Reprezentacja Polski - sparingi
- Klasyczna 10
- Juventino
Arboleda jest bardziej polski niż obraniak. Ja widziałbym go w kadrze, bo to świetny zawodnik.steru pisze:Ciekawi mnie tylko kiedy Smuda powoła Arboledę i jak to wytłumaczy![]()
Co do meczu : też mieliście taki brzydki obraz na jedynce ? :lol: W sumie tylko to mi się nasuwa na myśl
W niemczech jakos nikt nie zagląda Ozilowi do rodowodu, a jak gra to, aż miło popatrzec;]
- deszczowy
- Juventino
Kadra "Niemiec": Ozil - Turcja, Khedira - Tunezja, Podolski, Klose, Trochowski - wiadomo, Cacau - Brazylia, Boateng - Ghana, Marin - Bośnia, Gomez - Hiszpania, Aogo - Nigeria.Klasyczna 10 pisze:Arboleda jest bardziej polski niż obraniak. Ja widziałbym go w kadrze, bo to świetny zawodnik.steru pisze:Ciekawi mnie tylko kiedy Smuda powoła Arboledę i jak to wytłumaczy![]()
Co do meczu : też mieliście taki brzydki obraz na jedynce ? :lol: W sumie tylko to mi się nasuwa na myśl
W niemczech jakos nikt nie zagląda Ozilowi do rodowodu, a jak gra to, aż miło popatrzec;]
Any questions?
PS. Chciałbyś w kadrze Polski Mullera, Xi - Siao, albo Sigrurrensona?
- pan Zambrotta
- Juventino
Yes, szwagier.deszczowy pisze:Kadra "Niemiec": Ozil - Turcja, Khedira - Tunezja, Podolski, Klose, Trochowski - wiadomo, Cacau - Brazylia, Boateng - Ghana, Marin - Bośnia, Gomez - Hiszpania, Aogo - Nigeria.
Any questions?
Większość z nich wychowało się od młodego brzdąca w tym kraju. Są Niemcami. Kim jesteś, by to negować ?
- deszczowy
- Juventino
Nie neguję ich niemieckości... no, może troszkę. Ale są mieszanego pochodzenia. Brat Boatenga gra dla Ghany. Zresztą ju noł, jak wygląda scouting do niemieckiej kadry, szwagier.pan Zambrotta pisze:Yes, szwagier.deszczowy pisze:Kadra "Niemiec": Ozil - Turcja, Khedira - Tunezja, Podolski, Klose, Trochowski - wiadomo, Cacau - Brazylia, Boateng - Ghana, Marin - Bośnia, Gomez - Hiszpania, Aogo - Nigeria.
Any questions?
Większość z nich wychowało się od młodego brzdąca w tym kraju. Są Niemcami. Kim jesteś, by to negować ?
"-Trenerze, on umie grać w piłkę.
- Bierzemy!
- Ale to Polak/Chińczyk/Górnowoltańczyk!
- No to co? Nada się obywatelstwo i po sprawie!"
- pan Zambrotta
- Juventino
deszczowy, bez obrazy - gadasz jak jakiś sześciolatek. dużo i bez sensu.
Są Niemcami i mają prawo grać dla Niemiec.
czyli negujesz. i dobrze o tym wiesz.deszczowy pisze:Nie neguję ich niemieckości... no, może troszkę.
i co z tego ?deszczowy pisze: Ale są mieszanego pochodzenia.

A UFO przekręca na liczbach w totkudeszczowy pisze: Brat Boatenga gra dla Ghany.
Doliczyłem się tylko Cacau.deszczowy pisze: Zresztą ju noł, jak wygląda scouting do niemieckiej kadry, szwagier.
- Bierzemy!
- mateo369
- Juventino
Sorry szwagry, że się tak wtrącam miedzy wódke a zakąskę i to przy święcie ale albo się pomyliłeś albo nie zrozumiałem ironii bo wyżej opisana sytuacja to wypisz wymaluj polska reprezentacja, nawet w dobrym temacie napisałeś.deszczowy pisze: Zresztą ju noł, jak wygląda scouting do niemieckiej kadry, szwagier.
- Bierzemy!
"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
- deszczowy
- Juventino
Chodzi mi o to, że Smuda głupieje. Chcemy robić z siebie drugie Niemcy. Niedługo powołamy do kadry jakiegoś żółtka ze Stadionu. A co do Niemców... to do cholery, chcielibyście, żeby w naszej kadrze grał Samoańczyk, Egipcjanin i Papuas? Z tego ten ostatni, bo jego dziadek zjadł misjonarza - Polaka?mateo369 pisze:Sorry szwagry, że się tak wtrącam miedzy wódke a zakąskę i to przy święcie ale albo się pomyliłeś albo nie zrozumiałem ironii bo wyżej opisana sytuacja to wypisz wymaluj polska reprezentacja, nawet w dobrym temacie napisałeś.deszczowy pisze: Zresztą ju noł, jak wygląda scouting do niemieckiej kadry, szwagier.
- Bierzemy!
- pan Zambrotta
- Juventino
deszczowy, ja dalej czekam, na Twoje uzasadnienie
doliczyłem się tylko Cacau, jeśli chodzi o kupczenie paszportami... może o czymś nie wiem, szwagger ?

doliczyłem się tylko Cacau, jeśli chodzi o kupczenie paszportami... może o czymś nie wiem, szwagger ?
- deszczowy
- Juventino
Nie mówię o kupczeniu paszportami. Mówię o tym, że niemiecka reprezentacja jest "niemiecką" tylko z nazwy. Oni wyłapują piłkarzy, naturalizują ich, a potem wychodzi, co wychodzi. Pamiętasz Geralda Asamoah?pan Zambrotta pisze:deszczowy, ja dalej czekam, na Twoje uzasadnienie![]()
- Klasyczna 10
- Juventino
Kurde, ile bym dał, żebyśmy stali się drugimi Niemcami, zarówno piłkarsko jak i gospodarczo. Marzeniadeszczowy pisze:Chodzi mi o to, że Smuda głupieje. Chcemy robić z siebie drugie Niemcy. Niedługo powołamy do kadry jakiegoś żółtka ze Stadionu. A co do Niemców... to do cholery, chcielibyście, żeby w naszej kadrze grał Samoańczyk, Egipcjanin i Papuas? Z tego ten ostatni, bo jego dziadek zjadł misjonarza - Polaka?mateo369 pisze:Sorry szwagry, że się tak wtrącam miedzy wódke a zakąskę i to przy święcie ale albo się pomyliłeś albo nie zrozumiałem ironii bo wyżej opisana sytuacja to wypisz wymaluj polska reprezentacja, nawet w dobrym temacie napisałeś.deszczowy pisze: Zresztą ju noł, jak wygląda scouting do niemieckiej kadry, szwagier.
- Bierzemy!

- deszczowy
- Juventino
Eeee tam, u nich biją Turków...Klasyczna 10 pisze:Kurde, ile bym dał, żebyśmy stali się drugimi Niemcami, zarówno piłkarsko jak i gospodarczo. Marzeniadeszczowy pisze:Chodzi mi o to, że Smuda głupieje. Chcemy robić z siebie drugie Niemcy. Niedługo powołamy do kadry jakiegoś żółtka ze Stadionu. A co do Niemców... to do cholery, chcielibyście, żeby w naszej kadrze grał Samoańczyk, Egipcjanin i Papuas? Z tego ten ostatni, bo jego dziadek zjadł misjonarza - Polaka?mateo369 pisze: Sorry szwagry, że się tak wtrącam miedzy wódke a zakąskę i to przy święcie ale albo się pomyliłeś albo nie zrozumiałem ironii bo wyżej opisana sytuacja to wypisz wymaluj polska reprezentacja, nawet w dobrym temacie napisałeś.

No to zróbmy jak Niemcy: naturalizujmy Aco Vukovicia, Hermesa, Andraża Kirma, Astiza, Arboledę... Oni podniosą poziom reprezentacji, na bank. Tylko czy to aby na pewno będzie reprezentacja "Polski"?
- Klasyczna 10
- Juventino
To jak mamy czekać na reprezentację w stylu `74 i`86 to radzę poddać się hibernacji, bo to może potrwać. U nas w piłce jest zła mentalność. Trenerzy zamiast dać 1 szansę młodym wolą dać 10 szans zagraniczniakom, bo jak Brazylijczyk to pewnie jest drugi Pele albo Ronaldinho. Wiecie dlaczego drużyna Górskiego to były prawdziwe Orły? A ilu obcokrajowców grało w polskiej lidze za komuny? Zero? No właśnie, siłą rzeczy musieli grać Polacy i pojawiały się takie perełki jak Deyna, Lubański, Gorgoń, Tomaszewski, Sołtysik. Chciałoby się powiedzieć komuno wróć, albo brać przykład z Niemców i hodować drugich Mullerów, Gotzow, nawet i Oezilów:]
- artur_89
- Juventino
- Podziekował: 21 razy
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
Mamy przykład WŁOCHY :!: Po ostatnich blamażach, wprowadzili, już restrykcje co do zawodników spoza UE, za jakiś czas wprowadzą, "nakaz" grania w lidze określoną liczbą zawodników z ich rodzimego kraju. Można zobaczyć ile Włosi mają młodych talentów... ZERO, nie ma nikogo konkretnego. To samo tyczy się Polski, za dużo zawodników na -jać, -vić itp. Polska piłka stacza się coraz bardziej. Ostatnio oglądałem, mecz Legii, jak usłyszałem, że znowu mają zamiar sprowadzić, kogoś z bałkanów, to się we mnie zagotowało, Lech robi to samo, Burić, Stilić, Djurdević, Krivets itd...
Jedyne wyjście wprowadzić ograniczenia np. min. 8 Polaków w 1 składzie...
- deszczowy
- Juventino
To się rozbija o kasę. Sprowadzenie grajka z Serbii, czy innej Chorwacji jest tańsze, od sprowadzenia grajka ze Świtu NDM. To jest dopiero paranoja. A samo ograniczanie sprowadzania zawodników nie ma sensu. Trzeba po prostu szkolić i odważnie stawiać na młodych. Dlaczego takiego problemu nie ma w Anglii, Hiszpanii, czy w Niemczech? Dlaczego jest we Włoszech? Bo wolą stawiać na starych dziadów. Proste.artur_89 pisze:Mamy przykład WŁOCHY :!: Po ostatnich blamażach, wprowadzili, już restrykcje co do zawodników spoza UE, za jakiś czas wprowadzą, "nakaz" grania w lidze określoną liczbą zawodników z ich rodzimego kraju. Można zobaczyć ile Włosi mają młodych talentów... ZERO, nie ma nikogo konkretnego. To samo tyczy się Polski, za dużo zawodników na -jać, -vić itp. Polska piłka stacza się coraz bardziej. Ostatnio oglądałem, mecz Legii, jak usłyszałem, że znowu mają zamiar sprowadzić, kogoś z bałkanów, to się we mnie zagotowało, Lech robi to samo, Burić, Stilić, Djurdević, Krivets itd...
- Negri
- Juventino
- Podziekował: 5 razy
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Raczej niemozliwe, szwagierdeszczowy pisze:Naturalizujmy [...] Andraża Kirma

Tak naprawdę co do Niemców to wychowują i kształtują tych piłkarzy w swoich szkółkach, potem mają do nich pełne prawa i w stu procentach z tego korzystają. Przypuszczam, że można się tu posłużyć przykładem pewnego Mirka z Opola, który gdyby rzeczywiście dorastał w Opolu, kopałby piłkę w jakiejś A-klasie, a nie strzelał na Mundialach.
Podobnie zresztą jak Podolski, który nawet swojego czasu chciał grać dla Polski, tylko nasi włodarze zadecydowali: "po co nam on"