Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
fazzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 18:31

Lucas87 pisze: Logiczna byłaby sprzedaż Giaccha gdy:
b) Aby zarobioną gotówkę przeznaczyć na Ogbonne (ewentualnie dopłacić część), bądź załatwić definitywne przejście Kolarova.
Skąd wiesz, że tak nie jest ?

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 18:33

pumex pisze:Zwłaszcza, że Zuniga w tej chwili jest tak samo realny, jak Jovetić. Klub z Neapolu powtarza od trzech miesięcy, że nie sprzeda Zunigi w tym roku nawet kosztem jego odejścia za rok za free.
Właśnie Siwy nie chce go stracić za rok za darmo, ale jeśli już ma go oddać teraz, chce sporych pieniędzy. Była o tym ostatnio mowa.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 18:44

mrozzi pisze:
pumex pisze:Zwłaszcza, że Zuniga w tej chwili jest tak samo realny, jak Jovetić. Klub z Neapolu powtarza od trzech miesięcy, że nie sprzeda Zunigi w tym roku nawet kosztem jego odejścia za rok za free.
Właśnie Siwy nie chce go stracić za rok za darmo, ale jeśli już ma go oddać teraz, chce sporych pieniędzy. Była o tym ostatnio mowa.
:?: Kto tak mówił?
Ja z równą częstotliwością czytam wypowiedzi De Laurentiisa, że nie ma żadnej mowy o sprzedaży Zunigi. Ostatnie coś nadmienił, że nawet oferta 25 milionów go nie przekona.

Jeśli nawet przyjmiemy, że koleś po prostu pieprzy trzy po trzy i ma z tego ubaw, oraz że w rzeczywistości byłby w stanie sprzedać Zunigę, to na pewno nie za 5 czy nawet 10 milionów. Płacenie więcej za zawodnika na poziomie Kolumbijczyka z kończącym się kontaktem byłoby większą głupotą niż wydanie 30 baniek na Joveticia. Jak dla mnie, walka o natychmiastowy transfer Zunigi ma mały sens, więcej możemy na tym stracić niż zyskać.

Obrazek
Ivory

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 19:15

Napoli podobnie jak Viola podejmuje świadome działania wywrotowe, mające na celu maksymalnie utrudnić pomyślność naszego mercato. Wmieszali się bez mydła w Ogbonnę, a tak może byśmy trochę mniej zapłacili za dorodnego Murzina.

Jest oficjalka ws. Ogbonny. Kontrakt piecioletni.

Arcadio Morello

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 19:22

Obrazek
Virgil

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 19:28

Dobra to bierzmy teraz tego Kolarova i kończmy mercato (nie licząć jakiś juniorów).

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 19:40

http://www.acmilan24.com/news/id/19887/ ... wniak.html

Agent FIFA, Giovanni Lione, mówił dla ilsussidiario.net o planach transferowych Milanu: Matri? To dla mnie pewniak w ostatnich dniach okienka. Jego wartość nie jest przeszacowana, a Galliani wie jak dokonywać zakupów, nawet jeśli pozostaje mało czasu.

Kibice Milanu cieszą się z powrotu swego wychowanka Matriego :prochno:

Wojtek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 19:41

Virgil pisze:Dobra to bierzmy teraz tego Kolarova i kończmy mercato (nie licząć jakiś juniorów).
Tylko Kolarova? Przynajmniej do tego Diamanti, a jak sie uda to Jovetic.

Ogbonna za 13? Też uważam że troche za dużo, ale kiedy dawaliśmy za Leosia 15 baniek to każdy łapał sie za głowe, chce byśmy sie w tym przypadku tak samo zdziwili na plus;)

Crunny

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 21 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 20:03

Reprezentant Włoch, dobre warunki fizyczne, młody jak na środkowego obrońcę, ograny we Włoszech (ponad 3000 minut na boiskach Serie A) - dobry materiał na obrońcę na lata. Przez 2-3 sezony nauczy się waleczności od Chielliniego, odbioru od Bonucciego i spokoju od Barzagliego, a będzie wymiatał. Zresztą chciał go sam Conte i to podobno już 2 lata temu. Tylko ta cena mogłaby być te 2-3 mln niższa. No i szkoda jedynie Sorensena, bo przy 28-Chiellinim, 26-letnim Bonuccim, 26-letnim Caceresie i teraz 25-letnim Ogbonnie, jeszcze młodszy Duńczyk pewnie prędko się nie przebije.

1/2 Asamoah (9 mln) + Peluso (4,8 mln) + Tevez (9 mln) + 1/2 Zazy (1 mln) + Ogbonna (13 mln) = już 36,8 mln

annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 20:08

Niby do klepnięcia pozostał jedynie Kolarov, ale co z Islą? Zostanie, odejdzie? Oby to były prorocze słowa, tyle lat kręcą się koło Alessandro :roll:

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Santos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 20:14

Bazyliszek pisze:Kogo wolelibyscie z dwójki Kolarov-Zuniga?
Ja wolałbym Kolumbijczyka, tylko, że jak już wspomniano wyżej on raczej do nas nie trafi w tym okienku. Co do Kolarova to powtórzę po raz któryś, że gość w City kopie się po czole. Ja wiem, że MOŻE odzyskać formę z Lazio po transferze do nas, ale nie widzę żadnych przesłanek aby było to bardzo prawdopodobne. Najgorsze będzie rozwiązanie kiedy przyjdzie do nas Kolarov, przegra rywalizację z Kwadwo i będziemy mieli niezadowolonego ławkowicza z wysokim kontraktem.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 20:26

Crunny pisze:
1/2 Asamoah (9 mln) + Peluso (4,8 mln) + Tevez (9 mln) + 1/2 Zazy (1 mln) + Ogbonna (13 mln) = już 36,8 mln
Liczymy dalej:
37 mln - 8 mln (gacek) - 6 (isla) =22 mln, wiec Matri pewniak liczmy 9 mln, wiec mamy - 13 mln. Coś tam jeszcze zostanie. Może uda się wypchnąc ten nasz szrot za ogolnie 10 mln, ale to juz wieksza niewiadoma.
Trzeba powalczyc o Kolarova i zaklpeac za rok Zunige. Diamanti się przyda wszechstronny i zawalczy w ataku i zastąpi na skrzydle w przypadku gdybmys potrzebowali opcji w ofensywie, ale nie za 10 mln, trzeba zjechac z tej kwoty połowkami kart i wlasnie może tym "szrotem", Motta, Ziegler.
Podobno Ciro bedzie w Toro, wiec i na jego polowce cos moze sie uda.

A zna ktoś numer Angelo? coś juz wiadomo na ten temat?

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 20:29

Robaku pisze: Podobno Ciro bedzie w Toro, wiec i na jego polowce cos moze sie uda.
Chłopie na połówce Immobile nie zarobimy ani centa. Bo to Genoa spyla grającą połówkę Toro, więc to oni zarobią. A połówka Immobile zostanie w Juventusie :!:

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 20:30

Pojawi się pełen wywiad Conte z dzisiejszej konferencji na JP po polsku? ponoć potwierdził, że zaakcpetowaliśmy oferte Sunderlandu i odejdzie za...9 mln €

mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 11 lipca 2013, 20:36

Bazyliszek pisze:Pojawi się pełen wywiad Conte z dzisiejszej konferencji na JP po polsku? ponoć potwierdził, że zaakcpetowaliśmy oferte Sunderlandu i odejdzie za...9 mln €
Ja oglądałem całą konferencję i nie przypominam sobie, by wspominał coś o kwocie (może mi umknęło). Pewne jest natomiast to, że piłkarz odejdzie i "czasem trzeba poświęceń".

Zablokowany