Liga Mistrzów 2011/12
- DiaVolO
- Juventino
Tutaj cała sytuacja: http://www.twitvid.com/INF93
Charakterek może ma ale co jest na boisku to gra na najwyższym poziomie,on nawet na kacu dałby więcej tej drużynie niż połowa naszej ofensywy,jeśli mielibyśmy go sprowadzić za okazjonalną cenę to nie mam nic przeciwko !
Charakterek może ma ale co jest na boisku to gra na najwyższym poziomie,on nawet na kacu dałby więcej tej drużynie niż połowa naszej ofensywy,jeśli mielibyśmy go sprowadzić za okazjonalną cenę to nie mam nic przeciwko !
- Antichrist
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Generalnie zgadzam się z pumexem w tej sytuacji, bo jak zacząłby foszyć, to nie dość, że jego karta zawodnicza pewnie nie byłaby jeszcze w całości spłacona, to jeszcze reszta kasy poszłaby w błoto, a może też być mało chętnych na zakup kogoś, kto z kolejnego klubu wyleciałby za takie wybryki.Peja pisze:Zależy co rozumiemy pod pojęciem "niemałe pieniądze". Skłonność Teveza do takich a nie innych zachowań na pewno zostałaby uwzględniona w negocjacjach. A jak zacznie zrzędzić to się po prostu w najgorszym wypadku rozwiąże z nim kontrakt. Z tą różnicą, że do tego momentu pewnie bylibyśmy już w Lidze Mistrzów, co jest nieodzownym elementem powrotu na nasz dawny poziom.pumex pisze:Zahor, weź pod uwagę następującą, bardzo prawdopodobną opcję: wydajemy na Teveza niemałe pieniądze, dajemy mu kontrakt 4-5mln za sezon a za rok koleś zaczyna znowu jęczeć, że chce do mamy. Co wtedy? Gdyby był młodszy, a tak jego wartość z dnia na dzień maleje i do 30-tki coraz bliżej
Skala odchyłów Ibry czy Robinho jest nieporównywalnie niższa.
Co do dzisiejszych spotkań - same nudy praktycznie. Nie sądzę, żeby Barca i Milan pogubiły punkty. Najciekawiej chyba zapowiada się mecz Valencii z Chelsea, choć wątpię, że The Blues stracą punkty.
The time has come, it's quite clear, our Antichrist is almost here.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
oficjalnie oczywiście nie ma info ale są pewne przesłanki:zahor pisze:Masz jakies oficjane info na ten temat?Maly pisze:przecież Corinthians go wykupuje w zimie więc po co ta dyskusja?
po 1 sam Tevez chce tam grać
po 2 MC w połowie lipca zaakceptowało ofertę złożoną przez Brazylijczyków (co potwierdzało kilku oficjeli)
po 3 transfer nie doszedł w lecie do skutku z powodów formalnych (przynajmniej wg wersji oficjalnej) - okno transferowe w brazyli kończyło się 20 lipca i Corinthians nie wyrobiłoby się z zebraniem kasy (mieli brać na transfer pożyczkę), jeśli mieliby dodatkowy tydzień już mogło być pozamiatane
http://edition.cnn.com/2011/SPORT/footb ... index.html
po 4 wypowiedzi działaczy Corinthians sugerują, że sprawa została odłożona jedynie w czasie, do stycznia kiedy do skończy się sezon i będzie nowe okno w Brazylii
http://soccernet.espn.go.com/news/story ... ry?cc=5739
oczywiście to tylko w pewnym sensie teoria ale myślę, że ma duże szanse na to że się sprawdzi - po prostu nikt przy zdrowych zmysłach nie kupi teraz Teveza po jego wypowiedziach i deklaracjach (chyba że Ruscy), do tego jak nie będzie grał to jego cena spadnie i będzie to na rękę Corinthians i będzie łatwiej im go kupić
Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- francois
- Juventino
W kategoriach żartu na temat transferu Teveza:
http://www.eurofutbol.pl/news/339997-Of ... Polnocnej/
Może jeszcze LKS Siekiera Piła zapewni mu grę w pierwszym składzie
http://www.eurofutbol.pl/news/339997-Of ... Polnocnej/
Może jeszcze LKS Siekiera Piła zapewni mu grę w pierwszym składzie

„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Skibil
- Redaktor
Żadnych komentarzy po wtorkowo-środowych spotkaniach? Bo mnie zastanawia na jakiej podstawie wiele osób widziałoby u nas obrońcę z Dortmundu - Hummelsa. Co oglądam występy Borussi facet robi takie błędy, że Bonucci to przy nim "niepokonany tytan". Do tego ten cały "Niemiecki Messi" Goetze, same straty, niepotrzebne dryblingi, baardzo samolubna gra. Natomiast warta odnotowania bardzo ładna bramka Lewandowskiego.
APOEL dalej sobie leci w tej LM - remis z Porto to może nie jakiś wyśmienity wynik, ale dla żadnej polskiej drużyny nieosiągalny. Hulk znów trafia z wolnego (co prawda trochę bramkarz się nie popisał, ale...), chciałbym tego zawodnika jak chyba żadnego innego u nas.
Do tego wszystkiego 2 bramki Torresa - zapamiętajcie ten dzień bo nie wiadomo, czy się już przypadkiem nie wystrzelał na ten sezon
Kto nie widział występu Milanu, niech sobie sprawdzi jak Boateng strzela - wyśmienita bramka. Reszta meczu to nic ciekawego.
Z meczów wtorkowych szkoda, że $ity wygrało z Villarreal a nie zremisowało (Napoli zachowałoby dystans punktowy), Inter już jest na 1-szym miejscu w swojej grupie i wszystko wskazuje na to, że zagrają w kolejnej rundzie...
APOEL dalej sobie leci w tej LM - remis z Porto to może nie jakiś wyśmienity wynik, ale dla żadnej polskiej drużyny nieosiągalny. Hulk znów trafia z wolnego (co prawda trochę bramkarz się nie popisał, ale...), chciałbym tego zawodnika jak chyba żadnego innego u nas.
Do tego wszystkiego 2 bramki Torresa - zapamiętajcie ten dzień bo nie wiadomo, czy się już przypadkiem nie wystrzelał na ten sezon

Kto nie widział występu Milanu, niech sobie sprawdzi jak Boateng strzela - wyśmienita bramka. Reszta meczu to nic ciekawego.
Z meczów wtorkowych szkoda, że $ity wygrało z Villarreal a nie zremisowało (Napoli zachowałoby dystans punktowy), Inter już jest na 1-szym miejscu w swojej grupie i wszystko wskazuje na to, że zagrają w kolejnej rundzie...
- pan Zambrotta
- Juventino
nie wiem jak innych, ale mnie od czasu degradacji Juve Liga Mistrzów zwyczajnie...znudziła. Oczywiście z wyjątkiem dwóch sezonów, kiedy powróciliśmy tam na chwilę.Skibil pisze:Żadnych komentarzy po wtorkowo-środowych spotkaniach?
- Wojtek
- Juventino
@up
Co do Gotze to się zgadzam. Tą porażką Borussia mocno skomplikowała sobie walke o awans do 1/8 CL. A szkoda... Lewandowski
Ciekawi mnie sytuacja w grupie Milanu i Barcy, uważam że jest szansa na to by Barca wyszła z drugiego miejsca
No ale wszysko zweryfikuje mecz Milanu z Barcą na SS. Wystarczy remisik 1-1 i wygrać z BATE i Pilzno co nie będzie chyba trudne.
Natomiast oglądałem we wtorek mecz Realu, domniacja Realu niepodważalna. Lyon nic nie miał do powiedzienia. W pierwszej połowie akcje ofensywne to tylko Bastos i Gomis co było wynikiem bramki...ze spalonego. Real zagrał bardzo dobrze, powinno skończyć się jeszcze wyżej (Ronaldo kiedy trafił do bramki nie był na spalonym). Awans już praktycznie mają.
Co do Gotze to się zgadzam. Tą porażką Borussia mocno skomplikowała sobie walke o awans do 1/8 CL. A szkoda... Lewandowski

Ciekawi mnie sytuacja w grupie Milanu i Barcy, uważam że jest szansa na to by Barca wyszła z drugiego miejsca

Natomiast oglądałem we wtorek mecz Realu, domniacja Realu niepodważalna. Lyon nic nie miał do powiedzienia. W pierwszej połowie akcje ofensywne to tylko Bastos i Gomis co było wynikiem bramki...ze spalonego. Real zagrał bardzo dobrze, powinno skończyć się jeszcze wyżej (Ronaldo kiedy trafił do bramki nie był na spalonym). Awans już praktycznie mają.
- DiaVolO
- Juventino
Gotze akurat jak cała Borussia trochę "odleciała" po ostatnim sezonie,0 motywacji i chęci,cień drużyny z przed roku,jednak w formie ta drużyna spokojnie walczyłaby o awans z 1 miejsca !
Co do Lyonu to wielka szkoda że nie wypalił transfer Bastosa,jego lewa noga to poezja,śledzę uważnie Ligue 1 w tym sezonie i to co gra Brazol to poezja,kapitalna dynamika,szybkość,technika,wrzutki,mam nadzieję że jeszcze powalczymy o niego !
Co do Lyonu to wielka szkoda że nie wypalił transfer Bastosa,jego lewa noga to poezja,śledzę uważnie Ligue 1 w tym sezonie i to co gra Brazol to poezja,kapitalna dynamika,szybkość,technika,wrzutki,mam nadzieję że jeszcze powalczymy o niego !
- francois
- Juventino
To co zapamiętam po tej kolejce to przede wszystkim bramka Polaka, cudowny gol Boatenga i hurtowo niewykorzystywane okazje przez Messiego. To ostatnie po raz kolejny utwierdził mnie w przekonaniu, że Leo nie ma sobie równych tylko w kwestii dryblingu - jeśli chodzi natomiast o wykończenie akcji to ma tutaj widoczne braki w porównaniu do choćby CR7.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
zostaw serce, pot i łzy”
- Dtmiu
- Katalończyk
Braki w wykończeniu? Tu się nie zgodzę. A to dlatego że tyle niewykorzystanych sytuacji u Messiego to widziałem wcześniej w 1-2 meczach. Zwyczajnie pech i gorszy dzień.
Szkoda Borusii ale wygląda na to że ten sezon nie będzie dla nich zbyt dobry.
Szkoda też Villarealu i Valencii. I tu i tu było prowadzenie 1:0 by przegrać 2:1. O ile Villarealowi przed meczem nie dawałem szans, to wydawało mi się że Valencia ogra Leverkusen
Miałem też nadzieję że Moussa Sow pokaże interowi gdzie jego miejsce no ale cóż :?
Szkoda Borusii ale wygląda na to że ten sezon nie będzie dla nich zbyt dobry.
Szkoda też Villarealu i Valencii. I tu i tu było prowadzenie 1:0 by przegrać 2:1. O ile Villarealowi przed meczem nie dawałem szans, to wydawało mi się że Valencia ogra Leverkusen

Miałem też nadzieję że Moussa Sow pokaże interowi gdzie jego miejsce no ale cóż :?
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 24 razy
Coś musi być w tym, że oni u siebie mają przewagę fizyczną, są przyzwyczajeni do temperatury etc. Wygrane z Zenitem i Porto nie mogą być przypadkiem, chociaż mecze wyjazdowe też mają na remis. Cóż, prawdopodobnie będzie wielka niespodzianka.Skibil pisze:Apoel wygrywa z Porto 2:1... Ktoś jest mi w stanie to wytłumaczyć? Cypryjczycy mogą wyjść z grupy gdzie osobiście myślałem, że zakończą na ostatnim miejscu.
Pierwsza wygrana Borussi. Jeszcze się liczą.
- Juras_Senat
- Qualità Juventino