Mercato (LATO 2017)

Wszystko o transferach Juventusu, wasze przewidywania, opinie, najnowsze informacje.
Zablokowany
Alexinhio-10

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 20 razy
Otrzymał podziękowanie: 12 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 15:20

Jeśli wygramy LM będziemy mocno odmładzać skład, jeśli tfu tfu nie, to pewnie będziemy chcieli kogoś gotowego podnieść poziom z miejsca (Sanchez, Di Maria).

Plotki o Di Marii i Coście, świadczą chyba o tym, że chcemy jakiegoś lewonożnego skrzydłowego na prawą stronę, a na lewej wierzymy w Pjace, do którego dokoptują Keite. Od "biedy" jest też Mandzu. To by wykluczało Sancheza, a szkoda bo to moje marzenie. Sanchez jest jak w wypadku Igły urodzony pod koniec roku i jest prawie o rok młodszy od Di Marii.

Co do Jamesa, to on nie jest typowym skrzydłowym i nie widzę go unas na prawej, czy lewej stronie. Nawet Zidane woli na tej pozycji wystawiać Isco/Asensio/Vasqueza.

To świetne uczucie, gdy wiadomo że w okienko można się spodziewać super transferów.

wagner

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 15:23

szymken pisze:Di Maria to piłkarz genialny, ale ja od czasów United straciłem do niego przekonanie. Jakiś dziwny on jest , nie wiem jak to nazwać. Humorzasty ? Niby mu to mieszkanie opędzlowali, mógł się czuć jakoś zagrożony, ale ja wiem czy aż tak... Wejście miał świetne, potem oklapł zupełnie.
Na tym właśnie polega szkopuł. Osoby które oglądały jego występy w United są uprzedzone (jak Ty czy ja) i mają swoje obawy, niebezpodstawne.
szymken pisze:W PSG go mniej śledzę, więc nie wiem jak tam z nim było,ale po dwóch latach znów zmiana klubu?
Dziwne prawda? Co jest z nim nie tak ? :whistle:
ballack13 pisze:to tak nawiasem do Waszych opinii.
statystki z transfermarkt
Skąd założenie, że te liczby nie są mi znane? Tak nawiasem - są. A Ty ile meczów z udziałem Di Marii w United widziałeś?
Ostatnio zmieniony 23 maja 2017, 16:15 przez wagner, łącznie zmieniany 2 razy.

Poprostu

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 38 razy
Otrzymał podziękowanie: 41 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 15:27

Co do Angela to dzisiaj miał nalot na dom i ma problemy podatkowe co moim zdaniem go wyklucza z dalszej dyskusji. Lequipe

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 15:36

wagner pisze:Może to dziwne, ale mi Di Maria zupełnie nie pasuje do naszej charakterystyki. Poza tym miał fizyczne braki, które uwidocznily jego słabości w PL w Serie A wcale nie jest łatwiej pod tym względem. No nie pasuje :think:. Costa :ok:
szymken pisze:...
Di Maria to piłkarz genialny, ale ja od czasów United straciłem do niego przekonanie. Jakiś dziwny on jest , nie wiem jak to nazwać. Humorzasty ? Niby mu to mieszkanie opędzlowali, mógł się czuć jakoś zagrożony, ale ja wiem czy aż tak... Wejście miał świetne, potem oklapł zupełnie. W PSG go mniej śledzę, więc nie wiem jak tam z nim było,ale po dwóch latach znów zmiana klubu?

.....
obecny sezon 14 bramek i 15 asyst, 42 mecze, 1 żólta i 1 czerwona
poprzedni (dalej psg) 47 meczów 15 bramek 25 asyst 1 żółta kartka

w United 33 mecze 4 bramki i 11 asyst

czytałem jakiś czas temu forum United i większość uważa ze Di Maria mógł więcej zrobić ale przeszkodził mu w tym trener który ustawiał go na każdej pozycji gdzie miał braki i Kibice trochę sobie plują w brodę że go oddali.
Odszedł dlatego że się niedogadywał z trenerem (którego i tak potem wymienili)

to tak nawiasem do Waszych opinii.
statystki z transfermarkt

RICTOR

Juventino
Juventino
Otrzymał podziękowanie: 1 raz

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 16:03

ozob pisze:Skoro placa nie widze powodu, dla ktorego Juve nie mialoby tego zrobic.
Pewny jesteś? Bo ja pamiętam, że Zazę np. wypychaliśmy wszędzie byle nie do innego włoskiego zespołu.

Edit: Roberto Renga dziś w Radio 24 na sugestię dziennikarza, że Milan chce kupić Biglię i Keitę w pakiecie odparł "Z tego co wiem Keita jest już niemal Juventino".

kubraczek

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 16:37

RICTOR pisze:
ozob pisze:Skoro placa nie widze powodu, dla ktorego Juve nie mialoby tego zrobic.
Pewny jesteś? Bo ja pamiętam, że Zazę np. wypychaliśmy wszędzie byle nie do innego włoskiego zespołu.
Z tego co pamiętam to chcieliśmy się go pozbyć. Nie można mówić, że byle nie do innego włoskiego zespołu, bo oficjalnych ofert z Włoch nie było. Mówiło się o zainteresowaniu, ale zdaje się, że nikt z nami o nim nie rozmawiał.

Motoryzacja to nasza pasja - https://moto-przestrzen.pl/
ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 16:43

Keita to jest gracz na miare Dybali.

La fidanzata d'Italia
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 16:51

kubraczek pisze:Z tego co pamiętam to chcieliśmy się go pozbyć. Nie można mówić, że byle nie do innego włoskiego zespołu, bo oficjalnych ofert z Włoch nie było. Mówiło się o zainteresowaniu, ale zdaje się, że nikt z nami o nim nie rozmawiał.
No tu już wchodzimy w obszar spekulacji bo tak samo jak teraz o Neto wtedy się pisało, że i Neapol i Milan chciały Zazę a nawet jeśli dobrze pamiętam to Sarri otwarcie przyznał, że Simone bardzo mu się podoba i chciałby go w drużynie.

CzeczenCZN

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 16:55

ozob pisze:Keita to jest gracz na miare Dybali.
Zastanawiam się czy my go przypadkiem do pierwszego składu nie przymierzamy? Właśnie Dybala! On 2 lata temu miał tyle lat co Balde teraz...

Mówi się często o tym że on nie wyklucza Costy, więc być może Costę widzimy na prawej -

Przód 4231 -

------------------------Higuain/Schick-----------------------
--Keita/Mandzukic - Dybala/Pjaca - Costa/Cuadrado--

:ok:

https://youtu.be/ld3Ag-BCwlc

#cznandj #ripgangsquad :hi:
Ouh_yeah

Qualità Juventino
Qualità Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 17:17

Myśmy wypychali Zazę wszędzie, tylko nie do Napoli, jego ojciec potem mówił, że synek prawie płakał jak musiał wyjeżdżać z Włoch. Pereyrę też do Anglii wysłaliśmy, kiedy w Neapolu się nim interesowali. W drugą stronę De Laurentiis swego czasu wolał dać Zunidze kontrakt lepszy od Hamsika, byle go nie puścić do Juve. Naprawdę ciężko sobie wyobrazić tego Neto odchodzącego do Napoli. Kiedyś było podobnie ze Storarim, którego przygarnęłaby Fiorentina, ale też żadnych rozmów ostatecznie nie było.

ballack13

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 17:24

chyba wszystko zalezy od tego ile ktos za Neto zapłaci :>
jesli $$ sie bedzie zgadzac to moze i trafi do Napoli czy Romy ale trzeba ich potraktowac tak jak przy transferach Pjanica czy Igły.

vitoo

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika
Podziekował: 14 razy
Otrzymał podziękowanie: 24 razy

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 17:32

ForzaItanimulli3vujcm pisze:
ozob pisze:Keita to jest gracz na miare Dybali.
Zastanawiam się czy my go przypadkiem do pierwszego składu nie przymierzamy?
No to jest przecież oczywiste. Może nie dostanie podstawy z miejsca - wiadomo jak wygląda wprowadzanie nowych piłkarzy do składu przez Allegrego - ale w perspektywie całego sezonu na pewno myślimy o nim jako o wzmocnieniu pierwszej jedenastki. Zresztą każdy z grona Dybala, Schick, Keita, Costa, Cuadrado i ewentualnie Mandżukic w przywołanym przez 4-2-3-1 wygląda na zawodnika dość uniwersalnego i mógłby występować na przynajmniej dwóch pozycjach. Zdaje się, że o to Allegremu chodzi. 4-2-3-1 z ofensywnymi piłkarzami, którzy mogliby się wymieniać pozycjami i dzięki którym mógłby elastycznie zmieniać ustawienie w zależności od okoliczności kadrowych i wydarzeń boiskowych. Jeśli Allegri potrafił wrzucać Sturaro i Mandżukicia na skrzydło albo Cuadrado na "10" to nie zdziwi mnie, jeśli szukamy piłkarzy uniwersalnych, którymi Maxiu będzie mógł rotować w podstawie.

Jest jeszcze Pjaca, z którym nie do końca wiadomo co zrobić. Wiadomo, że zarząd w niego wierzy, ale ja sam zastanawiam się, czy przy takiej konkurencji nie korzystniejsze dla niego byłoby wypożyczenie do jakiejś fajnej ekipy.
CavAllano pisze:Transfer siostry z miejsca oceniam 10/10. :smile:
szymken pisze:Mi tam w zupełności wystarczyłoby duo Keita&Costa + Schick ze siostrą
:prochno:

ozob

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 18:33

6 nazwisk na 4 pozycje to malo dlatego Pjaca jako 7 musi zostac, bo bedzie pole do rotacji i mozliwosc utrzymania jakosci w razie kontuzji.

La fidanzata d'Italia
RICTOR

Juventino
Juventino

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 19:58

Manuele Baiocchini‏ ze Sky podał właśnie, że De Sciglio na spotkaniu z kierownictwem Milanu zażądał swojej sprzedaży.

pumex

Juventino
Juventino
Awatar użytkownika

Nieprzeczytany post 23 maja 2017, 20:09

RICTOR pisze:Manuele Baiocchini‏ ze Sky podał właśnie, że De Sciglio na spotkaniu z kierownictwem Milanu zażądał swojej sprzedaży.
'Drogi Li Pingpong, chcę się sprzedać, tzn masz mnie sprzedać". Dziwnie to musiało brzmieć :D

Pomysł z Di Marią nie bardzo do mnie trafia. Piłkarz sam w sobie kapitalny, jakość niepodważalna, ale przynajmniej na pierwszy rzut oka wygląda to jak transfer-zabawka dla bogatego wuja w turbanie. Wiecie, generalnie nie mam nic przeciwko 29-latkom, w końcu to niemal najlepszy wiek dla piłkarzy, ale 29-latek za jakieś astronomiczne pieniądze, z opasłą pensją, i to na dodatek kolejny w zespole. Trochę nie moja bajka, no ale w końcu to nie ma być moja bajka. Gdyby pykło wyszedłbym z założenia, że siano nie moje, a klasowych piłkarzy nigdy dość, choć w ogóle powinienem zacząć od tego, że śmierdzi mi tu tanią plotą (tak jak w przypadku Pipity ;) ).
Ostatnio zmieniony 23 maja 2017, 20:40 przez pumex, łącznie zmieniany 1 raz.

Obrazek
Zablokowany