ME U-21: FORZA AZZURRINI

Pokój dla fanów piłki reprezentacyjnej.
ODPOWIEDZ
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 czerwca 2014, 16:32

Skibil pisze:A z bramkarzem nie jest przypadkiem tak, że gra Bardi, bo jest starszy?
Bardi był już pierwszym bramkarzem U21 w poprzedniej reprezentacji, która dotarła do finału U21 w poprzednim roku i gra w 1. lidze, więc trudno, by w tej miał stracić miejsce. W ogóle ma już rozegranych 25 meczów w U21.

Obrazek
De Rossi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2014, 18:33

Włosi do lat 21 grają właśnie towarzysko z Rumunami. A w pierwszym składzie m.in. Berardi.

sop://broker.sopcast.com:3912/148882

ObrazekObrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2014, 17:22

http://www.wiz1.net/channel4 - Rugani i Berardi walczą właśnie o EURO U21.

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 października 2014, 18:03

Kanał 240 na NC+

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 października 2014, 19:03

Napisze ktoś coś więcej o meczu, bo wynik bez szału, ale jakąś mini-relację ze względu na "naszych" bym przeczytał.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 października 2014, 18:13

Włosi awansowali do ME U21. Pokonali w rewanżu Słowację 3-1. Awansowali jednak nie bez problemów, a wszystko przez to, że po dwóch łatwych golach i czerwonej kartce dla Dudy z Legii, postanowili na stojąco poczekać na koniec. Słowacy walnęli z dystansu bramkę i zaczęła się nerwówka, bo remis 2-2 dawałby już im awans. Zdążyli jeszcze dostać drugą czerwoną kartkę, a ich trener został wywalony z ławki, mimo wszystko nie odpuszczali. Miałem bardzo słabą jakość transmisji, więc nie mogłem się skupić na pojedynczych graczach, ale Ruganiego zapamiętałem z błędów. Po pierwsze nie trafił w piłkę próbując ją wybić po rzucie wolnym, przez co o mało nie padła bramka, po drugie dał się ławo minąć jakiemuś Słowakowi przy stanie 2-1, ten wpadł w pole karne i gdyby nie rozpaczliwa interwencja wślizgiem Matteo Bianchettiego w polu karnym była by pewnie bramka. Swoją drogą Bianchetti chyba nie trafił w piłkę, lecz w nogi i powinien być karny + czerwona. Ciężko mi za bardzo ocenić to widząc tak słabą transmisję, ale przychylałbym się jednak do tego. Berardi raz przewrotką z połowy boiska wypuścił Belottego na dogodną pozycję. A końcowa to już nie była piłka nożna. Włosi się przewracali, a Słowacy tak się spięli, że urządzili sobie polowanie na nogi przeciwników. Nie rozumiem dlaczego czarno-mleczny Słowak ze środka obrony nie dostał czerwonej kartki, po tym jak kopnął w nogi Bernandeschiego - sytuacja wyglądało podobnie do tej kiedy Totti kopał kilka lat temu Balotellego. Potem jeszcze jego partner z obrony postanowił wy.<brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> z łokcia Longo. Pewnie za kare, że ten 30 sekund wcześniej bawił się obroną Słowacji. Też obyło się bez konsekwencji.

Tak oto Włosi awansowali do ME U21.
Komentował jan wężyk.

Obrazek
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2014, 12:28

Wczoraj Italia U21, przegrała u siebie w sparingu z Danią 0-1. Ale niecałkiem o tym - Paulo Dybala. Podobno Włosi naciskają, by dołączył do U21 i reprezentował ich kraj. Jak wielu Argentyńczyków, ten również ma włoskie pochodzenie i w reprezentacji Argentyny jeszcze nie debiutował na żadnym poziomie wiekowym, raz (podobno) odmawiając U20.
Wczoraj w reprezentacji debiutował podobno bardzo utalentowany 17-latek z Interu, Bonazzolli - niedawno debiutujący w LE.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 18 listopada 2014, 13:06

Dybała? to chyba i polskie korzenie powinien mieć czyż nie?

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 19 razy

Nieprzeczytany post 18 listopada 2014, 13:38

Maly pisze:Dybała? to chyba i polskie korzenie powinien mieć czyż nie?
No będzie miał wybór Polska,Argentyna,Włochy:D

Szilgu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 listopada 2014, 13:59

Polaków już odrzucił. PZPN zainteresował się nim ze dwa lata temu, ale powiedział, że nie czuje się związany z Polską.

Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2015, 21:07

W piątek z Niemcami, w poniedziałek z Serbią. Tak przedstawia się rozkład meczów towarzyskich dla przygotowującej się do tegorocznych młodzieżowych Mistrzostw Europy reprezentacji Włoch.

Kadra:

Bramkarze: Bardi (Chievo Verona), Leali (Cesena), Sportiello (Atalanta);
Obrońcy: Barba (Empoli), Bianchetti (Spezia), Biraghi (Chievo Verona), Goldaniga (Perugia), Izzo (Genoa), Romagnoli (Sampdoria), Rugani (Empoli), Sabelli (Bari), Zappacosta (Atalanta);
Pomocnicy: Baselli (Atalanta), Battocchio (Virtus Entella), Benassi (Torino), Cataldi (Lazio), Crisetig (Cagliari), Fedato (Modena), Molina (Carpi), Sturaro (Juventus), Viviani (Latina);
Napastnicy: Belotti (Palermo),Berardi (Sassuolo), Longo (Cagliari), Trotta (Avellino), Verdi (Empoli).

Przyznam, że początkowo byłem sceptycznie nastawiony do tej reprezentacji, ale jak to bywa w młodzieżowych reprezentacjach - z czasem zaczął się krystalizować skład, bo nagle niektórzy piłkarze wystrzelali, bądź pojawiali się znikąd.
To co odróżnia tę kadrę, od ostatnich reprezentacji Italii do lat 21 to środek obrony. Wreszcie pojawiają się tu ludzie w których się mocno we Włoszech wierzy i którzy mogą stanowić o sile dorosłej kadry za jakiś czas. Dodatkowo, stoperzy ci są na tyle młodzi, że mogliby grać w kolejnej reprezentacji U21. 2 lata temu w reprezentacji, która doszła do finału na środku obrony grali: Matteo Bianchetti po zaledwie KILKU meczach w dorosłej piłce, dokładnie w Serie B i Luca Caldirola, który zagrał 56 meczów w Serie B i 11 w Eredivisie. Teraz mamy dwóch ciekawych pierwszoligowców o których można napisać, że są jednymi z najlepszych stoperów Serie A tego sezonu. Co ciekawe duet Rugani-Romagnoli też dopiero się krystalizuje, wcześniej Di Baggio upychał tę pozycję np. Anteim, czy Bianchettim. Dużą wiarę też wszyscy mają w prawego obrońcę, Zappacostę, który również w tym sezonie bardzo dobrze spisuje się w Serie A.
Z pomocników również można ulepić bardzo fajną formację. Jest w czym wybierać. Lider Viviani wreszcie zaczął grać jak od niego oczekiwano (zresztą czytałem z nim wywiady, bardzo pokorny i ułożony człowiek, codziennie zostaje 2 godziny po treningach i ćwiczy rzuty wolne - w tym sezonie 7 bramek, większość z wolnych) i stał się jednym z najlepszych pomocników 2. ligi - mocno trzymam kciuki, bo obserwuje go od dawna i ma ogromny potencjał. Fajnie rozgrywa piłkę, jest w wieku Verrattiego, ale potrzebował więcej czasu. Obok niego mogą biegać doświadczony już w lidze i Europie, Benassi, nasz Sturaro, jest walczak Battocchio, którego uwielbiam i szczerze się dziwię, dlaczego tak długo nie tyka jeszcze pierwszoligowych boisk - tym bardziej, że należy do Udinese. Są pierwszoligowcy Baselli, czy Crisetig i przede wszystkim Cataldi, który przekonał trenera Lazio i od jakiegoś momentu sezonu gra regularnie w naprawdę silnym Lazio. Cataldi bardzo wszechstronny piłkarz i będę się mu mocno przyglądał.
W atak najwięcej się oczekuje teraz chyba od Berardiego. Snajperem jest walczak Belotti, o którym można powiedzieć "pierwszy obrońca zespołu" i to nie będzie pusty frazes. Strzelił dla tej reprezentacji 6 bramek w 9 meczach. W Serie A w tym sezonie jak dotąd goli ma 5. Wszyscy też czekają na Bernardeschego z Fiorentiny.

Kadra gra ustawieniem 4-4-2, ale to jest takie 4-4-2, przechodzące w trakcie spotkania w 4-3-3.

Obrazek
Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2015, 22:35

AdiJuve pisze:
Maly pisze:Dybała? to chyba i polskie korzenie powinien mieć czyż nie?
No będzie miał wybór Polska,Argentyna,Włochy:D
Dziadek Dybali miał na imię Bolesław i urodził się w miejscowości Kraśniów w powiecie kazimierskim (woj. świętokrzyskie). Tyle ma wspólnego z Polską. Jednak zdeklarował się już, że chce reprezentować Argentynę. Moim zdaniem, bardzo słusznie. Fajnie, że miał dziadka z Polski, ale nie ma się co oszukiwać, że z tego powodu czuje się Polakiem.

Obrazek
pablo1503

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 25 marca 2015, 23:42

Vimes pisze:Dziadek Dybali miał na imię Bolesław i urodził się w miejscowości Kraśniów w powiecie kazimierskim (woj. świętokrzyskie)
Toż to mój powiat. 15min. samochodem :prochno: Nie sądziłem, że na JP dowiem się takim rzeczy 8)
Żeby nie było off topu, to szkoda, że chłopak nie będzie reprezentował Włoch. W Argentynie mają sporo napastników klasy światowej. Czego nie można powiedzieć o Squadra Azzurra.

Obrazek
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 07:35

i dlatego właśnie dobrze, że wybrał sercem a nie pieniędzmi... jego babcia była Włoszką czy kto?

co do kadry to dziwi mnie w niej Trotta... koleś grając na Wyspach kompletnie zawodził na wyższym poziomie, dopiero na trzecim szczeblu rozgrywek grał przyzwoicie i może pochwalić się jakimś tam dorobkiem bramek ale nawet to nie wystarczyło chociażby do tego by zakontraktował go klub któremu pomógł awansować do The Championship (po zdobyciu 12 goli w sezonie), do tego ma już jednak 22 lata więc perspektyw nie przedstawia żadnych, nie wiem jaką rolę miałby pełnić w tej kadrze jeśli mam być szczery

EDIT: właśnie o to chodzi, że nie radził sobie ma wyższych szczeblach bo był za słaby fizycznie, przepychali go etc, wzrost to nie wszystko a i on przecież super wysoki nie jest, stąd moje zdziwienie...
Ostatnio zmieniony 26 marca 2015, 10:11 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Kucharius1

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 marca 2015, 09:47

Chyba chodzi o jego warunki fizyczne i siłę którą nabył grając w Anglii. Trener chce mieć pewnie alternatywę do technicznych Belottiego, Berardiego i Verdiego.

Ja tam zamiast Dybali wołałbym Włocha z Palermo, dla mnie to porównywalny talent, tylko Argentyńczyk musi się zwrócić no i łatwiej go wypromować.

ODPOWIEDZ