Transfery w Europie
- pablo1503
- Juventino
Jeszcze nie podpisał. Niby wszystko jest już ustalone, ale kontrakt jeszcze nie został aktywowany, bo Leo nie złożył podpisu.Maly pisze:(...)ale później Messi podpisał nowy kontrakt więc sprawa wydawała się zamknięta

Osobiście nie wierzę w odejście Messiego. Chłop ma rodzinę i przyjaciół w Barcelonie. Mieszka tam od dziecka, gra w klubie, w którym się wychował, a w dodatku ma zarabiać ogromne pieniądze. Swoją drogą chłop wygrał absolutnie wszystko w klubowej piłce i wątpię, żeby miał jeszcze tak ogromne ambicje, żeby po 30stce zmieniać kraj, aby wygrać kilka dodatkowych trofeów.

- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Dokładnie. Messi powoli będzie wkraczał w tryb piłkarskiej emerytury, więc bardzo wątpliwe, żeby wywrócił całe swoje dotychczasowe życie i życie rodzinne dla przenosin do Anglii
Swoją drogą jaką on ma klauzulę?
Messi ma tylko rok do końca kontraktu?! Jakim cudem Barcelona dopiero teraz bierze się za przedłużanie kontraktu?!

Swoją drogą jaką on ma klauzulę?
Messi ma tylko rok do końca kontraktu?! Jakim cudem Barcelona dopiero teraz bierze się za przedłużanie kontraktu?!
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.
- pablo1503
- Juventino
Zaledwie 300mln.LukaszG / DLuGi pisze:Swoją drogą jaką on ma klauzulę?

- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
pewnie mielicie to w temacie o mercato już któryś dzień ale rzucam dla normalnych: negocjacje Barcy z Liverpoolem trwają w najlepsze ale jeśli Barca ma takie podejście to nigdy go nie kupią
ponoć dają im 80mln a resztę w bonusach kompletnie z dupy...
http://www.tribalfootball.com/articles/ ... id-4195282
50mln w 10 ratach a 100 w bonusach 

http://www.tribalfootball.com/articles/ ... id-4195282
ciekawe jak ma się sprawa z Dembele z BVB... może podobnie?'never-never payments' would include Coutinho...
Winning multiple trophies in the same season
Winning multiple Champions League titles
Winning the Ballon d'Or as the world's best player
Winning multiple trophies and the Ballon D'Or in the same season
Payment of the basic £80m fee staggered over five years

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- panlider
- Juventino
Jeżeli któryś z dwójki Coutinho-Dembele zostanie w obecnym klubie, to będzie to dobry case do obserwacji dla osób, które wkurza postawa Juve, sprzedającego piłkarzy na ich życzenie.
Osobiście sobie nie wyobrażam, że Francuz po tych cyrkach, które odstawiał wróci jakby nigdy nic do gry dla BVB. Trochę inaczej wygląda sytuacja Brazola, bo on "tylko" symuluje kontuzję, ale jestem ciekaw czy będzie robił smród w szatni w trakcie sezonu.
Osobiście sobie nie wyobrażam, że Francuz po tych cyrkach, które odstawiał wróci jakby nigdy nic do gry dla BVB. Trochę inaczej wygląda sytuacja Brazola, bo on "tylko" symuluje kontuzję, ale jestem ciekaw czy będzie robił smród w szatni w trakcie sezonu.
"Vincere Non È Importante È L'Unica Cosa che Conta"
rammstein pisze:dobrze, że nikt nie zakładał tematu "Polskie kluby w rozgrywkach europejskich 2017/2018"
- Makiavel
- Juventino
Messi nie przeniesie się do Anglii bo jego mit pryśnie tam jak bańka mydlana. Będzie do końca kariery trzymał się Hiszpanii, gdzie będą do końca kariery na niego chuchać i dmuchać, gdzie, w razie potrzeby, położy się przed polem karnym i dostanie karnego. To nie przypadek, że w reprezentacji Messi jest piłkarzem ledwie zasługującym na miano "top". Bez tej otoczki, w trudniejszej dla ofensywnych graczy lidze okazałoby się, co naprawdę jest wart ten koksiarz i oszust podatkowy. Ale się nie okaże. Ewentualnie na emeryturę przeniesie się jeszcze gdzieś, np. do Chin, żeby zarobić więcej pieniędzy, na które jest tak pazerny. Na pewno nie do USA, bo tam, jak wiemy, "śmierć i podatki..." 

"veritas odium parit obsequium amicos"
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
https://poema.pl/publikacja/2633-moj-dzionek
http://natemat.pl/210925,platna-prawica ... internetem
- mzm
- Dortmundczyk
Wyjaśnijcie mi proszę jedno. Nie zamierzam być złośliwy, ale nieraz zderzam się na Waszym forum ze stosowaniem takich podwójnych standardów, jakie naprawdę ciężko wyjaśnić.LukaszG / DLuGi pisze:Dokładnie. Messi powoli będzie wkraczał w tryb piłkarskiej emerytury, więc bardzo wątpliwe, żeby wywrócił całe swoje dotychczasowe życie i życie rodzinne dla przenosin do Anglii![]()
Wczoraj przeczytałem, bodajże w temacie o mercato, że przed Marchisio "jeszcze 3 sezony gry na najwyższym poziomie". Dziś się dowiaduję, że Messi, o rok młodszy i najprawdopodobniej najlepszy piłkarz w historii futbolu, "powoli będzie wkraczał w tryb piłkarskiej emerytury".
Ja bym wcale nie był zaskoczony, gdyby rzeczywiście poszedł do Guardioli i, co zabawne, lada moment nawet z punktu widzenia czysto sportowego może to być zupełnie uzasadnione.
No jakby brać pod uwagę np. karierę Dybali w tej samej reprezentacji, to on w ogóle ledwo zasługuje na miano poważnego zawodnika.Makiavel pisze:Messi nie przeniesie się do Anglii bo jego mit pryśnie tam jak bańka mydlana. Będzie do końca kariery trzymał się Hiszpanii, gdzie będą do końca kariery na niego chuchać i dmuchać, gdzie, w razie potrzeby, położy się przed polem karnym i dostanie karnego. To nie przypadek, że w reprezentacji Messi jest piłkarzem ledwie zasługującym na miano "top". Bez tej otoczki, w trudniejszej dla ofensywnych graczy lidze okazałoby się, co naprawdę jest wart ten koksiarz i oszust podatkowy. Ale się nie okaże. Ewentualnie na emeryturę przeniesie się jeszcze gdzieś, np. do Chin, żeby zarobić więcej pieniędzy, na które jest tak pazerny. Na pewno nie do USA, bo tam, jak wiemy, "śmierć i podatki..."
- MRN
- Juventino
- Podziekował: 13 razy
- Otrzymał podziękowanie: 205 razy
Messi nie przeniesie się do Anglii bo tam już gra Morata i Messi byłby przegrany w tej rywalizacji czego nie chce. Wszyscy drżą przed Moratą - niekwestionowanym liderem przyspawanych do ławki w czołowych ligach Europy :lol:

- Poulinho
- Juventino
To, że Messi powoli wkracza w fazę piłkarskiej emeryturki to fakt. Robi to bardzo powoli, ale jednak. Zresztą tak samo jak Cristiano Ronaldo. Wynika to z jednej prostej rzeczy, intensywności na jakiej grali Ci zawodnicy przez ostatnie lata. To co wyprawiali na boisku to piłkarskie cuda. Nie dziwnym więc jest, że ich organizmy są bardziej wyeksploatowane niż innych zawodników. Co oczywiście nie oznacza, że nie będą dalej magikami, będą nimi do końca swoich karier, czy przez 2 czy 3, a może nawet i 5 lat, tego nie wiem. Jednak zapewne ich magia będzie powoli dogasała, a grać będą coraz mniej. Marchisio czeka dokładnie to samo, wyżej nie podskoczy niż dotychczas, co również nie oznacza, że nie może być dobrym graczem na bardzo przyzwoitym poziomiemzm pisze:Wyjaśnijcie mi proszę jedno. Nie zamierzam być złośliwy, ale nieraz zderzam się na Waszym forum ze stosowaniem takich podwójnych standardów, jakie naprawdę ciężko wyjaśnić.LukaszG / DLuGi pisze:Dokładnie. Messi powoli będzie wkraczał w tryb piłkarskiej emerytury, więc bardzo wątpliwe, żeby wywrócił całe swoje dotychczasowe życie i życie rodzinne dla przenosin do Anglii![]()
Wczoraj przeczytałem, bodajże w temacie o mercato, że przed Marchisio "jeszcze 3 sezony gry na najwyższym poziomie". Dziś się dowiaduję, że Messi, o rok młodszy i najprawdopodobniej najlepszy piłkarz w historii futbolu, "powoli będzie wkraczał w tryb piłkarskiej emerytury".
Ja bym wcale nie był zaskoczony, gdyby rzeczywiście poszedł do Guardioli i, co zabawne, lada moment nawet z punktu widzenia czysto sportowego może to być zupełnie uzasadnione.
No jakby brać pod uwagę np. karierę Dybali w tej samej reprezentacji, to on w ogóle ledwo zasługuje na miano poważnego zawodnika.Makiavel pisze:Messi nie przeniesie się do Anglii bo jego mit pryśnie tam jak bańka mydlana. Będzie do końca kariery trzymał się Hiszpanii, gdzie będą do końca kariery na niego chuchać i dmuchać, gdzie, w razie potrzeby, położy się przed polem karnym i dostanie karnego. To nie przypadek, że w reprezentacji Messi jest piłkarzem ledwie zasługującym na miano "top". Bez tej otoczki, w trudniejszej dla ofensywnych graczy lidze okazałoby się, co naprawdę jest wart ten koksiarz i oszust podatkowy. Ale się nie okaże. Ewentualnie na emeryturę przeniesie się jeszcze gdzieś, np. do Chin, żeby zarobić więcej pieniędzy, na które jest tak pazerny. Na pewno nie do USA, bo tam, jak wiemy, "śmierć i podatki..."

Do postu Makiavela się nie odniosę, bo są one równie "wybitne" co gra Moraty.
- Maly
- Juventino
- Podziekował: 8 razy
- Otrzymał podziękowanie: 25 razy
@mzm: nie próbuj zrozumieć, nie da się
Messi piłkarska emerytura ale Higuain jeszcze 5 lat będzie topem, Matuidi to ekonomicznie świetny transfer bo 5 lat młodsi zawodnicy kosztują 10mln więcej a i jak widać o Marchisio trafiło się coś czego nie czytałem a doskonale wbija się w to rozumowanie...

Kto ma rację dzień wcześniej od innych, ten przez dobę uchodzi za idiotę.
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
magica Juve vinci
A nie mówiłem?
- pablo1503
- Juventino
Tu nie chodzi o wiek, a raczej o ambicje sportowe. Bynajmniej nie chodzi mi o to, że Messi osiadł na laurach i już nie ma głodu zwycięstwa - nic z tych rzeczy. Argentyńczyk wygrał absolutnie wszystko w klubowej piłce. Kilka złotych piłek, kilka LM, kilka pucharów oraz mistrzostw Hiszpanii. Nie mówiąc już o superpucharach, Klubowych Mistrzostwach Świata czy złotych butów. W dodatu jest centralną postacią klubu, gdzie każdy liczy się z jego zdaniem, a włodarze chuchają i dmuchają na niego.mzm pisze:Wyjaśnijcie mi proszę jedno. Nie zamierzam być złośliwy, ale nieraz zderzam się na Waszym forum ze stosowaniem takich podwójnych standardów, jakie naprawdę ciężko wyjaśnić.
Claudio z kolei wygrał 'zaledwie' kilka mistrzostw i pucharów Włoch. Trzeba też dodać, że kolejny raz będzie co najwyżej 12-stym zawodnikiem.
Nie chce nic insynuować, ale gdybym miał wskazać, który z nich ma jakieś powody do odejścia, to wskazałbym na Włocha. Wątpię, żeby przy tak bogatej karierze, jaką miał Messi, jeden dodatkowy puchar robił jakąś ogromną różnicę.
Niemniej uważam, że obaj zostaną.
Makiavel, zacznij oglądać mecze, a nie pieprzyć głupoty bez pokrycia. Powielasz jakieś stereotypy o Leo sprzed dobrych kilku lat.
Można zrozumieć, ale chyba nie każdy jest w stanie i go to przerasta. Wystarczy ruszyć głową, ale nie będę do tego namawiał, bo jeszcze się nadwyrężysz.Maly pisze:@mzm: nie próbuj zrozumieć, nie da sięMessi piłkarska emerytura ale Higuain jeszcze 5 lat będzie topem, Matuidi to ekonomicznie świetny transfer bo 5 lat młodsi zawodnicy kosztują 10mln więcej a i jak widać o Marchisio trafiło się coś czego nie czytałem a doskonale wbija się w to rozumowanie...

- Lucas87
- Juventino
Przecież nie napisał, że Messi zmierza do końca kariery tylko, że do jej końca będzie grywał w Barcelonie albo ewentualnie, kiedyś tam, na jej finiszu przeniesie się np. do Chin.
SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
- mzm
- Dortmundczyk
Bardzo Cię przepraszam, ale co to za wierutna bzdura! Wskaż mi innego zawodnika ofensywnego, który będąc w wieku Ronaldo trzymałby się tak świetnie jak on? Robben - rok młodszy, od kilku sezonów notorycznie męczony przez kontuzje. Van Persie - w wieku Ronaldo zesłanie do Turcji. Ciężko mi nawet wymyślić jakieś przykłady, bo o zawodnikach ofensywnych w takim wieku zazwyczaj już po prostu nie słyszymy. A Ronaldo? Trzyma się doskonale, druga LM z rzędu, lada moment kolejna ZP. Masz jakikolwiek argument na poparcie swoich tez? Bo ja widzę same przeciwko.Poulinho pisze:
To, że Messi powoli wkracza w fazę piłkarskiej emeryturki to fakt. Robi to bardzo powoli, ale jednak. Zresztą tak samo jak Cristiano Ronaldo. Wynika to z jednej prostej rzeczy, intensywności na jakiej grali Ci zawodnicy przez ostatnie lata. To co wyprawiali na boisku to piłkarskie cuda. Nie dziwnym więc jest, że ich organizmy są bardziej wyeksploatowane niż innych zawodników. Co oczywiście nie oznacza, że nie będą dalej magikami, będą nimi do końca swoich karier, czy przez 2 czy 3, a może nawet i 5 lat, tego nie wiem. Jednak zapewne ich magia będzie powoli dogasała, a grać będą coraz mniej. Marchisio czeka dokładnie to samo, wyżej nie podskoczy niż dotychczas, co również nie oznacza, że nie może być dobrym graczem na bardzo przyzwoitym poziomiepo prostu Messiego i Marchisio należy oceniać z dwóch różnych punktów widzenia, bo pochodzą z innej planety
Do postu Makiavela się nie odniosę, bo są one równie "wybitne" co gra Moraty.
- LukaszG / DLuGi
- Juventino
Pamiętaj, że żeby wpisywać się w ramy owego podwójnego standardu, to oba stwierdzenia muszą paść z "ust" tej samej osobymzm pisze:Wyjaśnijcie mi proszę jedno. Nie zamierzam być złośliwy, ale nieraz zderzam się na Waszym forum ze stosowaniem takich podwójnych standardów, jakie naprawdę ciężko wyjaśnić.LukaszG / DLuGi pisze:Dokładnie. Messi powoli będzie wkraczał w tryb piłkarskiej emerytury, więc bardzo wątpliwe, żeby wywrócił całe swoje dotychczasowe życie i życie rodzinne dla przenosin do Anglii![]()

Claudio, Higuain, Messi, Matuidi wszyscy mają przed sobą jeszcze kilka lat gry na najwyższym poziomie, ale niechybnie zmierzają ku schyłku swojej kariery :hellyes: W stwierdzeniu o "wkraczaniu w tryb piłkarskiej emerytury" chodzi mi o sposób myślenia piłkarzy.
Bukol87 pisze:Ponadto, nikt tej waszej pisaniny w Turynie nigdy nawet nie przeczytał. Piszecie dla siebie i do siebie.