Mercato (2012-2014)
- Lucas87
- Juventino
http://sportpulse.net/content/galatasar ... larov-9259
Cały czas jest duża szansa na Kolarova. Nie można dać się wyprzedzić Kebabom. Moim zdaniem trzeba było załatwić go przed Ogbonną, lecz bardzo prawdopodobne, że pojawią się obaj.
Marotta nie skreślił Jo-Jo, lecz nie będzie się płaszczył przed Fiorentiną, która może się odezwie pierwsza jak ją Reale, Arsenale itp. wystawią do wiatru. Narazie czują się pewni licząc, że sprzedadzą Joveticia za granicę nawet po cenie jaką nam dyktują.
Cały czas jest duża szansa na Kolarova. Nie można dać się wyprzedzić Kebabom. Moim zdaniem trzeba było załatwić go przed Ogbonną, lecz bardzo prawdopodobne, że pojawią się obaj.
Marotta nie skreślił Jo-Jo, lecz nie będzie się płaszczył przed Fiorentiną, która może się odezwie pierwsza jak ją Reale, Arsenale itp. wystawią do wiatru. Narazie czują się pewni licząc, że sprzedadzą Joveticia za granicę nawet po cenie jaką nam dyktują.
- Ouh_yeah
- Qualità Juventino
Wydawało mi się, że się przesłyszałem, ale zapisy konfy to potwierdzają. Marotta zapytany drugi raz o Joveticia chichrał się, że w mercato wszystko jest możliwe i być może Fiorentina nawet za darmo nam odda Joveticia 

- pumex
- Juventino
Jeśli faktycznie tak rzekł, to znaczy, że, z całym szacunkiem, jest ciulem. Nie muszę tłumaczyć, dlaczego.Ouh_yeah pisze:Wydawało mi się, że się przesłyszałem, ale zapisy konfy to potwierdzają. Marotta zapytany drugi raz o Joveticia chichrał się, że w mercato wszystko jest możliwe i być może Fiorentina nawet za darmo nam odda Joveticia
W klubie miał taki żelazny status, że szukano kogoś na jego miejsce, tyle, że nieudolnie. Po dwóch latach ma taki status, że nikt go w topowym klubie nie chce, a słabszych na Czarnogórca nie stać. Nie mówię, że Mirko jest totalnie do... wiadomo, jednak jego problem istnieje i z czasem będzie narastał. Z Diamantim byłoby podobnie.@D@$ pisze:Ja sobie nie przypominam by chciano po roku upychać gdzieś Vucinicia. Fantazje na forum to jedno, rzeczywistość jest taka, że Conte regularnie stawia na Mirko a w 2011/12 on walnie przyczynił się mistrzostwa.

- Bandiera_Rossa
Żeby były sprzedaże, to muszą być chętni najpierwMyzarel pisze:Sprzedaże Panie Marotta!
- mrozzi
- Juventino
- Podziekował: 4 razy
- Otrzymał podziękowanie: 10 razy
Nie tak.Ouh_yeah pisze:Wydawało mi się, że się przesłyszałem, ale zapisy konfy to potwierdzają. Marotta zapytany drugi raz o Joveticia chichrał się, że w mercato wszystko jest możliwe i być może Fiorentina nawet za darmo nam odda Joveticia
Cytat:
Di sicuro oggi, ho dato una risposta molto chiara. poi è evidente che da qui al 31 agosto può capitare di tutto, magari che la Fiorentina te lo dia in prestito gratuito
W żartach wspomniał o darmowym wypożyczeniu piłkarza, nie jego darmowym pozyskaniu.
- pan Zambrotta
- Juventino
Dobra zagrywka ze strony Marotty. To viola jest pod ścianą, nie my. My możemy, oni muszą. Dodatkowy czynnik - jove chce do Turynu. Albo zejda z ceny i będziemy mieć "okazje", albo sajonara della Valle. Mówiłem od dawna, ze na Tevezie się skończy. Nie ma ciśnienia z naszej strony o kolejnego zawodnika.
Ogbonna, Kolarov i mamy zamknięte b. dobre mercato. Brawo szalonooki.
Ogbonna, Kolarov i mamy zamknięte b. dobre mercato. Brawo szalonooki.
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Jest bardzo mądrym człowiekiem, który ma poczucie humoru.pumex pisze:Jeśli faktycznie tak rzekł, to znaczy, że, z całym szacunkiem, jest ciulem. Nie muszę tłumaczyć, dlaczego.
Nawet nie chce mi się szukać jak jechaliście po nim gdy mówił, że trzeba czekać, bo zawodnicy chcą do nas przyjść, a my się szanujemy. Dziś to dobra zagrywka.
Warto jednak przypomnieć mojego mistrza:
Lypsky pisze:Nie zdziwię się jeśli po raz kolejny nie uda nam się pozyskać klasowego napastnika. Marotta przez 3/4 mercato będzie kręcił się przy Joveticiu - na początku udając wytrawnego gracza ("zawodnika podoba nam się, ale gra dla Violi"), następnie rzuci jakąś ofertę by na końcu powiedzieć ("chcieliśmy, ale nie udało się. Naszą siłą jest kolektyw - mamy wspaniałych napastników, bardzo skuteczny zespół i nie zamierzamy przepłacać. Nie uczestniczymy w licytacjach. Do tego udało nam się pozyskać Llorente"). Oczywiście w czasie kiedy my będziemy "starać się" o Joveticia, zarówno Higuain jak i Tevez znajdą nowe zespoły, a na rynku zabraknie innych "okazji".

- Lypsky
- Juventino
Widzę, że osoba ktoś (wygrywająca każdą merytoryczną dyskusję ze mną) nadal nie może przeżyć swojego nieszczęsnego zakładu :lol:
Brawa dla Marotty, że nie kręcił się przez 3/4 mercato przy Joveticiu tylko już teraz rozwiązał sprawę z atakiem (zrobił dokładnie to, o co prosiłem). Moim zdaniem nie warto sprowadzać Czarnogórca za kwotę powyżej 20 mln. Atak jest dobry, a dorzucenie do składu silnego murzyna i kolesia z Bałkanów byłoby świetnym posunięciem.

Brawa dla Marotty, że nie kręcił się przez 3/4 mercato przy Joveticiu tylko już teraz rozwiązał sprawę z atakiem (zrobił dokładnie to, o co prosiłem). Moim zdaniem nie warto sprowadzać Czarnogórca za kwotę powyżej 20 mln. Atak jest dobry, a dorzucenie do składu silnego murzyna i kolesia z Bałkanów byłoby świetnym posunięciem.
Lypsky pisze:Żeby była jasność - nie spisuję Marotty na straty, nie twierdzę, że nikogo nie kupi. Uważam jednak, że czajenie się na Joveticia przez dłuższy czas może być dla nas zgubne i przeżyjemy "powtórkę z rozrywki". Jeśli jest szansa na Teveza za 12-15mln., trzeba z tego korzystać i nie zastanawiać się czy Viola zmięknie.

a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady
- szczypek
- Juventino
- Otrzymał podziękowanie: 26 razy
Kto tu nie może... Musie Cię mocno boleć pośladek, że tu jestem, skoro ciągle zwracasz się do mnie "ktoś".Lypsky pisze:Widzę, że osoba ktoś (wygrywająca każdą merytoryczną dyskusję ze mną) nadal nie może przeżyć swojego nieszczęsnego zakładu :lol:
Moim zdaniem warto. Trzeba się jednak pozbyć naszych asów.Lypsky pisze:Moim zdaniem nie warto sprowadzać Czarnogórca za kwotę powyżej 20 mln.
Właśnie. Czajenie się na Jovetica przez dłuższy czas nie tylko może nie być zgubne, ale i może to być genialny ruch. Czasami warto poczekać.Lypsky pisze:Żeby była jasność - nie spisuję Marotty na straty, nie twierdzę, że nikogo nie kupi. Uważam jednak, że czajenie się na Joveticia przez dłuższy czas może być dla nas zgubne i przeżyjemy "powtórkę z rozrywki". Jeśli jest szansa na Teveza za 12-15mln., trzeba z tego korzystać i nie zastanawiać się czy Viola zmięknie.
Sprzedać Isle, szybko!
- Lucas87
- Juventino
Ludzie bez przesady. Marotta nie powiedział na serio z tym Joveticiem za darmo :rotfl: jeśli to prawda w ogóle co relacjonujecie. Śmiejąc się chciał rozluźnić atmosferę, a chodziło mu zapewne o to, że może udać się kupić zawodnika po niższej cenie, bo Fiorentina obniży swoje wymagania nie mając pieniędzy na wzmocnienia.
Swoją drogą jak się fajnie patrzy na nasze wpisy dotyczące Marotty.
Jeszcze jakieś 8-10 dni temu wielu z nas chciało go zwalniać, jeszcze inni szykowali widły itp. W tej chwili (czyt. po transferze Teveza) Marotta to niemal bożyszcze.
Oczywiście cieszę się z takiego obrotu sławy. Mam nadzieję,że lada chwila Ogbonna będzie nasz.
Swoją drogą jak się fajnie patrzy na nasze wpisy dotyczące Marotty.
Jeszcze jakieś 8-10 dni temu wielu z nas chciało go zwalniać, jeszcze inni szykowali widły itp. W tej chwili (czyt. po transferze Teveza) Marotta to niemal bożyszcze.
Oczywiście cieszę się z takiego obrotu sławy. Mam nadzieję,że lada chwila Ogbonna będzie nasz.
- pumex
- Juventino
Ciekawe, czy podobne poczucie humoru mają bracia Della Valle i nie odbiorą tego jako policzkaszczypek pisze:Jest bardzo mądrym człowiekiem, który ma poczucie humorupumex pisze:Jeśli faktycznie tak rzekł, to znaczy, że, z całym szacunkiem, jest ciulem. Nie muszę tłumaczyć, dlaczego.

- sFieSu
- Juventino
Niech odbierają to jako policzek, bardzo dobrze. Oni są Fiorentiną, my jesteśmy Juventusem. Mamy się płaszczyć przed nimi? Dokonaliśmy wzmocnień ataku na ten sezon, z którego jestem bardzo zadowolony.pumex pisze:Ciekawe, czy podobne poczucie humoru mają bracia Della Valle i nie odbiorą tego jako policzkaszczypek pisze:Jest bardzo mądrym człowiekiem, który ma poczucie humorupumex pisze:Jeśli faktycznie tak rzekł, to znaczy, że, z całym szacunkiem, jest ciulem. Nie muszę tłumaczyć, dlaczego.

- fazzi
- Juventino
- Podziekował: 1 raz
- Otrzymał podziękowanie: 1 raz
Ponoć Della Valle wyraził zgodę na transfer Gomeza niezależnie od sprzedaży Jovetica. Wiadomo co to dla nas oznacza. Skoro nie mają ciśnienia aby go sprzedać, to spokojnie będą czekać na dobrą ofertę z poza włoch, będziemy mieć szanse, jeśli się nie doczekają. Normalnie bym się niepokoił ale.... Teveeeeez!! 

Pavel Nedved pisze:"Juve ponownie jest nieprzyjemne? Mam nadzieję, nie interesuje mnie bycie miłym, tylko zwycięskim"
- Lypsky
- Juventino
Otóż to. Mając zaklepanego Teveza możemy czekać do 31 sierpnia na rozwój wypadków. W sytuacji gdybyśmy nie mieli nowego napastnika, czekanie przez większość mercato na Joveticia, byłoby głupotą. Kluczową kwestią tego okienka było jak najszybsze pozyskanie solidnego gracza do ataku i za to należą się gratulacje naszemu guru.fazzi pisze:Normalnie bym się niepokoił ale.... Teveeeeez!!
a ja kocham gołe baby, gołe baby do przesady