Wszystko o AS Roma

Serie A, Premier League, La Liga, Bundesliga, Liga Mistrzów, a nawet Ekstraklasa!
ODPOWIEDZ
zoff

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika
Otrzymał podziękowanie: 2 razy

Nieprzeczytany post 14 kwietnia 2014, 21:46

selby pisze:A włoskie i hiszpańskie media coraz cześciej piszą o zainteresowaniu Romy Jacksonem Martinezem z Porto. Szkoda, bo kiedyś chciałem go u nas.
Ciekaw jestem za ile go puszczą. Porto słynie z robienia grubych kokosów ze swoich piłkarzy.

Obrazek
Piti

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2014, 10:56

Corriere dello Sport informuje dzisiaj, że Jackson Martinez dogadany już z Romą. Przyznam szczerze że jest to ciekawe posunięcie ze strony Giallorossich. Niewątpliwie duże wzmocnienie nie tylko na walke o scudetto w przyszłym sezonie, ale też na uzyskanie dobrych wyników w Lidze Mistrzów.

Marianb

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2014, 11:06

Bazyliszek pisze:Corriere dello Sport informuje dzisiaj, że Jackson Martinez dogadany już z Romą. Przyznam szczerze że jest to ciekawe posunięcie ze strony Giallorossich. Niewątpliwie duże wzmocnienie nie tylko na walke o scudetto w przyszłym sezonie, ale też na uzyskanie dobrych wyników w Lidze Mistrzów.
Ciekawe za ile go kupią :doh: Też ciekawi mnie, czy się sprawdzi w innej lidze.
Porto generalnie jest znane z promowania talentów, lecz nie wszyscy się sprawdzają.

Lucas87

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2014, 12:19

Pewna hiszpańska storna jako źródełko tej informacji. Kontakt jeszcze przeszło 2-letni. Jak Porto sobie zaśpiewa 40 baniek, to jakoś cienko widzę. Chyba, że Kolumbijczyk się bardzo uprze - mogą zmienić stanowisko, ale na ten moment jeszcze Roma nie jest zespołem gwarantującym osiąganie lepszych wyników w europejskich pucharach niż Porto. Chyba, że to się zmieni w najbliższym czasie, ale Porto jest znane z tego, że na swoich zawodnikach zarabia krocie - czyli łatwo nie będzie wyciągnąć Martineza.

SANCTI PER FIDEM VICERUNT REGNA OPERATI SUNT IUSTITIAM.
selby

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2014, 12:46

Lucas87 pisze:Pewna hiszpańska storna jako źródełko tej informacji. Kontakt jeszcze przeszło 2-letni. Jak Porto sobie zaśpiewa 40 baniek, to jakoś cienko widzę. Chyba, że Kolumbijczyk się bardzo uprze - mogą zmienić stanowisko, ale na ten moment jeszcze Roma nie jest zespołem gwarantującym osiąganie lepszych wyników w europejskich pucharach niż Porto. Chyba, że to się zmieni w najbliższym czasie, ale Porto jest znane z tego, że na swoich zawodnikach zarabia krocie - czyli łatwo nie będzie wyciągnąć Martineza.
No tak, ale podobno wczoraj Martinez napisał/powiedział: "Dziękuję tym, którzy pozwolili mi poznać i przeżyć tak wiele pięknych rzeczy w Portugalii, rozwinąłem się jako gracz i człowiek. To było niesamowite doświadczenie".

Z resztą co tu się dziwić, każdy kto się wypromuje w portugalskiej lidze z niej ucieka - i z resztą taka jest polityka klubu (Porto). Media podają że Porto jest skłonne puścić go za 28 mln. Zobaczymy co z tego się urodzi.

W kontekście Romy mówi się także o łączonym z Nami Drogbie.

selbynator!!!
wloski

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2014, 13:30

Marianb pisze:
Bazyliszek pisze:Corriere dello Sport informuje dzisiaj, że Jackson Martinez dogadany już z Romą. Przyznam szczerze że jest to ciekawe posunięcie ze strony Giallorossich. Niewątpliwie duże wzmocnienie nie tylko na walke o scudetto w przyszłym sezonie, ale też na uzyskanie dobrych wyników w Lidze Mistrzów.
Ciekawe za ile go kupią :doh: Też ciekawi mnie, czy się sprawdzi w innej lidze.
Porto generalnie jest znane z promowania talentów, lecz nie wszyscy się sprawdzają.
Podobno ma wysoką kwotę wykupu, koło 40 melonów, więc czy on przejdzie do Romy? Właściciel musiałby być bardzo hojny, ale być może mają w planach jakiś transfer wyjściowy, o którym my nie wiemy np. Pjanić.

Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2014, 14:12

Klauzule ma 45 mln euro. Nie wierzę w ten transfer, nawet tej ,,amerykanskiej'' Romy.

Obrazek
selby

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2014, 14:20

Cabrini_idol pisze:Klauzule ma 45 mln euro. Nie wierzę w ten transfer, nawet tej ,,amerykanskiej'' Romy.
40 mln euro, a niektóre źródła podają nawet 38 mln ... a zapewne nikt za niego >30 mln nie da.

Ja tam wierze w ten transfer albo kogoś o podobnej klasie, bo w Rzymie już dawno mówiono o napastniku z "głośnym" nazwiskiem.

selbynator!!!
Cabrini_idol

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2014, 15:41

selby pisze:
Cabrini_idol pisze:Klauzule ma 45 mln euro. Nie wierzę w ten transfer, nawet tej ,,amerykanskiej'' Romy.
40 mln euro, a niektóre źródła podają nawet 38 mln ... a zapewne nikt za niego >30 mln nie da.

Ja tam wierze w ten transfer albo kogoś o podobnej klasie, bo w Rzymie już dawno mówiono o napastniku z "głośnym" nazwiskiem.

U nas już 2 lata się mówi o głośnym nazwisku na skrzydło, a co z tego wyszło to widzimy teraz :prochno:

Bo oprócz transferu dochodzi jeszcze pensja, gdzie w ROmie chyba tyko De Rossi ma powyżej 3 mln, z tego co kojarzę. Jeśli Roma chcę wydać około 30 mln na transfer to musi się liczyć ze pensja bedzie na poziomie około 4 5 mln dla niego, bo taką kwotę bez problemu może mu zaproponować Monaco, które sie nim interesuje.

Obrazek
selby

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 16 kwietnia 2014, 16:03

No wiadomo że Roma nie da tyle co np. Monaco, ale gdzieś (chyba na stronie romy) czytałem że Martinez kasuje "tylko" 650 tys e netto więc to śmieszna kasa. W rzymskim klubie ponad trójkę, ma De Rossi, Totti, Boriello (buhaha) i Maicon. Podobno w tamtym roku na kontrakt z Napoli Jackson się zgodził i był to kontrakt na poziomie 1,5 mln więc dużych wymagań to on nie ma :D

ps. no to może w tym okienku takiego się doczekamy :D

selbynator!!!
annihilator1988

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2014, 13:14

Nic dziwnego , że roma nie jest wstanie nic ugrać od setek lat, skoro Conte jest tam adwokatem

ktośtam na forum p$g pisze:Odnoszę wrażenie, że Ibra nie jest związany z PSG
Il Fenomeno

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2014, 14:41

Cabrini_idol pisze:Bo oprócz transferu dochodzi jeszcze pensja, gdzie w ROmie chyba tyko De Rossi ma powyżej 3 mln, z tego co kojarzę.
Roma nie wydaje na pensje mało. De Rossi zarabia 6,5 miliona - najwięcej w całej lidze. Totti 4,5 , Maicon 3, Borriello ... 4 mln. Z tego co pamiętam sporo zarabiał Osvaldo, a jego zarobki z sezonu na sezon rosły. Za chwilę będa chcieli przedłużyć umowę z Pjaniciem, czy Benatią.

Obrazek
bendzamin

Redaktor
Redaktor
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2014, 18:33

annihilator1988 pisze:Nic dziwnego , że roma nie jest wstanie nic ugrać od setek lat, skoro Conte jest tam adwokatem
spróbuje przynajmniej obniżyć karę, udowadniając, że ruch zamkniętą garścią nie może być porównany do uderzenia pięścią
co :lol:

Kara zawieszenia na 3 mecze podtrzymana, napływ silnego bólu z Rzymu za 3... 2... 1...

Obrazek
mrozzi

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 4 razy
Otrzymał podziękowanie: 10 razy

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2014, 22:27

bendzamin pisze: Kara zawieszenia na 3 mecze podtrzymana, napływ silnego bólu z Rzymu za 3... 2... 1...
Zaraz poleciała na nas fala hejtów, np. "trzeba robić swoje i nie patrzeć na te świnie z Judentusu" albo "cierpimy za to, że jesteśmy Rzymem". :rotfl: Czego się oni spodziewali? :smile: Że po takim <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zachowaniu Destro od razu zostanie przywrócony do gry? Wystarczy, że zdobyli dzięki niemu 3 pkt, choć gwoli ścisłości powinno go już na boisku nie być.

Trochę przypomina mi to zachowanie kibiców Neapolu, którzy też postrzegali się zawsze jako tych pokrzywdzonych. :wink:

Eric6666

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 17 kwietnia 2014, 22:36

mrozzi pisze:
bendzamin pisze: Kara zawieszenia na 3 mecze podtrzymana, napływ silnego bólu z Rzymu za 3... 2... 1...
Zaraz poleciała na nas fala hejtów, np. "trzeba robić swoje i nie patrzeć na te świnie z Judentusu" albo "cierpimy za to, że jesteśmy Rzymem". :rotfl: Czego się oni spodziewali? :smile: Że po takim <brzydkie słowo ( ͡° ͜ʖ ͡°)> zachowaniu Destro od razu zostanie przywrócony do gry? Wystarczy, że zdobyli dzięki niemu 3 pkt, choć gwoli ścisłości powinno go już na boisku nie być.

Trochę przypomina mi to zachowanie kibiców Neapolu, którzy też postrzegali się zawsze jako tych pokrzywdzonych. :wink:

jakoś nie mogę sobie przypomnieć takiego gadanie Juventusu, gdy nie wygrywaliśmy scudetta :think: bardziej narzekaliśmy na naszą grę itd., niż to, że komuś pomagają :prochno: widać prowincjonalne zespoły mają kibiców z takim, a nie innym myśleniem :prochno:

"The two most important days in your life are the day you are born and the day you find out why."
Mark Twain
ODPOWIEDZ