Mercato (Lato 2015)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 15:14

kamil-8853 pisze:Z innej beczki podobno Cagliari jest gotowa wysłuchać ofert za Víctor Ibarbo.
Łojezusmaria, jeden z moich koszmarów. Ibarbo - 24 lata, napastnik, ponad 100 meczów w Serie A i... 13 goli i 7 asyst.

Mega dobry technicznie? Chyba w golfa, bo na pewno nie na bosku piłkarskim. Kompletnie nie kapuję, czemu tyle osób chętnie przywitałoby go w Juve :doh: Trzymam mocno kciuki, że naszym korba nie odbije i nie zaangażują się w rozmowy o Ibarbo.

Z Serie A na pozycję prawego napastnika tylko Berardi, Candreva lub Iturbe.
jakku1 pisze:Druga plotka dotyczy Iturbe, bowiem... Wiele wskazuje na to, ze Verona jest calkiem chetna do negocjacji w jego sprawie. Chca 15m i dwoch pilkarzy, najchetniej podobno Zaze lub Gabbiadiniego (z naciskiem na Gabbiadiniego), ale mozliwe jest tez wlaczenie w ten deal Peluso lub Fabio. Z tym, ze jesli chodzi o Quagliarelle to mom watpliwosci czy on chcilaby tam grac.
Coś tu się nie lepi, bo ponoć nasi już zaproponowali 15 baniek + jakiś zawodnik, ale to jest bardzo dalekie od oczekiwań Hellasu, przynajmniej ja tak czytałem :think:

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 15:23

bramek pisze:Dla mnie to bardziej oznacza że nie weźmiemy Alexisa, głównie ze względów ekonomicznych.
Ostatnio czytalem gdzies, ze Marotta jest spokojny w sprawie Sancheza i jest przekonany na 95%, ze Sanchez zostanie naszym graczem :prochno:. Ale na zdrowy rozum masz oczywiscie racje, bo przeciez ciezko sobie wyobrazic, ze kupujemy 2 skrzydlowych po 25m w jednym oknie.

@Pumi

Przed chwila czytalem na juventuz.com, ze Hellas chce 15m i Gabbiadiniego (+ chyba kogos jeszcze). My wczesniej chcielismy im wepchnac Quagliarelle + Peluso, no co sie najwyrazniej nie zgodzili.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 15:28

jakku1 pisze:
bramek pisze:Dla mnie to bardziej oznacza że nie weźmiemy Alexisa, głównie ze względów ekonomicznych.
Ostatnio czytalem gdzies, ze Marotta jest spokojny w sprawie Sancheza i jest przekonany na 95%, ze Sanchez zostanie naszym graczem :prochno:
może tu --> http://www.juvepoland.com/news.php?id=29174 :wink:
jakku1 pisze:@Pumi
Przed chwila czytalem na juventuz.com, ze Hellas chce 15m i Gabbiadiniego. My wczesniej chcielismy im wepchnac Quagliarelle + Peluso, no co sie najwyrazniej nie zgodzili.
hmm... nielogicznie to brzmi moim zdaniem. Przed chwilą zapłacili za niego 14 baniek, by teraz chcieć raptem milion więcej i Gabbiadiniego? Przy potwierdzonym zainteresowaniu Realu? Przy silnym zainteresowaniu Romy? Ciężko uwierzyć, no ale daj nam Boże, bo mielibyśmy niezłego skrzydłowego na całkiem rozsądnych warunkach. Chociaż... czy nie lepiej dać szansę Berardiemu? Aaa, porypane to wszystko :D

Obrazek
jakku1

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 15:34

Bardzo mozliwe :D

Co do Iturbe, Gabbiadini w tej chwili kosztuje juz z 10-12m (najmniej), wiec jesli potrzebuja prawoskrzydlowego scinajacego do srodka (a beda potrzebowac jesli sprzedadza Iturbe) to lepszego kandydata w swoim zasiegu nie znajda.

Swoja droga, tez bym wolal duet Sanchez-Berardi.

Zapraszam tez na moje konto na twitterze => https://twitter.com/jakku113 ;)
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 15:52

Dlaczego nie wierzysz w to że możemy wydać na dwóch graczy po 25 mln euro przy jednoczesnym zrównoważeniu ceny zawodników naszymi graczami?
SKY poinformował o tym że z tytułu praw telewizyjnych cała seriea dostanie więcej Juve z 97 mln euro jakoś 127 jeżeli mnie pamięć nie myli, to trochę jest i jeżeli chcemy wygrywać to te 50 milionów euro powinniśmy wydać.

Jeżeli Hellas za Iturbe chce 15 i Gabbiadiniego to bym przystał na taki układ, podobnie jak Immobile myśle ze Gabbiadini nas opuści.
Ostatnio zmieniony 18 czerwca 2014, 16:41 przez sebatiaen, łącznie zmieniany 1 raz.

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 15:58

Mając w składzie Iturbe, Berardiego, Teveza i Giovinco (?), których Conte upatrzył (może?) sobie do gry na skrzydłach w 433, potrzebny jest tylko zmiennik dla Ferdka i można wzmocnić resztę pozycji (poza obowiązkowym LO, patrząc na to co nasi ponoć mają w głowach, ŚO i ŚP). I to nie koniecznie wielkim kosztem. Max z 25 mln euro w gotówce i pewnie z 3-4 niepotrzebnych (no może poza Manolo, bo zależy za jakiego go ujmiemy, ale wolę Iturbe niż go), za parę skrzydłowych, to pewnie jakiś jeden Ranocchia, czy dwóch Padoinów w zanadrzu by było do kupienia.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 15:59

pumex@
Oni zdają sobie sprawę,że za Iturbę nikt im 30 baniek nie da, a tak 15 + Gabbiadini, który już teraz jest wart ponad 10, a jak zagra dobry sezon to zawołają ok 20 no i np. Quaglia do ataku, Czyli sumując i odliczając kasę wydaną na Iturbe, nie wydadzą nic a będą mieli zastępstwo i dobrego napastnika,który z Tonim może nastrzelać bramek.
Ale nam to się w ogóle nie kalkuluje, bo najpierw trzeba dać Sampie 7-8 baniek za połówkę, bo kupili za 5,5 i nie wiem czy czasem i 10 by nie wołali, ale myślę,ze jednak te 7-8mln trzeba dać. Czyli w sumie w gotówce ten transfer kosztowałby Juve ponad 20 baniek + prawa do dwóch graczy, czyli naprawdę sporo. Nie ma sensu tym bardziej,ze za Berardiego Sassuolo chce podobno marne 10 baniek, co w porównaniu z Iturbe brzmi jak promocja, gracz niewyobrażalnie lepszy do tego Włoch co też zawsze dla Juve było ważne :)
sebatiaen
Samymi młodymi? Kto oprócz Pogby w Juve ma mniej niż 25 lat?

FelekJUVE

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 17:02

No to na Iturbe juz mamy;p Ponoc mamy dostac ok 30 mln euro wiecej za transmisje tv niż rok temu;p

http://www.solojuve.com/komentarze_pras ... klubow.php

Obrazek
zahor

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 17:25

No nie, po co oni na SoloJuve to publikowali? Teraz kazdy wie ze mamy kupe forsy i na starcie beda od nas chcieli 50 baniek za byle leszcza :(

Mehehehe

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy
Otrzymał podziękowanie: 18 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 17:37

Znając życie, to co zostanie przekazane na budżet transferowy z tej kasy, starczy maks na połówkę Berardiego, więc nie ma co się napalać.

AdiJuve

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 9 razy
Otrzymał podziękowanie: 20 razy

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 20:21

Skrzydło?
Depay, wiele razy już o nim pisałem, dzisiaj pokazał próbkę swoich umiejętności, idealny gracz pod 4-3-3:)

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 20:56

AdiJuve pisze:Depay, wiele razy już o nim pisałem
tsa... ja tam nie pamiętam, żebyś kiedyś coś o nim pisał, lub żeby ktokolwiek o nim pisał, ale mniejsza o to, bo ja o czym innym chciałem.

1. Ponoć jednak uda się ugadać Gabbiadiniego na odnowienie współwłasności - zostanie on w Sampie na kolejne 12 miesięcy (nici z wymiany za Iturbe) a my zachowamy do niego część praw.
2. Z Sassuolo odbyło się już bodaj trzecie spotkanie w ciągu trzech ostatnich dni i dalej nie ma żadnych ustaleń. Trochę to się robi śmieszno-dziwne, a zwłaszcza to, że już teraz mamy/musimy odkupić drugą część karty Berardiego. Te przepisy odnośnie współwłasności chyba nie są jednak do końca jasne, skoro są takie cyrki. Konkurs kopert raczej nam nie grozi ze względu na świetne relacje panujące między klubami, ale dlaczego nie odłożymy płatności za drugą połowę karty Berardiego na następny rok? Przecież teoretycznie wystarczyłaby do tego wola jednej ze stron tj nasza :think: Jest ktoś w stanie napisać o tej sytuacji coś sensowego? Boimy się, że po następnym roku wycena Berardiego aż tak drastycznie podskoczy? :think:

Obrazek
wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 21:58

AdiJuve pisze:Skrzydło?
Depay, wiele razy już o nim pisałem, dzisiaj pokazał próbkę swoich umiejętności, idealny gracz pod 4-3-3:)
Tak już wiemy że chcesz Depay'a w Juve, już Twoje posty o niego widać w kilku działach..

Na skrzydło to po taniości mamy swoje talenty - Berardi. Sprowadźmy Sancheza który da nam level up..

StaryDobryNedved

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 23:14

Berardiego mogliby spłacić połówką Zazy plus dajmy na to milion ojro, albo dwa. Nie więcej.

Jak przyjdzie Sanchez to fajno, bardzo fajno.

Iturbe też świetny zawodnik, mógłby wbijać. W sumie co stoi na przeszkodzie, żeby zbijać cenę innymi graczami w pakiecie?

Co z lewą obroną? I co ze sprzedażą? Jakieś newsy?

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 18 czerwca 2014, 23:27

StaryDobryNedved pisze:W sumie co stoi na przeszkodzie, żeby zbijać cenę innymi graczami w pakiecie?
Też mnie to zastanawia. Peluso, Padoin, Motta, De Ceglie i Quagliarella za Iturbe to przecież uczciwa wymiana. No i szrotu się pozbywamy... Nie wiem, co ten Marotta wyprawia.

:|

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Zablokowany