Mercato (Lato 2017 / Zima 2018) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
albertcamus

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 18:44

gpl88 pisze:
Lypsky pisze:https://pbs.twimg.com/media/DEtHSjIUwAY ... name=large

Leo przed rozpoczęciem swojej nowej przygody ostatni raz chciał popatrzeć na puchar, którego już nigdy nie zdobędzie. Załatwił to sobie sam.
Nie chcę być chamski czy postrzegany za trolla ale Juve to specjalista przegrywania finałów LM więc u was szanse też miał niezbyt wielkie.
Wiesz w jaki sposób można nie przegrać finału LM? Można tam nie dojść. Przez najbliższe 15 lat Milan nie zamelduje się w finale Ligi Mistrzów.
Róbcie screeny, zapisujcie to sobie i czekamy. Czas start.
Tic tac tic tac tic tac

D-Rose

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 18:49

albertcamus pisze:
gpl88 pisze:
Lypsky pisze:https://pbs.twimg.com/media/DEtHSjIUwAY ... name=large

Leo przed rozpoczęciem swojej nowej przygody ostatni raz chciał popatrzeć na puchar, którego już nigdy nie zdobędzie. Załatwił to sobie sam.
Nie chcę być chamski czy postrzegany za trolla ale Juve to specjalista przegrywania finałów LM więc u was szanse też miał niezbyt wielkie.
Wiesz w jaki sposób można nie przegrać finału LM? Można tam nie dojść. Przez najbliższe 15 lat Milan nie zamelduje się w finale Ligi Mistrzów.
Róbcie screeny, zapisujcie to sobie i czekamy. Czas start.
Tic tac tic tac tic tac
Dobrze, ze nie 100 lat ;))

Nam zajeło 4 lata zrobienie finalu LM po dwoch 7 miejscach. Nie zdziwie sie jak Milan tam zagra do konca tej dekady.

Btw. Fajnie, ze Caldara bedzie u nas. Zyczylbym sobie, zeby na "lzejsze" mecze to własnie on i Rugani grali w podstawie. Niech łapią wspolny jezyk jak najszybciej bo to oni sa naszą przyszłoscia na CB a nie Chiellini i Barzagli. (no chyba, ze ktoremuś odbije jak Leosiowi i odejdzie w niesławie ;) )

Obrazek
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 18:56

Są już jakieś informacje o tym, że Caldara rzeczywiście wraca?

Gracz przyjdzie do nas z Atalanty w bardzo podobnym wieku jak Leo do nas przychodził. Wtedy Juventus aż marzył, aby Bonucci stał się piłkarzem, który w duecie w Chiellinim stworzy obronę na lata. To się udało, teraz czas na następnych.

Vincitore

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:01

Nawet jak coś z Maticiem jest na rzeczy, to Bakayoko właśnie oblał medicale w Chelsea. Pozdro Conte. :smile:

koki90

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:05

Jeśli Caldara do nas zawita w tym okienku, a poprzez puszczenie Orsoliniego do Atalanty jest to bardzo prawdopodobne, to szybciej zagości na stale w pierwszym składzie niż Rugani.

Gandalf8

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:08

Pozbywamy tych, co psuli atmosferę. O ile z odejścia Alvesa się cieszę to jednak trochę mi smutno, że Bonucci odchodzi, chociaż to dobra decyzja, ale kiedyś lubiłem Leosia...

Oddajemy Orsoliniego Atalancie, co pewnie pomoże w przekonaniu tego klubu do skrócenia tam pobytu Caldary. Ogólnie wyjdziemy na plus.

Jeden, by wszystkimi rządzić, Jeden, by wszystkie odnaleźć,
Jeden, by wszystkie zgromadzić i w ciemności związać
W Krainie Mordor, gdzie zaległy cienie.
mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:13

Leo jaki usmiechniety szczesliwy... heh smród straszny... tm bardziej, że go lubiłem. Ale popieram Juve, pewne wartości są ponadczasowe, czytając tu pumexy i inne jęczytyłki zastnawiam sie po co Ci ludzie kibicuja Juve ? Przecież to dla nich masochizm, co do CL wygramy ją prędzej czy pózniej ale wygramy... Czytając forum Juventuz mam wrażenie że mam do czynienia z innymi ludzmi, którzy nie jęczą co 5 sek... cóż.. powtórze mam 14 lipca a Marotta i Max są już zwalniani i obrzucani Błotem....co do wypowiedzi Babola, śmierdzi fejkiem, ale jesli to prawda i część osób mu tu przytakuje i przyklaskuje, to zalatuje zwykłą hipokryzją.. kibicuja klubowi bez ambicji, który wychodzac na boisko przegrywa.... żałosne, jak 3/4 userów tutaj...

Juve, storia di un grande amore
Zizou_1989

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:16

mibor pisze:Leo jaki usmiechniety szczesliwy... heh smród straszny... tm bardziej, że go lubiłem. Ale popieram Juve, pewne wartości są ponadczasowe, czytając tu pumexy i inne jęczytyłki zastnawiam sie po co Ci ludzie kibicuja Juve ? Przecież to dla nich masochizm, co do CL wygramy ją prędzej czy pózniej ale wygramy... Czytając forum Juventuz mam wrażenie że mam do czynienia z innymi ludzmi, którzy nie jęczą co 5 sek... cóż.. powtórze mam 14 lipca a Marotta i Max są już zwalniani i obrzucani Błotem....co do wypowiedzi Babola, śmierdzi fejkiem, ale jesli to prawda i część osób mu tu przytakuje i przyklaskuje, to zalatuje zwykłą hipokryzją.. kibicuja klubowi bez ambicji, który wychodzac na boisko przegrywa.... żałosne, jak 3/4 userów tutaj...
popieram w 100 % :hellyes:

LukaszG / DLuGi

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:26

Swoją drogą czy były jakieś wzmianki o naszej współpracy z Atalantą? Kiedyś sytuacja wyglądała podobnie z Sassuolo. Fajnie, że ogrywają nam zawodników i sami również czerpią z tego korzyści. Szkoda tylko, że z Contim nie siadło.

Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:27

Alexinhio-10 pisze: Co do Matica, to walczy o niego ManU. Jesli rzeczywiscie go chca, to za duzo nie zwojujemy. To by byl jednak top na DMa
Czy ja wiem. Chelsea na pewno wolałaby go oddać za granicę niż do rywala, który im już zgarnął Lukaku. Ale pytanie, czy udałoby się nam go przekonać, bo jednak w United dostałby furę siana. Do tego Bakayoko oblał testy, więc Chelsea jeszcze to przemyśli.

mibor

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:28

CavAllano pisze:
Alexinhio-10 pisze: Co do Matica, to walczy o niego ManU. Jesli rzeczywiscie go chca, to za duzo nie zwojujemy. To by byl jednak top na DMa
Czy ja wiem. Chelsea na pewno wolałaby go oddać za granicę niż do rywala, który im już zgarnął Lukaku. Ale pytanie, czy udałoby się nam go przekonać, bo jednak w United dostałby furę siana. Do tego Bakayoko oblał testy, więc Chelsea jeszcze to przemyśli.
Wiadomo czemu oblał ?

Juve, storia di un grande amore
Ultras

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 7 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:29

Nie ma co się dziwić, że Bonucci się uśmiecha. No bo co? Ma udawać, że jest mu przykro, i że poszedł do Milanu tylko ze względu na rzekomy konflikt?

Nie jest przyjemnie patrzeć jak jeden z wydawałoby się liderów i przyszłych legend klubu przechodzi do rywala. Ale cóż, raz na wozie, raz pod wozem. W zeszłym roku to my szaleliśmy z radości ( ).

Jeżeli jednak decyzja o sprzedaży Bonucciego faktycznie zapadła tuż po finale w Cardiff to jestem spokojny. Marotta i Paratici to fachowcy (mimo, że duża część forumowych mistrzów FMa uważa, że lepiej by i kupowała i sprzedawała) i mają plan jak uzupełnić lukę. Bo luka niewątpliwie jest i żadne zakłamywanie rzeczywistości tego nie zmieni.

MRN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 13 razy
Otrzymał podziękowanie: 205 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:33

A co takiego wrzuciła robalowi siostra Kielona bo przez to ciśnienie mi umknęło ?

Obrazek
Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:43

Ja za Bonuccim płakał nie będę, krzyż na drogę.

Milan w SerieA i tak jest lata świetlne za nami i nawet kupno Bonuca, czy Auby (choć to jest póki co mało realne) niczego w tej mierze nie zmieni. Milan na razie jest top4 i musi się sprężyć żeby sportowo dorównać Romie i Napoli.

Teraz najważniejsze jest mądre przeprowadzenie transferów do klubu.
Bernardeschi, Schick/Keita, Szczęsnym prawy obrońca i Mr X do pomocy z Hiszpanii. Tak swoją drogą tylko Koke mi przychodzi do głowy. Kross jest nie do wyjęcia, podobnie Saul, który parę dni temu przedłużył kontrakt z Atleti do 2026 roku!!! Cena 70 mln też by się zgadzała. Zobaczymy.

Co do M. De Sciglio, to moim zdaniem jest on rozpatrywany bardziej jako konkurent dla A. Sandro (w zamian za Asę), a na prawą obronę będziemy się starać ściągnąć kogoś lepszego. Coś tam się przewija o Ricardo Pereirze z Porto. Oby to była prawda. Z kolei Lichy będzie drugim do pary, bo wątpię, żebyśmy oddali dwóch prawych obrońców w jedno okienko. Ktoś doświadczony w takim wypadku niewątpliwie musi zostać.
Ostatnio zmieniony 14 lipca 2017, 19:44 przez Yaro417, łącznie zmieniany 1 raz.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 14 lipca 2017, 19:43

MRN pisze:A co takiego wrzuciła robalowi siostra Kielona bo przez to ciśnienie mi umknęło ?
Stwierdziła,że chcieli go na kspitana a on poszedł za kasą. Na głównej jest w newsie o tym.

Zablokowany