Serie A (1): Bari 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 22:53

jakku1 pisze:Bylo wiadomo, ze oddanie Giovinco to byl blad i potwierdza sie to juz w pierwszym meczu. Asysta z dzisiejszego meczu:

Aha, druga bramka dla Parmy padla po rzucie wolnym i zamieszaniu w polu karnym. Wrzucal oczywiscie Giovinco.
Jako support striker byłby świetny i widzę że w Parmie tak gra , szkoda że w Juve nikt nie dał mu szans na tej pozycji, ale na szczęście móżliwe że jest że za rok wróci do nas.

Meraviglioso

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 22:56

Mam nadzieje, ze Marotta sie zabezpieczyl i moze sciagnac Giovinco w kazdej chwili.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 22:56

Loremaster pisze:
jakku1 pisze:Bylo wiadomo, ze oddanie Giovinco to byl blad i potwierdza sie to juz w pierwszym meczu. Asysta z dzisiejszego meczu:

Aha, druga bramka dla Parmy padla po rzucie wolnym i zamieszaniu w polu karnym. Wrzucal oczywiscie Giovinco.
Jako support striker byłby świetny i widzę że w Parmie tak gra , szkoda że w Juve nikt nie dał mu szans na tej pozycji, ale na szczęście móżliwe że jest że za rok wróci do nas.
On bylby swietny na kazdej pozycji w przodzie. Moglby grac jako SS jako lewoskrzydlowy albo trequartista. Szkoda, ze Del Neri tak sie uparl na to 442, bo 451 z Giovinco, Krasiciem i Diego/kimkolwiek innym to byloby to.

No ale nie ma co marudzic. Niech sie Seba ogrywa, a za rok do Nas wroci jako wielka gwiazda ligi ;d

Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 23:00

Ja proponuję zwolnić Giuseppe Miernotę i na jego miejsce dać Grześka Lato, albo Zdziśka Kręcine. Del Miernego zastąpić Jackiem Gmochem. Sprzedać Maningera oraz Buffona i odmłodzić skład Jurkiem Dudkiem. Może nam coś wytańczy.
Jeśli się coś nie ruszy i nikt nie wpadnie na "genialny" pomysł zatrudnienia światowej klasy trenera i kilku podobnych zawodników na miarę Juventusu to dalej wszyscy będą mieli wrażenie, że gracze na boisku zamienili się koszulkami.

sk1le

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 23:09

Sezon zaczął się tragicznie.. Beznadziejna gra.. Dobrze, że mistrzostwa nie zdobywa się w pierwszej kolejce :D . Było widać ewidentny brak zgrania.. Najsłabszy na boisku według mnie Marchisio.. No cóż ;) miejmy nadzieje, że będzie już tylko lepiej ;)

cerb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 23:10

Nowy sezon to nowe nadzieje...

Chłodno patrząc na skład (pierwsza 11 i zmiennicy) to 4 miejsce jest w naszym zasiegu, bo Inter Milan i Roma sa sukcesywnie budowane od kilku lat wiec maja przewage, a trzeba pamietac ze kazdy mecz z Sampa, Genua, Napoli i Palermo bedzie bardzo trudny.

Co do dzisiaj to ja jestem zadowolony, przegrana 1:0 choc moglo byc 2:0 to i tak postep bo w zeszlym sezonie bylo 3:1 w Bari..

Marchisio gra tak jak grał zawsze w Juve, czyli słabo, nie nadaje sie do pierwszej druzyny - zero asyst i zero bramek - takie sa jego mozliwosci.

Obrona dzis grała dobrze na 4.. ale było kilka błedów i to jest do poprawy.
Pomoc to dramat - zadnego klasowego zawodnika - Melo grał dobrze, a i owszem ale on jest defensorem - z tego bramek nie bedzie.

Del Piero nie jest gotów by biegac z 20-latkami przez pełne 90minut - jako zmiennik bedzie wzmocnieniem.

-------------------------------------
Co do Diego i Giovinco to sa to bledy transferowe - nawet jezeli nie sa brani przy ustalaniu skladu to jestem ciekaw co zrobi Del Neri jak kontuzje zlapie jeszcze jeden napastnik i pomocnik.

A tak to w napadzie Quagiarella Giovinco Diego to było by to!!

Ps. Nie nastawiajcie sie na fajerwerki - bedziemy sredniakie, az do nastepnych transferów.

^Slim^

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 23:13

Sissoko <-> Melo TO BYŁO DOBRE! Niczym Grygera <-> DP Ferrary w meczu z Napoli z poprzedniego sezonu. Felipe nieźle się po tym wkurzył, ale co mu się dziwić, grał naprawdę dobry mecz.

Alvarez robił padakę z naszej lewej strony.

Marchsio przez ~30min grał nawet dobrze, miał kilka fajnych podań, potem tradycyjnie zniknął, w między czasie zdążył nawalić przy bramce dla Bari.

Ehh... ciężko się na to patrzy, ale dajmy im jeszcze ze miesiąc, dwa może się zgrają i będzie lepiej. Trzeba dużo rzeczy poprawić, ale ja osobiście liczę na to, że Quagliarelle się dobrze wkomponuje w zespół i będzie strzelał na życzenie oraz na to, że Claudio w końcu się obudzi, po tym jak parę meczy przesiedzi na ławce.

Obrazek
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 23:13

HEh i masz Marotta swoje włoskie Juve. Obraz nędzy i rozpaczy, żeby jakieś noname-y z Bari jechały jak chciały Juventus.... I niech mi ktoś powie, że nie było widać braku Diego. Właśnie takiego piłkarza nam brakuje, w ogóle takich piłkarzy nam brakuje. Mamy za dużo drewna które potrafi tylko biec. ( Pepe, De Ceglie, Marchisio ) Potrzebujemy piłkarzy technicznych, mających pomysł, którym piłka nie przeszkadza, a nie po prostu biec.
Cała lewa flanka do wymiany. Przydał by się taki Elia, za DC ktokolwiek i do ataku ktoś. W środku liczę za Aquilani coś zmieni.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 23:14

Meraviglioso pisze:Mam nadzieje, ze Marotta sie zabezpieczyl i moze sciagnac Giovinco w kazdej chwili.
Wątpię. Beppe żyje pełnia życia. Kocha ryzyko. Nigdy się nie zabezpiecza.

Takie opcje to tylko W FMie istnieją. W rzeczywistości nie mamy prawa do tego gracza przynajmniej do 30 czerwca 11'.

Obrazek
Nadziej

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 23:15

Ja proponuję zwolnić Giuseppe Miernotę i na jego miejsce dać Grześka Lato, albo Zdziśka Kręcine. Del Miernego zastąpić Jackiem Gmochem. Sprzedać Maningera oraz Buffona i odmłodzić skład Jurkiem Dudkiem. Może nam coś wytańczy.
:rotfl:

Dzieki ci chlopie za tego posta. Poprawiles mi humor przed snem.

Martinez powazna kontuzja? 12 mln w bloto od samego poczatku. Gorzej zaczac nie moglismy. Dziekuje, dobranoc.

Make friends for life or make hardcore enemies!
Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 23:16

Meraviglioso pisze:Mam nadzieje, ze Marotta sie zabezpieczyl i moze sciagnac Giovinco w kazdej chwili.
Wątpię Miernotta tak wierzył w swoją wizję i umiejętności że pozbył się wszystkich przydatniejszych w ofensywie piłkarzy - spójrzmy

1) Diego
2) Giovinco
3) Candreva
4) Trezequet
5) Camoranesi , jak go już nie mogę opchnąć to powinni go zostawić jest lepszy nawet teraz niż Pepe, Martinez czy Lanzafame.

w zamian dostaliśmy
1) Aquilianiego
2) Krasica
3) Pepe
4) Lanzafame

czyli mocno wyszliśmy na minus.

jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 23:20

Loremaster pisze:
Wątpię Miernotta tak wierzył w swoją wizję i umiejętności że pozbył się wszystkich przydatniejszych w ofensywie piłkarzy - spójrzmy

1) Diego
2) Giovinco
3) Candreva
4) Trezequet
5) Camoranesi , jak go już nie mogę opchnąć to powinni go zostawić jest lepszy nawet teraz niż Pepe, Martinez czy Lanzafame.

w zamian dostaliśmy
1) Aquilianiego
2) Krasica
3) Pepe
4) Lanzafame

Spokojnie, to dopiero pierwszy mecz. Zobaczymy co przyniosa kolejne.

Co prawda na chwile obecna wydaje sie, ze duzo lepszym rozwiazaniem byloby zostawienie w druzynie i Diego i Giovinco, oraz brak transferu Martineza (na tej calej akcji wyszlismy na plus tylko 4 banki), ale moze za rok bedziemy dziekowac Marottcie za trafione mercato.

fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 23:20

Loremaster pisze:

1) Diego
2) Giovinco
3) Candreva
4) Trezequet

w zamian dostaliśmy
1) Aquilianiego
2) Krasica
3) Pepe
4) Lanzafame

Powiedział bym nawet, że cholernie jakościowo na minus.

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
^Slim^

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 23:26

cerb pisze: Marchisio gra tak jak grał zawsze w Juve, czyli słabo, nie nadaje sie do pierwszej druzyny - zero asyst i zero bramek - takie sa jego mozliwosci.
Według mnie Marchisio gra słabo od momentu kiedy Lippi zaczął go wychwalać, że niby będzie super gwiazdą, kapitanem Włochów i Bóg wie kim jeszcze. To było niepotrzebne i teraz chłopakowi przewracało się w bańce.

Obrazek
mateelv

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 29 sierpnia 2010, 23:30

^Slim^ pisze:
cerb pisze: Marchisio gra tak jak grał zawsze w Juve, czyli słabo, nie nadaje sie do pierwszej druzyny - zero asyst i zero bramek - takie sa jego mozliwosci.
Według mnie Marchisio gra słabo od momentu kiedy Lippi zaczął go wychwalać, że niby będzie super gwiazdą, kapitanem Włochów i Bóg wie kim jeszcze. To było niepotrzebne i teraz chłopakowi przewracało się w bańce.
To dlaczego wkoło gra w 1 składzie? Jest do odstrzału jako pierwszy, zaraz po zdeneczku. Kompletnie bezproduktywny. Na siłę kreowany gwiazdor.

Zablokowany