Mercato (Lato 2015)
- AdiJuve
- Juventino
- Podziekował: 9 razy
- Otrzymał podziękowanie: 20 razy
Zasięgnij trochę info bo pisałem o nim już nie raz:Dpumex pisze:tsa... ja tam nie pamiętam, żebyś kiedyś coś o nim pisał, lub żeby ktokolwiek o nim pisał, ale mniejsza o to, bo ja o czym innym chciałem.AdiJuve pisze:Depay, wiele razy już o nim pisałemAdiJuve pisze:Wszyscy zapominacie o takim kimś jak Jetro Willems na lewą stronę.
Chłopak nie ma jeszcze 20 lat a już na swoim koncie kilkadziesiąt meczy w Eredivisie, grę na ME 2012 i kilkanaście meczy w Europie. MD tego potrafi grać ofensywnie, w obronie czasem się spóźnia ale ma czas by nad tym pracować. Ja nie widzę lepszego kandydata od niego, gracze z Holandii w porównaniu do tych z Portugalii drodzy nie są. Zmiennikiem dla Teveza może być z kolei Memphis Depay, bardzo utalentowany chłopak, może grać na skrzydle jak i w ataku tego cofniętego napastnika, kolejnym graczem mogącym odciążyć Carlitosa mógłby być Fischer a Ajaxu, mogący grać także na skrzydle. Oni nie będą jakoś strasznie drodzy, za podobnych graczy z Portugalii trzeba by dać 30-35mln a pewnie z Holandii połowę mniej patrząc po tym za ile odeszli Mertens czy Strootman.
na skrzydło ciekawym graczem byłby Ayew z Marsylii już za długo tam się kisi a ma papiery na bardzo dobrego grajka, ale w Marsylii się nie rozwinie, to samo Tauvien, tyle,że marsylia dała za niego 15melonów, więc pewnie chciałaby z 10 więcej.
Co do okazji to oczywiście największą jest Menez do pozyskania za darmo, tyle czy aby na pewno da radę podnieść poziom nasze ofensywy? Poza tym trzeba wtedy grać 4-3-3 i kupić jeszcze 2 skrzydłowych.
Kontrakty kończą się też takim graczom jak Sagna,Evra,Montoya,Manuel Fernandes,Gomis,Diouf czy Eto. Taki Gomis jak znalazł na zmiennika dla Llorente zamiast wydawać kilkanaście melonów na Osvaldo. Eto na ławce to już bałaby burżuazja
Ale Evra czy Sagna mogą spokojnie pograć 2-3 sezony na poziomie i chętnie zobaczyłby ze 2 graczy doświadczonych w ramach uzupełnienia składu a kasę przeznaczyć na porządne 2-3 transfery. 2 - 3 transfery po kosztach np. Menez,Sagna, i 4 porządne transfery Muniain,któremu kontrakt kończy się za rok tylko,że to znowu Bilbao. Dzagoev także z 1-letnim kontraktem oraz Morata na zmiennika Llorente. Oraz Willems ok 60-70mln. Na pewno stać Juve.
AdiJuve pisze:Wspominałem już o Lacadii, kilka razy widziałem go w akcji i całkiem niezły gracz, ale w PSV są lepsi jak chociażby Depay, który naprawdę błyszczy, no i oczywiście Willems, który mógłby rozwiązać problemy z lewą stroną na długie lata. Takie transfery nie byłyby obarczone jakimś dużym ryzykiem, bo to młodzi gracze i jak nie wypalą to można ich sprzedać nawet z zyskiem, bo PSV nie żąda jakiś astronomicznych kwot za swoich graczy ala PortoAdiJuve pisze:Ciężko będzie pozyskać graczy do pierwszego składu do 3-5-2 lepszych od obecnych za rozsądną kasę. Także trzeba się skupić na pozyskaniu młodych zdolnych graczy, ciekawym kierunkiem jest Holandia, jak spojrzeć na taki PSV czy Ajax i średnią wieku ich graczy to się włos na głowie jeży.
Tak grają bardzo młodzi gracze,którzy mają większe doświadczenie w Europie od niejednego gracza Juve.
Locadia,Depay,Willems,Rekik,Fischer,Klassen to gracze przed 20 a mający już spore doświadczenie. Szczególnie Willems bardzo by pasował do Juve, gra bardzo ofensywnie, czasami aż za bardzo ale idealny gracz na lewą stronę w 3-5-2. Depay czy Fischer to gracze o wielkim potencjale, dobrze poprowadzeni mogą zostać gwiazdami światowej piłki, już teraz pokazują niesamowite umiejętności. Rekik materiał na bardzo dobrego stopera, Locadia jako ten najbardziej wysunięty piłkarz spisuje się bardzo dobrze w PSV. Ale oni potrzebują doświadczonych graczy obok siebie, jak się spojrzy na kadrę PSV to tam ciężko znaleźć kogoś urodzonego przed 90'.
Takiego piłkarza można jeszcze ukształtować a jak nie wypali to sprzedać, nie tracąc a nawet zyskując. To są naprawdę okazję bo nikt za nich nie zawoła 40-50mln jak to robią ekipy z Portugalii a gracze nie słabsi od tych z płw. Iberyjskiego.
Wyszukiwarka wszytko pokarze:)
- jackop
- Juventino
- Podziekował: 20 razy
- Otrzymał podziękowanie: 70 razy
Słownika nie pokazałaAdiJuve pisze:Wyszukiwarka wszytko pokarze:)

Żadnych Iturbarbowych wynalazków w Juventusie

Jeśli Alves odejdzie z Barcelony, to może chcieliby Islę za Sancheza?

O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
- AdiJuve
- Juventino
jackop pisze:Słownika nie pokazałaAdiJuve pisze:Wyszukiwarka wszytko pokarze:)
Oj tam czepiasz się:)
Nie znam wszystkich zasad ortografii a przeglądarka przepuszcza pokaże i pokarze bez błędu
- Vanquish
- Qualità Juventino
- Podziekował: 7 razy
- Otrzymał podziękowanie: 6 razy
Pokaże od pokazać, pokarze od pokarać, dlatego nie podkreśla.AdiJuve pisze:Nie znam wszystkich zasad ortografii a przeglądarka przepuszcza pokaże i pokarze bez błędu

Dlaczego reprezentacje, w których gra ktoś z kręgu zainteresowań Juve muszą radzić sobie zaskakująco dobrze? Chile z Sanchezem eliminuje Hiszpanię, kto następny?

- AdiJuve
- Juventino
Z drugiej strony repki w których grają gracze Juve na razie nie zawodzą i czym dłużej będą grac tym większa szansa,ze np Isli coś wyjdzie, dzisiaj był blisko zdobycia gola, a wtedy może ktoś go kupi za te 6-7 baniek:DKimi pisze:Pokaże od pokazać, pokarze od pokarać, dlatego nie podkreśla.AdiJuve pisze:Nie znam wszystkich zasad ortografii a przeglądarka przepuszcza pokaże i pokarze bez błędu
Dlaczego reprezentacje, w których gra ktoś z kręgu zainteresowań Juve muszą radzić sobie zaskakująco dobrze? Chile z Sanchezem eliminuje Hiszpanię, kto następny?
A co do Sanchez przekonałem się do niego, w jego transferze kluczowe może być to,ze w Juve zostanie liderem a w Barcie takich szans nie ma.
No i pewnie Vidal oraz Isla to też pewien plus dla nas w sprawie jego transferu:)
- sebastian10
- Juventino
Sanchez jak ktoś nie był przekonany do niego to juz jest w barcelonie nie pokazuje wszystkiego , tylko ze po MS to będzie ciężko go wyrwać
Ostatnio zmieniony 19 czerwca 2014, 09:36 przez sebastian10, łącznie zmieniany 1 raz.
- annihilator1988
- Juventino
A ja sobie myślę tak, że Liverpool ściągnie Sancheza w chwili odejścia Suareza i cały misterny plan Szalonookiego pt. "bo mieliśmy porozumienie z zawodnikiem" pójdzie się ####. Mam nadzieje, że Majster z Turynu szuka chętnych na Vucinicia czy Padoina. Grosz do grosza i jakoś to będzie
ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
- pumex
- Juventino
To w takim razie zwracam honor. Ja typa nie kojarzyłem w ogóle, chociaż zdarza mi się czasem obejrzeć jakiś mecz Eredivisie.AdiJuve pisze:Zasięgnij trochę info bo pisałem o nim już nie raz:D
Wyszukiwarka wszytko pokarze:)
Rzucili info, że Sanchez bardzo podoba się nie tylko nam, L'poolowi i United, ale również Simeone.annihilator1988 pisze:A ja sobie myślę tak, że Liverpool ściągnie Sancheza w chwili odejścia Suareza i cały misterny plan Szalonookiego pt. "bo mieliśmy porozumienie z zawodnikiem" pójdzie się ####. Mam nadzieje, że Majster z Turynu szuka chętnych na Vucinicia czy Padoina. Grosz do grosza i jakoś to będzie
Ciekawe, jak w przypadku Chilijczyka sprawdzi się podejście Marotty "na cwaniako-luzaka"

- AdiJuve
- Juventino
A ja widziałem Depaya wiele razy i to piłkarz wręcz idealny dla nas i grę pod Pirlo, często zaczyna akcję szeroko i czeka na długie piłki ze środka pola, wczoraj dostał takich mnóstwo mimo to,że grał pod słońce i ciężko mu było je przyjąć. Ma dobry drybling, strzał, jest przebojowy, szybki dobry technicznie do tego jeszcze młody. Marotta powinien przestać ściągać średniaków z SerieA a rozejrzeć się nieco szerzej bo w Eredivisie czy Ligue1 można znaleźć tanich a lepszych graczy od tych z SerieA, bo w lidze włoskich dla Juve cena każdego gracza jest wyższa niż dla reszty;/
Ja bym to raczej nazwał podejściem na biedakapumex pisze:Ciekawe, jak w przypadku Chilijczyka sprawdzi się podejście Marotty "na cwaniako-luzaka"

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jestem ciekaw czy te podejscie do Moraty które tak uprawiamy nie jest następstwem tego że oddamy Llorente za Alexisa..
Młody Blind na lewa bylby idealny.
Slychac cos o wspołwłasnosci Berardiego? Mieli juz to ustalić i co? Jakku, ogarnij cos!
Slychac cos o wspołwłasnosci Berardiego? Mieli juz to ustalić i co? Jakku, ogarnij cos!
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
- Adrian27th
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 4 razy
Jestem ciekaw czy te podejscie do Moraty które tak uprawiamy nie jest następstwem tego że oddamy Llorente za Alexisa..
"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.