Jak radzą sobie byli Juventini

Dyskutuj o legendarnych piłkarzach Juventusu, wielkich wydarzeniach z przeszłości i historycznych meczach.
ODPOWIEDZ
Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 18:10

Seba znowu gol i asysta. Hejterą chyba powoli odejdą wszelkie argumenty. No ale nie lepiej było Vucinicia kupować za 15 mln.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 18:14

Dante93 pisze:Seba znowu gol i asysta. Hejterą chyba powoli odejdą wszelkie argumenty. No ale nie lepiej było Vucinicia kupować za 15 mln.
:shock:
Vucinicia było warto. Ale Matri za 15??? :shock: :shock: :shock:

Więcej obiektywizmu chopie!

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 18:27

Dante93 pisze:Seba znowu gol i asysta. Hejterą chyba powoli odejdą wszelkie argumenty. No ale nie lepiej było Vucinicia kupować za 15 mln.
"Znowu"? A kiedy on ostatnio coś strzelił? Niemniej nie mam nic przeciwko by Seba wrócił.

"Nasz" Rinaudo za to samobója zaliczył (żeby ne było, że kolejny sezon nic nie gra :D ). Poza tym z tego co widzę po wynikach, Palladino jako superjoker wszedł w 90 minucie i zdążył mieć asystę.
@eXoN - może musieliśmy, ale też chcieliśmy, to jednak trochę inny przypadek niż Motta. Marco się nie sprawdził na prawej obronie, za to Matri jako napastnik daje mimo wszystko radę: 9 (w zeszłej rundzie) + 7 goli i jeszcze 3 asysty.
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2012, 18:33 przez @D@$, łącznie zmieniany 2 razy.

eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 18:29

@yanquez

Patrz na Avatar i wszystko jasne :lol:

Zdaję się, że Matriego musieliśmy wykupić w lecie

I jeszcze jedno, Dante, Vucinic był alternatywą dla Aguero i Rossiego, a nie dla Giovinco. Jeśli nie lubisz Mirko, ok, ale będziesz go krytykował nawet jeśli na to nie zasługuje? W tej chwili jest naszym najlepszym napastnikiem, i proszę zostaw go w spokoju. Lepiej przyjrzyj się Matriemu, którego tak non stop bronisz.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 18:35

@D@$ pisze:
"Znowu"? A kiedy on ostatnio coś strzelił? Niemniej nie mam nic przeciwko by Seba wrócił.

"Nasz" Rinaudo za to samobója zaliczył (żeby ne było, że kolejny sezon nic nie gra :D )
Dwie kolejki temu z Catania mial 2 asysty.

W tym sezonie Seba juz zdobyl 8 goli w lidze i zaliczyl 5 asyst. Mysle, ze w chwili obecnej, kiedy to brakuje Nam blysku w ofensywie, bardzo by sie przydal.

Wlasnie sprawdzilem i w klasyfikacji kanadyjskiej Giovinco jest 3 w calej Serie A - ma 13 punktow (tyle samo ma Denis), wiecej tylko maja Di Natale (16) i Ibrahimovic (15).

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 18:49

eXaon pisze:W tej chwili jest naszym najlepszym napastnikiem,
:rotfl: 3 gole zdaje sie, no doprawdy xD
eXoN pisze:Patrz na Avatar i wszystko jasne
Wiruj jednym słowem, bo argument avatarowy możesz sb wsadzić wiadomo gdzie. Nigdzie o Matrim nawet nie wspomniałem, no ale cóż widocznie pewne ograniczenia zmuszają Cie do jakiś odruchów. Mówie o Vuciniciu to zaraz ktoś wlezie na Matriego.
@D@$ pisze:Znowu"? A kiedy on ostatnio coś strzelił?
No już 9 zdaje sie w tym sezonie. I 5 asyst. Konfrontując to ze statystykami 'naszego najlepszego napastnika' wypada 'przekonująco'. Podkreślam, mówie TYLKO o statystykach w tym momencie.
yanquez pisze:Vucinicia było warto. Ale Matri za 15???
Moim zdaniem zupełnie nie było warto. Za taki wkład w wyniki zespołu? Nie żartujmy. To skoro już tak bardzo mamy uderzać w Matriego, to spójrzmy kto na papieprze więcej Juve daje?
Jak spojrzec na statystyki, to zdaje sie, że Vucinić jest najgorzej podającym zawodnikiem w zespole (tak wiem ciężko porównać napastników i obrońców, jednak fakt jest faktem) jeżeli chodzi o % celnych podań, do tego ma zdecydowanie najwięcej strat(aczkolwiek nie wiem jak WS.Com to liczy, bo dziś np po pierwszych 10 minutach naliczyłem ich zdaje sie 4, a średnią na mecz ma koło 3.) Sam strzela malutko, innym akcji też nie robi, bo asyst to ma tyle co Matri. Gdzie jest więc ten najlepszy napastnik? No słucham jakieś argumenty logiczne.
Fakt faktem robi sporo zamieszania, jest dosyć kreatywny (w końcu taka jego rola, ma otwartą ręke na boisku) ale coż z tego wynika? Właśnie. Kupa. Juventus obecnie nie ma dobrego napastnika, nie twierdze, że Matri coś gra, bo nie gra nic. Ale w przekroju calego sezonu większe nic gra zdecydowanie Mirko. Najlepszy napastnik strzelający co 330 minut. Śmiech na sali.
yanquez pisze:Więcej obiektywizmu chopie!
Święte słowa, ja jakoś potrafie sie uderzyć w pierś i powiedzieć, że zawodnicy z którymi wiąże nadzieje grają padake (tak jak to ciąle powtarzam z Matrim), dlatego też życze fanboy'om Vucinicia, żeby spojrzeli na chłodno na jego dokonania z tego sezonu. Dużo gry, mało efektów. I mówie to w pełni świadomie, że wole Sebe niż Vucinicia. [/quote]

Łukasz@ głupia literówka, nie czepiaj sie z łaski swojej :prochno:
Ostatnio zmieniony 15 stycznia 2012, 18:58 przez Dante93, łącznie zmieniany 1 raz.

Łukasz

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 18:53

Nie lubię Vucinicia, ale to nasz jedyny kreatywny piłkarz z przodu. Było to widać dzisiaj i było to widać, kiedy go brakowało w składzie...
Dante93 pisze:Hejterą
:doh:

Ale, Alex, Alessandro. DEL PIERO!

http://wsamookno.bloog.pl
eXoN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 19:01

Dante93 pisze:
eXaon pisze:W tej chwili jest naszym najlepszym napastnikiem,
:rotfl: 3 gole zdaje sie, no doprawdy xD
eXoN pisze:Patrz na Avatar i wszystko jasne
Wiruj jednym słowem, bo argument avatarowy możesz sb wsadzić wiadomo gdzie. Nigdzie o Matrim nawet nie wspomniałem, no ale cóż widocznie pewne ograniczenia zmuszają Cie do jakiś odruchów. Mówie o Vuciniciu to zaraz ktoś wlezie na Matriego.

Czytaj ze zrozumieniem, napisałem w tej chwili. Chyba mi nie powiesz, że obecnie Matri jest od niego lepszy. Wiem, inne pozycję itd. Ale Czarnogórzec potrafi coś z piłką zrobić, jest przede wszystkim kreatywny. A Matri od końca listopada nic nie pokazuje, i jeśli miałbym oceniać po całej rundzie jesiennej to lepszy byłby Matri, ale mi chodzi o o to co w tej chwili ci panowie prezentują.

Jeśli Cię uraziłem z tym avatarem to bardzo przepraszam. Chodzi mi tylko o to, że w pomeczowych tematach zarówno dziś jak i po meczu z Lecce, broniłeś Matriego a grał kupę. Za to o Mirko mówisz, że przepłacony, i że Gio dużo lepszy.

Dante93

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 stycznia 2012, 19:06

eXoN pisze:Jeśli Cię uraziłem z tym avatarem to bardzo przepraszam.
Raczej tylko troche denerwuje mnie ciągle odnoszenie sie do Mojego avataru, w dyskusjach z nim nie związanych :wink:
eXoN pisze:Czytaj ze zrozumieniem, napisałem w tej chwili.
Obecnie uznałbym, że obaj grają poniżej oczekiwań.
eXoN pisze:broniłeś Matriego a grał kupę. Za to o Mirko mówisz, że przepłacony, i że Gio dużo lepszy.
Sam do Matriego trace powoli cierpliwość, ale trzeba mu oddać, że już pare razy sieknął w tym sezonie, na tyle dużo, że żaden inny napastnik Juve nawet nie jest 'blisko'. Tyle trzeba mu oddać.
Giovinco uważam za lepszego od Mirko, a motywuje to głównie statystykami. Parme oglądam sporadycznie, bo tak jak np dziś kolidowalo to z meczem Juventusu. Ale Seba nie zawodzi. A Mirko.. troszke jednak tak. A co do jego ceny, to uważam, że wart jest 4-5 mln mniej.

białas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 20 stycznia 2012, 21:05

Treze w meczu River z Racing Club strzelił bramkę podobną do tej, którą zdobył Henry po powrocie do Arsenalu. link do skrótu:

gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 10:27

Pamiętam jak odchodził od nas ten pan . Wielu z nas żałowało, że tracimy młodego, zdolnego. Jak widać, wielkiej kariery to on nie zrobił i już raczej nie zrobi.

@Maras@

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 12:20

gucio_juve pisze:Pamiętam jak odchodził od nas ten pan . Wielu z nas żałowało, że tracimy młodego, zdolnego. Jak widać, wielkiej kariery to on nie zrobił i już raczej nie zrobi.
No to ładnie ich załatwił. Z tej sytuacji wygląda na to że to nie on miał strzelać tego karnego, ale się uparł. Efekt wszyscy widzą :/

Pamiętam że szkoda mi go było, ale wiadomo też było że on nie pierwszy i nie ostatni więc w końcu każdy się z tym pogodził :)

Mimo wszystko bardziej żałowałem takich zawodników jak Mutu i Diego... ;)

ObrazekObrazekObrazek
gucio_juve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 stycznia 2012, 13:10

Karnego miał strzelać Mati Fernandes. Co ciekawe, podobno Bojinova teraz zawiesili.

yanquez

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 3 razy

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 12:36

Amauri obok Joveticia wybiegł od pierwszej minuty... Aż z ciekawości obejrzę ;)

Ktoś w ogóle widział, jak sobie Seba wczoraj poradził?

Edit: Już na początku meczu Amauri dał o sobie znać klaszcząc z uznaniem Joveticiowi za zdobytą bramkę...

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 stycznia 2012, 12:56

3.25 na sportingbecie na to, że Ent strzeli gola. Pisze się na to ktoś? :)

ODPOWIEDZ