagle środek tabeli zrobił się bardzo ciasny.

Juventus, Milan, Udinese, Lazio, Inter - oby do końca sezonu. :D

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
ODPOWIEDZ