LaLiga

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
M.

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2005, 16:23

namelessKING pisze:
Diego pisze:
namelessKING pisze:Niezależnie co poakzuje w meczu, zawsze znajdzie sie liczna grupa "znawców" piłki twierdzących, że jest komediantem
Jak dla mnie ci wszyscy "znawcy" mają rację, bardziej denerwują mnie "znawcy", którzy uwarzają, że Beckham jest wybitnym piłkarzem :roll: .
Nie słyszałem ostatnio takich opinii. Na pewno ja nic takiego nie pisałem. Ale na pewno nie jest na tyle złym by go krytykować nieustannie. Jak mniej znany piłkarz zagra źle to nic się nie mówi. Rozumiem, że oczekiwania są większe niż w stosunku do innych, lecz nie trzeba od razu mieszać z błotem.
A mecz Anglia-Polska? Nie wiem jak Ty, ale ja ciągle słyszałem w telewizji i czytałem w gazetach, że Anglia jest niesamowicie osłabiona brakiem Beckhama. Według mnie Wright Phillips jest piłkarzem lepszym. Większą uwagę zwracano na to, że nie zagra David niż na to, że kontuzjowany jest Gerrard, moim zdaniem jeden z najlepszych piłkarzy świata :roll: . A pojedynek Juventusu z Realem w zeszłym sezonie? Nie mówiono o nim jako o zwycięstwie Juve, ale jako o porażce wielkiego Realu, z wielkimi gwiazdami (między innymi o Beckhamie) :roll: .
namelessKING pisze:
Diego pisze:
namelessKING pisze:wypalił się
Jak mógł się wypalić, skoro nigdy nie był wielkim piłkarzem :doh: ?
To twoja opinia. Ja jednak myślę że w okresie świetności ManU (koniec ostatniej dekady) był jednym z najlepszych piłakrzy biegających po europejskich boiskach. I w tej opinii nie jestem odosobniony. Zresztą już w tym temacie dało o tym znać kilku fanów Juve.
Ja jednak twierdzę, że nie był wtedy wielkim piłkarzem. Być może był dobry, ale na pewno nie wielki.
namelessKING pisze:Do odpadnięcia danej drużyny przyczynia się każdy piłkarz na boisku.
Też prawda, ale piłkarz, który przestrzelił rzut karny albo dostał czerwoną kartkę bardziej zawinił niż jego koledzy.
namelessKING pisze:Ale mówiąc "stanowi", miałem na myśli dzisiejsze jego poczynania. A kiedy gra jest jednym z najjaśniejszych punktów reprezentacji.
A jaka jest pewność, że na ważnej imprezie (Mistrzostwa Świata bądź Mistrzostwa Europy) Beckham dobrze zagra? Żadna. W 1998 roku dał się ponieść emocjom i wyrzucono go z boiska. W 2000 roku grał fatalnie, zresztą jak cała Anglia. W 2002 roku też rewelacyjnie nie wypadł, a rok 2004 i mistrzostwa był wręcz fatalne. I co z tego, że dobrze zagra w eliminacjach z Walią, skoro w finałach może zagrać wielkie zero :roll: ?
namelessKING pisze:BTW. Jak mówimy, że to on przyczynił się do odpadnięcia Anglii z ME 2004, to może przypomnijmy kto odmienił losy meczu eliminacji z Grecją... czyżby to był właśnie Beckham. Ale jakoś o tym nikt nie mówi.
Ja nie mówiłem, bo to nie moje zadanie, ja go nie bronię :wink: . Na ten temat mam przygotowane przysłowie: "Jedna jaskółka wiosny nie czyni". Proszę o podanie innych argumentów na to, że Beckham jest dobrym piłkarzem.
namelessKING pisze:
Diego pisze:
namelessKING pisze:Krytyka jego umiejętności i zachowania świadczy tylko o tym jak mało dojrzała jest ta grupa, która bezmyślnie krzyczy w niebogłosy o jego beznadziejności
Według mnie to zdanie powinno brzmieć tak: Wychwalanie jego umiejętności i zachowania świadczy tylko o tym jak mało dojrzała jest ta grupa, która bezmyślnie krzyczy w niebogłosy o jego geniuszu.
Ale według mnie to zdanie miało brzmieć tak jak brzmiało. Nikt nie wychwala jego umiejętności. Zwrócenie uwagi, że nie jest drewnem, i jakieś nieprzeciętne umiejętności posiada, z pewnością nie jest wychwalaniem. Nikt w tym temacie go nie wychwalał. Proszę o nieprzejaskrawianie niczyich wypowiedzi.
Jak już wcześniej pisałem, Beckham jest w mediach wychwalany pod niebiosa. A drewnem nie jest, to fakt (chciałbym w tym miejscu zaznaczyć, że Rasiak też nim nie jest!).
namelessKING pisze:
Diego pisze:
namelessKING pisze:Bierze udział w każdej akcji ofensywnej i defensywnej Realu i Anglii.
Zgadzam się, Beckham dużo biega i walczy (a raczej próbuje walczyć). Zupełnie jak typowy rzemieślnik, który swoje braki nadrabia bieganiem. Dobre i to.
Z mojej obserwacji mało jest takich rzemieślnikó w drużynie Realu. Więc może nie należy go równać z ziemią tak jak calą resztę galacticos, skoro zależy mu na tym by jego drużyna się pokazała z dobre strony?
A ja tam go nie mieszam z błotem, nie zależy mi na tym. A że Real gra słabo i przegrywa to nie moja wina, ale po jednym udanym meczu nie należy pisać, że Beckham jest wielkim piłkarzem :? .
namelessKING pisze:
Diego pisze:
namelessKING pisze:Oczywiście znakomite rzuty wolne i rożne to jest "nic".
Fakt, Beckham był jednym z najlepszych piłkarzy, którzy wykonywali rzuty wolne. Jednak teraz to się zmieniło i David nie jest już taki skuteczny. Zupełnie jak Alex :roll: .
Tu się nie zgodzę. Może nie jest najlepszy. Ale gwarantuję Ci, że dalej w tym elemencie jest bardzo dobry. Tylko w Realu częściej za niego robi to nieudolny Carlos.
A nigdy nie zastanowiłeś się, dlaczego robi to Carlos? Bo mi się wydaje, że jeśli to właśnie Roberto wykonuje tego typu stałe fragmenty gry to jest w tym po prostu lepszy. Chyba, że sugerujesz, że osoba, która jest odpowiedzialna za ustalanie kto wykonuje rzuty wolne w Realu jest idiotą.
namelessKING pisze:
Diego pisze:
namelessKING pisze:Zachęcam do lektury autobiogafii Beckhama, w której wytłumaczone jest to o co poszło z Fergusonem. Polski tytuł: "David Beckham: O sobie".
Czytałem "Barwy zdrady", które przedstawiały Beckhama jako genialnego piłkarza oszukanego przez Manchester i Fergusona. Straszna szmira :roll: .
Jak już próbujesz pisać na temat to pisz na temat. Mowię o innej książce więc może nie podważaj jej wiarygodności na podstawie zupełnie innego tytułu.
Chodziło mi o to, że nie przeczytam już książki o piłkarzu, którego nie lubię. Przeczytałem jedną i starczy :roll: .
namelessKING pisze:
Diego pisze:
namelessKING pisze:Ale piłkarzy wielkiego formatu z podobnymi wadami jest wielu. Mówiąc, że jest piłakrzem "tego" formatu dałeś znać, że jakiś szacunek dla Becksa masz. Tyle dobrze.
Nie wiem jak Ty, ale ja nie widziałem piłkarza wielkiego formatu, któremu jedna noga służyła tylko do podpierania.
Pierwszy lepszy przukład - Eusebio. Pewnie nie pamiętasz żadnego jego meczu. Ja też nie widziałem ich na żywo, ale gwarantuję Ci że skupiał się tylko na jednej nodze - lewej. (jeśli mnie pamięć nie myli)
OK, może źle się wyraziłem. Ale na pewno zdecydowana większość wielkich piłkarzy miała bardzo dobrze opanowaną grę dwiema nogami. Ale chyba nie chcesz porównywać Backhama do Eusebio :roll: ?
namelessKING pisze:
Diego pisze:
Jezzo pisze:autor trafił z postem jak ulał, bo Becks odzyskał formę i jest najjaśniejszą postacią Realu w tym sezonie
a pomyśleć, że jeszcze w wakacje chciałem jego odejścia :-D
Pogromcy Alaves i Mallorki (tak to się odmienia?) :lol: . Szkoda, że Beckham nie pokazuje klasy w meczach chociażby z Lyonem, tylko z dwoma najgorszymi klubami z La Ligi. Zapraszam na Delle Alpi, zobaczymy co Beckham pokaże 8) .
Nie zmienia to faktu, że Beckham jest najjaśniejszym punktem Realu i jednym z najlepszych piłkarzy swojej reprezentacji.
OK, napiszę to. David Beckham jest najlepszym zawodnikiem fatalnie grającego w tym sezonie Realu Madryt i jednym z najlepszych zawodników z reprezentacji Anglii, która przegrywa z Irlandią Północną :) .

A teraz czas na morał. Prawda jest taka, że większość osób, która nie zna się na piłce albo zna się na niej w niewielkim stopniu twierdzi, że Beckham jest świetnym piłkarzem. Media kreują Davida na piłkarską gwiazdę, a kibice, którzy znają się na piłce wiedzą, że tak nie jest. Może i David jest dobrym piłkarzem, ale gwiazdą z pewnością nie jest. Ale ciągłe dywagacja na temat jego geniuszu piłkarskiego sprawiają, że kibice nakręcają się jeszcze bardziej i mają spaczone zdanie na jego temat. I zatacza się błędne koło. Jednak Beckham jest piłkarzem przeciętnym i wątpię, abym zmienił zdanie :wink: .

:roll:
Pavel_11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2005, 17:15

Diego ma 100% racji

Jednym słowem Beckham nie ma serca do piłki i gra chyba dlatego ze jest na tyle pazerny ze ciągle mu mało kasy

Nie porównujcie Beckhama do Rasiaka bo to jest zupełnie inna bajka

Byc najbardziej pracowitym piłkazem Realu to zadna sztuka bo Real to zbieranina leni (moze poza Casillasem)

namelessKING

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2005, 17:31

Temat chyba się wyczerpał. Moje zdanie jest takie, że Beckham jest piłkarzem dobrym, może nie tak jak kreują go media, ale na pewno też nie jest taki zły jak twierdzą jego "bezmyślni" przeciwnicy (w tym przypadku Diego i cała reszta są zaliczeni do pozytywnych przeciwników, żeby nie było, że kogoś atakuję :))

Mr Cezary

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2005, 18:00

Beckham jest pilkarzem przereklamowanym. Ale pilkarzem dobrym :!: Nie sadze, ze caly czas gra slabo. Jak kazdy ma swoje lepsze i gorsze mecze. Wojtom napisal, ze o ile w reprezentacji gra dobrze, to w Realu juz nie. Nie zgodze sie. Patrzylem na ostatnie mecze Realu i musze przyznac, ze to Beckham byl w nich najlepsza postacia :smile: Zgodze sie w tym, ze duzo widzi. Tak to prawda. Podobala mi sie jego gra szczegolnie w meczu z Olimpiakosem. A o jego rzutach wolnych i roznych wszyscy wiemy. Wiec jak najbardziej zgadzam sie z autorem tego postu, ze Beckham w pilke grac POTRAFI :prochno:

Sztuko

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2005, 19:14

Moim zdaneim Beckham był dobry w czasie grania dla MU bo był tam wielkim piłkarzem,a gdy przeszedł do realu zdecydowanie jego sie pogorszyla bo zawsze jakis ronaldo czy raul moze go przycmic

Obrazek
Michael900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 15 października 2005, 19:55

Według mnie Beckhaam nie powinien grać w Hiszpańskiej drużynie. najlepiej by było jak wróciłby do Angli. W. Szaranowicz powiedział kiedyś, że styl Beckchama ( a nawet wszystkich anglików) jest nie do przyjęcia w Madrycie. Owen też miał problem w Realu. Dlatego jakby wrócił do Angli, to pewnie pokazał by klase. Bo chyba każdy się zgodzi, że jest to wielki piłkarz.

Jezzo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 października 2005, 12:33

zdrowo się uśmiałem czytając ten topic :D
, napiszę to. David Beckham jest najlepszym zawodnikiem fatalnie grającego w tym sezonie Realu Madryt i jednym z najlepszych zawodników z reprezentacji Anglii, która przegrywa z Irlandią Północną
no tak Real gra fatalnie, dlatego jest liderem La Liga :D

aLe MaDriD aLe !!!
Negri

Juventino
Juventino
Podziekował: 5 razy
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 16 października 2005, 12:49

Miki_900 pisze:Według mnie Beckhaam nie powinien grać w Hiszpańskiej drużynie. najlepiej by było jak wróciłby do Angli.
W Anglii? Ale gdzie? Do ManU nie wróci bo ma troche honoru chyba, a w Chelsea co najwyżej ława. Przedstawiłem tylko te 2 kluby bo tylko one są w stanie dać Realowi godziwą kasę.
Miki_900 pisze:Szaranowicz powiedział kiedyś, że styl Beckchama ( a nawet wszystkich anglików) jest nie do przyjęcia w Madrycie.
Nie słuchaj Szaronowicza, bo on lubi przekrecac rózne rzeczy

Junakson

Madridista
Madridista

Nieprzeczytany post 16 października 2005, 14:22

Nie wiem co Wy chcecie od Becksa, ostatnio gra całkiem niezle.
A to go krytykowanie zaczeło się wtedy kiedy przeszedł do Realu, a zaczeło się umacniać po Euro 04 dokładnie po meczu z Portugalią :P
Choć w sumie trzeba przyznać, że Real kupił Beckhama głównie ze wzgledów marketingowych...

[Nevermind]

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2005, 12:14

Fabio Capello ponoc podpisal juz kontrakt z Realem, ze po zakonczeniu sezonu przechodzi do Madrytu. Co o tym sadzicie?

Ja osobiscie mam mieszane uczucia, Capello to typ najemnika, idzie tam gdzie mu najlepiej zaplaca. Moje obawy sa coraz wieszke, bo jeszcze nikt nie zaprzeczyl tej informacji.

Swoja droga, gdyby po zakonzeniu sezonu odeszli Capello i Moggi, to nasz klub mialby spore klopoty. Wiem ze to najczarniejszy scenariusz, ale mozliwe ze tak sie stanie ;/

Link: http://sports.virgilio.it/it/cmc/calcio ... 89508.html

m4Tiex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2005, 12:18

Szczerze to Realowi nikt nie pomoze jak nie odmlodzom druzyny .A co do Capello to jestem pewny ze Real mu daje kosmiczne pieniądze .Osobiscie nie chcial bym zeby odszedl z Juve no ale jak wybiera wieksze pieniadze no to powodzenia w dalszej karierze trenera ale obawiam sie ,ze z Realem nic wielkiego nie zdziala .

Aaaa...aaaaa mocniej
romaneq

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2005, 12:20

Ponoć zaprzeczył wczoraj po meczu :-D

http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3028614.html

Kiedyś Capello też powiedział (o ile dobrze pamiętam), że nigdy nie poprowadzi Juventusu.

W każdym razie uważam, że nie można za bardzo wierzyć temu co Fabio mówi.

Obrazek
Mrówa

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2005, 12:21

Według mnie jeżeli Capello nie zdobędzie w tym roku Ligi Mistrzów z Juventusem to jego odejście jest bardzo możliwe,Real napewno zapłaci mu więcej niż Juve...
Ja bym po nim jakoś specjalnie niepłakał bo chociaż doceniam jego klasę trenerską to osobiście go nie lubię...[Róbta co chceta...] :P

Obrazek
Pirlo

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 listopada 2005, 12:45

Według mnie Capello nigdzie nie odejdzie...ale jezeli by sie tak stało to dla Juve bedzie to oczywiscie ogromna strata...Capello to swietny fachowiec,zna sie na rzeczy...w pierwszym seznie zdobył tytuł mistrza dla Juve...teraz przegrał tylko jeden mecz w Lidze...no trener jak marzenie :D :D :D ...nie wczoraj zaprzeczył po meczu:

''... Would I prefer England or Spain? I prefer Juventus.'' ...to zdanie wyjasnie chyba wszystko

Tomek1900

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 listopada 2005, 14:15

Plotka jakich wiele nie ma co sie nią przejmowac. Real jak na taki skaład co mam i i tak gra rewelacyjnie ,ja bym tam dyrektora sportowego zmienił a nie trenera

ODPOWIEDZ