Wszystko o Interze

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 21:14

De Rossi pisze: Stramaccioni, jasno dał do zrozumienia, że chce na przyszły sezon Lavezziego i Destro. Guarin prawdopodobnie zostanie wykupiony. Inter na pewno musi ogarnąć obronę.
Dość zabawna sytuacja - jak Benitez, bądź co bądź utytułowany trener powiedział że potrzebuje wzmocnień to dostał kopa w zad. Teraz gość który dorosłych piłkarzy trenuje od dwóch miesięcy życzy sobie gościa wartego 30 baniek i jeden z największych młodych talentów we Włoszech i wygląda na to że Moratti biegnie spełniać jego zachcianki :D To jest jednak Inter, tam nie sposób szukać logicznych prawidłowości.
jareckik pisze: Chyba większość z was już zapomniała jaka na naszym forum była napinka "kibiców" Interu po naszym powrocie z SerieB, poza tym chyba każdy się ze mną zgodzi że Inter to śmieszny klub z jeszcze śmieszniejszym właścicielem("Dziękujcie mi bo wygrałem wam scudetto")...
A teraz odpowiedz sobie na pytanie jaka powinna być różnica w zachowaniu kibiców klubu, którego normalne miejsce jest na szczycie od zawsze i kibiców zespołu, który miał swoje 5 minut którymi trzeba było się nacieszyć. Był nawet taki moment że Inter był, oczywiście zdaniem co bardziej wyszczekanych kibiców tego zespołu, "najbardziej utytułowanym zespołem we Włoszech" - bo miał jednocześnie więcej scudetti niż Milan i więcej Pucharów Mistrzów niż Juventus :P
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 21:18 przez zahor, łącznie zmieniany 1 raz.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 21:15

@D@$

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 21:26

zahor pisze:Dość zabawna sytuacja - jak Benitez, bądź co bądź utytułowany trener powiedział że potrzebuje wzmocnień to dostał kopa w zad. Teraz gość który dorosłych piłkarzy trenuje od dwóch miesięcy życzy sobie gościa wartego 30 baniek i jeden z największych młodych talentów we Włoszech i wygląda na to że Moratti biegnie spełniać jego zachcianki :D To jest jednak Inter, tam nie sposób szukać logicznych prawidłowości.
Niby tak, ale Hiszpan dostał zespół z potrójną koroną, a Włoch szóstą drużynę (no dobra miał udział przy tym szóstym miejscu). Mogli dojść do wniosku że jak są po sezonie co wygrali wszystko to zmian nie potrzeba.

edit: Kiedy Inter miał więcej mistrzstw od Milanu? Nawet licząc z 2006 mają 18 (czyli 17) a Milan ma teraz 19, bo pamiętam że się napalali na drugą gwiazdkę (a tu psikus) więc więcej mistrzostw mogli mieć w latach '60-'70 nie później..

mateusz6

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 21:42

Elo Vidal:) pisze:@mateusz6

Daleko szukać nie musisz :wink:
szukałem na transfermarktach, whoscoredach, a jak widać najciemniej pod latarnią.

Cesar-Maicon, xxx, xxx, xxx-Poli, Guarin, Cambiasso- Sneijder- Milito, Lavezzi
Przy ogarniętej w miarę obronie Inter powróci bez kłopotów do trójki. Taka Roma będzie miała o wiele więcej kłopotów, żeby dostać się do LM w najbliższych sezonach.

Nigdy nie jest tak źle, żeby nie mogło być gorzej.
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 21:42

@D@$ pisze: edit: Kiedy Inter miał więcej mistrzstw od Milanu? Nawet licząc z 2006 mają 18 (czyli 17) a Milan ma teraz 19, bo pamiętam że się napalali na drugą gwiazdkę (a tu psikus) więc więcej mistrzostw mogli mieć w latach '60-'70 nie później..
Napalali się faktycznie, bo brakuje im niedużo - dokładnie dwóch mistrzostw. Teraz mają 18, przed sezonem 2010-11 mieli 17, Inter o jedno więcej. No chyba że mówimy tylko o tych wywalczonych na boisku, to faktycznie, trzeba zajrzeć głębiej do historii żeby zobaczyć kiedy Milan miał mniej.

jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 21:59

zahor pisze:
@D@$ pisze: edit: Kiedy Inter miał więcej mistrzstw od Milanu? Nawet licząc z 2006 mają 18 (czyli 17) a Milan ma teraz 19, bo pamiętam że się napalali na drugą gwiazdkę (a tu psikus) więc więcej mistrzostw mogli mieć w latach '60-'70 nie później..
Napalali się faktycznie, bo brakuje im niedużo - dokładnie dwóch mistrzostw. Teraz mają 18, przed sezonem 2010-11 mieli 17, Inter o jedno więcej. No chyba że mówimy tylko o tych wywalczonych na boisku, to faktycznie, trzeba zajrzeć głębiej do historii żeby zobaczyć kiedy Milan miał mniej.
Wracając do zdobytych mistrzostw, ciekawe jaka była by reakcja świata Calcio za przyszycie sobie drugiej gwiazdki za odpowiednio dwa mistrzostwa, które kończyło się na 2 i 3 miejscu...
zahor pisze:
jareckik pisze: Wracając do zdobytych mistrzostw, ciekawe jaka była by reakcja świata Calcio za przyszycie sobie drugiej gwiazdki za odpowiednio dwa mistrzostwa, które kończyło się na 2 i 3 miejscu...
Zabrane było tylko jedno, to z 2006 roku, to z 2005 zostało odebrane i nikt go nie dostał. Ale tak czy inaczej, być może reakcja nie będzie zbyt stanowcza - jak za 50 lat Inter doczłapie do 20. mistrzostwa to mało kto będzie jeszcze pamiętać co to było calciopoli :twisted:
Za te słowa zapunktujesz u p.Zambrotty :C
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 22:10 przez jareckik, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 22:04

jareckik pisze: Wracając do zdobytych mistrzostw, ciekawe jaka była by reakcja świata Calcio za przyszycie sobie drugiej gwiazdki za odpowiednio dwa mistrzostwa, które kończyło się na 2 i 3 miejscu...
Zabrane było tylko jedno, to z 2006 roku, to z 2005 zostało odebrane i nikt go nie dostał. Ale tak czy inaczej, być może reakcja nie będzie zbyt stanowcza - jak za 50 lat Inter doczłapie do 20. mistrzostwa to mało kto będzie jeszcze pamiętać co to było calciopoli :twisted:

Serpente

Interista
Interista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 22:12

zahor pisze:
jareckik pisze: Chyba większość z was już zapomniała jaka na naszym forum była napinka "kibiców" Interu po naszym powrocie z SerieB, poza tym chyba każdy się ze mną zgodzi że Inter to śmieszny klub z jeszcze śmieszniejszym właścicielem("Dziękujcie mi bo wygrałem wam scudetto")...
A teraz odpowiedz sobie na pytanie jaka powinna być różnica w zachowaniu kibiców klubu, którego normalne miejsce jest na szczycie od zawsze i kibiców zespołu, który miał swoje 5 minut którymi trzeba było się nacieszyć. Był nawet taki moment że Inter był, oczywiście zdaniem co bardziej wyszczekanych kibiców tego zespołu, "najbardziej utytułowanym zespołem we Włoszech" - bo miał jednocześnie więcej scudetti niż Milan i więcej Pucharów Mistrzów niż Juventus :P
Najbardziej śmieszni jesteście w tym Wy jako dorośli faceci, dojrzali kibice którzy zwracają uwagę na jakieś bzdury wypisywane przez jakiś frustratów bądź ludzi totalnie nie znających się na piłce, u nas na stronie i forum również przewijało się wielu Juventinich o takiej samej charakterystyce i co? mam wszystkich wrzucić do jednego wora?
Ostatnio zmieniony 16 maja 2012, 22:24 przez Serpente, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
jareckik

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 22:21

Serpente pisze:
Najbardziej śmieszni jesteście w tym Wy jako dorośli faceci, dojrzali kibice którzy zwracają uwagę na jakieś bzdury wypisywane przez jakiś frustratów bądź ludzi totalnie nie znających się na piłce, u nas na stronie i forum również przewijało się wielu Juventinich o takiej samej charakterystyce i co? mam wszystkich wrzucić do jednego wora?
No dobra wyjątek potwierdza regułę, u nas wyjątkiem było parę osób o których mówisz na waszym forum, a w drugą stronę wyjątkiem jesteś Ty. Prawdziwy kibic wśród "kibiców" :smile: ...
Ostatnio zmieniony 17 maja 2012, 07:47 przez jareckik, łącznie zmieniany 2 razy.

Obrazek

http://zmieleni.pl/ - postaw na jednomandatowe okręgi wyborcze!
zahor_jr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 23:32

zahor pisze:
Aaaaa tak...sezon wyszedł to teraz głowa zadarta i będzie się wymądrzał. Zobaczymy kto będzie miał ile Scudetti za 50 lat ;)

zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 23:39

zahor_jr pisze: Aaaaa tak...sezon wyszedł to teraz głowa zadarta i będzie się wymądrzał. Zobaczymy kto będzie miał ile Scudetti za 50 lat ;)
Skąd ta nagła zmiana nastroju? Ostatnio przewidywałeś że ofensywa transferowa Interu skończy się tak jak kończyła się zawsze, kiedy nieposkromiony Moratti wpadał w szał kupowania i rzucał workami złota na prawo i lewo bez ładu i składu. A i do Branki miałeś długą listę pretensji. Czyżby w Interze zachodziły jakieś zmiany o których nie wiem? No bo chyba nie sądzisz że Stramaccioni z Chivu zrobi coś między Thiago Silvą i Barzaglim?

strong return

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 maja 2012, 23:53

zahor pisze:
zahor_jr pisze: Aaaaa tak...sezon wyszedł to teraz głowa zadarta i będzie się wymądrzał. Zobaczymy kto będzie miał ile Scudetti za 50 lat ;)
Skąd ta nagła zmiana nastroju? Ostatnio przewidywałeś że ofensywa transferowa Interu skończy się tak jak kończyła się zawsze, kiedy nieposkromiony Moratti wpadał w szał kupowania i rzucał workami złota na prawo i lewo bez ładu i składu.
Takie rzeczy tylko na jp. Nie próbujcie tego w domu. :lol:
Lavezzi warum? Lavezzi-waruj.
Moratti to dziwak, czyżby-przez całe dwa lata jęczał o FFP, żeby wymięknąć w "decydującym momencie"... :think: Nie ma jak to opchnąć Santona "za" Gustlika. :prochno:

Dzięcioł

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 09:18

strong return pisze:
zahor pisze:
Skąd ta nagła zmiana nastroju? Ostatnio przewidywałeś że ofensywa transferowa Interu skończy się tak jak kończyła się zawsze, kiedy nieposkromiony Moratti wpadał w szał kupowania i rzucał workami złota na prawo i lewo bez ładu i składu.
Takie rzeczy tylko na jp. Nie próbujcie tego w domu. :lol:

Bez kitu, co za dużo to niezdrowo. Na marginesie nadmienię, że nie ogarniam jak zahor mógł dopuścić do tego, że jego bracki kibicuje Interowi...i tu nie chodzi już o to, że mnie miłością do Juventusu zaraził tato, z kolei jego jego tato, tylko o to że kibic Interu i kibic Juve pod jednym dachem to jak sympatyk Jarka i sympatyka Donka w małżeńskim łożu. Brak wpływu na młodsze rodzeństwo, brak poświęcenia mu czasu i pokazania piękna i historii Juve, jego charakteru i uroku, jest porażający. Nigdy nie dopuszczę, żeby moje dziecko kibicowało innej drużynie niż Stara Dama. Nawet gdy trafi mi się córcia, to zrobię co w mojej mocy, aby polubiła jeździć na ryby i zarazić ją pasją do Juventusu.

Żywot studenta prawa, żywotem lirycznym jest...
stahoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 09:34

Ogarnijcie się :lol:

Znam 2 przykłady braci, gdzie jedni kibicują: Real (starszy), Barca (młodszy) i manchester United (starszy, choć on nie tyle kibicuje, co hmm po prostu ich lubi), City - młodszy.

zahor_jr

Interista
Interista

Nieprzeczytany post 17 maja 2012, 11:07

zahor pisze:
Skąd ta nagła zmiana nastroju? Ostatnio przewidywałeś że ofensywa transferowa Interu skończy się tak jak kończyła się zawsze, kiedy nieposkromiony Moratti wpadał w szał kupowania i rzucał workami złota na prawo i lewo bez ładu i składu. A i do Branki miałeś długą listę pretensji. Czyżby w Interze zachodziły jakieś zmiany o których nie wiem? No bo chyba nie sądzisz że Stramaccioni z Chivu zrobi coś między Thiago Silvą i Barzaglim?
Chivu odchodzi z Interu, to po pierwsze. Po drugie, nie wykluczam że faktycznie Moratti będzie rzucał workami złota na prawo i lewo, skoro już w maju wykupił Guarina za 11M i nieoficjalnie mówi się że Poliego za 5,5M. Szóste miejsce w lidze może sprawić, że w końcu sypnie więcej pieniędzy na klasowych graczy i możemy mieć okienko transferowe jak w 2010. Do Branki do tej pory mam długą listę pretensji i liczę na to, że jednak Moratti mu podziękuje.

Z drugiej jednak strony, jeśli Branka dalej będzie zajmował się transferami to zamiast Lavezziego czy De Jonga w następnym sezonie będę miał przyjemność oglądać takich tuzów jak Palacio i Kucka, co byłoby niemałą żenadą. Obym się mylił.

ODPOWIEDZ