Liga Mistrzów 2012/13

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
Zablokowany
mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2013, 13:50

santiago15

Po pierwsze to że puszczą Barce z PSG było wiadome jeszcze przed pierwszymi meczami.

Po drugie, jak ktoś wcześniej wspomniał sam Ibra ma w PL więcej fanów niż całe Juve lub Bayern (o Messim i Barcy nawet nie wspominając) a chyba nie muszę Ci tłumaczyć, dlaczego popularność danego klubu powinno być priorytetem przy doborze transmisji?

Po trzecie ostatnie wyniki dały dodatkowy powód takiego wyboru. W meczu Barcy teoretycznie wszystko jest możliwe, w naszym teoretycznie wszystko rozstrzygnięte.

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2013, 14:01

santiago15 pisze:TVP znowu dało popis, w środę transmitują Barcelonę :whistle:
przecież N też puściło barce na nPremium więc nie rozumiem skąd zaskoczenie oraz skąd najazd tylko na tvp, po n chyba nikt nie jechał... oby na nSport znów puścili i dali na ten mecz Terleckiego i będzie ok

edit: w innym temacie jest, że będzie na nPremium więc lipa
Ostatnio zmieniony 04 kwietnia 2013, 14:06 przez Maly, łącznie zmieniany 1 raz.

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
morfeuszrejowiec

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2013, 14:04

nie mam Nki więc nie jadę po Nce.

mateo - nie musisz mi tłumaczyć, wiem jak to wszystko funkcjonuje :wink:
Przemawiam trochę subiektywnie, z perspektywy kibica Juventusu a nie jako niedzielny kibic, dlatego jestem niezadowolony (co nie oznacza, że nie rozumiem dlaczego akurat puszczają Barcelonę, ale na ten temat nie ma co dyskutować bo powiedziane już zostało wszystko).

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2013, 15:35

Mecz Juventusu z Bayernem będzie można obejrzeć na ZDF.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2013, 15:40

Vimes pisze:Mecz Juventusu z Bayernem będzie można obejrzeć na ZDF.
Srednio mi sie widzi sluchanie jazgotu Niemcow..

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2013, 16:34

mateo369 pisze: Po drugie, jak ktoś wcześniej wspomniał sam Ibra ma w PL więcej fanów niż całe Juve lub Bayern (o Messim i Barcy nawet nie wspominając)
No to musimy zdefiniować słowo 'fan'. Dla mnie fan to jest osoba na bieżąco śledząca poczynania danej drużyny/gracza ale przede wszystkim ktoś jest w stanie wydać jakieś pieniądze na to swoją pasje, bo tak patrzą na to marketingowcy. A więc wydaję mi się, że nie można na każdego dzieciaka, który na podwórku jest 'Ibrą' mówić 'fan', jednak zgodzę się ogólnie rzecz biorąc, że mecz Barca - PSG będzie cieszył się większym zainteresowaniem niż nasz pojedynek. Wiadomo dlaczego: najlepsza drużyna świata vs napchany gwiazdami klub szejków albo dawny gigant z ambicjami na powrót, bez wielkich nazwisk w składzie vs czołówka światowa.

Lypsky

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2013, 17:15

Maly pisze: edit: w innym temacie jest, że będzie na nPremium więc lipa
podobno rewanże miały być już w c+ :whistle:

jeśli będzie inaczej to ładnie dymają abonentów nc+

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
Kejker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2013, 17:31

mateo369 pisze: Po drugie, jak ktoś wcześniej wspomniał sam Ibra ma w PL więcej fanów niż całe Juve lub Bayern (o Messim i Barcy nawet nie wspominając) a chyba nie muszę Ci tłumaczyć, dlaczego popularność danego klubu powinno być priorytetem przy doborze transmisji?
Mhm. :|
italismano pisze:Srednio mi sie widzi sluchanie jazgotu Niemcow..
Przecież na ZDF komentator jest bardzo spokojny i prawie w ogóle nie krzyczy. Nie ważne czy to reprezentacja czy LM. W dodatku 'małomówny', jak to niemieccy komentatorzy mają w zwyczaju.

mateo369

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2013, 18:00

Kejker pisze:
mateo369 pisze: Po drugie, jak ktoś wcześniej wspomniał sam Ibra ma w PL więcej fanów niż całe Juve lub Bayern (o Messim i Barcy nawet nie wspominając) a chyba nie muszę Ci tłumaczyć, dlaczego popularność danego klubu powinno być priorytetem przy doborze transmisji?
Mhm. :|
Tak jak napisałem, ktoś wcześniej o tym tutaj wspomniał, nie chce mi się szukać dokładnego posta. W każdym razie swoje dane opierał o facebooka i tamtejsze fanpage, a że nie mam konta na tym pieprzniętym portalu więc potwierdzić wiarygodności nie mogę ale nie widzę też powodów aby ktoś miał kłamać.
Lypsky pisze:
Maly pisze: edit: w innym temacie jest, że będzie na nPremium więc lipa
podobno rewanże miały być już w c+ :whistle:
i będą na c+ klik choć tam na żywo też Barca. A co do N-ki to też ma być transmisja ale jeszcze nie wiadomo jaki mecz, przynajmniej nie jest to określone w programie. W każdym razie Juve na pewno nie poleci na nPremium z bardzo prostego powodu - od jutra takiego kanału po prostu nie będzie, zostaje tylko nSport. No ale jak na c+sport puszczają Barca, to liczę że na nSport poleci Juve. Skoro nc+ startuje od jutra to nie widzę większego sensu aby na dwóch swoich kanałach puszczali ten sam mecz, choć w sumie z nimi wszystko jest możliwe :wink:

"Freddy believes if a fridge falls in front of you, it's your job to get out of its way. I believe it's the fridge's job to get out of mine." - Frank Underwood
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2013, 18:06

mateo369 pisze:Tak jak napisałem, ktoś wcześniej o tym tutaj wspomniał, nie chce mi się szukać dokładnego posta. W każdym razie swoje dane opierał o facebooka i tamtejsze fanpage, a że nie mam konta na tym pieprzniętym portalu więc potwierdzić wiarygodności nie mogę ale nie widzę też powodów aby ktoś miał kłamać.
Ja to pisałem, wystarczy sobie zerknąć. Ibra ma ponad milion fanów więcej od Juventusu, i prawie tyle samo co Bayern. Sam Ibra, Nie mówię już o tym, że z Barcy nawet taki Pique ma 7 mln fanów. Marketingowo mecze Barca - PSG biją na głowę Bayern z Juventusem.

krystiank

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2013, 19:19

Chłopaki to nie jest tak jak piszecie ;) Mecz Juventus - Bayern odbedzie sie na Nsport, Barca bedzie pokazywana na TVP1 i Canal + Sport;) Dlatego spokojnie mozna ogladnąć na polskim kanale, oczywiście ten kto posiada NC+.

Maly

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 8 razy
Otrzymał podziękowanie: 25 razy

Nieprzeczytany post 04 kwietnia 2013, 20:59

Ouh_yeah pisze:
mateo369 pisze:Tak jak napisałem, ktoś wcześniej o tym tutaj wspomniał, nie chce mi się szukać dokładnego posta. W każdym razie swoje dane opierał o facebooka i tamtejsze fanpage, a że nie mam konta na tym pieprzniętym portalu więc potwierdzić wiarygodności nie mogę ale nie widzę też powodów aby ktoś miał kłamać.
Ja to pisałem, wystarczy sobie zerknąć. Ibra ma ponad milion fanów więcej od Juventusu, i prawie tyle samo co Bayern. Sam Ibra, Nie mówię już o tym, że z Barcy nawet taki Pique ma 7 mln fanów. Marketingowo mecze Barca - PSG biją na głowę Bayern z Juventusem.
muszę przyznać, że ciekawy pomysł żeby porównywać takie rzeczy ale trochę to jednak bez sensu, wychodziłoby z niego że lepiej puścić trening barcelony niż turniej Juve bayernu chelsea i arsenalu ;) poza tym w fb klika kupa jakiś (bez urazy) tępych lasek, które to nawet nie oglądają później meczu bo wolą m jak miłość, bez przesady więc... to nie jest miarodajne źródło jakichkolwiek informacji, nawet nie każdy ma fb, już nie mówię o tym, że nie każdy kliknie lubie to...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.

magica Juve vinci

A nie mówiłem?
Kejker

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2013, 14:44

Tak jak napisałem, ktoś wcześniej o tym tutaj wspomniał, nie chce mi się szukać dokładnego posta. W każdym razie swoje dane opierał o facebooka i tamtejsze fanpage, a że nie mam konta na tym pieprzniętym portalu więc potwierdzić wiarygodności nie mogę ale nie widzę też powodów aby ktoś miał kłamać.
No fakt, bardziej wiarygodnego źródła niż lajki na FB nie da się podać. :roll:

Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2013, 14:48

Aha, czyli lajki na fejsbuku nie są miarodajne, decyzje wszystkich telewizji nie są miarodajne, ale zdanie kibiców Juventusu nie akceptujących tego, że Barcelona ma 35 milionów lajków więcej od ich ukochanego klubu, jest najbardziej miarodajne :ok: Jakie chcecie inne źródło? Sprzedaż koszulek, oglądalność? Cały świat chciał oglądać Bayern z Juventusem, ale jak na złość poza Włochami i Niemcami, szefowie telewizji puścili Barce. No pech niesamowity.

Vimes

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 05 kwietnia 2013, 15:16

Jeżeli chodzi o oszacowanie ilości kibiców to z lekkim przymrużeniem oka można również wykorzystać dane z Fantasy Champions League. Gra w to mnóstwo ludzi, przy rejestracji deklaruje się komu kibicujecie, a liczby wyglądają tak:

Obrazek

http://en.uclfantasy.uefa.com/UEFA/1580 ... iodId=3170

Jak widać na Barcelonę przypada prawie 4,5 raza więcej ludzi niż na Juventus. Oczywiście to tylko bardziej lub mniej dokładne przybliżenie rzeczywistości, ale jeżeli wykorzystujemy lajki na fejsbuku to możemy również wykorzystać dane z tej gry. Może to jest nawet lepsze, bo gracze przynajmniej interesują się jakoś piłką, a te wszystkie panny klikające w lajki na fejsbuku to mogą się bardziej interesować samymi piłkarzami niż piłką :prochno:.

Obrazek
Zablokowany