Obuwie piłkarskie

Wszystko co nie związane z Juventusem i sportem. Aktualne wydarzenia ze świata polityki, muzyki i kina.
ODPOWIEDZ
PaulCone

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2009, 19:30

Na hale (i sztuczną) tylko NIKE :wink:
To moje FIRST TOUCH'e II
Obrazek

stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2009, 19:37

Pawełek pisze:Nie chcę stawiać na wygląd, kolor etc. Chcę butów, które bardzo dobrze dopasują się do stopy, a także bardzo trwałych. Myślałem o Adidas Kaiser 5. Napisze ktoś coś więcej o nich na podstawie własnych doświadczeń?
Obrazek
ADIDAS TELESTAR

Do nogi dopasowały mi się idealnie. Nie wiem jak z trwałością, bo mam je od kwietnia, ale ja wyznaję zasadę- "tanio na 1 sezon". Za 120 zł (a tyle one kosztują) pewnie jakoś super trwałe nie będą.

PaulCone

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2009, 19:40

Za 120 zł (a tyle one kosztują) pewnie jakoś super trwałe nie będą.
żadne repliki nie są trwałe. :wink:

Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2009, 19:44

PaulCone pisze:Na hale (i sztuczną) tylko NIKE :wink:
To moje FIRST TOUCH'e II
Obrazek
Na hale mam identyczne, ale chodzi mi o buty na trawę, a w tym temacie nie jestem przekonany do Nike.

stahoo dzięki, pomyślę nad nimi. Może też zacznę stosować taką zasadę. :wink:

Sky is the limit!
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2009, 19:57

Mój kolega który gra w klubie kupuje je od 3 lat- przez ten okres kupił 4 pary. Ma treningi 3 albo 4 razy w tygodniu. Sam oceń czy to wystarczająca żywotność za 120 zł.
edit. dowiedziałem się przed chwila, że oprócz nich ma tez wkręty na deszcz.

Tak jak mówiłem- ja mam je od 4-5 miechów i narazie nie widać śladów zuzycia, nie licząc lekkiego zadrapania lakieru na bokach- ale to chyba od szurania nimi po Orliku- bramkarskie buty zawsze wycieraja sie bardziej po bokach :twisted:

edit. 2
Virus[Mauro]
Mam identyczne, ale lanki.
Ostatnio zmieniony 13 sierpnia 2009, 19:59 przez stahoo, łącznie zmieniany 3 razy.

ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2009, 19:58

Witam, poszukuję nowego obuwia na sztuczną murawę. Oczywiście cena gra główną rolę, upatrzyłem sobie Telstary od Adidasa ,konkretnie te:
http://img30.imageshack.us/img30/6237/dscf5295.jpg

Mam dość butów Nike jeśli chodzi o obuwie piłkarskie, rozwalały się po bardzo szybkim czasie, a Adidasy których używam obecnie (zapłaciłem 150 zł) wytrzymały już 3 lata, niestety przetarły się w jednym miejscu i trzeba je wymienić. Trwałość to główna cecha ,na którą patrzę, w końcu nie jestem profesjonalistą i nie potrzebuje jakiegoś mega super nie wiadomo czego.

Stąd moje pytanie do użytkowników Telstarów, jak się sprawują? Fajnie jakby odpowiedział ktoś kto używa właśnie turfów.

Dawniej Virus[Mauro].
Pawełek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 13 sierpnia 2009, 23:59

Jakiś czas temu myślałem o takich na halę, jeżeli moje Nike mi się rozpadną. Prawdopodobnie kupię sobie Telstary na naturalne boisko, więc wtedy coś napiszę.

stahoo, masz wiadomość na gg.

Sky is the limit!
sempaju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2009, 00:12

Mi osobiście Telstary wybitnie nie pasują, po zejściu z Tiempo II i Vaporów kontrast był jak dla mnie za duży. Pewnie to jest tylko moje uczucie, ale tak jak mówię - mi akurat jakoś za dobrze się w nich nie gra.

CzarnyZkultury

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2009, 12:27

Pawełek pisze:Myślałem o Adidas Kaiser 5.
super buty! ja jestem wysokim zawodnikiem (190) i mam te kaisery w wersji lanek i sie mi w nich swietnie gra. ich cena jak na jakosc gry i wytrzymalosc jest dosc niska. ja placilem jakies 260zl. polecam

Judzio

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 sierpnia 2009, 13:39

stahoo pisze: Obrazek
ADIDAS TELESTAR
Do nogi dopasowały mi się idealnie. Nie wiem jak z trwałością, bo mam je od kwietnia, ale ja wyznaję zasadę- "tanio na 1 sezon". Za 120 zł (a tyle one kosztują) pewnie jakoś super trwałe nie będą.
Mam identyczne, niestety nie wytrzymały napięcia na sztucznej murawie pod koniec sezonu i odkleiły mi się podeszwy od jednego i drugiego buta :prochno: Czyli tak jak mówisz, sezonówki.

Obrazek
Swider10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 24 sierpnia 2009, 17:09

Virus[Mauro] pisze:Witam, poszukuję nowego obuwia na sztuczną murawę. Oczywiście cena gra główną rolę, upatrzyłem sobie Telstary od Adidasa ,konkretnie te:

Mam dość butów Nike jeśli chodzi o obuwie piłkarskie, rozwalały się po bardzo szybkim czasie, a Adidasy których używam obecnie (zapłaciłem 150 zł) wytrzymały już 3 lata, niestety przetarły się w jednym miejscu i trzeba je wymienić. Trwałość to główna cecha ,na którą patrzę, w końcu nie jestem profesjonalistą i nie potrzebuje jakiegoś mega super nie wiadomo czego.

Stąd moje pytanie do użytkowników Telstarów, jak się sprawują? Fajnie jakby odpowiedział ktoś kto używa właśnie turfów.

Miałem takie buty jakis rok temu są naprawde dobre idealne na sztuczna trawe lub nawet na hale. Ja z tych butów bylem bardzo zadowolony nie rozwalały sie są wykonane ze skory takze idaelnie dopasowuja sie do nogi, ogólnie moge je smialo polecic, buty sluzyly mi przez caly rok a wyrzucic je musialem dopiero jak sie przetarły :!:

"Pozytywne rezultaty to coś wspaniałego , ale istnieje coś większego: móc powiedzieć, że jest się kibicem Juventusu i być z tego dumnym."

"Dla tych barw niektórzy stracili swe życie"
-10-

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 25 sierpnia 2009, 12:10

Virus[Mauro] pisze:Witam, poszukuję nowego obuwia na sztuczną murawę. Oczywiście cena gra główną rolę, upatrzyłem sobie Telstary od Adidasa ,konkretnie te:

Ja mogę polecić JOMA TOP FLEX:
http://images37.fotosik.pl/154/d1eae9c819786924med.jpg
http://images37.fotosik.pl/154/1abd7e5631b92eccmed.jpg
http://images45.fotosik.pl/158/4dcd89ccbbaa975dmed.jpg
http://images47.fotosik.pl/158/d802fe06f25f13cdmed.jpg

Model TOP FLEX wykonany z doskonałej jakości skóry cielęcej. Z systemem podwójnego szycia, zapewniającym lepsze dopasowanie się do stopy. Nowość stanowi zastosowanie technologi 80-80. Podeszwa opracowana jako najbardziej wytrzymała, na podstawie badań trwałości przeprowadzonych przez wydział badawczo - rozwojowy, zapewnia elastyczność i komfort. Posiada wkładkę EVA o twardości 45* stopni Shore's. Wzmocnienia na szwach przy przycięciach, zapewniają większą wytrzymałość. Innowacja technologiczna opracowana przez wydział badawczo-rozwojowy firmy Joma nad powierzchnią wchodzącą w kontakt z piłką rozmieszczonych zostało strategicznie wiele włókien wspomagających kontrolę nad piłką i zwiększających siłę kopnięcia. Obszar uderzenia wykonany jest ze skóry połączonej z mikrofibrą. Powstały w ten sposób materiał jest wytrzymały i elastyczny, zapewnia sportowcowi wygodę, a ponadto pomaga zachowywać doskonałą kontrole nad piłka. System mocowania z tyłu zapewnia sportowcowi wrażenie większego komfortu i stabilności. System składa się z dwóch części, dzięki czemu jest lżejszy i zapobiega urazom ścięgien.

Wykorzystuję je zarówno na sztucznej, jak i naturalnej nawierzchni. Nie przepadam zbytnio, a właściwie moje stopy nie przepadają za lankami, tym bardziej za wkrętami. Obuwie bardzo dobrze trzyma suchej nawierzchni (na mokrej jeszcze nie miałem okazji w nich grać). Wyglądają na naprawdę solidne, ale użytkuję dopiero od jakiś dwóch miesięcy. To mój pierwszy produkt tej firmy, póki co jestem zadowolony. Kosztowały mnie 170 zł.

Z Juventusem od 1997 roku.
MichaelJackson

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 00:08

Ja używam Adidas Cpopa Mundial jestem z nich zadowolony :lol:

tabo89

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 26 sierpnia 2009, 07:40

MichaelJackson pisze:Ja używam Adidas Cpopa Mundial jestem z nich zadowolony :lol:
ale to chyba prywatnie bo na scenie to chyba nie są butki Adidasa :D

a mówią że Jackson nie żyje.. wiedziałem że to tylko taki chwyt żeby sprzedało się więcej płyt :-D

Obrazek
ahojekk

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 6 razy

Nieprzeczytany post 27 sierpnia 2009, 14:09

Zdecydowałem się ostatecznie na zakup Adidas adiNova:

Obrazek

Wyglądają naprawde solidnie i bardzo mi przypominają stary model Total 90 III, który uważałem za ostatnie udane buty Nike do piłki nożnej.
Zapowiadają się naprawdę fajnie, napiszę jak się sprawują po kilku testach na sztucznej : ).

Dawniej Virus[Mauro].
ODPOWIEDZ