Dlaczego TVP milczy na temat Juve???

Klubowe finanse, stadion, marketing, nowe logo i wiele innych. Podyskutuj na temat najważniejszych spraw związanych z Juventusem.
ODPOWIEDZ
krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2006, 11:12

Kupić Gerrarda albo kogos znanego i zaczna gadać o JUVE !! Jak teraz juve trafi na Milan czy Barce albo ARsenal to pokaza .....jestem przekonany ...i będą trąbić o Starej Damie ......a ogolnie to śmiać mi sie chce bo ciagle Real i Real :/ A te Srealowcy to po dupie dosstaja ......

rafalutek

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2006, 12:09

Ja troszeczkę o czym innym ale też o TVP.
Czy w naszej publicznej nie ma odpowiedzialnej osoby, która obiektywnie oceniłaby pracę naszego "wspaniałego" komentatora pana Szpakowskiego! Przecież to co wyprawia ten gośc to już nie jest tragedia tylko totalne dno!!! Czy w państwie w którym mieszka prawie 40 milionów ludzi nie ma młodych, inteligentnych i znających język polski i piłkę nożną osób.
Pan Szpakowski sam też mógłby się zastanowic nad tym co wyprawia, a mylenie zawodników czy teksty "rozejrzał się popatrzył", nie zdażają się raz czy dwa w meczy ale notorycznie i co chwilę! A znajomośc zawodników w tym zawodzie to chyba podstawa, a nie mylenie zawodnika o czarnej skórze z blondynem. Czasami wolę wyciszyc głos niż słuchac "SZPAKA". Jedyne co za nim przemawia to to że mamy się z czego śmiac z kumplami, przypominając sobie jego gafy!!!

MarQs

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2006, 12:24

rafalutek pisze:Ja troszeczkę o czym innym ale też o TVP.
Czy w naszej publicznej nie ma odpowiedzialnej osoby, która obiektywnie oceniłaby pracę naszego "wspaniałego" komentatora pana Szpakowskiego! Przecież to co wyprawia ten gośc to już nie jest tragedia tylko totalne dno!!! Czy w państwie w którym mieszka prawie 40 milionów ludzi nie ma młodych, inteligentnych i znających język polski i piłkę nożną osób.
Pan Szpakowski sam też mógłby się zastanowic nad tym co wyprawia, a mylenie zawodników czy teksty "rozejrzał się popatrzył", nie zdażają się raz czy dwa w meczy ale notorycznie i co chwilę! A znajomośc zawodników w tym zawodzie to chyba podstawa, a nie mylenie zawodnika o czarnej skórze z blondynem. Czasami wolę wyciszyc głos niż słuchac "SZPAKA". Jedyne co za nim przemawia to to że mamy się z czego śmiac z kumplami, przypominając sobie jego gafy!!!
Większość młodych i zdolnych zrezygnowała z komentowania w tv publicznej i napewno za dużo większą kasę udziala się teraz w teliwizjach takich jak Polsat i Kanałach Sportowych na platformie Cyfry.
A Tvp kocha się chyba w Szpaku i reszcie podstarzałych "znawców" piłki nożnej i dopóki nie zejdą z tego świata, jesteśmy skazani na ich <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> komentarze :angry:

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2006, 12:37

a na Polsat sport znaja nazwiska tylko komentuja tak jak by chcieli uśpic widzów mówie oczywiscie o Borku i tym jego kochanku Kołtoniu ......bo teraz jak to nie było to nawet Kołtonia nie bylo :]

herr_braun

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2006, 15:06

Jest w tym sporo racji, ale ja jednak patrzę na to inaczej. Dla mnie najważniejszy podczas meczu jest klimat. A ten Szpaku potrafi zrobić jak nikt inny. Po piersze komentuje żywiołowo, z uczuciem, po drugie jego wpadki też dodają wszystkiemu uroku. Oglądanie meczu ma mi sprawiać przyjemność, a pan Dariusz :wink: swoimi przejęzyczeniami wprowadza mnie i moich współoglądczy w śmiech i radość :lol: Jedyne co mnie czasem denerwuje to jego stronniczość np w dwumeczu Barca Chelsea :shock:

Lato1897

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2006, 15:40

Dokładnie stronniczość szpaka i calej tvp jest żenująca!!! Ja tam od <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> Szczesnego i jego stereotypowych i nieprawdziwych komentarzy wole obejrzec skroty gdzie jest prawdziwy znawca Michał Pol-gość zna sie na rzeczy!A w dodatku nie zauważyłem żeby był stronniczy co już jest sukcesem.Przypomina mi się sytuacja z przedwczoraj:zaczynają się skróty i na pierwszy ogień idzie Barcelona-Chelsea, Prowadzący studio(kurowski)podnieca sie barcelona i ronaldinho:Bajeczna technika,magiczne zagrania,fantastyczne dryblingi itd. a ten go wysłuchał do końca i zamiast sie podniecać to powiedział tylko :tak,ale Morinho po meczu powiedział...zero podjarania.Gościu jest najlepszy.Powinien być w studiu na meczu zamiast Szczesnego.

Obrazek
Juve Master

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 09 marca 2006, 15:50

herr_braun pisze:
Jest w tym sporo racji, ale ja jednak patrzę na to inaczej. Dla mnie najważniejszy podczas meczu jest klimat. A ten Szpaku potrafi zrobić jak nikt inny. Po piersze komentuje żywiołowo, z uczuciem, po drugie jego wpadki też dodają wszystkiemu uroku. Oglądanie meczu ma mi sprawiać przyjemność, a pan Dariusz :wink: swoimi przejęzyczeniami wprowadza mnie i moich współoglądczy w śmiech i radość :lol: Jedyne co mnie czasem denerwuje to jego stronniczość np w dwumeczu Barca Chelsea :shock:
@herr braun Dokładnie, w zupełności się z Tobą zgadzam :ok: Oglądanie meczu Ligi Mistrzów przy komentowaniu Szpaka jest dużo ciekawsze, barwniejsze i pełne emocji :wink: Owszem zgodzę się że popełnia on sporadycznie błędy językowe i dotyczące drużyn grających w meczu ale mimo to LM bez niego to nie byłaby ta sama LM, prawda ?? Te jego ekspresyjne cieszynki po golach :D albo gafy; (słynne;"puścił Bąka lewą stroną):lol: dodają wszystiemu smakczku. Za to bardziej denerwuje mnie pan Jońca wraz z ekspertami typu Maciej Szczęsny :pray: Boże za co :|
Nie wiem czemu nikt nie czepia sie np. Jońcy. Wczoraj nie starałem się zwracać uwagi na błedy komentatora ale to aż raziło co ten czlowiek momentami mówił. Milan wygrał w pewnie 3-1 w pierwszym meczu tych drużyn :doh: Czyżby :?: Polemizowałbym :P A to już chyba zwykłe przejęzyczenie nie było, więc nie wiem o czym on myśli podczas transmisji :doh: . To samo do znawcy, eksperta bramkarskiego czyli Szczęsnego :angry: Znowu wczoraj napominał o "słynnym włoskim catenaccio które zawsze prezentują włoskie drużyny :smile: . Ja nie wiem co on tam robi.

luisenriqe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2006, 16:21

Najlepiej komentuje Borek. Moze sie tak nie podnieca jak Szpaku. Ale widac ze sie orientuje w temacie na biezaca. Slyszal ktos moze komentarz meczu Glasgow-Villareal. by A.Janisz? to dopiero bylo mistrzostwo swiata!!!

Marian50

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2006, 16:56

Lato 1897-masz całkowitą rację :!: Michał Pol jest najlepszy.Nie jest stronniczy tak jak szanowni panowie Kurowski i Szaranowicz<dokładnie pokazuje to mecz z Barcą-której Pol jest kibicem<przynajmniej sam tak mówił> ale nie okazywał tego!!!>Więcej, ten gość jest kompetentny,wie o czym mówi.Ogólnie jest spoko 8).Nie rozumiem niestety tego dlaczego zapraszani zamiast Niego do studia są panowie:Mielcarski oraz żałosny Maciej Szczęsny z tymi swoimi głupimi uwagami dotyczącymi włoskich zespołów... :think:.

juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2006, 19:42

Ja tam wolę sobie pooglądać PolsatSport z normalnym Borkiem, niż TVP z nienormalnym Szpakowskim. Dziennikarz komentujący takie wydarzenie jak mecz powinien być obeznany w temacie. A niestety pan Szpakowski tu se pokomentuje Skoki Narciarskie tu TORINO 2006 i już się gubi w futbolu. Ogólnie bardzo nie lubię TVP i uważam, że jest to obecnie chyba najbardziej komercyjna stacja (oprócz TV TRWAM - Tylko Rydzyk Wyjeżdża Aston Martinem) w tym biznesie. Liczę na to że nasze e-maile coś wskórają chociaż szansa jest mniejsza niż 0,1 %. Pozdro

P.S. Totalnym dnem jest pan Jacek Gmoch ---> Gdyby komentował jakis mecz Juve wykręciłbym z telewizora głośniki.
Ostatnio zmieniony 09 marca 2006, 19:45 przez juverm, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2006, 19:44

Faktycznie Michał Pol zachowuje się jak przystało na eksperta i nie jest stronniczy w przeciwieństwie do całej tej żałosnej "ekipy" z TVP.
Ale na Polsacie Sport jest jeszcze gorzej.Tam nikt nie jest obiektywny.
Wczoraj wszyscy po meczu Arsenal - Real biadolili ,że "Galaktyczni" odpadli i to jest ich koniec.
A pod koniec nbyło najlepsze: prowadzący studio Bożydar Iwanow wymienił wszystkie drużyny ,które awansowały do 1/8 LM ,dodał do tego Ajax i Inter ,które jeszcze nie grały i powiedział coś w tym stylu : "Wyłączając Juventus i może Villareal to wszystkie drużyny ,które przeszły dalej grają bardzo ładnie dla oka i efektownie.Możemy więc oczekiwać ciekawych spotkań w 1/8 LM"
Oczywiście wszyscy mu przyznali rację.(Citko,Kowalczyk,Ziober).
Przecież to są tacy wspaniali byli zawodnicy :rotfl: ,którzy niestety teraz potrafią tylko żreć i pić wódkę za darmo.Panowie"eksperci"się znaleźli... :rotfl:

Obrazek
juverm

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2006, 19:53

Michał`fcj pisze:Faktycznie Michał Pol zachowuje się jak przystało na eksperta i nie jest stronniczy w przeciwieństwie do całej tej żałosnej "ekipy" z TVP.
Ale na Polsacie Sport jest jeszcze gorzej.Tam nikt nie jest obiektywny.
Wczoraj wszyscy po meczu Arsenal - Real biadolili ,że "Galaktyczni" odpadli i to jest ich koniec.
A pod koniec nbyło najlepsze: prowadzący studio Bożydar Iwanow wymienił wszystkie drużyny ,które awansowały do 1/8 LM ,dodał do tego Ajax i Inter ,które jeszcze nie grały i powiedział coś w tym stylu : "Wyłączając Juventus i może Villareal to wszystkie drużyny ,które przeszły dalej grają bardzo ładnie dla oka i efektownie.Możemy więc oczekiwać ciekawych spotkań w 1/8 LM"
Oczywiście wszyscy mu przyznali rację.(Citko,Kowalczyk,Ziober).
Przecież to są tacy wspaniali byli zawodnicy :rotfl: ,którzy niestety teraz potrafią tylko żreć i pić wódkę za darmo.Panowie"eksperci"się znaleźli... :rotfl:
Tak, tak ale przynajmniej komentarz w PS jest fajny...
Najbardziej mnie rozwaliły skróty po meczu Barca-Chelsea, Wszyscy w garniakach a Citko (sory za wyrażenie) w takiej bluzie choby z "lumpeksu". Następnego dnia w szkole wszyscy zlewali że Citko podpisał kontrakt z lokalnym "Szmateksem". Nie lubie skrótów na PS ale wtedy byłem zmuszony bo coś mi sie z TVP stało. W skrótach na PS gadają o pierdołach np. podczas skrótu Juve-Werder gadali że Citko grał w klubie razem z bratem Eto'o i ten brat jechał na nazwisku :angry: .
Śmiali się z Nedveda że ma tyle kontuzji zaś Citko powiedział "Podobno we włoszech jest dobra opieka medyczna". Gdybym tylko mógł postawiłbym tego kolesia do pionu... Nedvedowi to on do korków nie dorasta.

Podsumowując ogólnie mecze lubię na PS oglądać ale skróty na TVP :prochno:

Obrazek
Copiczenkowiczenko

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2006, 20:25

Dla mnie od dawna urokiem skrotow na tvp jest Michal Pol. Ten gosc ma cos w sobie takiego ze chce sie go sluchac. Dokladnie we wtorek zauwazylem to samo co Wy czyli jak Kurowski podniecal sie, wyliczal zagrania Ronaldinho a Pol powiedzial o tym co nas duzo bardziej interesuje czyli o komentarzu pomeczowym Mourinho. Mnie naprzyklad bardzo interesowalo jakie wytlumaczenie tym razem wymysli trener Chelsea.
Podczas skrotow mowi on wiele ciekawostek i przedewszystkim bardzo obiektywnie wypowiada sie po skrotach.
O szpaku w tym temacie pisalem juz wczesniej wiec sie powtarzac nie bede.
Czasem lubie nawet posluchac jego komentarza bo pozniej polewa z niego jest z kolezkami. No moze gorszy od niego jest tylko Maciej Kozlowski i jego "zargon pilkarski" :-D

MarcinB

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 09 marca 2006, 21:35

Według mnie najlepszym komentatorem jest Mateusz Borek w parze z Romanem Kołtoniem. Myślę, że to jest jeden z najlepszych duetów komentujących spotkania LM. Fajnie gdyby TVP ich zatrudniło. W jakimś dziale są ich próbki komentarzy. Poprostu ekstaza :-D A w dodatku mają jeszcze sporo wiedzy o terażniejszych wydarzeniach z różnych lig w Europie :!:

forza bianco-neri

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 10 marca 2006, 15:15

wg mnie jesli nie bedzie losowania ktory mecz puscic, to TVP zdecyduje sie wlasnie na Arsenal - Juve a w rundzie rewanzowej bedzie to Lyon - Milan, te 2 mecze puszcza raczje na 100 % w takiej kolejności.

Juve per Sempre
ODPOWIEDZ