Mercato (2012-2014)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Akshen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 11:05

brzeczyszczykiewicz pisze:Dlaczego Coentrao to marzenie? Przecież jest na wylocie z Realu, a moim zdaniem jeśli jest w dobrej dyspozycji to wciąga Kolarova nosem. Wystarczy przypomnieć sobie jego grę na euro. I mam jeszcze takie pytanie Lamela czy Jovetić? Po co zmieniać 3-5-2 jeśli się sprawdza. Mamy również odpowiednich zawodników do 4-3-3 więc po co jakieś kombinacje. Zmiana tatyki to nie jest takie łatwe jak się komuś wydaje. chyba łatwiej jest próbować udoskonalać coś co już jest zgrane (tak jak próba wystawienia Marchisio za plecami napastnika, chociaż widzałbym w tej roli Rafała Wolskiego) niż wprowadzać coś całkiem nowego.
Kasa. Zostal kupiony za kilkadziesiat milionow i pewnie duzo taniej go Real nie pusci, a szkoda bo wydaje sie idealnym graczem do naszej formacji i zdecydowanie wolalbym jego niz np. Marcelo, ktory kompletnie sie gubi w obronie.

Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 11:58

Crunny pisze:Jedno bardzo ważne pytanie (wydaje mi się, że nikt na nie jeszcze nie odpowiedział):
Skoro Marotta miał kontrakt do 30.06.2013 i brał udział w prezentacji Llorente to chyba nie robił tego charytatywnie, tylko przedłużył kontrakt, a media to przegapiły? Wg Transfermarkt Marotta nie powinien być już związany z naszym klubem. :think:
Jeśli ktoś wie coś o jakimś przedłużeniu umowy z naszym transferowym guru to ciekawi mnie do kiedy obowiązuje jego nowa umowa (czy dłużej niż Conte, który dalej jej nie przedłużył i ma do 2015 roku) i czy dostał jakąś podwyżkę.
Szukalem czegos na ten temat w notkach prasowych na juventus.com ,aczkolwiek nic nie znalazlem. Dziwne to.

update.
pogrzebalem troszke i znalazlem karte zatrudnienia Marotty. Mial kontrakt do 30 Czerwca 2012, dwu letni. Obecny wiec zapewne wygasa w 14/15 , bo do tego czasu Marotta zostal wybrany jako czlonek zarządu.
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2013, 12:07 przez Adrian27th, łącznie zmieniany 1 raz.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Kuben

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 12:00

@D@$ pisze: Jeśli by faktycznie przyszedł Jovetic to jestem ciekawy jak go upchać razem z Tevezem. LLorente ława i gramy bez typowej "9"? Czy posadzimy naszą nową "10" lub zawodnika za ~30 mln? Cos mi się to nie widzi...
yyy... 4-3-3 ?
Vimes pisze:
MishaAveJuve pisze:Na ławkę Ogbona jak najbardziej, kontynuujemy monopol na defensywnych piłkarzy grających w rep.Italii (niebawem Ogbona tam zawita)
Już tam był, tylko się zmył. Prandelli zabrał go na EURO, ale na Puchar Konfederacji już nie, miał jakiś uraz, czy raczej chodziło o zjazd formy, bo nie wiem? Zresztą nie rozumiem po co nam on i na co, w kasie klubowej się przelewa czy jak?
Jeśli na prawdę Conte wierzy w niego to mi ten transfer nie przeszkadza. Obrona nam się starzeje, trzeba myśleć o tym i dokonywać takich zakupów by za 2/3/4 lata nie wywalić 50 mln na odmłodzenie tej formacji.

Fiat 126p - Prawie jak Bugatti
Pegasus - Prawie jak PlayStation
Barcelona, ManU, inter... - Prawie jak Juventus
brzeczyszczykiewicz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 12:04

Real chce się go pozbyć więc myślę że byłby do kupienia za podobną kwotę co Kolarov, może trochę drożej

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 12:07

Akshen pisze:Wraca Pepe
Wraca Pepe, wow, hardkor Obrazek

Widzę, że naprawdę sporo osób w jakiś sposób liczy na Pepe. Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego, ja nie widzę żadnych przesłanek przemawiających za tym, że Simone będzie w jakikolwiek sposób użyteczny.

Nawet jeśli w 100% wróciłby do formy z początku sezonu sezonu 11/12 (w co trudno wierzyć patrząc na jego obecny wygląd, rok bez piłki i dosyć ograniczone umiejętności nawet przy pełnej sprawności), to i tak jakość drużyny na tyle się podniosła i ustawienie się tak zmieniło, że prawdopodobnie i tak będzie stanowił margines. Ja Pepe już od dawna nie liczę przy rozkminach na temat składu i możliwości taktycznych.

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 12:08

pumex pisze:
Akshen pisze:Wraca Pepe
Wraca Pepe, wow, hardkor Obrazek

Widzę, że naprawdę sporo osób w jakiś sposób liczy na Pepe. Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego, ja nie widzę żadnych przesłanek przemawiających za tym, że Simone będzie w jakikolwiek sposób użyteczny.

Nawet jeśli w 100% wróciłby do formy z początku sezonu sezonu 11/12 (w co trudno wierzyć patrząc na jego obecny wygląd, rok bez piłki i dosyć ograniczone umiejętności nawet przy pełnej sprawności), to i tak jakość drużyny na tyle się podniosła i ustawienie się tak zmieniło, że prawdopodobnie i tak będzie stanowił margines. Ja Pepe już od dawna nie liczę przy rozkminach na temat składu i możliwości taktycznych.
Ale chociaż widzisz go w roli błazna druzynowego? :prochno:

Boże daj mi Jovetica w Juve!

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 12:24

Szkoda mi Pepe, ponieważ nie bardzo dostrzegam możliwość ustawienia go w możliwej taktyce Conte na nowy sezon.
Trudno powiedzieć również ile szans będzie otrzymywał Giaccherini :?

@brzeczyszczykiewicz

Piszesz poważnie, że Coentrao przyjdzie za pieniądze podobne do Kolarova :?: Uważasz, że Real jest tak zdesperowany, że odda Portugalczyka np. za 6-7 baniek :rotfl:

brzeczyszczykiewicz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 12:34

No może nie 6-7 ale myślę, że za około 10 można go mieć. Słyszałem, że ma powstać BabyReal więc taki Coentrao tylko im zbywa tym bardziej, że myślą o Bale'u.

Popieram. Dajmy sobie spokój z Pepe.

Akshen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 12:41

To nie jest kwestia wiary. Do tej pory nie pojawila sie zadna plotka o jego odejsciu, wiec wyglada na to ze Simone widnieje w planach Conte na przyszly sezon.

Nie wierze, ze Real pusci Contreao ponizej 20m. Dawny Real juz dawno puscil by Higuaina za kwote jaka daje Arsenal czy dawalo Juve, a oni caly czas negocjuja z Arsenalem. Wyglada na to, ze troche zmienili polityke transferowa jesli chodzi o sprzedaze.

brzeczyszczykiewicz

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 12:45

Tak, lecz Bale jest potencjalnym następcą Coentrao lub Marcelo. Marcelo zostaje więc Coentrao prędzej, czy później będą musieli się pozbyć. Za niebotyczne pieniądze nie będzie to możliwe więc wydaje mi się, że za jakiś czas nieco spuszczą z ceny. Z Higuainem jest trochę inna bajka bo jak na razie nie szykuje mu się następca (chyba) wię z nim nie muszą się tak spieszyć.

Dybala 4ever

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 12:47

Bellomo przechodzi testy medyczne w Toro Klik a to oznacza, że Byki znalazły już następcę Ogbonny na obronę. To pozostaje nam czekać na dalszy rozwój wypadków.

EDIT: Moje "Niedopaczenie" Bellomo to pomocnik nie obrońca :oops:
Ostatnio zmieniony 04 lipca 2013, 13:51 przez Dybala 4ever, łącznie zmieniany 1 raz.

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 12:49

Głupota Realu na rynku transferowym chyba dobiega lub dobiegła całkiem końca. W końcu w klubie pojawili się ludzie, którzy też umieją liczyć i nie będzie już takich okazji jak kiedyś.
Szczerze to martwi mnie trochę postrzeganie Kolarova. Na prawdę facet miał w City nędzne te lata i jedzie już chyba tylko na fejmie z Lazio gdzie po prostu wymiatał.
Wydaje mi się, że oferta Marrotty wydaje się nawet sprawiedliwa i która przynajmniej po części oddaje rzeczywistą wartość zawodnika.

X_ray

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 12:50

brzeczyszczykiewicz pisze:Tak, lecz Bale jest potencjalnym następcą Coentrao lub Marcelo.
Łat?!

Orkos

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 13:05

X_ray pisze:
brzeczyszczykiewicz pisze:Tak, lecz Bale jest potencjalnym następcą Coentrao lub Marcelo.
Łat?!
Co w tym niezrozumiałego?
Jeśli Bale trafi do Realu to ci panowie wędrują na ławę.

zakiii

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 1 raz

Nieprzeczytany post 04 lipca 2013, 13:07

Orkos pisze:
X_ray pisze:
Łat?!
Co w tym niezrozumiałego?
Jeśli Bale trafi do Realu to ci panowie wędrują na ławę.
Bale na lewej obronie nie gra chyba już od dobrych dwóch sezonów. Stąd zdziwienie czemu Ci panowie mieliby siadać na ławce.

Zablokowany