Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2013, 17:44

Lucas87 pisze:Jovetic zaczyna mi poważnie imponować.
Wyraźnie jest zafascynowany Juventusem i chce grać w naszym ukochanym klubie :lol:
:rotfl: Marka + najlepiej płacą.
Lucas87 pisze:Jeśli Czarnogórzanin odrzuciłby ofertę Realu lub Chelsea (jeśli kiedyś się taka pojawi) wówczas byłoby wiadomo, że jest wręcz stworzony do gry w Juventusie- najlepiej do końca kariery :pray:
Z Realu lub Chelsea nigdy oferty by nie dostał. Szukają lepszych piłkarzy. Jovetic ostatnie sezony miał średnie lub słabe przeplatane kontuzjami. Więc 30mln za niego :rotfl: Odrzucenie oferty innego klubu nijak ma się predyspozycji do gry w danym klubie. Stworzony do gry w Juventusie to jest Cavani :płaczę:
Lucas87 pisze:Koniecznie myśleć nad sprzedażą Quaga lub Mirko :ok:
Ale po co :?: Quagliarella raz na 20 spotkań strzeli piękną bramkę. Czarnogórzec raz na 8 spotkań strzeli bramkę lub popisze się niekonwencjonalnym zagraniem. Jest jeszcze Matri który gustownie kopie się po czole efektownie poprawiając włosy.

Tak na serio to z pieniędzy wydanych na Vucinica (15mln), Quagliarelle (15mln) i Matriego (18mln) odzyskanie 20/25mln będzie sukcesem.
W pierwszej kolejności pogonił bym Matriego. Znając jego przywiązanie do Juventusu i czas do końca kontraktu (aż do 2017 :prochno: )trzeba go pogonić jak najszybciej. Potem Quagliarelle który też deklarował przywiązanie do swoich kuponów odcinanych z trybun. I na końcu leń Vucinic. Za takiego lenia 10mln wydają się nierealne ale kto wie może ktoś upadł na głowę i kupi truchtającego Mirka.

Isli bym za Chiny demokratyczne nie sprzedawał. Odbije się tą czkawką większą niż wyłożenie na połamanego Chilijczyka 9mln po takiej kontuzji jaką nabawił się w meczu z Milanem. Jak już tracić to tracić, dać mu przepracować okres przygotowawczy i zobaczyć jak się sprawy potoczy. Na drugi raz myśleć i trzymać się z dala od takich piłkarzy. Chociaż transfer Quagliarelli powinien być już lekcja wyciągniętą na przyszłość.

Ogbonne ciężko mi zrozumieć. Jednak że przy tak grającym Barzaglim jak na PK któremu chyba bliżej do emerytury to ma to sens. W dodatku mało zwrotny Bonucci. W tym szaleństwie jest metoda.
Poza tym czekam na Bonaventure
Zuniga>Kolarov
Diamanti > truchtający leń Vucinic.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2013, 17:54

Ktoś na tej rezerwie musi siedzieć :roll: . Samymi młodzikami z Primki problemu nie rozwiążemy.
AdiZ pisze:Zuniga>Kolarov
Biorąc pod uwagę obecną dyspozycję i uniwersalność pozostaje się tylko zgodzić, ale Kolarov to taki trochę forumowy bożek obfitości ;).

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2013, 18:00

Arbuzini pisze:Ktoś na tej rezerwie musi siedzieć :roll: . Samymi młodzikami z Primki problemu nie rozwiążemy.
Sorry, być może teraz wykaże się wielką ignorancją, bo rozrozniam pozycje konkretnych zawodników tylko tak ramowo, czyli nie ma szans na Zunige i Kolarova razem tak?
Milo bybyło wciagnac jeszcze Diamantiego, którzy na skrzydle robi wiatr i przy 4-3-3 dałby coś naszym chłopcom w ataku, myślę, że BePe jest w stanie wiele oddać za Diamantiego i mimo wszystko to sie uda kosztem np. Soerensena, w którego nei wierze jako nastepce Bonuca czy Barzy, raczej to bedzie idealny obronca na sredniaka.
Ale nadal wg mnie mimo wszystko pozyskanie Juveticia pozbycie sie polowy ataku i zabezpieczenie srodków na przyszly sezon za Pirlo, bo obecnei fajnie, ze dajemy taka kase za Angelo, ale nadal nie mamy nikogo za Pirlo, czujemy, ze czekamy na Mv, ale mam nadzieje, ze to nas nie pogrzebie i koniecznie wypozyczyc gdzies nawet do Sassuolo Marrone.

Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2013, 18:01

Adiz
Diamanti być może jest lepszy od Vucinicia, ale 10 mln za niego patrząc na to ile daliśmy za Teveza to śmiech, a wiek chyba podobny (jeśli Diamanti nie jest nawet starszy).
Moim zdaniem w ogóle powinniśmy się skupić na transferach z zagranicy, od dłuższego czasu dobrze na tym wychodzimy, przynajmniej pod względem finansowym np. Vidal, Pogba, o dziwo Barzagli, czy teraz Tevez. A tutaj przychodzi Bologna i chce nagle za gracza u schyłku kariery 10 mln, na zasadzie ''bo to Juventus''. Heh. Co to Joveticia to nie widzę go raczej na ławce. Aczkolwiek dobrze by było mieć takich rezerwowych.

Robaku

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 2 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2013, 18:06

Padoin pisze:Adiz
Diamanti być może jest lepszy od Vucinicia, ale 10 mln za niego patrząc na to ile daliśmy za Teveza to śmiech, a wiek chyba podobny (jeśli Diamanti nie jest nawet starszy).
Moim zdaniem w ogóle powinniśmy się skupić na transferach z zagranicy, od dłuższego czasu dobrze na tym wychodzimy, przynajmniej pod względem finansowym np. Vidal, Pogba, o dziwo Barzagli, czy teraz Tevez. A tutaj przychodzi Bologna i chce nagle za gracza u schyłku kariery 10 mln, na zasadzie ''bo to Juventus''. Heh. Co to Joveticia to nie widzę go raczej na ławce. Aczkolwiek dobrze by było mieć takich rezerwowych.
Padoin uważaj, bo uznam, kurcze, ze dorosłeś.
Zgadzam sie w zupełności, ze we Włoszech, każdy chce Juve oskubać, a robiąć interesy za granicą to my na tym lepiej wychodzimy. Ale z drugiej strony neistety jest tak, że i Marotta i Conte wolą ItalJuve, więc cieżko sciągac dużo ilośc obcokrajowców, bedziemy musieli się przyzwyczaiajac do przepłacania.

no i się potwierdza - Marotta style:
http://www.transfermarketweb.com/?actio ... sel=124151

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2013, 18:12

@AdiZ

1. Marka owszem, ale lepiej płacą napewno w City, PSG, Monaco, Chelsea, Realu i w paru innych jeszcze klubach.

2. Tak Cavani może jest stworzony. Już widzę jak śmieciarze chętnie sprzedaliby go nam po super promocyjnej cenie. Tak samo jak wcześniej stworzony do gry u nas był Van Persie, Suarez itp. ,ale co z tego :?:
Rozmawiamy o realnych sprawach przecież.

3. To chciałbyś dostać np. za Matriego więcej niż sami zapłacilśmy :roll: :rotfl: Jeśli jeszcze troche poczekamy to stracą jeszcze bardziej na wartości. Aż w końcu kiedyś kontakty im się pokończą i nie zarobimy nic.

4. A ja Isle bym sprzedał i kupil Kolarova bez jakiegokolwiek żalu. Chilijczyk nie potrafił przekonać do siebie, podobnie jak Matri nie grał tylko kopał sie po czole. Różnicą jest, że Matri może się jeszcze przydać jako zmiennik Llorente.

5. Co wy z tym Zunigą. Jak Kolarov odzyska formę z Lazio wówczas nakryje Zunigę czapką :ok:
Diamanti to dobry zmiennik, ale nic ponadto. Nie kreuje gry, ani prochu nie wymyśli więcej.

Arbuzini

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2013, 18:25

Robaku pisze:
Arbuzini pisze:Ktoś na tej rezerwie musi siedzieć :roll: . Samymi młodzikami z Primki problemu nie rozwiążemy.
Sorry, być może teraz wykaże się wielką ignorancją, bo rozrozniam pozycje konkretnych zawodników tylko tak ramowo, czyli nie ma szans na Zunige i Kolarova razem tak?
Akurat w tej wypowiedzi odniosłem się do chęci sprzedaży wszystkiego co się rusza w naszym obecnym ataku wyrażonej przez AdiZa. Też takie odruchy miałem, kiedy widziałem ich na boisku, ale teraz emocje opadły i generalnie dochodzę do wniosku, że ktoś z trójki Quag/Matri/Vucinic musi zostać. Giovinco moim zdaniem też jest do spieniężenia, ale klub ma wyraźnie inne plany wobec niego. Zobaczymy, czy słusznie.

Parę różnic między Kolarovem a Zunigą jest. Pierwszy jest zawodnikiem lewonożnym i może grać w roli lewego bocznego obrońcy, ew. wahadłowego. Zuniga jest prawonożny i może grać po obu stronach. Rola obrońcy leży mu w mniejszym stopniu niż wahadłowego albo nawet skrzydłowego pomocnika.

Diamantiego odpuściłbym sobie. Nie jest wart tych 10 baniek i na takiej podmianie nic nie zyskamy względem obecnego poziomu, a poświęcanie Sorensena, który jest obecnie naszym najlepszym zawodnikiem grającym na wygnaniu za podstarzałego napastnika uważam za sporą lekkomyślność. Co zaś się tyczy następcy Pirlo to nie mamy go i nie będziemy mieć. Po prostu pomoc ma grać inaczej pod nieobecność Andrei i tyle. Na Verrattiego, Modricia, czy kogoś podobnego z kapelusza nie ma chyba co liczyć, a czy pomoc Vidal-Lodi/Cigarini/itd.-Marchisio byłaby mocniejsza od Vidal-Pogba-Marchisio mam spore wątpliwości.

AdiZ

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2013, 19:50

Padoin pisze:Adiz
To dwa osobne przypadki. 9mln za Teveza + 6,5/7,5 bonusu bo ciężko będzie nie zdobyć mistrzostwa przez rok czy 2, o ile Stefano Palazzi nie wywęszy czegoś nowego. Przy 10mln +/- za Alessandro.
Tevez - rok do końca kontraktu, postać na marginesie, problemy z trenerem, trudny charakter, wysoka pensja która niweluje koszty transferu.
Diamanti - najlepszy zawodnik Bologna w dodatku jej kapitan :!: z długim kontraktem do 2017 roku. Wyróżniający się reprezentant Włoch. Cena w granicach 10mln.
Co wy chcecie kupić wiodących piłkarzach mniejszych klubów za koszyk gruszek :?: :rotfl:
Padoin pisze:Moim zdaniem w ogóle powinniśmy się skupić na transferach z zagranicy, od dłuższego czasu dobrze na tym wychodzimy, przynajmniej pod względem finansowym np. Vidal, Pogba, o dziwo Barzagli, czy teraz Tevez. A tutaj przychodzi Bologna i chce nagle za gracza u schyłku kariery 10 mln, na zasadzie ''bo to Juventus''. Heh. Co to Joveticia to nie widzę go raczej na ławce. Aczkolwiek dobrze by było mieć takich rezerwowych.
Barzagli wychodzi na duży + ale Tevez niewiadoma, przecież testy medyczne tylko przeszedł i nic nie pokazał. Jak transfery z zagranicy to przychodzi mi do głowy Elia czy Traore :wink: Powtórzę się Bologna życzy sobie za 10mln bo Diamanti jest ich czołową postacią i kapitanem z długim kontraktem a Tevez był na wylocie z City.
Robaku pisze:Zgadzam sie w zupełności, ze we Włoszech, każdy chce Juve oskubać, a robiąć interesy za granicą to my na tym lepiej wychodzimy. Ale z drugiej strony neistety jest tak, że i Marotta i Conte wolą ItalJuve, więc cieżko sciągac dużo ilośc obcokrajowców, bedziemy musieli się przyzwyczaiajac do przepłacania.
Oni chcą tylko zarobić by przeżyć. To łańcuch powiązany ze sobą. Tak było od zawsze. Oskubać chcą nas faktycznie gdy my chcemy kupić szrot (Motta itp) a nie ich czołowych piłkarzy (Diamanti). Bo oni wtedy są faktycznie tyle warci. Tak lepiej wychodzimy robiąc interesy za granicą: Elia, Melo czy Ziegler a zapomniał bym o TOP Martinez.
Lucas87 pisze:@AdiZ
1. Marka owszem, ale lepiej płacą napewno w City, PSG, Monaco, Chelsea, Realu i w paru innych jeszcze klubach.
Tylko takie City PSG, Monaco czy Real jak już płaci lepiej to za odpowiednią jakość, której Jovetic nie gwarantuje. Jakby jakiś z tych zespołów zażyczył by sobie JoJo to by on już grał u nich. Nie biorą się za byle co. Jovetic nie miał sezonu jak Lewandowski czy Cavani. W dodatku trapią go kontuzje.
Lucas87 pisze:2. Tak Cavani może jest stworzony. Już widzę jak śmieciarze chętnie sprzedaliby go nam po super promocyjnej cenie. Tak samo jak wcześniej stworzony do gry u nas był Van Persie, Suarez itp. ,ale co z tego :?:
Rozmawiamy o realnych sprawach przecież.
2 lata temu był do wyciągnięcie za 35mln a my oferowaliśmy 30 :whistle: Luciano mówił brać Cavaniego a nie Amauriego :prochno:
Lucas87 pisze:3. To chciałbyś dostać np. za Matriego więcej niż sami zapłacilśmy :roll: :rotfl: Jeśli jeszcze troche poczekamy to stracą jeszcze bardziej na wartości. Aż w końcu kiedyś kontakty im się pokończą i nie zarobimy nic.
A gdzie coś takiego palnołem :?: Zestawiam Vucinica (15mln), Quagliarelle (15mln) Matriego (18mln) czyli cena ich zakupu. Wychodzi 48. Było by super sprzedać ich wszystkich i odzyskać 20/25mln. Matri jak jest wart 6 mln to uznam że to dużo ale my za czołokopacza, gwiazdę jednego sezonu zapłaciliśmy 18mln.
Lucas87 pisze:4. A ja Isle bym sprzedał i kupil Kolarova bez jakiegokolwiek żalu. Chilijczyk nie potrafił przekonać do siebie, podobnie jak Matri nie grał tylko kopał sie po czole. Różnicą jest, że Matri może się jeszcze przydać jako zmiennik Llorente.
Kiedy ma przekonać jak 1/3 sezonu leczył kontuzje i przechodził rehabilitacje. Nie ma przepracowanego najważniejszego momentu sezonu "okresu przygotowawczego" i w ogóle nie gra. Logiczne myślenie. Kopie się po czole i może się przydać jako zmienik Llorente. Wyśmienity zmienik z tego Matriego. Rożnica jest taka, że Matri grał i kopał się po czole a Isla siedział na trybunach.
Lucas87 pisze:5. Co wy z tym Zunigą. Jak Kolarov odzyska formę z Lazio wówczas nakryje Zunigę czapką :ok:
Diamanti to dobry zmiennik, ale nic ponadto. Nie kreuje gry, ani prochu nie wymyśli więcej.
To Zuniga zjada Kolarova w dodatku jest bardziej uniwersalny. Jak Kolarov odzyska formę/ Jak Matri odzyska formę/ Jak Quagliarella odzyska formę. Za dużo tych jak. Tu i teraz. :stop: Niewiadomym.
Diamanti'ego pewnie widziałeś na grafice w googlach i filmikach z yt. Także faktycznie ciężko będzie o kreowanie gry. A zmienikiem wcale nie musi być zależy od ustawienia.
Arbuzini pisze:Akurat w tej wypowiedzi odniosłem się do chęci sprzedaży wszystkiego co się rusza w naszym obecnym ataku wyrażonej przez AdiZa. Też takie odruchy miałem, kiedy widziałem ich na boisku, ale teraz emocje opadły i generalnie dochodzę do wniosku, że ktoś z trójki Quag/Matri/Vucinic musi zostać. Giovinco moim zdaniem też jest do spieniężenia, ale klub ma wyraźnie inne plany wobec niego. Zobaczymy, czy słusznie.
Nie przypisuj mi tego. Ja tylko przeznaczyłem do sprzedania czy tartaku 3/4 ataku*, został przecież Giovinco :wink: Ja ma odruch wymiotny, od 3 lat widzę w ataku czołokopaczy a ta 3 jest już w Turynie wystarczająco długo i pokazał dobitnie że pewnego poziomu się nie przeskoczy. Pora przebudować atak gruntownie.

*Iaquinty, Anelki i Tuczyka nie liczyłem.

wojczech7

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2013, 20:07

AdiZ pisze:Diamanti - (...) Wyróżniający się reprezentant Włoch.
:stop:

Bez przesadyzmu. To, że ktoś nie kaleczy jak Aquilani nie znaczy, że jest wyróżniającą się postacią...

"Błogosławiony, kto nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa."
Sila Spokoju

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 30 razy
Otrzymał podziękowanie: 57 razy

Nieprzeczytany post 06 lipca 2013, 20:31

Gdy widze jak ktos powtarza jak mantre stale te sama glupia wymowke, ze Isla sie nie sprawdzil bo nie mial czasu w trakcie ,,okresu przygotowawczego" to nie wiem czy mam sie smiac czy juz plakac...

Ilez razy mozna powtarzac ten glupi i utarty schemat na tej witrynie ?

Co z tego, ze nie mial przepracowanego okresu przygotowawczego, jesli mial caly sezon zeby sie pokazac, zeby sie spokojnie przygotowac i pokazac swoja klase ?

Przeciez nie bylo jakiegos wielkiego cisnienia na to, ze Isla ma grac tu i teraz. Conte dal mu kilka szans, postawil na niego gdy ten teoretycznie powinien byc juz gotowy, a slabiutki Chilijczyk nie dal sobie po prostu rady.

Przestancie juz plakac jak o Diego czy innych przecietniakach, bo robi sie mi (i pewnie nie tylko mi) juz nie dobrze od tego waszego lamentu i narzekania.

//Przepraszam za brak polskich liter, ale nie jestem w kraju i nie mam swojego sprzetu.

Obrazek
Padoin

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2013, 20:52

Nie ma dwóch zdań, jeśli chodzi o kupno piłkarzy z Włoch panie Adiz, sam podałeś przykład-Martinez. Przyszedł do nas z Catani. :wink:
Powiadasz gruszki..dziwi mnie dlaczego Viola chce 30 mln za Joveticia, niby ich czołowy piłkarz, a tymczasem Lewandowski (obiektywnie rzecz biorąc lepszy) jest wyceniany na 25 mln? To chore. Idąc strategią przetrwania, to większość zespołów w Serie A powinna nie dostać licencji, skoro tak krucho z finansami. 10 mln to nie mało i można poszukać kogoś młodszego. Wiodącym reprezentantem Włoch z pewnością nie jest, jedyne co pamiętam to jego strzał z słupek w meczu z Anglią. Potem ktoś go widział? Chyba nie.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2013, 21:13

Prosta sprawa - trzeba kogoś sprzedać bo:
a) nie wszyscy mogą zmieścić się do kadry pierwszego zespołu
b) zyski ze sprzedaży są niezbędne, jeśli chcemy dokonać jeszcze kilku interesujących wzmocnień.
Dlatego na tym etapie dyskusje czy Isla dostał wystarczającą ilość czasu (aby się korzystnie zaprezentować) czy też nie - są bezprzedmiotowe.
Futbol tak jak życie nie zawsze jest logiczny i sprawiedliwy.

@AdiZ

- No jasne, że Jovetic nie miał sezonu jak Lewandowski czy Cavani. Lecz tym pierwszym rzekomo interesuje się pół Europy (i głowa boli na samą myśl o ilości tych wszystkich plotek), a jeśli chodzi o Urugwajczyka- szansa została pogrzebana dawno temu (jeśli w ogóle taka była).

-Matri też go nie lubię, chętnie bym go sprzedał do Milanu, bądź gdziekolwiek. Ale kogo dać w takim razie na zmiennika Llorente? Po co najpierw sprzedawać Matriego, aby następnie kupować kogoś o podobnej renomie.

- Realowi też zdarzały się transferowe wtopy. Jakości nie zagwarantowali im tacy gracze jak Woodgate czy Baptista. Baaa nie sprawdził się tam przecież Walter Samuel, nawet uwielbiany przez niektórych na tym forum -Cassano. Całkowicie posypał się Owen. Zatem gracze zarówno średni jak również wymiatacze (pomijając czy sprowadził ich za swojej poprzedniej prezesury Perez czy Calderon). Ale skoro nigdy nie było rzeczywistej oferty za Joveticia to :ok:

-Apropo Diamantiego pare jego meczów w reprezentacji widziałem. Spoko koleś, lecz przy podobnej cenie do Teveza (będąc kilka razy od niego gorszym zawodnikiem), raczej nie wchodzi w grę.

brzeczyszczykiewicz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 06 lipca 2013, 21:21

Alexxxxx
dobrze mówisz o następcy Pirlo, a ja widziałbym w tej roli najlepier Verrattiego. Nie zgodzę się z Tobą odnośnie Lewandowskiego. Jak dla mnie to zwykły przeciętny gracz z wielkim szczęściem, które nie może trwać wiecznie.

Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2013, 22:30

kto na zmiennika Llorente? Vucinic/Giovino/Jovetic* , kto powiedzial ze koniecznie musimy grać z 9 w przodzie? w tym sezonie przez większość sezonu graliśmy 2 cofnietymi napastnikami w 3-5-2, problemy były, ale teraz nie bedzie zadnych duetow Mirko-Gio, tylko co najwyzej Tevez-Mirko (o ile go nie pożegnamy) Tevez - Gio czy przy dobrych wiatrach nawet Tevez-Jovetic

Krystek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 06 lipca 2013, 22:37

Pojawiła się informacja, że Napoli chce nam dać Zunigę za Vucinica.

Forza Juve!
Zablokowany