Serie A (20): Chievo 1-0 JUVENTUS

Przedmeczowe przewidywania, gorące pomeczowe dyskusje, wasze oceny gry Juve i poszczególnych zawodników.
Zablokowany
Prokson

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 19:33

Wg mnie ktoś wparuje w najbliższych dniach do Juve i rozpędzi to całe towarzystwo albo przynajmniej zrobi jako taki porządek. Mam na myśli właścicieli bo oprócz tego że to klub z wielką tradycją to także spółka aukcyjna
jakaś taka myśl mnie właśnie nawiedziła :) zobaczymy, zazwyczaj jak mam takie przeczucia to sie sprawdzają

Ciro85

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 19:34

cholera chyba będę musiał zmienić nick :|:|:|

LordJuve

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 19:39

Prokson pisze: jakaś taka myśl mnie właśnie nawiedziła :) zobaczymy, zazwyczaj jak mam takie przeczucia to sie sprawdzają
Też na to liczę, tylko...obawiam się, że bracia E. też w tym mogą siedzieć. W końcu to oni wspierali politykę i plany zarządu (powolny powrót na szczyt z zachowaniem stabilności finansowej) a także popierali przyjście Bettegi. Poza tym, w ciągu tych kilku lat od afery tylko kilka razy wypowiadali się w sprawach klubowych, o jakiś interwencjach już lepiej nie wspominać.

Dla mnie to jest niepojęte, że w takiej firmie, TAKI zarząd ma taką swobodę i robi sobie co chce.

Oby był lincz z Romą, oby.
Ciro85 pisze: cholera chyba będę musiał zmienić nick :| :| :|
KONIECZNIE...w ogóle, trochę niepoważny jest, takie zestawienie daty urodzenia i imienia naszego Ciro "Rocky" "Kapitan" Ferrary.

Loremaster

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 19:39

Nie ceniłem Ranieriego jako trenera, gdyż nie był dla nas odpowiednim trenerem jak na ambicje walki o LM i Scudetto, popełniał błędy w zmianach itd, ale przynajmniej jego drużyna jakóś się prezentowała, nie graliśmy porywająca, ale to był skuteczny futbol. Była jedna taktyka , trochę archaiczna i Ranieri prosił o kiepskie transfery ale przynajmniej budował drużynę a przypomnę że nie miał ani Diego, ani Melo, ani Grosso, ani Caceresa. I mimo wszystko zachowaliśmy honor 2 miejsce we Włoszech, walka z Chelsea jak równy z równym, pokonaliśmy Real Madryt dwa razy, nie zawodziliśmy w ważnych meczach.

Teraz tylko wygrana z Interem, z Milanem bęcki, z Bayerenm bęcki, z Bordo bęcki. Ale my seriami przegrywamy mecze z słabeuszami, nie licząc wygranej nad Napoli , które wystawiło rezerwowy skład.

Diego nie można się do niego przyczepić ale z kim on ma grać ? Jedyna taktyka jaka dobrze funkcjonowała to 4-2-3-1 ale Ferrara bardzo szybko jej ukręcił głowę. Diego nie gra dobrze bo nie ma ni spokoju z tyłu , ani z kim grać z przodu.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 19:40

Jeszcze trochę takiej gry i kibice Juve będą przychodzić na stadion w takich strojach:

Obrazek

Ranieri naprawdę będzie miał wielką satysfakcję.

Obrazek
JuveLethal

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 19:52

O stylu gry nie bede sie rozpisywal ale krew sie lala oj lala

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dluzej by to potrwalo i reszta tez lezalaby w krwi...

Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 19:53

Zdjęcia najdobitniej przedstawiają to że obecny Juventus krwawi :)

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 20:04

Te zdjecia tylko obrazuja jak brutalnie gralo Chievo, i zeby nikt nie myslal ze usprawiedliwiam Juventus, bo to co dzisiaj grali to juz sam nie wiem jak nazwac:/

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Gajowy Marucha

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 20:05

Najlepszy jest i tak Bettega:
"Drużyna gra kiepsko, ale trudności wynikają po pierwsze z powodu tego, jak gra przeciwnik"

:lol:

O w mordę. Przeczytałem to zdanie 5 razy, bo myślałem że się przewidziałem.
Co do meczu: zejdźcie trochę z Melo. Ze 2 razy uratował nam tyłek - miał jedno fatalne podanie do nikogo i równie beznadziejne dośrodkowanie, ale nie "wyróżnił się" in minus na tle zespołu. Del Piero - DOSŁOWNIE co piłka to strata. Grosso kolejny as. Najlepszy chyba Immobile, bo nie zdążył się skompromitować kiksem/uderzeniem w trybuny/złamaniem komuś nogi tudzież czegoś innego.

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 20:07

Ciro nie odejdzie sam;/ po czymś takim ktoś kto miałby trochę godności trenerskiej dawno by odszedł;/
zarząd nie patrzy na wyniki i to co się dzieje;/ dawno by już wyrzucili Ciro;/

jedyne na co można liczyć ,że cały zarząd wyleci "w <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>.." i nigdy nie wróci;/

:pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray: :pray:

najwyraźniej w juve teraz panuje kasa i układy:/

Smok-u

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 20:09

Tragicznie się ogląda Juve!
Zero pomysłu na grę, zero jakieś bojowości , reasumując jedno wielkie zero!

"Zawsze wygra drużyna baranów prowadzona przez wilka, a przegra drużyna wilków prowadzona przez barana" Tylko czy Juve to wilki?
Hmmm :think: raczej jamniki jakieś ;/

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 20:14

Prokson pisze:Wg mnie ktoś wparuje w najbliższych dniach do Juve i rozpędzi to całe towarzystwo albo przynajmniej zrobi jako taki porządek. Mam na myśli właścicieli bo oprócz tego że to klub z wielką tradycją to także spółka aukcyjna
jakaś taka myśl mnie właśnie nawiedziła :) zobaczymy, zazwyczaj jak mam takie przeczucia to sie sprawdzają

Chyba nieprzypadkowo masz takiego nicka :wink: . Prawie jak prorok hehe :) . Mam nadzieję, że coś się zmieni w tym klubie. Ferrara nie ma pomysłu, ale on sam musi sobie radzić. Zarząd Juve ma tą całą sytuację szeroko w swoim odbycie. Secco po meczu gadał długo z piłkarzami w szatni i to coś da :angry: nic oczywiście. Tutaj Elkanny pelikany muszą zareagować i cała reszta akcjonariuszy, bo tylko oni mogą ogarnąć tą stajnię Augiasza....

jsduga

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 20:14

Przecież nie ma źle Panowie...dalej kontynuujemy zbawczy projekt Ciro Balboy i to się liczy.Nie przegraliśmy przez brak umiejętności u piłkarzy,nie przegraliśmy przez najlepszego trenera Ciro,ani też przez wymarzony zarząd...po prostu wszystko się nam sprzeciwiło-murawa( ojejku,za dużo błotka?? :angry: ), zawodnicy Chievo to przecież śmietanka światowa,kontuzje nas pustoszą....nie dziwmy się,że TYM razem nam nie wyszło,dalej realizujemy nasze założenia :doh:
A tak na serio.Pamiętacie, ile finałów mieliśmy rozegrać w tym sezonie,pamiętacie te szokująco -wyśnione transfery,które miały nas wyprowadzić na świetlaną drogę,pamiętacie obietnice zarządu,Ciro Ferrary,że wszystko zmierza ku lepszemu??? I gdzie to wszystko jest??? Gdzie Juventus,gzie ten słynny klub,który samą nazwą wygrywał mecze??? Jedyne co po nas zostało,to historia,nazwa i Ci sami kibice,którzy i tak mają żelazne nerwy do tych...jak ich opisać??? :/ Co my chcemy osiągnąć,z czym i z kim i jak??? Maglujemy na forach jedno i to samo od czasów Ranieriego i co???? Mamy efekt,z meczu na mecz,coraz większy kał,coraz większe dno....jak ja bym chciał,aby to forum było w końcu wesołe,żeby wszyscy zbierali pochwały,zdobywali nagrody i tryumfowali...nie dziwmy się,jak nie będą do nas chcieli przychodzić sławni piłkarze.Bo kto chce grać w klubie,gdzie ambicje są na ostatnim miejscu,albo jeszcze niżej...
To tak moje przemyślenia.Rzygać się chce tą sytuacją,rzygać się chce tym Juventusem....
Każdy kolejny mecz sprawia,że po Starej Damy zostają ochłapy i cień....zawsze to samo,zawsze te same żale i złości....a o co się rozchodzi??O Juventus oczywiście .Nie da się tego już opisać...to przekracza WSZELKIE granice.
Pozdrawiam Was wszystkich jak zawsze bardzo miło i mimo wszystko Forza Juve!!!

„Będąc na początku sezonu czwartą-piątą siłą tej ligi, udało nam się zdobyć mistrzostwo. Gdybym mógł, podpisałbym je własną krwią." - Gigi Buffon
Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 20:34

o ile po meczu z Bayernem była rozpacz teraz już powoli się przyzwyczajam;/ oby jak najszybciej zrobić czystki ,żeby już w tym sezonie robić fundamenty pod lepszy zespół i sztab;/

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 stycznia 2010, 20:37

Najgorsze jest to, ze oni sami przestali wierzyć w swoje umiejętności :/ Ciro juz nie wie co robić, niech ich wysle do psychologoa, Małyszowi pomoglo ;P

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
Zablokowany