Mercato (2012-2014)
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Ale chyba tym planem nie bedzie Diamanti?:OX_ray pisze:W porządku. Wieć po co staraliśmy/staramy się o JoJo?deszczowy pisze:Zważywszy, że mamy na tę pozycję Mikro, Quaga (póki co) i od wielkiej biedy Giovinco - bzdura. Co do Joveticia, to sądzę, że nie tyle nie było nas stać, co nie chcieliśmy płacić Fiorentinie tyle, ile chciała. I bardzo dobrze.X_ray pisze:Mnie zastanawia jedna rzecz. Załóżmy że JoJo jest faktycznie stracony. Jaki jest teraz plan B? Powiecie Diamanti? Skoro na JoJo byliśmy w stanie (wedle doniesień medialnych) wydać 20-25 mln to tym bardziej stać nas na Diamantiego. Więc sprzedaż Gacka była by nie potrzebna. Jak dla mnie niedługo zaczną się ploty odnośnie jakiegoś nowego cofniętego napastnika na celowniku Juve.
Pewnie naiwny jestem ale skoro Conte chciał JoJo to nie dlatego że ma taką zachciankę bo mu się chłopak z buzi podoba tylko potrzebuje 3 klasowego napastnika. W takim wypadku skoro nie wypala plan A to przechodzimy do punktu B na liście i tyle.
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Piti
- Juventino
Kogo wolelibyscie z dwójki Kolarov-Zuniga? ja bym chyba bardziej wolał serba, no ale jak Zuniga przyjdzie to też jakoś specjalnie nie będę płakał, bo gosc jest uniwersalny niczym Giacc moze zasuwac zarówno na lewym wahadle jak i na prawym, tylko ze Zuniga jakos specjalnie lepszy to od Gacka nie jest, jesli dojdzie do kupna Zunigi, to można rzec, że wymieniliśmy Opla Astre na Opla Corse,
- X_ray
- Juventino
Ty to powiedziałeśiltalismano pisze:Ale chyba tym planem nie bedzie Diamanti?:OX_ray pisze:W porządku. Wieć po co staraliśmy/staramy się o JoJo?deszczowy pisze: Zważywszy, że mamy na tę pozycję Mikro, Quaga (póki co) i od wielkiej biedy Giovinco - bzdura. Co do Joveticia, to sądzę, że nie tyle nie było nas stać, co nie chcieliśmy płacić Fiorentinie tyle, ile chciała. I bardzo dobrze.
Pewnie naiwny jestem ale skoro Conte chciał JoJo to nie dlatego że ma taką zachciankę bo mu się chłopak z buzi podoba tylko potrzebuje 3 klasowego napastnika. W takim wypadku skoro nie wypala plan A to przechodzimy do punktu B na liście i tyle.

- francois
- Juventino
Pepe grał na środku? W jakich to było meczach i jak sobie radził?Łukasz pisze:Ciekawe, czy raczej nie Pepe, który zagrał kilka meczów jako zastępca Marchisio przed kontuzją. No, chyba, że z Kolarovem rzeczywiście jest coś na rzeczy.Bazyliszek pisze: Giacc byl naturalnym zmiennikiem Marchisio, teraz zmiennikiem zostanie Asamoah a on jest raczej lepszy na tej pozycji od Gacka.
„To jest miejsce wyjątkowe,
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
tu się mogą ziścić sny,
za te barwy, herb, tradycję,
zostaw serce, pot i łzy”
- Adrian27th
- Juventino
Napoli Juventus 3:3.francois pisze:Pepe grał na środku? W jakich to było meczach i jak sobie radził?Łukasz pisze:Ciekawe, czy raczej nie Pepe, który zagrał kilka meczów jako zastępca Marchisio przed kontuzją. No, chyba, że z Kolarovem rzeczywiście jest coś na rzeczy.Bazyliszek pisze: Giacc byl naturalnym zmiennikiem Marchisio, teraz zmiennikiem zostanie Asamoah a on jest raczej lepszy na tej pozycji od Gacka.
Pepe został przesuniety do srodka przy stanie 3:2 dla ekipy Mazzariego.
Skonczylo to sie jak wszyscy wiemy bramka Pepinho po rajdzie srodkiem boiska

Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 27 razy
Łał, jeden mecz i jedna akcja.iltalismano pisze:Napoli Juventus 3:3.
Pepe został przesuniety do srodka przy stanie 3:2 dla ekipy Mazzariego.
Skonczylo to sie jak wszyscy wiemy bramka Pepinho po rajdzie srodkiem boiska
Dziwie się, że bierzecie w ogóle Pepe pod uwagę gdziekolwiek. To będzie raczej niespodzianka jeśli będziemy mieć z niego pożytek w tym sezonie.
Giaccherini? Diamanti? Nie lubię Diamantego, lubię Giaccheriniego. Jednak dla dobra Juventusu osobiste odczucia odstawiam na bok. Tylko niech to wszystko wyjdzie nam na dobre. Wierzę, że Conte wie co robi. Podejrzewam też, że to Giaccherini chce więcej grać, a u nas nie miałby na to zbyt wielu szans (nie więcej niż w poprzednim sezonie).
- M.R.
- Juventino
Również wolałbym Kolarova, wydaję mi się zawodnikiem który może dać drużynie więcej jakości. Grając w Lazio był na prawdę dobrym bocznym obrońcą, jeżeli dobrze pamiętam to z pary Kolarov - Lichtsteiner, gdy ci grali jeszcze razem w Rzymie bardziej chwalony był Serb (jeżeli się mylę, proszę o sprostowanie, pamięć bywa zawodna). W Anglii nie poszło mu jakoś rewelacyjnie, ale trafił wg. mnie do specyficznej drużyny jaką jest City. Gdyby wrócił do Serie A mógłby się "odrodzić", zwłaszcza, że grałby znów z Lichtsteinerem. Poza tym na korzyść Serba przemawia fakt, w odróżnieniu od Zunigi, możemy go sprowadzić już w tym oknie transferowym, a nie czekać rok na koniec kontraktu Kolumbijczyka, bo ADL uparł się na absurdalną kwotę transferu.Bazyliszek pisze:Kogo wolelibyscie z dwójki Kolarov-Zuniga? ja bym chyba bardziej wolał serba, no ale jak Zuniga przyjdzie to też jakoś specjalnie nie będę płakał, bo gosc jest uniwersalny niczym Giacc moze zasuwac zarówno na lewym wahadle jak i na prawym
"Miarą człowieka jest umiejętność zacentrowania. Zbudować dom, zasadzić drzewo czy spłodzić syna potrafi dziś każdy, ale tylko prawdziwy mężczyzna precyzyjnie dośrodkuje w pełnym biegu." Trener Piechniczek
- Arbuzini
- Juventino
Ja to jestem zachłanny i chciałbym obu :roll: . Oczywiście kosztem Padoina, do którego ciągle nie mogę się przekonać, mimo że facet wydaje się na ligowych średniaków wystarczający. A najchętniej to zamiast Zunigi widziałbym Auriera, ale chyba nie mamy już wolnego miejsca non-EU. Także nawet pomijając zainteresowanie jego osobą, czy ono w ogóle istnieje, transfer z miejsca jest mało prawdopodobny, ale za marzenia nikt nie karze.
Kurde, po co nam ten Diamanti? Strasznie leciwa nam się kadra robi, szczególnie w ataku (bramkarzy pomijam
).
Kurde, po co nam ten Diamanti? Strasznie leciwa nam się kadra robi, szczególnie w ataku (bramkarzy pomijam

- wagner
- Juventino
Śmiem twierdzić że będziemy mieć większy niż z Isli.szczypek pisze:Dziwie się, że bierzecie w ogóle Pepe pod uwagę gdziekolwiek. To będzie raczej niespodzianka jeśli będziemy mieć z niego pożytek w tym sezonie.
- Adrian27th
- Juventino
Chyba Conte narzeka na brak Lewonoznych. Ogbonna, Diamanti - oboje lewonozni, a lewa noga Diamantiego to naprawde cudo.Arbuzini pisze:Ja to jestem zachłanny i chciałbym obu :roll: . Oczywiście kosztem Padoina, do którego ciągle nie mogę się przekonać, mimo że facet wydaje się na ligowych średniaków wystarczający. A najchętniej to zamiast Zunigi widziałbym Auriera, ale chyba nie mamy już wolnego miejsca non-EU. Także nawet pomijając zainteresowanie jego osobą, czy ono w ogóle istnieje, transfer z miejsca jest mało prawdopodobny, ale za marzenia nikt nie karze.
Kurde, po co nam ten Diamanti? Strasznie leciwa nam się kadra robi, szczególnie w ataku (bramkarzy pomijam).
- @D@$
- Juventino
A pamiętasz jak w styczniu na Coppa Conte miał tylko Matriego do wyboru i kombinował z Marchisio pierwszy raz? Bendtner i Anelka nie grali bo byli albo kontuzjowani, albo za słabi... Z resztą, Conte chyba chce mieć 5 i ciężko mu się dziwić, napastników i skrzydłowych najczęściej się zmienia a on chce mieć wybór. Teraz mamy jednak 6 i to chyba już o jednego za dużo, ale kto wie.Akshen pisze:mnie tylko zastanawia sens trzymania 5 napastnikow w kadrze, w zeszlym sezonie tym piatym byl Bendtner, a potem Anelka. Przeciez oni praktycznie wogole nie grali, jaki jest sens placic pensje tego piatego?
Możliwe że się staraliśmy, ale że się już nie staramy, co z resztą sugerował Conte.X_ray pisze:W porządku. Wieć po co staraliśmy/staramy się o JoJo?deszczowy pisze:Zważywszy, że mamy na tę pozycję Mikro, Quaga (póki co) i od wielkiej biedy Giovinco - bzdura. Co do Joveticia, to sądzę, że nie tyle nie było nas stać, co nie chcieliśmy płacić Fiorentinie tyle, ile chciała. I bardzo dobrze.
Ja myślę, że kończy nam się kasa na mercato, stąd ew. sprzedaż Giaccha. Czyli szału nie będzie, ale Zuniga i/lub Kolarow to już by było super.
@Deszczowy - przy okazji, Quagliarella to już chyba dawno nie jest brany pod uwagę jako cofnięty napastnik, nawet w parze z Matri to raczej Mitra gra na Fabio. Tak czy siak mamy już Teveza, Vucinicia, Giovinco na "10" co już jest dużo.
Ja w sumie też i jak sobie przypomnę z poprzedniego sezon to w zasadzie mieliśmy po 3 na każdą stronę: Lichy, Isla, Padoin na prawą, Asamoah, De Ceglie, od biedy Giaccherini i po pół roku Peluso.Arbuzini pisze:Ja to jestem zachłanny i chciałbym obu :roll: .
Teraz Lichtsteiner+Zuniga+Padoin i Asa+Kolarov+Peluso nie wygląda źle, pytanie co z De Ceglie.
Do Padoina nic nie mam, zostanie nie będę plakał, taki zawodnik zadaniowy głębokiej rezerwy niby, ale nie ma strachu go wpuszczać na utrzymanie wyniku np.
- Piti
- Juventino
2,5 mln rocznie dla Gacka, a niech mnie...wystarczyło kilka dobrych występów na PK aby znalazł nowego pracodawce, który będzie mu płacić 5 razy tyle co Juventus. Kto by nie skorzystal z takiej propozycji? tym bardziej, że zapewne Gacek po PK zasiadł do rozmow o nowym kontrakcie, zażyczył sobie 2 mln na co Juve nie przystało bo niby z jakiej paki Gacuś ma kosić 2 mln, prwie tyle co Barza czy Lichy. 1 mln € to max zwlaszcza po tym sezonie, gdzie jakos specjalnie nie przyczynił się do majstra prócz meczu z Catanią.
Może Totki sypną te 12 mln na Matriego? Defoe i Adebayor dupy nie urywają u nich wiec może się połaszą
Może Totki sypną te 12 mln na Matriego? Defoe i Adebayor dupy nie urywają u nich wiec może się połaszą
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Tak na spokojnie, to ta transakcja z udziałem Giaca może nam w sumie wyjść... na dobre. Jeśli rzeczywiście miałoby być tak, że jego kosztem w składzie pojawi się Kolarov/Zuniga, a do środka zostanie przesunięty Asamoah (na swoją pozycję). Giac ma dostać w nowym klubie 2,5 mln za rok gry, a u nas nie miałby już w sumie zbyt wielu szans na grę. Bardzo go lubię. Taki prosty chłopak z prowincji, który zrealizował swój sen o grze w reprezentacji, miał swoje 5 minut w walce o Scudetto (ten gol ze Słoniami pozostanie nam, ale jemu pewnie też bardzo długo w pamięci). Nam chodzi chyba bardziej o to, że był solidnym zmiennikiem i nigdy nie marudził oraz nie narzekał na swoją sytuację w drużynie. Na boisku jakoś wiele nam nie dał (tu się muszę zgodzić z przedmówcami) - jedną kluczową bramkę i trochę wiatru w sumie.
Ja się z Pedullą nie zgadzam. Jego zdaniem skupimy się teraz na Zunidze, który, jak sądzi, jest naszym celem nr 1. Nasi działacze muszą mieć świadomość, że piłkarzowi kończy się kontrakt za rok, jesteśmy z nim dogadani, wiec wydawanie na niego teraz jakichś większych pieniędzy mija się z celem. Moim zdaniem zaproponujemy śmieciarzom jakieś ochłapy, po czym oni odmówią i samego gracza będziemy chcieli wziąć za rok za darmo. Marotta specjalizuje się w takich transakcjach. Mówi się, że Zuniga ma porozumienie i z nami, i z interem, ale jestem przekonany, że to my bylibyśmy mu w stanie zaoferować więcej kasy, nie wspominając o walce o najwyższe cele... Jak dla mnie uderzymy teraz po Kolarova, bo kosztuje bardzo niewiele biorąc pod uwagę jego umiejętności. Tylko kluby zasilane kasą Szejków żądają tak niewiele za tak dobrych piłkarzy. Chcieliśmy go wypożyczyć, teraz po sprzedaży Giaccheriniego (która tuż tuż) można by przelać pieniążek w gotówce i mamy komplet.
Początek mercato, a my mamy Llorente, Teveza, Ogbonnę i na tym się pewnie nie skończy. Cała trójka jedzie z drużyną na zgrupowanie i o to nam chodziło. Dajmy sobie za to spokój z tym Diamantim. Na ławkę w sam raz, ale nie mógłby raczej liczyć na sporą ilość występów.
Ogbonna! Benvenuto nella parte di Torino che conta!
Ja się z Pedullą nie zgadzam. Jego zdaniem skupimy się teraz na Zunidze, który, jak sądzi, jest naszym celem nr 1. Nasi działacze muszą mieć świadomość, że piłkarzowi kończy się kontrakt za rok, jesteśmy z nim dogadani, wiec wydawanie na niego teraz jakichś większych pieniędzy mija się z celem. Moim zdaniem zaproponujemy śmieciarzom jakieś ochłapy, po czym oni odmówią i samego gracza będziemy chcieli wziąć za rok za darmo. Marotta specjalizuje się w takich transakcjach. Mówi się, że Zuniga ma porozumienie i z nami, i z interem, ale jestem przekonany, że to my bylibyśmy mu w stanie zaoferować więcej kasy, nie wspominając o walce o najwyższe cele... Jak dla mnie uderzymy teraz po Kolarova, bo kosztuje bardzo niewiele biorąc pod uwagę jego umiejętności. Tylko kluby zasilane kasą Szejków żądają tak niewiele za tak dobrych piłkarzy. Chcieliśmy go wypożyczyć, teraz po sprzedaży Giaccheriniego (która tuż tuż) można by przelać pieniążek w gotówce i mamy komplet.
Początek mercato, a my mamy Llorente, Teveza, Ogbonnę i na tym się pewnie nie skończy. Cała trójka jedzie z drużyną na zgrupowanie i o to nam chodziło. Dajmy sobie za to spokój z tym Diamantim. Na ławkę w sam raz, ale nie mógłby raczej liczyć na sporą ilość występów.
Ogbonna! Benvenuto nella parte di Torino che conta!
:rotfl:jackop pisze:Słodki Jezu a nasz panie, miałbym wtedy fap-fapanieArbuzini pisze:Ja to jestem zachłanny i chciałbym obu :roll: .![]()
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2013, 13:37 przez mrozzi, łącznie zmieniany 1 raz.
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 28 razy
- Otrzymał podziękowanie: 71 razy
Słodki Jezu a nasz panie, miałbym wtedy fap-fapanieArbuzini pisze:Ja to jestem zachłanny i chciałbym obu :roll: .

Gigi/Storari - Barza/Caceres, Bonucci, Chiellini/Ogbonna - Lichtsteiner/Zuniga, Marchisio/Asamoah, Pirlo, Vidal/Pogba, Kolarov/Peluso - Tevez/Giovinco, Llorente/Matri
Sprzedaż: Motty, Kuczera, Zieglera, Melo, Malaki, Padoina, Gacka (fajny jest, ale pieniądz Sunderlandu nie śmierdzi), Isli (a tak w niego wierzyłem), Pepe, Szwagra, Quagliarelli i jestem w niebie. Nawet przy zaniżonych cenach myślę, że Beppe te 45 mln mógłby uciułać. Niestety, przynajmniej połowa z nich to placki, więc musiałoby się znaleźć sporo jeleni.
Jeśli już trzymamy się tego 3-5-2, oraz Marotta postawi kropkę nad i (Kolarov/Zuniga/obu) to Diamanti (tak jak Pepe - o czym ciągle przypomina szczypek) są zawodnikami zbędnymi.
Skoro Ogbonna na 99% nasz to w tym momencie sadzanie trójki z naszego nowego bloku obronnego na ławce jest głupotą.
Wyobraziłem sobie mecz z jakąś ogarniętą ekipą, w którym z konieczności musieliby wystąpić Ogbonna (z podGLIKową formą) i Bonucci (z one of these days). To byłby hit większy niż 'Peluso vs Sampa show'.

Zbierać €€€ i za rok atakować kolejnego (oby trochę młodszego) TOP'a.
Ostatnio zmieniony 11 lipca 2013, 13:56 przez jackop, łącznie zmieniany 4 razy.

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!