Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 11:30

bracia zahorowie wymieniający poglądy na JP. Like it! :D Jak Wy w domu spędzacie święta?

Lucio odchodzi z Interu, co może im ładnie skomplikować sytuację. Nie dość, że mają spore luki w pomocy i w ataku, to jeszcze trzeba rozglądać się za zastępstwem dla naprawdę dobrego obrońcy.

Obrazek
Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 11:44

Lucio to rocznik '78, tak więc w przypadku transferu za rozsądną kwotę (do 3/4 mln) i kontraktu max do 1,5 mln euro chętnie bym go u nas przywitał. Czwarty stoper jest potrzebny, zwłaszcza w przypadku gdy na 3 frontach, poza tym obrońców w naszej kadrze jest raptem sześciu (Barza,Kielon, Leoś, Lichy, Kutcher i Martin). Brazylijczyk to najlepszy obrońca Interu, ciągle gwarantując dobry poziom gry. A mając na uwadze nasze rzekome zainteresowanie Nestą (wiem że był za darmo), to Lucio brałbym w ciemno (mimo konieczności wykupienia go z Interu). Pieniądze z ewentualnego transferu młodszego/droższego obrońcy można byłoby przeznaczyć wówczas na Cavaniego, a dopiero za rok sprowadzić czwartego stopera na dłużej (może akurat Frederik w Bologni zacznie regularnie grać i nawet na dobrym poziomie). No chyba, że Beppe wyciągnie z Cagliari za rozsądne pieniądze Astoriego (na transfermarket.de wyceniają go na 7 mln euro i to jest dobra cena). Niemniej w transfer Davide do nas jakoś nie wierzę, zwłaszcza że chłopina zaczynał w Primce Milanu.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 23 razy
Otrzymał podziękowanie: 71 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:07

Dzięcioł pisze:Lucio to rocznik '78, tak więc w przypadku transferu za rozsądną kwotę (do 3/4 mln) i kontraktu max do 1,5 mln euro chętnie bym go u nas przywitał.
Widzisz i nie grzmisz :roll: Na szczęście to tylko chore fantazje Dzięcioła.

Czy oferta MU za Julio C. to taki dżołk ???

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:13

jackop pisze:Czy oferta MU za Julio C. to taki dżołk ???
Nigdzie nie widziałem informacji o zainteresowaniu Cesarem ze strony SAF'a, ale tak, to musi być joke :wink: Nie po to wydawali 20 baniek na De Geę, żeby po roku posadzić go na ławce. Przynajmniej mi się tak wydaje. Z kolei Julio nie byłby zainteresowany ławką

Obrazek
wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:39

stahoo pisze:Znam 2 przykłady braci, gdzie jedni kibicują: Real (starszy), Barca (młodszy) i manchester United (starszy, choć on nie tyle kibicuje, co hmm po prostu ich lubi), City - młodszy.
hmm, może trochę spłycę, ale dostrzegam pewną analogię:

Bracia kibicujący klubom z bogatą tradycją/historią/sukcesami:
starszy (Juventus)
starszy (Real)
starszy (MU)

"Sezonowcy" (?):
młodszy (Inter)
młodszy (Barcelona)
młodszy (MC)

:prochno:

Ciekawe, czy Guarin żywi jakąś urazę do Juventusu i będzie próbował się odegrać w najbliższym meczu?

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
zahor_jr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 12:45

No, spłyciłeś i to bardzo.
A czy Guarin żywi urazę do Juve? Wątpię.

Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:04

pumex pisze: Lucio odchodzi z Interu, co może im ładnie skomplikować sytuację. Nie dość, że mają spore luki w pomocy i w ataku, to jeszcze trzeba rozglądać się za zastępstwem dla naprawdę dobrego obrońcy.
I bardzo dobrze, mimo wielkiej sympatii do niego to jego czas minął, mimo przebłysków nie jest już wartościowym piłkarzem a jego odejście ma same plusy (teraz Moratti musi kupić jakiegoś stopera, chyba że Strama ogarnie Ranocchię).

Mam nadzieję że te rzekome zainteresowanie Cesarem to plotki!

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:20

Serpente pisze:Najbardziej śmieszni jesteście w tym Wy jako dorośli faceci, dojrzali kibice którzy zwracają uwagę na jakieś bzdury wypisywane przez jakiś frustratów bądź ludzi totalnie nie znających się na piłce
Serpente kilka postów wcześniej pisze:
jareckik pisze:W ogóle jak można być kibicem Interu ? Tak słowem wstępu.
Tak słowem wstępu, jak można być tak głupim? bo pewnie myślisz że kibicuje od 2006r. itd. Inter to klub jak każdy inny i naturalne że ma swoich kibiców, ja pierdziele...
Błogosławieni, którzy umieją śmiać się z samych siebie.

Lavezzi w Interze? Podobno Inter nie ma pieniędzy, a jeden z klubów francuskich ma ich za dużo.

Łoles

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:25

szczypek pisze: Lavezzi w Interze? Podobno Inter nie ma pieniędzy, a jeden z klubów francuskich ma ich za dużo.
PE-ES-ŻE ma za dużo pieniędzy ale nie ma tez pomysłu kogo za nie kupić, przy co drugim nazwisku w prasie widnieje gdzieś mniej więcej takie zdanie:
...zainteresowane pozyskaniem XXXX* jest równiez PSG...

*tutaj należy wstawić nazwisko jakiegoś koniecznie drogiego (bądź wycenianego na biliard milionów) kopacza o który pisze prasa.

Co do samego Lavezziego i sprawy PSG to imo dla niego byłby to krok w tył.
Powinien zostać we Włoszech bo jak będziemy się co sezon pozbywać takich piłkarzy to transmisji z serie a nie będzie chciała, nawet za darmo, puszczać żadna stacja.

"Prawda jest taka, że ty jesteś słaby, a ja jestem tyranią złych ludzi. Ale staram się Ringo, naprawdę bardzo się staram być pasterzem..."
Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:33

szczypek pisze: Błogosławieni, którzy umieją śmiać się z samych siebie.
O co Ci tym razem chodzi? bo napisałem że Inter to klub jak każdy inny, ze swoją historią, kibicami itd.?

Obrazek
szczypek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:42

Łoles pisze:PE-ES-ŻE ma za dużo pieniędzy ale nie ma tez pomysłu kogo za nie kupić, przy co drugim nazwisku w prasie widnieje gdzieś mniej więcej takie zdanie:
...zainteresowane pozyskaniem XXXX* jest równiez PSG...
*tutaj należy wstawić nazwisko jakiegoś koniecznie drogiego (bądź wycenianego na biliard milionów) kopacza o który pisze prasa.
Oczywiście masz rację, ale w tym wypadku sugerowałem się tym newsem. Oferty oficjalnej wprawdzie nie było, ale "do tej pory". Cholera wie.
Serpente pisze:O co Ci tym razem chodzi? bo napisałem że Inter to klub jak każdy inny, ze swoją historią, kibicami itd.?
Tobie to trzeba wszystko tłumaczyć...

Napisałeś, że śmieszą Cię ludzie, dorośli faceci, dojrzali kibice, którzy zwracają uwagę na bzdury wypisywane przez jakiś frustratów. Ty sam kilka postów przed tą wypowiedzą ustosunkowałeś się do (chyba nie masz wątpliwości) bzdury napisanej przez jakiegoś frustrata. Tak więc śmiejąc się z nich nie zapominaj o sobie.

SKAr7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 14:44

Dobra to jeszcze raz, tym razem krócej.
Serpente pisze:Najbardziej śmieszni jesteście w tym Wy jako dorośli faceci, dojrzali kibice którzy zwracają uwagę na jakieś bzdury wypisywane przez jakiś frustratów bądź ludzi totalnie nie znających się na piłce
Serpente kilka postów wcześniej pisze:Tak słowem wstępu, jak można być tak głupim? bo pewnie myślisz że kibicuje od 2006r, ja pierdziele...

Wystarczająco jasne?

Edit. Oj, szczypek mnie uprzedził, trza się było nie wychylać przed szereg

Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 15:21

No tak ale odpisywałem jarecikowi i zahorowi czyli jak sądzę już zaawansowanych użytkownikach na tym forum (i ogólnie jako kibice Juve) natomiast ja mówię tutaj o typowych trollach, szczekaczach, itd. bo jak widzę wrzucacie wszystkich do jednego wora.

Obrazek
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 15:18

Inter już podobno ustalił warunki transferu Palacio o tu o tym piszą.
Oby tak dalej. Ciekawe czy on wyklucza Lavezziego i Destro.

ewerthon

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 22 maja 2012, 15:22

Ouh_yeah pisze: Oby tak dalej.
Nie cieszyłbym się tak. Palacio jest na dzień dzisiejszy lepszym zawodnikiem niż Matri, Quagliarella i Borriello. Wiadomo, że ma już swoje lata, ale trochę bramek dla interu na pewno strzeli. Ma doświadczenie w Serie A, dlatego raczej nie będzie niewypałem jak Forlan. Trzy lata temu również sprowadzili podstarzałego snajpera z Genoi i doskonale na tym wyszli.

ODPOWIEDZ