Mercato (LATO 2019) DYSKUSJA

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
San Holo

Madridista
Madridista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2019, 22:37

Nicram_93 pisze:Jeśli ze startu zaczniemy od 20 mln, to co będzie za rok, dwa, trzy, przy ewentualnym przedłużaniu umowy :co?:
To, że De Ligt za rok lub dwa lata zapragnie podwyżki (i być może przedłużenia kontraktu) to niemal pewne, a jeśli zaproponujecie mu 20 mln euro netto na start, to dorzucenie piątki za rok jest niemal gwarantowane.

Kto jest jego agentem? Raiola? Jeśli tak, to nie wróży to dobrze na przyszłość w kwestiach finansowych.

1902 Para Siempre

Obrazek
dimebag11

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 79 razy
Otrzymał podziękowanie: 23 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2019, 22:51

19 pisze:Chcemy być największym klubem w Europie, więc musimy skupiać się na najlepszych zawodnikach, a oni kosztują. Na tą wielkość składa się również marka klubu. Ronaldo bardzo pomógł we wzroście marki, ale są osoby które uważają że transfer do Juve to kaprys Ronaldo, transfer najlepszego obrońcy młodego pokolenia oznacza koniec lekceważenia Juventusu.
Jestem świadomy tego, że potrzebujemy topowego stopera, aby być w ścisłej europejskiej czołówce. Zresztą pisałem o tym, że za sezon czy dwa ze znakomitego, grającego na najwyższym poziomie trio BBC zostanie nam jedynie Bonucci będący u schyłku kariery. Trochę mierzi mnie ta gigantyczna pensja dla De Ligta, ale jeśli Holender rzeczywiście do nas dołączy (bo póki co jest tak samo blisko Juve jak był Guardiola) i będzie się prezentował tak dobrze jak miało to miejsce w Ajaxie oraz wielkie pieniądze nie pomieszają mu w głowie, to z pewnością nie będę narzekał na jego transfer.

Juve jest miłością całego mojego życia. Jest powodem do radości i dumy, ale i przyczyną frustracji i rozczarowań. Jest źródłem niesamowitych emocji, tworzącym prawdziwą i niekończącą się opowieść o miłości. - Gianni Agnelli
prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2019, 22:55

dimebag11 pisze:
19 pisze:Trochę mierzi mnie ta gigantyczna pensja dla De Ligta, ale jeśli Holender rzeczywiście do nas dołączy (bo póki co jest tak samo blisko Juve jak był Guardiola)
Tylko że o Guardioli nie wspominały żadne media tylko paru cymbałów na VS a o De Ligcie w Juve trąbią już od jakiegoś czasu

Yaro417

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2019, 23:01

Nie rozumiem tych narzekań na wysokość pensji dla graczy/przyszłych graczy Juve. Chcemy topów, płaćmy im topowe pieniądze. Jeśli takie zarobki się potwierdzą, to znaczy że nas stać. Nic więcej mnie nie obchodzi. Wolę takie problemy od narzekań, że w trakcie negocjacji szejkowie rzucili jakąś kasę na stół i Juve musiało odpuścić bo nas nie było stać. Ale te czasy zdaje się już minęły. A jeśli dalej chcemy Pogbę, to jego pensja może być jeszcze większa, nie przestraszcie się. Takie czasy niestety :)
Ostatnio zmieniony 22 czerwca 2019, 23:02 przez Yaro417, łącznie zmieniany 1 raz.

mns

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2019, 23:01

san holo z całym szacunkiem ale co ty się tak martwisz o nasze finanse ??? stać na Halonder to go bierzemy nie stać to nie tyle w temacie...

San Holo

Madridista
Madridista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2019, 23:09

Nie martwię się, bo nie mam czym :-) Zresztą nawet nie mam pojęcia jak stoicie z finansami.

Jestem po prostu zdania, że tak wysokie kontrakty dla nastolatków odbijają się później czkawką klubowi. Skoro nawet PSG nie było w stanie przebić Juve w ofercie, a De Ligt odrzucił również propozycję Barcy (mógłby grać tam z kumplem z drużyny, De Jongiem) to z Turynu musiał napłynąć naprawdę sowicie opłacony i dobrze zbudowany kontrakt.

1902 Para Siempre

Obrazek
Adrian27th

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 4 razy

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2019, 23:24

San Holo pisze:Nie martwię się, bo nie mam czym :-) Zresztą nawet nie mam pojęcia jak stoicie z finansami.

Jestem po prostu zdania, że tak wysokie kontrakty dla nastolatków odbijają się później czkawką klubowi. Skoro nawet PSG nie było w stanie przebić Juve w ofercie, a De Ligt odrzucił również propozycję Barcy (mógłby grać tam z kumplem z drużyny, De Jongiem) to z Turynu musiał napłynąć naprawdę sowicie opłacony i dobrze zbudowany kontrakt.
Ale jesteś świadomy że my płacąc mu tyle samo Brutto co Barca,PSG dajemu mu zarobić połowe więcej?

Barca przy 20 brutto da mu 10 na rękę. U nas przy 20 brutto dostanie około 15 na rękę.

My wcale nie musimy super przepłacać. Nam po prostu sprzyja nowe prawo podatkowe.

"It seems today, that all You see, it's violence in movies and sex on Tv..."
"per noi altri terza stella, per voi altri terzo dito!"
Pumex pisze:Francuz (Pogba) nie ma najmniejszych szans na realną walkę o pierwszy skład.
mns

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2019, 23:29

no to i żyj z tym chłopaku... wielki JUVENTUS psuje rynek bo tak i już...

San Holo

Madridista
Madridista
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 22 czerwca 2019, 23:55

W Hiszpanii prawo podatkowe jest niebywale restrykcyjne i podatek dla najbogatszych sięga ogromnych kwot. Jak myślicie, dlaczego akurat piłkarze grający w Hiszpanii (najsłynniejsze przykłady Ronaldo i Messiego) defraudują gigantyczne sumy pieniędzy dzięki unikania płacenia fiskusowi?

Ja tam się sytuacją Juventusu specjalnie nie przejmuję, choć przyznam, że nabrałem sympati do klubu od momentu transferu Ronaldo.

Co wy wiecie o psuciu rynku... moglibyście się uczyć od szejków :-)

1902 Para Siempre

Obrazek
vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2019, 00:20

San Holo pisze:Co wy wiecie o psuciu rynku... moglibyście się uczyć od szejków :-)
Oraz od Realu z pierwszej dekady XXI wieku. :-) No offence ;)

Panowie, w biurach Juventusu nie siedzą czereśniaki, tylko kompetentni ludzie, którzy się znają na swojej robocie. Jeżeli oferujemy De Ligtowi takie pieniądze to znaczy, że możemy sobie na to pozwolić i jakieś ryzyko też jest w tę operację wkalkulowane.

Biorąc pod uwagę pozycję, jaką taki Chiellini ma w całym klubie, to nie zdziwiłbym się, gdyby cała operacja De Ligt była w jakiś sposób konsultowana również z nim. Trzeba się cieszyć, panowie, bo to kolejne potwierdzenie, że wróciliśmy do topu. O ile oczywiście zawodnik Ajaxu u nas wyląduje.

mixery

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2019, 00:45

Chetnie pozbyl bym sie Dybali na rzecz Pogby.

Wojtek
Hysaj - Bonucci - De Ligt - Sandro
Pjanic - Pogba
Berna - Ramsay - Costa
Ronaldo

Generalnie ciekawi mnie jaka koncepcje na pomoc bedzie mial Sarri, oby zwiekszyl obroty Miralemowi!

prezes3c

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2019, 01:17

MRN pisze:Informacje z VS, dobre źródło :

.
Dobre źródło z VS? Mhmm. Już dali popis w to okienko

jackop

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 70 razy

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2019, 01:31

Tak jak się spodziewałem, przy takiej operacji 'wyjście awaryjne' w postaci klauzuli to był pewniak. Nie zdziwiłbym się gdyby Raiola (by uniknąć przepychanek jak przy transferze Pogby) już przy podpisaniu De Ligta miał pewność ile zarobi przy jego kolejnym transferze. Skoro pisze się o 150 mln po pierwszym sezonie i w górę, to takie 10% od wysokości klauzuli pewnie by go satysfakcjonowało.

Czytałem, że Dybala jest monitorowany przez United i są oni w stanie uruchomić jego klauzulę wykupu. Tyle, że nie przypominam sobie, czy taki zapis w jego kontrakcie istnieje (kilka razy przedłużał).

Tak z marszu, to nie pamiętam (i mogę tu pomijać jakieś oczywiste nazwisko) kiedy ostatni raz zawodnik Juventusu miał wpisaną klauzulę odstępnego. Nie mówiąc o tym, czy kiedykolwiek w historii nasz gracz został z Turynu wykupiony za pomocą tej opcji. Ktoś pomoże?

Transfer Holendra to byłoby większe fantasy niż Pogba (zważywszy, że gość od miesiąca miał być już w Barcelonie). Co do wątpliwości z wysokością kontraktu to wierzę, że Paratici z Nedvedem przeanalizowali ten ruch nie tylko pod względem finansowo-sportowym, ale wybadali i wzięli pod uwagę wpływ tej kwoty (o ile się potwierdzi) na resztę zespołu.

Obrazek
O Vesuvio Lavali Col Fuoco! Lavali! Lavali! Lavali Col Fuoco!
sebatiaen

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2019, 01:38

Mi się wydaje że nasi po sytuacji z Pogbą sami wolą się zabezpieczyć tą klauzulą.
150 mln euro i co roku więcej?
brzmi bardzo opłacalnie.
Nasi nie są głupi, wiedzą jaki Raiola jest, jego gracze najczęściej zmieniają kluby.
Juve bardzo dobrze działa.

joy

Katalończyk
Katalończyk
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 czerwca 2019, 01:42

San Holo pisze:Skoro nawet PSG nie było w stanie przebić Juve w ofercie, a De Ligt odrzucił również propozycję Barcy[...].
Myślę, że oferta PSG mogła być zbliżona do tej z Juventusu (a nawet wyższa), ale widocznie de Ligt stwierdził, że woli serie A i Juventus. Poza tym o ile się orientuję, to w lig ę nie można wpisywać klauzuli (jeśli się mylę poprawcie), i bał się (a może bardziej Raiola), że utknie tam jak Rabiot. Oferta Barcy z tego co wiem była na poziomie 7mln netto więc stosunkowo niska, a dodatkowo też pod znakiem zapytania stała walka o pierwszy skład. Nie mówię, że w Juve jest łatwiej, ale podstawowi obrońcy w Juventusie mają bliżej niż dalej. Tak czy siak świetny zakup nawet z tą klauzulą.

Trochę mnie dziwi, że Real nie szturmował.

Zablokowany