Juventus kontaktował się z arbitrami?

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
TdF

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 maja 2006, 20:53

Pawel_GL pisze:Jak przeczytasz co nieco postów, to się doczytasz, że zawodnicy nie byli świadomi o "wyborze sędziego", zatem nie powinni być ukarani.
Ale co to za różnica czy zawodnicy byli świadomi czy nie ? Przecież Moggi tego nie robił dla siebie (na pewno nie tylko dla siebie) tylko dla klubu w którym pracuje. Juventus dzięki działaniom Moggiego odniósł jakieś korzyści i powinien zostać za to ukarany. Przecież Juve = Moggi. Jak załatwiał dla Juventusu piłkarzy to nikt nie powiedział jaki to on jest be i że nie ma nic wspólnego z klubem. Gdyby tylko Moggi został ukarany toby była dopiero parodia …
Ostatnio zmieniony 09 maja 2006, 21:16 przez TdF, łącznie zmieniany 1 raz.

Inter per SempreObrazek
Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 09 maja 2006, 21:13

TdF pisze:
Pawel_GL pisze:Jak przeczytasz co nieco postów, to się doczytasz, że zawodnicy nie byli świadomi o "wyborze sędziego", zatem nie powinni być ukarani.
Ale co to za różnica czy zawodnicy byli św1)wiadomi czy nie ? Przecież Moggi tego nie robił dla siebie (na pewno nie tylko dla siebie) tylko dla klubu w którym pracuje. Juventus dzięki działaniom Moggiego odniósł jakieś korzyści i powinien zostać za to ukarany. Przecież Juve = Moggi. Jak załatwiał dla Juventusu piłkarzy to nikt nie powiedział jaki to on jest be i że nie ma nic wspólnego z klubem. Gdyby tylko Moggi został ukarany toby była dopiero parodia …
Otoz to. Nic dodac nic ujac. Po ukaraniu tylko Moggiego to dopiero zaczelyby sie przekrety na calego. Bo skoro klub nie ponosilby zadnej kary to zawsze mozna by bylo za odpowiednia oplata zatrudnic figuranta od czarnej roboty, ktory zajmowalby sie takim bagnem jak Moggi. Wielkie sorry, szkoda kibicow ale za takie jazdy jak ta trzeba placic. A pamietacie jak pare ladnych lat temu dzialacze Dinama Kijow probowali przekupic arbitra? I co? Nie tylko dzialacze dostali po dupie, ale przede wszystkim klub, ktory zostal wykluczony, o ile dobrze pamietam, na 2 lata z europejskich pucharow. Zero tolerancji dla takich wyczynow, skoro Juve nie potrafi trzymac w ryzach swoich przedstawicieli to juz ich problem. Oni reprezentuja klub, wiec za ich bledy powinien placic takze klub. Jestem pewny, ze gdyby dzialacze Interu lub Milanu wywineli taki numer, to od razu posypalyby sie glosy na tym forum, zeby ich przykladnie ukarac. Wiec nie dziwcie sie, ze kibice innych druzyn domagaja sie sprawiedliwosci. Jakim prawem jeden klub ma byc bardziej uprzywilejowany od calej reszty??

Moje serce jest czarno-niebieskie. Forza Inter!

Serie B?? We have never been there... :D
DamKam

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 19:12

Bylem tydzien we Wloszech, m.in na meczu Juventus - Palermo i o niczym nie wiedzialem. Przyjezdzam do domu, patrze na strone a tu takie informacje :shock: Normalnie mnie zatkalo. Szczerze mowiac to nawet nie chce mi sie wielce rozpisywac na ten temat... powiem krotko: teraz jestem juz pewien, ze Moggi i jego najblizsi wspolpracownicy musza zniknac z Juve i to jak najszybciej :!: Tego juz po prostu za wiele... nie wytrzymuje dluzej czytac o kolejnych podejzanych sprawach zwiazanych przede wszystkim z Moggim. I jeszcze na dodatek przypomina mi sie ta afera dopingowa, w ktorej jestem przekonany ze nie bylismy czysci :angry: Przezylem wspaniale chwile w Turynie na meczu ale teraz chumor mi siadl totalnie. Szykuje sie naprawde wielka afera w Calcio i to napewno nie wplynie dobrze na Juve jak i cala wloska pilke. Tak wogule to mozemy dostac bardzo surowa kare. Nawet nie wyobrazam sobie jakby nas zdegradowali do Serie B... choc wydaje sie, ze Juventusowi we Wloszech ciezko jest "zrobic krzywde". To wszystko naprawde bardzo ciezko przechodzi mi przez gardlo ale wydaje sie, ze taka jest prawda. Ile ja bym dal, zeby to byl tylko zly sen :cry:

KOCHAM JUVENTUS - nie Moggiego i innych kryminalistow !!!

Pawel_GL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 20:49

Otoz to. Nic dodac nic ujac. Po ukaraniu tylko Moggiego to dopiero zaczelyby sie przekrety na calego. Bo skoro klub nie ponosilby zadnej kary to zawsze mozna by bylo za odpowiednia oplata zatrudnic figuranta od czarnej roboty, ktory zajmowalby sie takim bagnem jak Moggi. Wielkie sorry, szkoda kibicow ale za takie jazdy jak ta trzeba placic. A pamietacie jak pare ladnych lat temu dzialacze Dinama Kijow probowali przekupic arbitra? I co? Nie tylko dzialacze dostali po dupie, ale przede wszystkim klub, ktory zostal wykluczony, o ile dobrze pamietam, na 2 lata z europejskich pucharow. Zero tolerancji dla takich wyczynow, skoro Juve nie potrafi trzymac w ryzach swoich przedstawicieli to juz ich problem. Oni reprezentuja klub, wiec za ich bledy powinien placic takze klub. Jestem pewny, ze gdyby dzialacze Interu lub Milanu wywineli taki numer, to od razu posypalyby sie glosy na tym forum, zeby ich przykladnie ukarac. Wiec nie dziwcie sie, ze kibice innych druzyn domagaja sie sprawiedliwosci. Jakim prawem jeden klub ma byc bardziej uprzywilejowany od calej reszty??
Tylko jedni kibice (tu mam na mysli Milanistów, czyli jakby nie patrzeć, kibiców innych drużyn) domagają sie "wyjaśnienia sytuacji" oraz "oczyszczenia Calcio z takich elementów". Jest pewna różnica między tym a "przykładnym ukaraniem Juventusu". Jeśli już ma być przeprowadzona jakaś kara na Juve, to moim zdaniem powinno się z nią wstrzymać do czasu wyjaśnienia wszystkich poszlak (kilka już zostało odkrytych) prowadzących do oszustw w innych klubach.
Co do tego czy posypałyby się głosy o natychmiastowej degradacji Interu czy Milanu: nie jestem prorokiem, ale pozwolę sobie przypuścić że znalazłoby się paru takich, którzy by tego nie chcieli bo Serie A stała by się nudna i zdominowana przez jeden klub.

Obrazek
Obrazek
Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 21:23

Pawel_GL pisze:
Tylko jedni kibice (tu mam na mysli Milanistów, czyli jakby nie patrzeć, kibiców innych drużyn) domagają sie "wyjaśnienia sytuacji" oraz "oczyszczenia Calcio z takich elementów". Jest pewna różnica między tym a "przykładnym ukaraniem Juventusu". Jeśli już ma być przeprowadzona jakaś kara na Juve, to moim zdaniem powinno się z nią wstrzymać do czasu wyjaśnienia wszystkich poszlak (kilka już zostało odkrytych) prowadzących do oszustw w innych klubach.
Co do tego czy posypałyby się głosy o natychmiastowej degradacji Interu czy Milanu: nie jestem prorokiem, ale pozwolę sobie przypuścić że znalazłoby się paru takich, którzy by tego nie chcieli bo Serie A stała by się nudna i zdominowana przez jeden klub.
No tak, zaczelo sie odwracanie kota ogonem. Zaczekajmy z kara az znajdziemy cos na Inter albo Milan, a tak w ogole to najlepiej na te dwa kluby, czyli mozemy czekac do usranej smierci. Tu jak na razie chodzi o Juventus, bo to w nim jak sie okazalo byly niezle jazdy, pokaz mi czym tu zawinil Inter albo Milan? Mowimy o jednym klubie i zrzucanie winy na wszystkich wkolo jest po prostu zalosne. Ja nic nie mowilem na temat degradacji, powiedzialem tylko, ze kara dla Juve byc musi. A co do degradacji o ktorej cos tam pisales. W 80 roku Milan i Lazio polecialy do serie B za afere totonero. Wiec jak widac, nie warto mataczyc, bo sie zle moze to skonczyc.

RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 22:46

No no Waldini uwazaj z tym szukaniem winy Milanu z Interem, bo zyczenia lubia sie spelniac :lol: :wink: .

http://www.juvepoland.com/news.php?id=5509

ps. osobiscie nie traktuje powaznie tej wzmianki o "klubach z Lombardii".

srali muszki będzie wiosna
Pawel_GL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 maja 2006, 22:50

No tak, zaczelo sie odwracanie kota ogonem. Zaczekajmy z kara az znajdziemy cos na Inter albo Milan, a tak w ogole to najlepiej na te dwa kluby, czyli mozemy czekac do usranej smierci. Tu jak na razie chodzi o Juventus, bo to w nim jak sie okazalo byly niezle jazdy, pokaz mi czym tu zawinil Inter albo Milan? Mowimy o jednym klubie i zrzucanie winy na wszystkich wkolo jest po prostu zalosne. Ja nic nie mowilem na temat degradacji, powiedzialem tylko, ze kara dla Juve byc musi. A co do degradacji o ktorej cos tam pisales. W 80 roku Milan i Lazio polecialy do serie B za afere totonero. Wiec jak widac, nie warto mataczyc, bo sie zle moze to skonczyc.
Możemy równie dobrze czekać tak jak to ująłeś "do usranej śmierci" a równie dobrze miesiąc... Nie jestem osobą bardziej wtajemniczoną tu w kulisy śledztwa, ale skoro są już ujawnione poszlaki wskazujące na inne kluby, nie tylko z Mediolanu ale i inne kluby to znaczy, że wydanie wyroku na jednego skazanego przed zakończeniem śledztwa będzie moim zdaniem nietaktem. Jeśli Juventus jest winien naprawdę wszystkich postawionych mu zarzutów, a na żaden inny klub nie, to należy pokornie przyjąć wyrok.
Chodzi o oczyszczenie całego Calcio - nie tylko jednego jedynego klubu w nadzieji że inne się opamiętają (przyjmując że wiadomości o masowym ustawianiu meczy są prawdziwe).
I nie zrzucam winy, tylko staram się ukazać, że winnych w tej sprawie może być więcej.
Inter i Milan nie zawiniły absolutnie nic w sprawie związanej z Juve, ale z news'ów wynika, że mają swoje własne "grzeszki".

Obrazek
Obrazek
Waldini

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 00:34

RadeKas pisze:No no Waldini uwazaj z tym szukaniem winy Milanu z Interem, bo zyczenia lubia sie spelniac :lol: :wink: .

Taa, news tak tendencyjny, ze zamieszczany tylko u was. Poki co to na was siadl prokurator i naprawde nie zanosi sie na to zeby w najblizszym czasie mogl sie doczepic do kogos innego. Rozumiem, ze probujecie poprawic sobie nastroj mieszajac w wasze grzeszki cala serie A, ale jednak moglibyscie zrobic to subtelnie a nie takim nachalnym newsem. To na was haka ma prokuratura i poki co na nikogo innego. "Tysiace przechwyconych rozmow" aha mam rozumiec, ze podsluchiwani byli wszyscy? To u was byly podejrzenia o doping i dlatego prokurator zarzadzil nasluch, rozumiem ze w innych klubach podsluchiwanie bylo profilaktyczne. Nie mowie, ze calcio jest czyste. Ale ta wiadomosc po prostu jest naciagana.
W ogole wrzuccie tego newsa do dzialu humor, jezeli taki macie. Tam z pewnoscia wiecej osob bedzie mialo okazje posmiac sie z tego.

Medi

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 01:06

Waldini pisze:
RadeKas pisze:No no Waldini uwazaj z tym szukaniem winy Milanu z Interem, bo zyczenia lubia sie spelniac :lol: :wink: .

Taa, news tak tendencyjny, ze zamieszczany tylko u was. Poki co to na was siadl prokurator i naprawde nie zanosi sie na to zeby w najblizszym czasie mogl sie doczepic do kogos innego. Rozumiem, ze probujecie poprawic sobie nastroj mieszajac w wasze grzeszki cala serie A, ale jednak moglibyscie zrobic to subtelnie a nie takim nachalnym newsem. To na was haka ma prokuratura i poki co na nikogo innego. "Tysiace przechwyconych rozmow" aha mam rozumiec, ze podsluchiwani byli wszyscy? To u was byly podejrzenia o doping i dlatego prokurator zarzadzil nasluch, rozumiem ze w innych klubach podsluchiwanie bylo profilaktyczne. Nie mowie, ze calcio jest czyste. Ale ta wiadomosc po prostu jest naciagana.
W ogole wrzuccie tego newsa do dzialu humor, jezeli taki macie. Tam z pewnoscia wiecej osob bedzie mialo okazje posmiac sie z tego.
Zanim zaczniesz wypisywać podobne bzdury to naucz sie włoskiego i sprawdz sobie news oryginalny, to po pierwsze, a po drugie fakt, że ten news pokazał sie tylko na naszym portalu świadczy tylko o tym, że krzyczy sie na skandal tylko wtedy kiedy zamieszane jest Juve, kiedy mówi sie o innych drużynach nic nikogo nie obchodzi , co nie pierwszy raz sie zdarza i zapewne nie ostatni.

ostry

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 10:09

Pawel_GL pisze: Inter i Milan nie zawiniły absolutnie nic w sprawie związanej z Juve, ale z news'ów wynika, że mają swoje własne "grzeszki".
W takim razie ja poprosze o wskazanie gdzie w tym niusie jest napisane ze Milan i Inter? Ja widzialem ze tam jest napisane "dwa kluby z Lombardi", a skoro tak to rownie dobrze moze chodzic o Brescie i Atalante ktore wlasnie wtedy spadly z ligi.
Medi pisze:a po drugie fakt, że ten news pokazał sie tylko na naszym portalu świadczy tylko o tym, że krzyczy sie na skandal tylko wtedy kiedy zamieszane jest Juve, kiedy mówi sie o innych drużynach nic nikogo nie obchodzi , co nie pierwszy raz sie zdarza i zapewne nie ostatni.
Oj rzeczywiscie, jaki ten Juventus pokrzywdzony i Ty razem z nim. Dla Twojej wiadomosci nius ten ukazal sie takze na pilka.pl (http://www.pilka.pl/?mid=1&show=52752) wiec nie tylko na waszym portalu. Wiadomosc jako pierwszy opublikowal Tuttosport, gazeta Turynska o ile sie orientuje to tez o czyms moze swiadczyc. Poza tym jak wielu twierdzi i wyglada to rozsadnie specjalnie uzyto sformulowania "dwa kluby z Lombardii" zeby bylo to bardziej chodliwe. Wiadomo ze wtedy podejrzenie pada w pierwszej kolejnosci na zespoly z Mediolanu, a nie Atalante i Brescie.
Ja wiem i rozumiem ze niektorzy z was chcieliby moc podzielic sie wina jeszcze z jakims klubem, najlepiej takim z czolowki.

>>>>>>>ACM<<<<<<<
>>>>>>>>U2<<<<<<<<
RadeKas

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 10:13

Ale tak po prawdzie news ukazal sie tez na ultraobiektywnym portalu pilka.pl 8) i oczywiscie na wloskich, wiec moze nie jest az tak tendencyjny :lol:. No chyba, ze dla kybyca Interu, czy Milanu (chociaz nie wiem czemu bo nazwy ich klubow tam nie padaja).

Waldini bije od ciebie straszna hipokryzja. Czy to taki problem uwierzyc, ze z rozmow Moggiego wynika, ktore inne druzyny sa zamieszane w podobne afery? A moze po prostu twoj umysl nie chce do siebie dopuscic takiej mozliwosci? Popracuj nad obiektywizmem.

edit: Ostry juz sie mozemy podzielic z klubem z czolowki... z Fiorentina :lol: .

srali muszki będzie wiosna
ostry

Milanista
Milanista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 10:21

RadeKas pisze: edit: Ostry juz sie mozemy podzielic z klubem z czolowki... z Fiorentina :lol: .
:-D No to juz powinno wam byc lzej :wink:

Dzisiejsza gazetta donosi ze w afere zamieszane jest prawdopodobnie 9 klubów (Juve, Lazio, Fiorentina, Udinese, Siena, Messina, Arezzo, Crotone e Avellino)
Znajduja sie kolejne kluby z czolowki (Udine wywalczylo awans do LM).

>>>>>>>ACM<<<<<<<
>>>>>>>>U2<<<<<<<<
Tombalu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 10:34

Jezeli te rewelacje z La gazetta sie potwierdzą to mamy chyba najwiekszy skandal w Serie A. A dla mnie kibica JUVE - wstyd jak nigdy :(

ostry - poddajesz pod wątpliwość info z Tuttosport, a mam watpliwości co do La gazetta - wydawana jest w Mediolanie i to info pochodzi włąsnie z Mediolanu.

Obrazek
Zapraszam www.NaszaKalwaria.pl i na www.kwa24.pl/forum/ - Forum Powiatu
Pawel_GL

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 16:39

ostry pisze: W takim razie ja poprosze o wskazanie gdzie w tym niusie jest napisane ze Milan i Inter? Ja widzialem ze tam jest napisane "dwa kluby z Lombardi", a skoro tak to rownie dobrze moze chodzic o Brescie i Atalante ktore wlasnie wtedy spadly z ligi.
Przyznaję się do błędu. Stolicą Lombardii jest Mediolan, stąd pierwsze skojarzenie. Faktycznie, mogło chodzić o te kluby.

Obrazek
Obrazek
MaxACM

Milanista
Milanista

Nieprzeczytany post 11 maja 2006, 17:26

Tombalu pisze:ostry - poddajesz pod wątpliwość info z Tuttosport, a mam watpliwości co do La gazetta - wydawana jest w Mediolanie i to info pochodzi włąsnie z Mediolanu.

Porównanie La Gazetty do Tuttosport jest chyba najmniej trafione, bo akurat ta ostatnia to raczej poziom Faktu niż Wyborczej.

ODPOWIEDZ