Matura...
- CzarnyZkultury
- Juventino
kacek_ pisze:Aż tak zaskoczył was pierwszy temat? ja myślałem, że zdecydowana większość pisała właśnie jedynkę.. ale to może moja szkoła tylko.. :lol:
Ja akurat trochę zapoznany z twórczością obu panów, wskazałem problem zaborów i Rosji.. wskazałem, że Mickiewicz był romantykiem a Tetmajer dekadentem.. opisałem kilka metafor u Mickiewicza i jedną u pana Przerwy.. no i na koniec jakieś homeryckie porównanie obu utworów i będzie git!
podzielam zdanie i uczyczynilem dokladnie to samo

- Tier
- Juventino
Pisałem temat nr 2... chciałem Mrożka ale całkowicie zapomniałem na czym może polegać paraboliczność.
W ogóle przesada, na początek CR którego autorem jest literat ;/ a potem same nieznane teksty.
Jutro angielski
powinno pójść lepiej
W ogóle przesada, na początek CR którego autorem jest literat ;/ a potem same nieznane teksty.
Jutro angielski

.?
- bartus
- Juventino
cała prawda o maturze z polskiego Słyszałem od znajomej polonistyki, że mają zmienić klucz do Lalki, czytając wypracowanie zaproponowane przez CKE nie dziwię się temu pomysłowi :roll:
Co do angielskiego, to trochę lipa słuchanie, pisanie raczej łatwe, czytanie sam nie wiem... co będzie to będzie, poniżej 80% być nie powinno
Co do angielskiego, to trochę lipa słuchanie, pisanie raczej łatwe, czytanie sam nie wiem... co będzie to będzie, poniżej 80% być nie powinno

- tabo89
- Juventino
czytalem tez to info o polskim, ciekawe co z tym zrobia
a jesli chodzi o angielski podstawe to sluchanie troche glupie za szybko nawijali, czytanie nawet a pisanie nie bylo zle tylko zaskoczyl mnie list ze byl formalny..
czekam na jakies odp to sie wtedy zobaczy ale jeszcze nie ma nigdzie
---
a teraz do piatku wolne
a jesli chodzi o angielski podstawe to sluchanie troche glupie za szybko nawijali, czytanie nawet a pisanie nie bylo zle tylko zaskoczyl mnie list ze byl formalny..
czekam na jakies odp to sie wtedy zobaczy ale jeszcze nie ma nigdzie
---
a teraz do piatku wolne
- CzarnyZkultury
- Juventino
hmm srednio z tym angielskim.. nie lubie tych formalnych listow ;/ co bedzie to bedzie. teraz czekam na 13 maja - historia rozszerzona..
- bartus
- Juventino
- Pawciosss
- Juventino
No angielski rozszerzony jakos uszedł. Troche 3 listening mnie zagiął, ale ogólnie jest w miare zadowolony. Mogło byc zawsze lepiej, nie będę prognozował, by nie było, ale wiem od ilu w góre sie mniej wiecej spodziewam hehe 

- tabo89
- Juventino
teraz cosik nie działa ta strona ale udało mi sie wczesniej pobrac odp i wrzucilem na serwerbartus pisze:arkusze i odpowiedzi
http://www.sendspace.com/file/110hk8
to jest podstawa
- m-a-t-t-e-o
- Juventino
Będę miał dobre usprawiedliwienie, gdy nie zdam pl... XDbartus pisze:cała prawda o maturze z polskiego
A tak btw... Jest już na necie jakiś klucz do pl? Ja jakoś nie mogę znaleźć... (chodzi mi o klucz, nie o przykładowe odp...)
- kacek_
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 2 razy
klucz jest ustalany przez ekspertów dopiero po sprawdzeniu naszych prac.. bo to z nich ustalają ten klucz..m-a-t-t-e-o pisze:Będę miał dobre usprawiedliwienie, gdy nie zdam pl... XDbartus pisze:cała prawda o maturze z polskiego
A tak btw... Jest już na necie jakiś klucz do pl? Ja jakoś nie mogę znaleźć... (chodzi mi o klucz, nie o przykładowe odp...)

a co do anglika.. sprawdziałem i może wpadnie 90 %.. 8) :lol:
- ahojekk
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Mój Angol wypadł genialnie. Pisałem rozszerzenie i z Arkusza II mam 26/27, z Arkusza I mam 2,5/5 albo 3/5 nie jestem pewien w jednym czy mam dobrze :p. Czyli mam narazie 90 lub 91%. Z rozprawką licze od 90 do 94% więc jestem bardzo zadowolony. Teraz Piątek Gegra...