Serie A (13): Inter 1-0 JUVENTUS
- _Jah
- Juventino
Luker - Skandal to była Molesta. Idź stąd, bo nie chcę dostać bana.
Zmień avatar przynajmniej; albo kup sobie prespirant przeciw pryszczom... albo wsadź sobie łeb w imadło.
Wygraliście Scudetto? 17-17 Mediolan? My tym sramy...
Dalej jesteśmy pewni siebie. Jedziemy na wakacje.
Do zobaczenia na wiosnę.
A Mourinho jak się podniecił... o ho ho! Meski entuzjazm wreszcie się w nim pojawił... niech dobrze sra.
Komentarze? Ranieri, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>! Jedyny komentarz...
Propsy dla Alexa i Nedveda.
Cóż, została nam walka w Lidze Mistrzów.
Zmień avatar przynajmniej; albo kup sobie prespirant przeciw pryszczom... albo wsadź sobie łeb w imadło.
Wygraliście Scudetto? 17-17 Mediolan? My tym sramy...
Dalej jesteśmy pewni siebie. Jedziemy na wakacje.
Do zobaczenia na wiosnę.
A Mourinho jak się podniecił... o ho ho! Meski entuzjazm wreszcie się w nim pojawił... niech dobrze sra.
Komentarze? Ranieri, <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>! Jedyny komentarz...
Propsy dla Alexa i Nedveda.
Cóż, została nam walka w Lidze Mistrzów.
Wielkie romanse, żadnych pocałunków, w ogóle niczego. Bardzo czyste! A jednak wielkie. Uczucia, niewypowiedziane uczucia są niezapomniane... La Vecchia Signora, czyli Stara Dama!
- Nadziej
- Juventino
- Podziekował: 3 razy
Otoz jest dyskusja. Napastnik = bramki. Czyz nie? Jesli nie to ciekawy jestem jakie OBIEKTYWNE kryterium oceny geniuszu Zlatana mamy przyjac? Byc moze procentowy udzial tkanki miesniowej w ciele? Albo dlugosc nazwiska? Ja wiem, ze lubimy ogladac dryblingi i inne tego typu <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)>, ale Serie A to dzieki Bogu jeszcze nie Brazylia czy Hiszpania. Dzieki Bogu.Co do Zlatana, no to jest to najlepszy napastnik w Serie A i tu w ogóle nie ma dyskusji
Make friends for life or make hardcore enemies!
- Pluto
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 11 razy
zmarnowal lepsze i wiecej niz stworzyl, a ze w pilce licza sie bramki to dla mnie nie ma watpliwosci w tym temacie; nie mam tez watpliwosci, ze jest bardzo dobry bo przy takim porownaniu z Amaurim.. wogole porownania nie ma, ale nie moge sie zgodzic, ze jest najlepszym graczem w lidze kiedy marnuje tyle okazji.Chciałbyś żeby ktoś z naszych był w stanie wystawić choć jedną taką piłkę np. Aleksowi. Grając zupełnie na luzie, stworzył swojej drużynie więcej szans, niż cała nasza linia pomocy.
Po tym co do tej pory pokazuje wolalbym Zarate.
ps: o co ta piana na liniowego? popelnil jeden powazny blad w drugiej polowie na korzysc Juve i to na tyle... juz sie powinniscie przyzwyzaic ze decyduje kazda czesc ciala ktora mozna strzelic bramke. Bardziej bym rozumial pretensje do karnego z pierwszych minut bo takie rzeczy mozna gwizdac a moim zdaniem nawet powinno sie.
calma calma
- Kuben
- Juventino
No nic... zrozpaczony szczególnie nie jestem, bo nawet na remis nie zasłużyliśmy. teraz krótko ocenie:
Manninger- gdyby nie ta pajda kiedy padła bramka uznałbym go na równi z Kielonem zawodnikiem meczu... a tak to z jego gapiostwa padła bramka, ale cóż... bywa i tak.
O Kielonie i Molinaro nie będę się rozpisywał bo zagrali dobre zawody... ale Legro... co mecz widzę jak wali łapami w polu karnym
(tym razem miał przy ciele)
Mercato = środkowy i boczni obrońcy... i prawa strona i lewa... bo Zdenkowi się trafi 1 mecz na 10, że zagra super, a Zebina jeszcze trochę nie pogra, a nie wiadomo z jaką formą wróci... o Molinaro nie będe się rozpisywał bo wydaje mi się, że na wyższy poziom niż teraz się nie wespnie... a szkoda.
Zawsze broniłem Nedveda ale dzisiaj to grał totalne padło... nie mam pojęcia dlaczego nie wszedł za Niego Giovinco chociaż na końcowe 15 min.
Alex, Amauri, Iaq cienizna...
Potrzeba Nam rozgrywającego... bo Tiago nie ciągnie gry, Marchisio jest jeszcze za cienki na 1'szy skład no i... to by było na tyle...
Sissoko znowu masa odbiorów zrównuje się z liczbą strat... musi to poprawić.
A co do Ibry... (podkreślam jest to moje zdanie), do poziomu Torresa, Villi czy Ronaldo mu trochę brakuje, ale bez wątpienia jest najlepszym napastnikiem we Włoszech... bo kto mu może dorównać ?
Niespełniona gwiazda Gilardino ? wolny jak żółw i gwiazdorzący Amauri ? A może diadia Inzaghi ? Czy Di Natale ? Niczego nie ujmując tym zawodnikom, ale są po prostu od Niego gorsi. Gdyby Alex był młodszy i szybszy (bo niczego prócz tego mu nie brakuje [czyt. skuteczność, kreowanie gry, technika]) to nie byłoby problemu z wytypowaniem najlepszego napastnika...
Ibra nie gra na sępa, podaje, nie kiwa bez sensownie jak to lubi robić Amauri, fakt, może nie jest taki skuteczny, ale to po jego akcji padła dzisiaj bramka więc coś do drużyny wnosić musi.
Tyle...
Dumni po zwycięstwie wierni po porażce. FORZA Juve !
Manninger- gdyby nie ta pajda kiedy padła bramka uznałbym go na równi z Kielonem zawodnikiem meczu... a tak to z jego gapiostwa padła bramka, ale cóż... bywa i tak.
O Kielonie i Molinaro nie będę się rozpisywał bo zagrali dobre zawody... ale Legro... co mecz widzę jak wali łapami w polu karnym

Mercato = środkowy i boczni obrońcy... i prawa strona i lewa... bo Zdenkowi się trafi 1 mecz na 10, że zagra super, a Zebina jeszcze trochę nie pogra, a nie wiadomo z jaką formą wróci... o Molinaro nie będe się rozpisywał bo wydaje mi się, że na wyższy poziom niż teraz się nie wespnie... a szkoda.
Zawsze broniłem Nedveda ale dzisiaj to grał totalne padło... nie mam pojęcia dlaczego nie wszedł za Niego Giovinco chociaż na końcowe 15 min.
Alex, Amauri, Iaq cienizna...
Potrzeba Nam rozgrywającego... bo Tiago nie ciągnie gry, Marchisio jest jeszcze za cienki na 1'szy skład no i... to by było na tyle...
Sissoko znowu masa odbiorów zrównuje się z liczbą strat... musi to poprawić.
A co do Ibry... (podkreślam jest to moje zdanie), do poziomu Torresa, Villi czy Ronaldo mu trochę brakuje, ale bez wątpienia jest najlepszym napastnikiem we Włoszech... bo kto mu może dorównać ?
Niespełniona gwiazda Gilardino ? wolny jak żółw i gwiazdorzący Amauri ? A może diadia Inzaghi ? Czy Di Natale ? Niczego nie ujmując tym zawodnikom, ale są po prostu od Niego gorsi. Gdyby Alex był młodszy i szybszy (bo niczego prócz tego mu nie brakuje [czyt. skuteczność, kreowanie gry, technika]) to nie byłoby problemu z wytypowaniem najlepszego napastnika...
Ibra nie gra na sępa, podaje, nie kiwa bez sensownie jak to lubi robić Amauri, fakt, może nie jest taki skuteczny, ale to po jego akcji padła dzisiaj bramka więc coś do drużyny wnosić musi.
Tyle...
Dumni po zwycięstwie wierni po porażce. FORZA Juve !
Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
- Bobeknaklo
- Juventino
Czyli uważasz, że ten kto ma najwięcej bramek jest najlepszy? Nie nie, nie można powiedzieć tak. Tu już nie chodzi o to, że napastnik powinien być oceniany po liczbie strzelonych bramek, sa różni napastnicy o odmiennych zadaniach, ale jeżeli chodzi o Zlatana to jest w czołówce strzelców, więc o co jeszcze chodzi? Czyli np taki Boriello jest lepszy od Zlatana bo strzelił więcej bramek? Zlatan nie dośc, że strzela to podaje, odzyskuje piłke i to całekim często. Nie chodzi o to jakie super świetne zwody robi, mam to gdzieś, po prostu jest geniuszem pzrechodzi sobie zcasami obrońców jak tyczki wykłada komuś i ma asyste których też ma nie mało albo strzela, czasem trafia czasem nie. Ale napastnik który sam wypracowuje sobie okazje zasługuje na wyróżnienie. A wracając do tego, że najlepszy jest ten kto ma najwięcej bramek, co jest bzdurą, to czasami bywa tak, że napastnicy mają więcej szcześcia niż rozumu, ktoś ma mniej oakzji do zdobycia bramki bo gra w słabszej drużynie a ktoś dobija 15 razy do pustej bramki.
EDIT
Liniowy popełnił mnóstwo błędów. Co najmniej 5 błędnych spalonych, ale nie kłóćmy się o milimetry, dwa były metrowe, op ile nie dwumetrowe, nie widział, nie zdążył? kogo to obchodzi? nie wywiązał się więc jest kiepski
EDIT
Liniowy popełnił mnóstwo błędów. Co najmniej 5 błędnych spalonych, ale nie kłóćmy się o milimetry, dwa były metrowe, op ile nie dwumetrowe, nie widział, nie zdążył? kogo to obchodzi? nie wywiązał się więc jest kiepski
- forzaragazzi
- Interista
Przyklad: Muntari strzelił dzisiaj bramke a byl najslabszym zawodnikiem Interu. 8) No ale oczywiscie Ibra jest slabym napastnikiem bo strzela mało bramek 
- Bosiontko
- Juventino
Zlatan ma 7 goli w lidze (w tym żaden z karnego), więcej niż ktokolwiek u nas. W dodatku nie sposób go przepchnąć, przyjmuję każdą piłkę od razu do ziemi, przetrzyma i dobrze poda. Ma słabe mecze nieraz, zdarza mu się banalnie tracić piłkę, ale i tak stanowi 30% siły Interu, a jeśli chodzi o ofensywę to z 3/4. Skuteczny to on nie jest, nie rozumiem czemu gracz o takiej technice każdy, dosłownie każdy strzał wali na siłę przed siebie, byle w stronę bramki. Jakby czasem przymierzył po długim słupku albo kopnął lekko obok bramkarza to miałby ponad 10 goli. A konkurencja w Serie A jeśli chodzi o klasowych napastników też niezbyt mocna, więc nie wiem jak można wskazać kogoś innego niż Zlatan na najlepszego napastnika ligi włoskiej.
- Smok-u
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Szacunek dla Interu za ten mecz ;] I tak was nienawidzę! ;]
Ale trzeba przyznać ,że zagraliście o wiele lepiej od nas
i powinniśmy przegrać z 2,3 do 0 ;]
Nie wiem ale wy też mieliście wrażenie ,że Del Piero nie grał? ;]
Duży plus to Sissoko ;] Pokazał klasę moim zdaniem xD
Reszta przeciętnie a na wet słabo a na wet bardzo słabo ^^
Serce by chciało po tym meczu remis
Lecz oczy widziały ,że Inter wygrał zasłużenie.
Trzeba być obiektywny ;]
GRATULUJĘ ;]
Ale trzeba przyznać ,że zagraliście o wiele lepiej od nas
i powinniśmy przegrać z 2,3 do 0 ;]
Nie wiem ale wy też mieliście wrażenie ,że Del Piero nie grał? ;]
Duży plus to Sissoko ;] Pokazał klasę moim zdaniem xD
Reszta przeciętnie a na wet słabo a na wet bardzo słabo ^^
Serce by chciało po tym meczu remis
Lecz oczy widziały ,że Inter wygrał zasłużenie.
Trzeba być obiektywny ;]
GRATULUJĘ ;]
- krop
- Juventino
Zgadzam sie w 100%, jutro i tak pewnie Raniei powie ze jest zadowolony a Secco ze nie ma po co robic wzmocnien bo sklad mamy mega mocny... chyba przyszedl czas zeby za Pavla czesciej gral Sebaagape82 pisze:co tu dużo pisać... nasza gratylko siąść i :płaczę:

- KeRmit19
- Juventino
Co tu duzo gadac. Zagralismy padake. Jakjuz ktos wczesniej trafnie pisal - 0-0 to byl szczyt marzen w tym meczu. Spodziewalem sie czegos wiecej, zdecydowanie wiecej.
Del Piero nie istnial w tym meczu, Zalatan zas rozegral bardzo dobre zawody
Za kazdym razem gdy MM mial pilke od razu lapala mnie nerwa - praktycznie kazde jego zagranie bylo zagraniem do tylu badz do srodka. Zero pomyslu na jakas akcje.
Bramka puszczona przez Manningera to jakas parodia
Nawet nie chce mi sie tego komentowac. Ale coz, bywa i tak.
Bardzi szkoda mi Tiago bo mialem nadzieje, ze tym meczem potwierdzi swoja przydatnosc do zespolu.
Jedyni na plus to: Chiellini i Sissoko - klasa swiatowa
Nie bardzo wiem dlaczego Ranieri zrobil to co zrobil
. Przegrywamy - wpuszcza napastnika za napastnika. Moim zdaniem razem z Camorem powinien wejsc Giovinco, ktory mialby za zadanie robic wiatr na lewej stronie bo Nedvedowi mimo szczerych checi dzis nie wychodzilo. Wpuscic Iaquinte ale przestawic Juve na trojzab zeby wzmocnic ofensywe, a nie martwic sie o strate gola skoro i tak przegrywamy. W tym meczu nie mial jaj! Zachowal sie jak jakas zagubiona dziewczynka
Eh w ogole szkoda gadac:/. Trzeba sie zebrac i dalej robic swoje...
P.S: Maicon jak dla mnie jest genialny...
Del Piero nie istnial w tym meczu, Zalatan zas rozegral bardzo dobre zawody

Za kazdym razem gdy MM mial pilke od razu lapala mnie nerwa - praktycznie kazde jego zagranie bylo zagraniem do tylu badz do srodka. Zero pomyslu na jakas akcje.
Bramka puszczona przez Manningera to jakas parodia

Bardzi szkoda mi Tiago bo mialem nadzieje, ze tym meczem potwierdzi swoja przydatnosc do zespolu.
Jedyni na plus to: Chiellini i Sissoko - klasa swiatowa

Nie bardzo wiem dlaczego Ranieri zrobil to co zrobil

P.S: Maicon jak dla mnie jest genialny...

- Giacobbneri
- Juventino
Taa jasne, 10 spalonych nie odgwizdanych było :roll: Większość tutaj piszących rzeczywiście wszystko widzi w biało-czarnych barwach. Tydzień temu Juventus super, teraz żenada. Ranieri wypad a Juventus to miernoty.
Jeszcze raz podkreślę, że bez środka pola nie ma co walczyć z Interem. Muntari, Cambiasso, Stanković, Zanetti to świetni w destrukcji pomocnicy. Dziś graliśmy bez drugiej linii ale kto miał tam grać jak nie Marchisio jak Tiago doznał kontuzji ? Innej opcji nie było. Nedveda Ranieri nie zmienia jeśli ten ma siły by grać, a że ma to gra po 90 minut. Też mi się to nie podoba ale cieszę się z drugiej strony że ma tak silną pozycję u trenera. To może zaważyć w najważniejszych meczach w LM. Marchionni a Camoranesi ja nie widziałem większej różnicy, według mnie zmiana w dobrym czasie przeprowadzona. Gra na spalone zdała w sumie egzamin, gdyby w bramce był Buffon byłoby 0-0. Czy to źle na San Siro grając z takimi osłabieniami jakie mamy ? Moim zdaniem nie.
Co do dyskusji o Amaurim to proponuję wstrzymajcie się z ocenami. Niech tylko przyjdzie jakiś solidny rozgrywający który będzie wykładał jakieś piłki Brazylijczykowi to będzie strzelał bramkę za bramką. Bez podań to nawet Van Nistelrooy nic nie gra ...
Cierpimy na brak rozgrywającego, taka prawda. Obrona nie jest najlepsza w historii ale gra solidnie, Maninger też. I możemy osiągać sukcesy w takim składzie. Brakuje tylko i aż kogoś ala Zidane
Juventus to włoski klub, nie będzie nigdy grał tak ofensywnie i pięknie jak Arsenal czy Barca. Ale przynajmniej trochę Włochów tam gra, a nie jeden weteran za zasługi ...
P.S. Zanetti wracaj, albo nawet ten Poulsen.
Jeszcze raz podkreślę, że bez środka pola nie ma co walczyć z Interem. Muntari, Cambiasso, Stanković, Zanetti to świetni w destrukcji pomocnicy. Dziś graliśmy bez drugiej linii ale kto miał tam grać jak nie Marchisio jak Tiago doznał kontuzji ? Innej opcji nie było. Nedveda Ranieri nie zmienia jeśli ten ma siły by grać, a że ma to gra po 90 minut. Też mi się to nie podoba ale cieszę się z drugiej strony że ma tak silną pozycję u trenera. To może zaważyć w najważniejszych meczach w LM. Marchionni a Camoranesi ja nie widziałem większej różnicy, według mnie zmiana w dobrym czasie przeprowadzona. Gra na spalone zdała w sumie egzamin, gdyby w bramce był Buffon byłoby 0-0. Czy to źle na San Siro grając z takimi osłabieniami jakie mamy ? Moim zdaniem nie.
Co do dyskusji o Amaurim to proponuję wstrzymajcie się z ocenami. Niech tylko przyjdzie jakiś solidny rozgrywający który będzie wykładał jakieś piłki Brazylijczykowi to będzie strzelał bramkę za bramką. Bez podań to nawet Van Nistelrooy nic nie gra ...
Cierpimy na brak rozgrywającego, taka prawda. Obrona nie jest najlepsza w historii ale gra solidnie, Maninger też. I możemy osiągać sukcesy w takim składzie. Brakuje tylko i aż kogoś ala Zidane

Juventus to włoski klub, nie będzie nigdy grał tak ofensywnie i pięknie jak Arsenal czy Barca. Ale przynajmniej trochę Włochów tam gra, a nie jeden weteran za zasługi ...
P.S. Zanetti wracaj, albo nawet ten Poulsen.
Ouaresma, Benzema, Van Der Vaart i Huntelaar - takie rzeczy tylko w FM-ie !
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!
Marnotta gdzie te transfery ? Delneri gdzie ta piękna gra ?
Moggi wróć !!! Lato 2011 już niedługo !!!