Reprezentacja Polski - sparingi

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Klasyczna 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 16:21

steru pisze:Ciekawi mnie tylko kiedy Smuda powoła Arboledę i jak to wytłumaczy :wink:

Co do meczu : też mieliście taki brzydki obraz na jedynce ? :lol: W sumie tylko to mi się nasuwa na myśl :whistle:
Arboleda jest bardziej polski niż obraniak. Ja widziałbym go w kadrze, bo to świetny zawodnik.
W niemczech jakos nikt nie zagląda Ozilowi do rodowodu, a jak gra to, aż miło popatrzec;]

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 16:42

Klasyczna 10 pisze:
steru pisze:Ciekawi mnie tylko kiedy Smuda powoła Arboledę i jak to wytłumaczy :wink:

Co do meczu : też mieliście taki brzydki obraz na jedynce ? :lol: W sumie tylko to mi się nasuwa na myśl :whistle:
Arboleda jest bardziej polski niż obraniak. Ja widziałbym go w kadrze, bo to świetny zawodnik.
W niemczech jakos nikt nie zagląda Ozilowi do rodowodu, a jak gra to, aż miło popatrzec;]
Kadra "Niemiec": Ozil - Turcja, Khedira - Tunezja, Podolski, Klose, Trochowski - wiadomo, Cacau - Brazylia, Boateng - Ghana, Marin - Bośnia, Gomez - Hiszpania, Aogo - Nigeria.

Any questions?

PS. Chciałbyś w kadrze Polski Mullera, Xi - Siao, albo Sigrurrensona?

I believe in Moise(s) Kean

http://www.pmiska.pl/
pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 16:58

deszczowy pisze:Kadra "Niemiec": Ozil - Turcja, Khedira - Tunezja, Podolski, Klose, Trochowski - wiadomo, Cacau - Brazylia, Boateng - Ghana, Marin - Bośnia, Gomez - Hiszpania, Aogo - Nigeria.

Any questions?
Yes, szwagier.

Większość z nich wychowało się od młodego brzdąca w tym kraju. Są Niemcami. Kim jesteś, by to negować ?

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 17:10

pan Zambrotta pisze:
deszczowy pisze:Kadra "Niemiec": Ozil - Turcja, Khedira - Tunezja, Podolski, Klose, Trochowski - wiadomo, Cacau - Brazylia, Boateng - Ghana, Marin - Bośnia, Gomez - Hiszpania, Aogo - Nigeria.

Any questions?
Yes, szwagier.
Większość z nich wychowało się od młodego brzdąca w tym kraju. Są Niemcami. Kim jesteś, by to negować ?
Nie neguję ich niemieckości... no, może troszkę. Ale są mieszanego pochodzenia. Brat Boatenga gra dla Ghany. Zresztą ju noł, jak wygląda scouting do niemieckiej kadry, szwagier.
"-Trenerze, on umie grać w piłkę.
- Bierzemy!
- Ale to Polak/Chińczyk/Górnowoltańczyk!
- No to co? Nada się obywatelstwo i po sprawie!"

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 18:16

deszczowy, bez obrazy - gadasz jak jakiś sześciolatek. dużo i bez sensu.
deszczowy pisze:Nie neguję ich niemieckości... no, może troszkę.
czyli negujesz. i dobrze o tym wiesz.
deszczowy pisze: Ale są mieszanego pochodzenia.
i co z tego ? :O Są Niemcami i mają prawo grać dla Niemiec.
deszczowy pisze: Brat Boatenga gra dla Ghany.
A UFO przekręca na liczbach w totku
deszczowy pisze: Zresztą ju noł, jak wygląda scouting do niemieckiej kadry, szwagier.
- Bierzemy!
Doliczyłem się tylko Cacau.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 18:17

deszczowy pisze: Zresztą ju noł, jak wygląda scouting do niemieckiej kadry, szwagier.
- Bierzemy!
Sorry szwagry, że się tak wtrącam miedzy wódke a zakąskę i to przy święcie ale albo się pomyliłeś albo nie zrozumiałem ironii bo wyżej opisana sytuacja to wypisz wymaluj polska reprezentacja, nawet w dobrym temacie napisałeś.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 18:42

mateo369 pisze:
- Bierzemy!
Sorry szwagry, że się tak wtrącam miedzy wódke a zakąskę i to przy święcie ale albo się pomyliłeś albo nie zrozumiałem ironii bo wyżej opisana sytuacja to wypisz wymaluj polska reprezentacja, nawet w dobrym temacie napisałeś.
Chodzi mi o to, że Smuda głupieje. Chcemy robić z siebie drugie Niemcy. Niedługo powołamy do kadry jakiegoś żółtka ze Stadionu. A co do Niemców... to do cholery, chcielibyście, żeby w naszej kadrze grał Samoańczyk, Egipcjanin i Papuas? Z tego ten ostatni, bo jego dziadek zjadł misjonarza - Polaka?

pan Zambrotta

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 21:51

deszczowy, ja dalej czekam, na Twoje uzasadnienie :think:
doliczyłem się tylko Cacau, jeśli chodzi o kupczenie paszportami... może o czymś nie wiem, szwagger ?

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 22:31

pan Zambrotta pisze:deszczowy, ja dalej czekam, na Twoje uzasadnienie :think:
doliczyłem się tylko Cacau, jeśli chodzi o kupczenie paszportami... może o czymś nie wiem, szwagger ?
Nie mówię o kupczeniu paszportami. Mówię o tym, że niemiecka reprezentacja jest "niemiecką" tylko z nazwy. Oni wyłapują piłkarzy, naturalizują ich, a potem wychodzi, co wychodzi. Pamiętasz Geralda Asamoah?

Klasyczna 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 22:36

deszczowy pisze:
mateo369 pisze:
- Bierzemy!
Chodzi mi o to, że Smuda głupieje. Chcemy robić z siebie drugie Niemcy. Niedługo powołamy do kadry jakiegoś żółtka ze Stadionu. A co do Niemców... to do cholery, chcielibyście, żeby w naszej kadrze grał Samoańczyk, Egipcjanin i Papuas? Z tego ten ostatni, bo jego dziadek zjadł misjonarza - Polaka?
Kurde, ile bym dał, żebyśmy stali się drugimi Niemcami, zarówno piłkarsko jak i gospodarczo. Marzenia :pray:

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 22:45

Klasyczna 10 pisze:
deszczowy pisze:
mateo369 pisze: Sorry szwagry, że się tak wtrącam miedzy wódke a zakąskę i to przy święcie ale albo się pomyliłeś albo nie zrozumiałem ironii bo wyżej opisana sytuacja to wypisz wymaluj polska reprezentacja, nawet w dobrym temacie napisałeś.
Kurde, ile bym dał, żebyśmy stali się drugimi Niemcami, zarówno piłkarsko jak i gospodarczo. Marzenia :pray:
Eeee tam, u nich biją Turków... ;)

No to zróbmy jak Niemcy: naturalizujmy Aco Vukovicia, Hermesa, Andraża Kirma, Astiza, Arboledę... Oni podniosą poziom reprezentacji, na bank. Tylko czy to aby na pewno będzie reprezentacja "Polski"?

Klasyczna 10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 22:59

To jak mamy czekać na reprezentację w stylu `74 i`86 to radzę poddać się hibernacji, bo to może potrwać. U nas w piłce jest zła mentalność. Trenerzy zamiast dać 1 szansę młodym wolą dać 10 szans zagraniczniakom, bo jak Brazylijczyk to pewnie jest drugi Pele albo Ronaldinho. Wiecie dlaczego drużyna Górskiego to były prawdziwe Orły? A ilu obcokrajowców grało w polskiej lidze za komuny? Zero? No właśnie, siłą rzeczy musieli grać Polacy i pojawiały się takie perełki jak Deyna, Lubański, Gorgoń, Tomaszewski, Sołtysik. Chciałoby się powiedzieć komuno wróć, albo brać przykład z Niemców i hodować drugich Mullerów, Gotzow, nawet i Oezilów:]

artur_89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 21 razy
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 23:16

Mamy przykład WŁOCHY :!: Po ostatnich blamażach, wprowadzili, już restrykcje co do zawodników spoza UE, za jakiś czas wprowadzą, "nakaz" grania w lidze określoną liczbą zawodników z ich rodzimego kraju. Można zobaczyć ile Włosi mają młodych talentów... ZERO, nie ma nikogo konkretnego. To samo tyczy się Polski, za dużo zawodników na -jać, -vić itp. Polska piłka stacza się coraz bardziej. Ostatnio oglądałem, mecz Legii, jak usłyszałem, że znowu mają zamiar sprowadzić, kogoś z bałkanów, to się we mnie zagotowało, Lech robi to samo, Burić, Stilić, Djurdević, Krivets itd...

Jedyne wyjście wprowadzić ograniczenia np. min. 8 Polaków w 1 składzie...

deszczowy

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 01 listopada 2010, 23:27

artur_89 pisze:Mamy przykład WŁOCHY :!: Po ostatnich blamażach, wprowadzili, już restrykcje co do zawodników spoza UE, za jakiś czas wprowadzą, "nakaz" grania w lidze określoną liczbą zawodników z ich rodzimego kraju. Można zobaczyć ile Włosi mają młodych talentów... ZERO, nie ma nikogo konkretnego. To samo tyczy się Polski, za dużo zawodników na -jać, -vić itp. Polska piłka stacza się coraz bardziej. Ostatnio oglądałem, mecz Legii, jak usłyszałem, że znowu mają zamiar sprowadzić, kogoś z bałkanów, to się we mnie zagotowało, Lech robi to samo, Burić, Stilić, Djurdević, Krivets itd...

Jedyne wyjście wprowadzić ograniczenia np. min. 8 Polaków w 1 składzie...
To się rozbija o kasę. Sprowadzenie grajka z Serbii, czy innej Chorwacji jest tańsze, od sprowadzenia grajka ze Świtu NDM. To jest dopiero paranoja. A samo ograniczanie sprowadzania zawodników nie ma sensu. Trzeba po prostu szkolić i odważnie stawiać na młodych. Dlaczego takiego problemu nie ma w Anglii, Hiszpanii, czy w Niemczech? Dlaczego jest we Włoszech? Bo wolą stawiać na starych dziadów. Proste.

Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 02 listopada 2010, 09:31

deszczowy pisze:Naturalizujmy [...] Andraża Kirma
Raczej niemozliwe, szwagier ;) skoro chłop zagrał nawet w swojej reprezentacji w RPA ;)

Tak naprawdę co do Niemców to wychowują i kształtują tych piłkarzy w swoich szkółkach, potem mają do nich pełne prawa i w stu procentach z tego korzystają. Przypuszczam, że można się tu posłużyć przykładem pewnego Mirka z Opola, który gdyby rzeczywiście dorastał w Opolu, kopałby piłkę w jakiejś A-klasie, a nie strzelał na Mundialach.

Podobnie zresztą jak Podolski, który nawet swojego czasu chciał grać dla Polski, tylko nasi włodarze zadecydowali: "po co nam on"

ODPOWIEDZ