Mercato (2012-2014)
- sFieSu
- Juventino
Może powiedzieć niet. Tutaj wszystko zależy od Jovetica. Myślę jednak, że jak do spotkania ma dojść to Jove odejdzie do City. Na wstępie, bez żadnych spotkań odmówił Napoli i Romie. Teraz do spotkania ma dojść, więc możliwe, że Jove odejdzie. Nie będę płaczu z mojej strony. 30 mln to zdecydowanie za dużo.A jeśli nawet City da te 30 mln to co może zrobic zawodnik? Powiedzieć niet??

- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Szczerze powiedziawszy nie wierzę, że ponownie zwrócimy się w stronę Higuaina. Nie jesteśmy w stanie sprostać żądaniom Realu. Marotta nie chce licytacji, ale też po prostu nie jest w stanie "tak o" wyłożyć 30 mln (mowa zarówno o Joveticiu, jak i Argentyńczyku). Jak dla mnie (jeśli potwierdzi się info odnośnie Czarnogórca) zakończymy wzmacnianie formacji ofensywnej na Tevezie i Llorente.Osgiliath pisze: - atak LL-Tevez // IGŁA-Szwagier + Gio również nie wygądałby źle.
30 mln to zdecydowanie za dużo za JoJo, ale z całej sytuacji i tak zwycięsko wychodzi Violka - zarobią tyle, ile zarobić chcieli (mimo nie najlepszej przecież dyspozycji napastnika) i samego gracza poślą do innego klubu niż Juve.
- Osgiliath
- Juventino
Podobniez uważam, że dawanie za igłę 30 ml to przesada, ale mamy o niebo lepsze relacje z Realem - co nie znaczy, że nam zrobią przecenę, ale samo wyciągnięcie Igły byłoby łatwiejsze.mrozzi pisze:Szczerze powiedziawszy nie wierzę, że ponownie zwrócimy się w stronę Higuaina. Nie jesteśmy w stanie sprostać żądaniom Realu. Marotta nie chce licytacji, ale też po prostu nie jest w stanie "tak o" wyłożyć 30 mln (mowa zarówno o Joveticiu, jak i Argentyńczyku). Jak dla mnie (jeśli potwierdzi się info odnośnie Czarnogórca) zakończymy wzmacnianie formacji ofensywnej na Tevezie i Llorente.Osgiliath pisze: - atak LL-Tevez // IGŁA-Szwagier + Gio również nie wygądałby źle.
30 mln to zdecydowanie za dużo za JoJo, ale z całej sytuacji i tak zwycięsko wychodzi Violka - zarobią tyle, ile zarobić chcieli (mimo nie najlepszej przecież dyspozycji napastnika) i samego gracza poślą do innego klubu niż Juve.
Również jednak myślę, że stałoby się to dopiero przy sporej sprzedaży naszych zawodników a obecnie jeszcze dokupimy wspomnianego Ogbonnę, Kolarova + ew Zunigę. Nie rozpaczałbym wtedy o nie przyjściu Igły, czy Jojo
- Filippo911
- Juventino
To jakaś ironia czy co ? (raczej słaba)gruzin_juve pisze:Co Ty wiesz, w nogach śpisz..Filippo911 pisze: M&P to duet i wspólnie działają , a prawda jest taka że działają dość sprawnie.
Podział dokonań jest następujący:
Marotta: Motta, Martinez, Bendtner, Anelka, Ziegler, Boriello,
Paratici, Conte i Agnelli: Pirlo, Vidal, Pogba, Barzagli, LL, Tevez, Lichy
Poza tym chodzą słuchy, że Marotta mógł na lajcie wyciągnąć Aguero, RvP i Verattiego, ale nie umie negocjować...
Lipa z Jove ale nie ma się co kopać z koniem , skoro Viola ma nas w d. to my ich też , szkoda tylko Jojo. Szkoda że przedłużył kontrakt, szkoda że pewnie pójdzie za granicę . Ale jeśli nie to do ostatniej minuty trzeba będzie śledzić jego sytuacje (a nóż widelec jest / będzie jakaś szansa)
- zahor
- Juventino
Parę godzin temu, kiedy pisałem że we Fiorentinie niekoniecznie muszą pracować idioci, nie przyszło mi do głowy że sytuacja może ulec zmianie aż tak szybko. Rzecz jasna do zawarcia umowy z City jeszcze daleko, sporo się może w międzyczasie zmienić, ale mam nadzieję że sam news nauczy trochę pokory tych, którzy to już sądzili że mamy Violę w garści i kwestią czasu jest kiedy to przyjdą na kolanach wciskać nam Joveticia.mrozzi pisze: 30 mln to zdecydowanie za dużo za JoJo, ale z całej sytuacji i tak zwycięsko wychodzi Violka - zarobią tyle, ile zarobić chcieli (mimo nie najlepszej przecież dyspozycji napastnika) i samego gracza poślą do innego klubu niż Juve.
Problem w tym, że Real to klub bardziej, powiedziałbym, światowy niż Fiorentina. We Włoszech 30 baniek to góra złota, ale poza Italią są drużyny które takie pieniądze mogą wydać bez większego bólu. I wydaje mi się że prędzej są one skłonne zgłosić się z taką kwotą do Realu, niż do prowincjonalnej bądź co bądź w europejskiej piłce Fiorentiny. Zresztą dyskusja jest chyba czysto akademicka, bo jeżeli się nie mylę to Higuaina już dawno odpuściliśmy.Osgiliath pisze: Podobniez uważam, że dawanie za igłę 30 ml to przesada, ale mamy o niebo lepsze relacje z Realem - co nie znaczy, że nam zrobią przecenę, ale samo wyciągnięcie Igły byłoby łatwiejsze.
W d. jak w d. - mi się po prostu wydaje że tam starają się podjąć decyzję z punktu widzenia klubu optymalną. Jeżeli jawi się jakaś tam możliwość sprzedania gracza za większe pieniądze do klubu zza granicy, to głupotą byłoby nieskorzystanie z niej tylko dlatego, że sam zawodnik akurat chętniej trafiłby do Juventusu. Naprawdę się zdziwię jeżeli Della Valle będzie wolał na złość babci odmrozić sobie uszy i stracić miliony, byle tylko utrzeć nosa Juventusowi.Filippo911 pisze:skoro Viola ma nas w d. to my ich też
- Robaku
- Juventino
- Podziekował: 2 razy
http://www.gianlucadimarzio.com/calciom ... -dettagli/
No to podobno mamy Ogbonne za 11 mln i 3 bonusy, jutro będzie więcej informacji dotyczących tych wyszczególnionych bonusów. Myślę, że to dobrze wróży. teraz skupić się na Zunidze i Kolarovie.
Miejmy nadzieje, ze Napoli pusci Zunigę, wiadomo mają hajs za Cavaniego, ale i pieniadze z Zunigi się przydadzą, bo chcą pozyskac Jacksona Martineza.
No to podobno mamy Ogbonne za 11 mln i 3 bonusy, jutro będzie więcej informacji dotyczących tych wyszczególnionych bonusów. Myślę, że to dobrze wróży. teraz skupić się na Zunidze i Kolarovie.
Miejmy nadzieje, ze Napoli pusci Zunigę, wiadomo mają hajs za Cavaniego, ale i pieniadze z Zunigi się przydadzą, bo chcą pozyskac Jacksona Martineza.
- MaNieK_JuVe
- Juventino
Troszkę drogo ten Ogbonna. Mam nadzieję, że szrot zostanie szybko opchnięty. Liczę też, że zaklepiemy szybko Berardiego, niby jest obiecany ale coś ostatnio cisza w temacie. Oby wszystko się szybko powyjaśniało.
Forza Juventus, Forza Azzurri
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
Moja jedyna milosc Juventus FC !!!
Zagraj w Lola: http://signup.leagueoflegends.com/?ref= ... 3963740312
- Dybala 4ever
- Juventino
Cwane gnidy z tej fiorentiny. Teraz już wiadomo czemu tak lajtowo zrealizowali transfer Gomeza. Skoro mają na stole ofertę City 30 mln i 4 mln zarobków dla Jojo i wiedzą że my tyle nie damy.... To Jojo jest pod ścianą i zaakceptuje tą ofertę. Nawet jakby odrzucił to wie, że te pacany tylko chcą 30 w gotówce i ani centa mniej. A wie, że tam jest spalony to odejdzie. Więc po takim czymś powinien być ZAKAZ robienia deali na mercato z tymi fioletowymi pajacami dożywotnio. Niech się gonią.
- Arbuzini
- Juventino
Z sytuacji może tak. Odbijemy sobie na boisku. Klepniemy ich, zfarmimy 6 punktów, a na koniec zdobędziemy mistrza i rypniemy trzy gwiazdki na pół koszulkimrozzi pisze:30 mln to zdecydowanie za dużo za JoJo, ale z całej sytuacji i tak zwycięsko wychodzi Violka - zarobią tyle, ile zarobić chcieli (mimo nie najlepszej przecież dyspozycji napastnika) i samego gracza poślą do innego klubu niż Juve.

Ciekawe, czy klub ma jakiś plan B, czy Jojo był/jest celem samym w sobie. Szczerze powiedziawszy przyjście Diamantiego jakoś specjalnie mnie nie urządza. Wiekowy, dość drogi, pod względem umiejętności to żaden z niego Cassano, czy Di Natale. Przydałoby się kogoś w miarę młodego dorzucić do naszego ataku, bo na razie tylko Giovinco jest

Jak to teraz jest? Tevez wyczerpał nam limit zawodników non-EU?
- evilboy
- Juventino
Dajcie już spokój z tym Joveticiem - dla nas mercato w kwestii zakupu napastników zostało zakończone. Mówił o tym już Marotta, ale tak wynika również ze zdrowego rozsądku.
Nie będzie łatwo sprzedać za rozsądne pieniądze Matriego i Quagliarellę, a wraz z przybyciem Llorente i Teveza przynajmniej jeden powinien odejść. Jeśli Zezowaty zechciałby sprowadzić jeszcze Jojo, opuścić musieliby nas także Vucinić i Giovinco, bo raczej żaden z nich nie jest chętny do pełnienia roli 4-5 napastnika. To z kolei oznaczałoby potrzebę zakupu kolejnego piłkarza do ataku.
Problemem jest nie tylko czas potrzebny na ogarnięcie tych wszystkich transakcji, ale także znalezienie odpowiednich kontrahentów no i najważniejsze - gotówka. Nie wiem, jaki budżet był przeznaczony na to okienko, ale już wydaliśmy około 25 mln EUR - jeśli zakontraktujemy Ogbonnę i Kolarova, to łączna kwota może wynieść nawet ponad 40 mln EUR. Skąd wziąć kolejne 20-30 mln EUR na kartę zawodniczą Jove? Dodatkowo: skąd wziąć pieniądze na kolejny wysoki kontrakt?
Nie będzie łatwo sprzedać za rozsądne pieniądze Matriego i Quagliarellę, a wraz z przybyciem Llorente i Teveza przynajmniej jeden powinien odejść. Jeśli Zezowaty zechciałby sprowadzić jeszcze Jojo, opuścić musieliby nas także Vucinić i Giovinco, bo raczej żaden z nich nie jest chętny do pełnienia roli 4-5 napastnika. To z kolei oznaczałoby potrzebę zakupu kolejnego piłkarza do ataku.

Problemem jest nie tylko czas potrzebny na ogarnięcie tych wszystkich transakcji, ale także znalezienie odpowiednich kontrahentów no i najważniejsze - gotówka. Nie wiem, jaki budżet był przeznaczony na to okienko, ale już wydaliśmy około 25 mln EUR - jeśli zakontraktujemy Ogbonnę i Kolarova, to łączna kwota może wynieść nawet ponad 40 mln EUR. Skąd wziąć kolejne 20-30 mln EUR na kartę zawodniczą Jove? Dodatkowo: skąd wziąć pieniądze na kolejny wysoki kontrakt?
"Un cavaliere non lascia mai una signora."
Alex Del Piero
Alex Del Piero
- yanquez
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 3 razy
Jakoś nie mogę uwierzyć, że normalny człowiek wymienia Teveza na Joveticia... Przecież tam nie pracują idioci...
Ściema jak dla mnie...
Ściema jak dla mnie...
evilboy pisze:Dajcie już spokój z tym Joveticiem - dla nas mercato w kwestii zakupu napastników zostało zakończone. Mówił o tym już Marotta, ale tak wynika również ze zdrowego rozsądku.

- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Nagle nie będziemy już potrzebowali następnego napastnika?mrozzi pisze:Jak dla mnie (jeśli potwierdzi się info odnośnie Czarnogórca) zakończymy wzmacnianie formacji ofensywnej na Tevezie i Llorente.

- Piti
- Juventino
no szkoda...
Wiadomo Jojo moze nie zaakceptowac przeprowadzki do City ale jest pod ścianą! jesli zostanie w Violi to nie bedzie mial tam zycia i skonczy jak Llorente w Bilbao (polowe sezonu na trybunach, polowe na ławce)
Jesli odejdzie za te 30 mln do City to plakal nie będę, trzeba miech honor, nie bedziemy szli na jakies ustępstwa z tymi burakami z Florencji i placili tyle ile sobie zycza za goscia ktory jest obecnie wart połowe tej kwoty. Jedyne czego moge im pogratulowac to znaleźli jelenia, który im zapłaci te 30 baniek.
Wiadomo Jojo moze nie zaakceptowac przeprowadzki do City ale jest pod ścianą! jesli zostanie w Violi to nie bedzie mial tam zycia i skonczy jak Llorente w Bilbao (polowe sezonu na trybunach, polowe na ławce)
Jesli odejdzie za te 30 mln do City to plakal nie będę, trzeba miech honor, nie bedziemy szli na jakies ustępstwa z tymi burakami z Florencji i placili tyle ile sobie zycza za goscia ktory jest obecnie wart połowe tej kwoty. Jedyne czego moge im pogratulowac to znaleźli jelenia, który im zapłaci te 30 baniek.
- Lucas87
- Juventino
W końcu co jest prawdą. Niedawno część z was zapewniała, że żaden klub z Premiership (ani żaden inny zachodni krezus) nie zapłaci za Joveticia 30 milionów, ponieważ nie jest on dostatecznie znanym piłkarzem. Ponadto dlatego, że potrzebują piłkarzy gwarantujących najwyższy poziom, a Jovetic w obecnym momencie jeszcze takim graczem nie jest.Elo Vidal:) pisze:Cwane gnidy z tej fiorentiny. Teraz już wiadomo czemu tak lajtowo zrealizowali transfer Gomeza. Skoro mają na stole ofertę City 30 mln i 4 mln zarobków dla Jojo i wiedzą że my tyle nie damy....
Ja sądzę, że jeśli będzie sprzedany do innej ligi to za mniejsze pieniądze, ale dla Fiorentiny będzie liczyło się, że nie wzmocnili Juventusu.